Дрешки, пеленки, колички – за ЮНСКИ бебета подготвяме се всички!

• 26 044
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Mimi.87, ако не си твърдо решила да не кърмиш, по-добре не бързай със шишетата. Аз така накупих сума ти видове, че и стерилизатор, а накрая така хубаво си кърмих, да не говорим, че до 6 месеца не се дава и вода, а при нас дори и до много по-късно не искаше да пие, така че само едно шише за вода и то съвсем за кратко сме ползвали.
За тоалета преди раждане, аз си ходех и с първото и сега на козметичка, махам всичко и бръснене не ми се е налагало, дори и преди самото раждане, но аз не съм имала усложнения при бременността, та болката при козметичката не ми е пречела.
За количките, мамата, която беше питала, ако още се интересува, мога да посъветвам, ако има чудене между триколка и такава с 4 колела, да предпочете тази с 4-те. По-стабилни са, особено се усеща при слизане от тротоар, когато първа се поставя предницата на количката. Предполагам се свиква и с 3-те, но много по-спокойно за мен поне беше с 4.
И последно да ви попитам, имате ли киселини? При мен са ежедневие и то доста гадни. Случва ми се дори и да не съм легнала, и без значение вече какво ям. Как се справяте, на мен прясното мляко ми помага, но ефекта е краткотраен, както и със содата, която, обаче не смея много да пия.

# 661
 Здравейте!  Hug
 За шишенцата една консултантка във Вис Виталис ме посъветва да си взема само едно голямо и едно малко и мисля така и да направя,не че съм много наясно,защото и на мен ще ми е първо детенце,ама тя ми се стори доста в час......
 За киселините хапченцата Талцид са супер!!!! Simple Smile

# 662
mimmetto, не съм голяма фенка на хапчетата, особено пък при бременност, гледам максимално да ги избягвам. А и на тези в листовката пише "Не се препоръчва употреба по време на бременност и кърмене, поради липса на достатъчно данни", знам че на доста хапчета, които изписват на бременни пише така в листовката, но за мен лично е достатъчно, за да не ги взимам.

# 663
а вашите шишенца полипропиленови ли са? или си взимате стъклени?

# 664
За шишетата, за дъщеря ми бях купила в началото 2 малки и 4 големи и после купих още 2 малки и две големи. Така не ми се налагаше да се занимавам с миене и стерилизиране на шишета между храненията.

Сега за второто съм взела два комплекта ТТ, единия с помпа а другия със стерилизатор и отделно стартер кит само шишета което ми е напълно достатъчно.

# 665
 taralianka ,честно казано не съм чела какво пише на листовките,но моя доктор ми каза да си ги пия без проблеми по колкото искам ... просто киселините отшумяват буквално за секунди  Hug
 За шишенцата до колкото аз съм попроучила  Grinning най-добре било да бъдат стъклени и бибероните да са от каучук  !

# 666
Здравейте на всички в този хубав слънчев ден!  Hug
Като стана въпрос за шишета....искам да попитам някой знае ли дали може да се използва кутията за стерилизиране на помпа за кърма (от този сет   http://www.ebay.co.uk/itm/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Manual- … sh=item460ba62a79  ) за стерилизатор и за шишета....  Mr. Green И въобще при положение че се кърми за какво е стерилизатор?Ако трябва ще взема де ...ама чудя се просто
И мисля че Kölsches Mädel беше казала,че си прави торта от моркови със сирене,много моля за рецептата,че ми звучи супер вкусничко  Grinning

# 667
# 668
Kaк се посмях с тези рангове Grinning Направо си представих как на 1ва страница си имаме един списък
 hahaha  Президент: ..
Зам. Президент: ..
2ри по ранг: ..
Зам. 2ри по ранг: ..
редно е след 2 седмици нова среща да направим. През това време да си поддадат кандидатурите и да направим тайно гласуване за избор ... не може така. Аз не съм съгласна и аз искам власт  Naughty  Crossing Arms

