Кога бебето ви седна стабилно?

• 4 971
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ви, момичета! Hug Като че ли останах с впечатлението,че при момчетата малко по-късно се случват някои от нещата... А като казвате,че седят стабилно, означава ли и ,че се изправят сами? newsm78 Май, май се втурачвам повечко в някои детйли, но не искам да пропускам нищо важно от развитието  bouquet

# 16
Както написах и в предния си пост детенцето ми до 10-ия месец вече стоеше сам стабилно,но се изправи сам на 10 мес. и половина....
Не мисля,че лазенето има общо със научаването на детето да стои стабилно...Не всяко дете лази или като моето-научава се след като проходи!

# 17
  • София
Сравнявайки двете си деца... определено синът ми е "по-бавен" и мързелив Simple Smile Единственото еднакво при тях беше късното прохождане - 1,3г.
Педиатърката ме успокояваше, че момчетата са по-мързеливи.  Laughing

# 18
Започна да  седи самостоятелно към 8-я месец,а на 9месеца пропълзя Peace

# 19
А педиатърката на моят син каза,че на 6м вече трябвало да седи сам?! Понякога ни помагат тези лекари, но и в някои случаи ни шашкат излишно!

# 20
  • Някъде там край морето
Моят син се научи да седи сам след като педиатърката ме научи как да го поставят правилно - с максимално разтворени крачета. За точно 2 дена спря да губи равновесие.

# 21
  • София
Vaqlin, 6м е прекалено рано за самостоятелно седене.
Първата педиатърка на дъщеря ми беше от старата школа и ме караше да подпирам дребната с възглавници когато стана на 6м. Не е казвала, че трябва да седи сама.
Има време.

# 22
И аз да се намеся, че тези стари разбирания и мен много ме бяха притеснили..всяко дете е различно и по различен начин си тренира мускулите...моето започна да сяда стабилно, да пълзи добре и се изправи - всичко заедно в 8 месец. Но още от 7 месец започна една борба и набиране в най-различни форми на пълзене, за сядане изобщо не искаше да чуе, просто си имаше друга цел. А една лекарка доста ме беше шашнала като изкоментира, че детето било с много жилаво, а защо не може да сяда!

# 23
  • Бургас
Моите и двете деца седнаха стабилно на навършени 8 месеца.Освен това и проходиха по-късно от останалите около нас, но са си различни, нормално е.

# 24
И на мен ми се струва малко крайно да се казва в кой месец трябва, задължително да се случи нещо и затова се радвам,че споделихте опит   bouquet

# 25
  • София
на 6 и половина месеца. Момче е, не мисля обаче, че има разлика между момчета и момичета, по-точно между различните деца.

# 26
  • в огледалото на живота
Никога не съм подпирала с възглавници и прочие.
Синнът ми беше по-лежерен и мързелив и към 7м.самостоятелно се задържаше.
Дъщерята обратното;нямаше 6м.,когато правеше сама минутни стойки.

Не мисля,че пола е определящ в случая  Peace

# 27
Много ортопеди препоръчват да се "започне" със сядането към 7-мия месец!

# 28
  • София
Аз не знам какво е това да се започне.
Моят син просто сам си седна, когато беше готов. Малко след това и на крака се изправи и т.н.

# 29
при нас нещата се случиха може би към 7-8 месец и аз тогава се бях ошашкала,че виждаш ли на 6 навършени месеца не може да се застопори седнал сам Crazy

Общи условия

Активация на акаунт