Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 495
  • 735
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 607
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА

ЧАСТ 68


Влизат възрастни хора в ресторант на морето и питат:
- Цацата пържена ли е или на скара?



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

Полезни линкове:

http://www.recepti.lamqta.com/

# 1
  • Мнения: 7 779
аз ли съм № 1   newsm78

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 771
Bongo ти си  Flutter

Аз си копирам въпроса, че ми е много важно:

Днес пак се нуждая от съвет, как да направя пилешки гърди с малко бекон, гъби и със сметана. Проблемът ми е отново, че имам не течна, а заквасена сметана. Ще имам гости, близки са ми, но все пак трябва да стане хубаво.
Колкото по-подробно ме посъветвате, по-добре за мен.

# 3
  • Мнения: 1 550
Драго ми е да те видя!

Пак имам тъпичко въпросче, но на търсачката ми излизат сто теми и не намирам търсеното бързо.

Рецептата за хляб с кисело мляко на Амбър ?

# 4
  • Мнения: 22 870
..... как да направя пилешки гърди с малко бекон, гъби и със сметана. Проблемът ми е отново, че имам не течна, а заквасена сметана.

stenly, погледни рецептата, вкъщи ни хареса, мисля, че ако добавиш и бекона, няма да се развали вкуса. Предполагам ще получиш още предложения!   bouquet

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 19 503
stenly, а проблемът нерешим ли е, не може ли да си набавиш необходимата сметана?! Особенно като казваш, че ще готвиш за скъпи хора.
За мен двете сметани са с различен вкус и особенно за гъби със сметанов сос, силно предпочитам течната сметана, пробвала съм със заквасена и не бих повторила.

# 6
  • София
  • Мнения: 10 989
Запис при вас, че сте ми много важни. Благодаря за новата тема.   bouquet

# 7
  • Мнения: 8 537
Bongo ти си  Flutter

Аз си копирам въпроса, че ми е много важно:

Днес пак се нуждая от съвет, как да направя пилешки гърди с малко бекон, гъби и със сметана. Проблемът ми е отново, че имам не течна, а заквасена сметана. Ще имам гости, близки са ми, но все пак трябва да стане хубаво.
Колкото по-подробно ме посъветвате, по-добре за мен.

ако имаш и прясно мляко, ползвай половин кофичка заквасена сметана и  два пъти повече прясно мляко.  Но само заксавсената - не  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 10 826
Помня че в детството ми майка ми правеше пиле с гъби и сметана в йенска тавичка с капак и го правеше точно със заквасена сметана. Много хубаво и вкусно се получаваше. Някаква по-различна ли е била заквасената сметана едно време?

# 9
  • Мнения: 8 537
не, въпрос на вкус е  Laughing  харесвам заквасената сметана за пастети разни, но за готвене  - течната. Месо със заквасена сметана печено така и не харесахме.

# 10
  • София
  • Мнения: 10 826
То в моето детство нямаше така или иначе течна сметана. Или поне в нашата къща не се е появявала никога.  Thinking

# 11
  • Мнения: 22 870
Помня че в детството ми майка ми правеше пиле с гъби и сметана в йенска тавичка с капак и го правеше точно със заквасена сметана. Много хубаво и вкусно се получаваше. Някаква по-различна ли е била заквасената сметана едно време?

Точно въпрос на вкус е, вкъщи също се използва повече заквасена сметана при готвене и рядко течна. Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 10 989
Помня че в детството ми майка ми правеше пиле с гъби и сметана в йенска тавичка с капак и го правеше точно със заквасена сметана. Много хубаво и вкусно се получаваше. Някаква по-различна ли е била заквасената сметана едно време?
Аз правя пиле и гъби + заквасена сметана+ 1 п /125 г/ масло, черен пипер, сол. Ние го харесваме. Смятам, че сметаната даже сега е по -хубава. /в йена го изпичам/

# 13
  • Варна
  • Мнения: 1 771
Помня че в детството ми майка ми правеше пиле с гъби и сметана в йенска тавичка с капак и го правеше точно със заквасена сметана. Много хубаво и вкусно се получаваше. Някаква по-различна ли е била заквасената сметана едно време?

Точно въпрос на вкус е, вкъщи също се използва повече заквасена сметана при готвене и рядко течна. Peace
Значи казвате да я разредя? И аз така си мислех, но се чудех с мляко или вода.
Идеята ми е - малко запържен бекон, пилето на жулиени след това, гъбките и сметана.

п.п Малкият ми е със счупена ръка от 2 дни и не мога нито да изляза с него, нито да го оставя сам.

п.п.п. Ако все пак има в най-близкия магазин на 1 кг пилешко колко течна сметана?

# 14
  • София
  • Мнения: 10 989
Значи казвате да я разредя? И аз така си мислех, но се чудех с мляко или вода.
Идеята ми е - малко запържен бекон, пилето на жулиени след това, гъбките и сметана.
п.п.п. Ако все пак има в най-близкия магазин на 1 кг пилешко колко течна сметана?
[/quote]
Аз не бих я разреждала., но въпрос на вкус.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт