СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Да,статистиката е успокоително занимание в процеса на изчакване на резултатите-обичайно този период се възприема като мнОго дълъг Blush

Може да е "успокоително" занимание за мамите на деца с оценки над 5.50 и по двата предмета. Laughing
А за останалите може да е ненужно стряскащо и травмиращо май. hahaha
Като видя оценките ,ще преценя дали да се хвърлям на сметки или да си кютаме в блажено неведение до 1вото класиране. Twisted Evil

Със сигурност ще редим от най-желано към най-нежелано ние.Експерименти не смятам да правим. Peace

# 271
  • София
ами, според мен няма нищо стряскащо, а е доста полезно. Само като видиш разпределението на оценките, и в кой интервал е детето, и сметнеш местата на най-желаните училища, и вече знаеш дали попадаш в първа, втора или трета дивизия, което пък дава време да се свикне с мисълта. Ако най-желаните за София гимназии правят 500 места на пол, то ако детето е в интервала около 700, очевидно, че няма да му стигне затам.

# 272
Ако синът ми напише като желание на четвърто място, примерно МГ, а друго дете я посочи на първо, и синът ми не влезе на първите три желания а има бал за МГ, дали другото дете на което МГ е първо желание ще има предимство пред моето на което това е четвърто желание?

# 273
Според мен след като са посещаване ПИ и все пак родителят има наблюдения върху детето ,място за стряскане не би трябвало да има.Честно не вярвам в чудеса-по дискутираната тема,нещата са си закономерни.Според мен изненадите в най-общия случай идват от неправилни субективни преценки на обстоятелствата.

# 274
Ако синът ми напише като желание на четвърто място, примерно МГ, а друго дете я посочи на първо, и синът ми не влезе на първите три желания а има бал за МГ, дали другото дете на което МГ е първо желание ще има предимство пред моето на което това е четвърто желание?
Щом като има бал ,значи влиза там.Това ,че е посочено на първо място дадено желание е необходимо ,но не достатъчно условие-трябва и бал Wink

# 275

Влиза този с по-високия бал, независимо от поредността на желанието.

# 276
  • София

ако балът стигне за първо желание - влиза по него. Нататък сиистемата не проверява закъде е можел да ви стигне балът. Ако имате бал 34 и запишете на първо място по-смотано училище, а след това МГ, то детето си влиза в смотаното, нищо че е можел балът му да стигне за МГ.

# 277
Борбата за най-желаните гимназии е жестока и става въпрос понякога за стотни и хилядни...Затова го уча моя на стратегии -  да стреля, когато не знае в първи модул - все е шанс. А на разписването по математика да напише всичко, което се сеща, ако не е намерил крайното решение - може да му дадат някоя точица. На тезата по Бел - ако не  може по същество, все да пише напише нещо интелигентно и грамотно. Wink

Иначе препоръчвам независимо от статистиката да подреждате желанията по реда на амбициите ви. И накрая едно училище с много по-нисък от вашия бал, та да сте сигурно , че системата няма да ви изхвърли.
Големият написа 7-мо, въпреки че по  бал беше в първите 80 момчета на София.  Mr. Green

Хм...сега виждам , че мненията в темата не се зачитат,  защото ни имат  за отчетна тема. Не ми харесва. Wink

# 278
разбрах - почвам от най-желанота паралелка, пък дори и да не е много вероятно да влезе ( ако се водим по статистики) и така надолу. С други думи - можем да си позволим да пишем малко желания само при много висок бал. Искрено се надявам при синът ми да се получи така, защото многото желания обезсмислят целта.

# 279
разбрах - почвам от най-желанота паралелка, пък дори и да не е много вероятно да влезе ( ако се водим по статистики) и така надолу. С други думи - можем да си позволим да пишем малко желания само при много висок бал. Искрено се надявам при синът ми да се получи така, защото многото желания обезсмислят целта.
Дай боже, G..D..,да стане така за всички деца! Peace

# 280
  • Варна
А всъщност за какво са ви "мненията"?  Wink

И един въпрос от мен.Моя син си е наредил 3 езика.Но 3 я му желан език води по бал.Има ли смисъл въобще да се пише на 3то място? Rolling EyesМай няма.

# 281
Здравейте! Записвам се да следя темата. Дъщеря ми е в седми клас и се е устремила към СГСАГ"Христо Ботев" спец парково строителство. Чувствам се малко виновна, тъй като преди три години, когато с каката минахме по същия път, като че ли повече бях в час и с материала, и с графиците за изпити, за подаване на документи...Това, което съм направила, е да я запиша на курс по БЕЛ и Математика. Но не се занимавам с нея вкъщи - просто тя не желае. Засега редовно следя сайта на РИО София, но там още нищо няма за тази година.

# 282
И от мен един въпрос- различните паралелки в едно училище като отделни желания ли се изреждат?  newsm78

# 283
  • Варна
И от мен един въпрос- различните паралелки в едно училище като отделни желания ли се изреждат?  newsm78

Това да,отделни желания са си. Peace

# 284
Аз пък имам следната дилема: Първо желание  и е АЕ+ НЕ /англ.- немски/, второто, според мен като ежедневно ползваща немски е НЕ+АЕ, лошото е, че при нас тази комбинация е с най- нисък бал.
Да приемем най- лошия вариант - не влезе в АЕ+ НЕ, веднага ще влезе в НЕ+АЕ, ама по- ниския бал значи по- ниско ниво......А никак не ме блазнят испански и руски, които са другите 2 варианта за езикова и с по- висок бал. Какво бихте ме посъветвали  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт