СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 575
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
говоря за това, което видях и чух миналата година, а то е, че много родители се оказаха неподготвени - те са се надявали, че тяхното дете ще вземе висок процент, обаче като са минали всичките подредби се е оказало, че получават мижави проценти, и трябва да си плащат здраво. Нали разбираш, нещо като "няма начин точно моето да не вземе висока помощ"! Защото и там текат класирания и записвания, и "нашите" хора изпускат заради този си оптимизъм държавното класиране и после се вайкат, защото хем сметките им излезли криви, хем държавните гимназии вече са запълнени.

# 226
Ти вероятно говориш за пълните стипендии, за които се дореждат само три деца, всички останали, ако докажат нужда от финансова помощ имат възможност да получават такава от 10 до 90 % от таксата.
това само за финансови условия ли се отнася или ако детето е надарено в някаква артистична или спортна област?

# 227
  • София
Е,  Andariel, ти пък все всичко знаеш smile3555
Не вгорчавай радостта на хората Stop

Защо да вгорчавам радостта на хората! Просто се сетих за "другата реалност", която се разигра пред очите ми. Хубаво е човек да знае и за нея, а не после да кърши пръсти.

# 228
  • I want it all and I want it now.
Моля Ви да прекратите спора.  Peace
Всеки си преценява къде, какво да прави с парите си и образованието на децата си.
Не мисля ,че в темата има от неразумните и не информирани родители като дадените примери.
 Peace

# 229
Права е Andariel! Но ние тука сме все отговорни майки не играем 'на сляпо' - всеки си е направил добре сметката.

Syn, чак пък спор? Говорим си просто.

Родители има всякакви...ама ний не сме от тях, как'Сийке!

# 230
  • София
Честито на приетите и голямо браво на невероятните форумски деца, както и на техните мами, разбира се!  bouquet
Лейди А, пък теб да не съм те чула повече да се оплакваш от дЕтето! Naughty Класирането на национален кръг е страхотно постижение!
Някои вече може да се успокоите. Laughing Други сме на финалната обиколка. След месец ще сме и на финалната права. Mr. Green
Дано "колежаните" повлекат крак и да се поздравим всички с подобни успехи! Hug
mst, във вашия случай изборът няма да е лесен. Хем младежът не е учил в СМГ, хем въпреки това си иска СМГ.  ooooh! ПрЕдстави си, ако беше учил там. Wink И в двата случая ще се налага сериозно учене допълнително - било английски, било математика. Flutter Имате време да го мислите.

# 231
  • София
Andariel, това че си видяла някакви неориентирани родители, не значи, че всички, които се явяват без да им цел номер 1, също са такива! Наистина сме се явили за спорта, тя ходи на състезания почти всяка седмица и това си беше част от поредицата...
mst, човекът каза точно това - ако искаме да продължим със състезанията, АК не е мястото. Каза, че за него е по-скоро хуманитарна гимназия, научават се много повече да пишат есета например, четат много литература във връзка с обучението си по английски и просто няма физическото време да се поддържа ниво по математика като за състезания.

# 232
  • София
Ами, какво да ви кажа, човек като не знае някои неща и не е минал по пътя веднъж, сякаш се чувства по-ербап, защото не знае за доста рискове. Аз сега се чувствам по-неуверена от миналата година, защото се опитвам да обхвана повече потенциални засечки по трасето, а и доста неща видях и чух, за които дори не подозирах.

# 233
Andariel , това е като с гледането на първо и второ дете - за второто много повече неща са ти ясни и повече те е страх...но нали заради това сме в темата - да четем, да споделяме и да слушаме препатитилите, така че всяко споделяне на каквито и да било факти ни е от полза!

# 234
  • София
Аз също съм на този огън за втори път!  Peace
Мисля, че за това колко уверен се чувства родителят, голямо значение има и какво е детето. Ако то е неориентирано и колебливо, вероятността от засечки или грешни решения е по-голяма!

# 235
Тези родители не са  от нашите .  Crossing Arms
Да не  могат да проследят две класирания и да подават на две места документи!
Ами явяващите се на изпит в НГДЕК все едно да изпуснат немската, защото им е трудно да следят и двете.

Ние решаваме задачи, учим сложни съчинени с подчинени нам си какви изречения, пишем тези и едновременно въртим къщи, ходим на работа и изобщо.... Wink
Те да ги приемат навсякъде, пък останалото ще го свършим, няма страшно.  Peace

# 236
  • I want it all and I want it now.
Разбира се ,че ще ги приемат навсякъде.  Wink
Нали и затова сме в темата .  Peace

Точно защото не ни е все едно къде ще влезе детето.

През ваканцията моят ще учи  Mr. Green Направила съм му програма  Laughing Казах му ,че ще почива след изпитите.  Laughing

# 237
Аз от височината на моята си камбанарийка мисля, че да те приемат в АК си е чиста проба постижение, и то за 14 годишно дете. Както казах по-рано - за мен това са надарени деца. Едно момиче от класа на сина ми също е прието. И знаете ли - не се учудвам на това. Както казва синът ми - мамо, тя с каквото и да се захване й върви. Евала на такива деца казвам аз!  Дори накрая да избере друго решение, никой не може да го свали от мястото на което се е класирало, нали така. Кръщелницата ми преди 5 години също бе приета, в последствие записа немска - от чисто практични съображения. Това не я разочарова, напротив - и до днес тя казва, че тогава , на крехките 14 е имала избор, и то между две от най-добрите места за  обучение.

# 238
  • София
Аз също съм на този огън за втори път!  Peace
Мисля, че за това колко уверен се чувства родителят, голямо значение има и какво е детето. Ако то е неориентирано и колебливо, вероятността от засечки или грешни решения е по-голяма!

Не е до колебливост. Миналата година и през ум не ми е минавало, че детето ще се разболее точно между двата изпита и замалко да не се яви! Или като се закучиха с тези статистики и формули.

# 239
Аз искам да благодаря на Andariel, за подсещането й. Всички ние сме си направили сметката (тези от миналата година сигурно също са си я правили), за съжаление излизат грешни сметки понякога. Затова не е лошо някой да ти напомня за подводните камъни.
Определено децата са се потрудили и аз поне смятам на моя да му дам малко почивка - след неделя - пролетните математически състезания във Варна, обаче.

Общи условия

Активация на акаунт