СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Ганис, моля, кажи за буквите по чертежа

# 631
  • София
Ох, мами, има наредба, ама проверителите влизат в положението на децата. Ще ви дам пример, дъщеря ми ОПРЕДЕЛЕНО беше писала буквите на чертежа  с химикалка и никой не й е анулирал работата. Най-добрата й приятелка с молив - работата пак не е анулирана.За мен по-логичното е именно с химикалка, тъй като се пресичат всякакви възможности за поправка и външна намеса върху чертежа. Thinking
Ще издам нещо от кухнята:) Аз се запознах с дъщерята на Русалката в МАТ.10, когато беше 7 клас. Тя тогава беше много активна:) ( и сега е активна, но по-малко Wink). После се запознахме и с Русалката:) Та,  2010 год. бях проверяващ. После, след изнасяне на резултатите има три дни, в които родителите и децата имат правото да си видят работата, а ние даваме дежурства. Не се стърпях и когато бях дежурна погледнах работата на Сара. Беше ми толкова вълнуващо, защото дотогава не бях виждала почерка й. Но видях мисленето й, начина на описание и пр. Само за протокола, тя изкара около 5,75. Направих го тайничко и после казах на Теди:)))))

Няма значение, дали на чертежа буквените означения се нанасят с химикал или молив. Хубаво е, чертежът да е прегледен, добре построен и обозначен.

# 632
  • София
Ох, мами, има наредба, ама проверителите влизат в положението на децата. Ще ви дам пример, дъщеря ми ОПРЕДЕЛЕНО беше писала буквите на чертежа  с химикалка и никой не й е анулирал работата. Най-добрата й приятелка с молив - работата пак не е анулирана.За мен по-логичното е именно с химикалка, тъй като се пресичат всякакви възможности за поправка и външна намеса върху чертежа. Thinking
Ще издам нещо от кухнята:) Аз се запознах с дъщерята на Русалката в МАТ.10, когато беше 7 клас. Тя тогава беше много активна:) ( и сега е активна, но по-малко Wink). После се запознахме и с Русалката:) Та,  2010 год. бях проверяващ. После, след изнасяне на резултатите има три дни, в които родителите и децата имат правото да си видят работата, а ние даваме дежурства. Не се стърпях и когато бях дежурна погледнах работата на Сара. Беше ми толкова вълнуващо, защото дотогава не бях виждала почерка й. Но видях мисленето й, начина на описание и пр. Само за протокола, тя изкара около 5,75. Направих го тайничко и после казах на Теди:)))))

Убих те, със собствените си ръце..И досега ме яд, че  не отидох да видя работата й. Доволна от оценките, се оставих на течението. А щеше да ми е интересно.Но нищо де, ще поправя грешката си догодина. Mr. GreenХем ще гледам и две наведнъж..Дано само ми хареса онова, което ще видя. Joy

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 18:37 от Tropical Paradise

# 633
Няма значение, дали на чертежа буквените означения се нанасят с химикал или молив. Хубаво е, чертежът да е прегледен, добре построен и обозначен.
Ох, олекна ми, че го изяснихме!
Сега остана да уточним и поправките как се правят...

# 634
  • София
Дами, всички са благосклонни към децата:) Аз бях писала преди време, сега пак ще го напиша:)
Проверявам работата на някой (номер; ние гледаме само номера) и на последната задача целият лист омазан с коректор. Детето е сгрешило и решило, че ще оправи работата с коректор. Все едно излято половин шишенце коректор. Което направо може да се счете за белег. Занесох работата на председателя на комисията (това е шеф на математиците от съответното РИО), който каза- няма проблем, проверявай Simple Smile

# 635
  • Вече на светло в София
В пощата качих тест по мат на образователни технологии. Моля Praynig математиците да почнат със задача 22. Нещо получаваме странни числа с моя.
Там на по-черния кръг е овце, 63градуса са крави, 15 градуса са коне и 99 градуса са кози Grinning
малко смешно прозвуча поста ми hahaha

# 636
малко като биология и селско стопанство..но ще разгледаме Grinning

# 637
Моя праска направо на белова преразказа - не че сме китка вързала за подражание Grinning.
Чертежите ги свикна на ръка, та заради това питах - е на изпита ще се прежали да ползва триъгълник Wink
За такива "чертежи", че и с химикал нарисувани от моя, скоро късах няколко страници от тетрадката му Crossing ArmsНо тайно от мен пак си кара по старому Close

# 638
  • София
МАД, разгадах го. Понеже не се виждаше добре на тъмния чертеж, остатъкът след трите упоменати сектора с коне, крави и кози е с овце, нали? Тоест 183 градуса? Нали?
А) 15/183 =  5/61
Б)НЕ
В)78x/360 + 70 = 183/360
x=240 животни

63.240/360 = 42 крави

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 19:25 от Tropical Paradise

# 639
  • Вече на светло в София
МАД, третото подусловие на задачата на първо четене май е грешно. Понеже не се вижда добре на тъмния чертеж, остатъкът след трите упоменати сектора с коне, крави и кози е с овце, нали? Тоест 182 градуса? Или?
тъмния сектор е овце = 360-( 63+15+99)=183

# 640
  • София
Да, написах  горе решението.Първия път не ми се получи, така е като смятам наум.. Бях изкарала разликата 182, не 183. hahaha А на теб кое ти се струва странно, отношението в подусловие А ли или..

# 641
  • Вече на светло в София
Как стигна до това?

МАД, разгадах го. Понеже не се виждаше добре на тъмния чертеж, остатъкът след трите упоменати сектора с коне, крави и кози е с овце, нали? Тоест 183 градуса? Нали?
А) 15/183 =  5/61
Б)НЕ
В)78x/360 + 70 = 183/360
x=240 животни

63.240/360 = 42 крави
странно ми беше процента дето получих на б) - 4цяло и 1/3 процента. Щото пишат че трябва да се докаже, че не е 5% и после като закучихме тия крави - все различен брой ги получавахме

# 642
  • София
МАД, третото подусловие на задачата на първо четене май е грешно. Понеже не се вижда добре на тъмния чертеж, остатъкът след трите упоменати сектора с коне, крави и кози е с овце, нали? Тоест 182 градуса? Или?
тъмния сектор е овце = 360-( 63+15+99)=183
а) коне/овце=15/183=5/61

б)коне/всички=15/360 (това е отношение в градуси)= 1/24=(1.100)/(24.100)=(25/6)%=> не е вярно.

в)крави/всички=63/360=7/40; коне/всички=15/360=1/24; овце/всички=183/360=61/120.
Нека всички животни са х. Тогава:
(7/40)х+(1/24)х=(61/120)х-70=>240=>кравите са (7/40).240=42

# 643
  • София
Как стигна до това?

А) 15/183 =  5/61
Б)НЕ
В)78x/360 + 70 = 183/360
x=240 животни

63.240/360 = 42 крави
странно ми беше процента дето получих на б) - 4цяло и 1/3 процента. Щото пишат че трябва да се докаже, че не е 5% и после като закучихме тия крави - все различен брой ги получавахме

като събрах 63x/360  с 15x/360 Hug
Аз като видна мързелана в Б се измъкнах без много сметки. За да са 5% конете от всички  , това значи, че секторът трябва да е 1/20 от окръжността, тоест 18 градуса. А той не е. => Отговор НЕ.

# 644
  • Вече на светло в София
е просветна ми - ама съм doh Мерси Hug

Общи условия

Активация на акаунт