дива77 аз по принцип сънувам ужасно много, но сега кошмарите при мен са на ниво ... не е свързано с раждане и т.н. Някакви убийства чудеса, да се не начуди човек какви ми ги ражда мозъка Simple Smile

KutcoPile т.к. скоро дойде, бяхме обсъждали, че има на Чико електрически стерилизатори, които са с цена около 60-70лв, което е малко по-скъпо от тези за МВ. Аз имам от предното детенце такъв и съм много доволна. Събира всякакъв вид шишета.
veniva по въпроса ти за стерилизатора го използвах за стерилизиране на помпата, и залъгалки (не че Тео искаше) Хубаво е първите 1-2 месеца да се доизцежда гърдата сле дкато се нахрани бебчо. Поне така обясни Елена на лекцията, и аз и преди така правех. Затова си трябва стерилизатор, аз след всяко цедене стерилизирах помпата. Отделно стерилизирах и чашките за кърма, в които я замръзявах.

zornica88  Hug няма как да се избяга от тази съдба, ако му е писано на човек. Аз след като родих се мазах с едни серуми (ампули) на Лиерак и доста се поскриха, на растителна основа. ей това

# 669
veniva, при положение, че се кърми изключително, за какво са и шишета тогава  Rolling Eyes
иначе тези стерилизатори, които са за микровълнова, са си чисто и просто едни кутии, може със същия успех да се стерилизира във всеки съд, който става за микровълнова. Сега от позицията на второ раждане, не бих бързала да взема предварително нито шишета, нито стерилизатор, но знам, че при първа бременност всеки иска всичко да си има и да му е готово Simple Smile
mgamisheva: "Хубаво е първите 1-2 месеца да се доизцежда гърдата сле дкато се нахрани бебчо. Поне така обясни Елена на лекцията, и аз и преди така правех."
Относно изцеждането, по-скоро не се препоръчва това нещо, защото кърмата сама се регулира според изцеденото от нея количество. Поне от Ла Лече Лига не биха препоръчали изцеждане, освен по съвсем малко когато напрежението в гърдите е непоносимо и се налага да се облекчат.

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 13:32 от taralianka

# 670
Kölsches Mädel мерси,ще се изпробва задължително.
Ами аз затова питам,защото съм решила да взема този сет,както и един със стерилизатор,ама се замислих,за какво са тия стерилизатори хиляди  Mr. Green не че ще забогатея нещо ако спестя 50 лв или там колкото струва,ама българска работа какво да кажа  Mr. Green ако може как 1000в1 някакъв уред,ще е най-добре.

# 671
Здравейте, кореми  Mr. Green

На някой да му се е случвало да му прилушее напоследък?! Снощи к'во ми стана, като ми се доповръща  Sick За радост ми мина и днес съм пушка, но се зачудих  newsm78

Мисля да отварям голямата тема за детски колички в бг-мама, защото съм още по-неориентирана. До колкото разбрах с нашите летни бебчета може да се вземе и количка, която е комбинирана, нали?! Обаче като гледам няма кой знае каква разлика в цената дали ще е 3в1 или не. Но пък ако този така наречен зимен кош ми е напълно излишен...

# 672
На мен Ева_БеваSick След срещата ми беше много лошо, повръщах , тресеше ме цяла нощ, ту топло, ту студено. Добре, че свекърва ми дойде да изкара малкия, че е грехота в това време да седи вкъщи.

# 673
Как сте днес мацки,

аз днес съм по-добре вече,поне не ми текат тъпите сополи снощи правих промивки с физиологичен разтвор и се разходих малко навън днес.

За мазането ще трябва да си се мажем и след бременността също толкова упорито,а съм чувала че и повече натиск и масаж трябва да се прави не сега ми след раждането,че сега на корема не е препоръчително.
Аз си взех две малки шишета на авент едното да се завинтва на помпата,а другото на ТТ ,че по ми харесва и за сега смятам така да си остане,пък ако се наложи после ще вземем и други.

Видях снимките всички са пораснали и се радвам че добре сте изкарали. Hug

А това с президентите просто нямам думи,ама те хората така си ни класират,за да могат да си изготвят стратегията.Аз по принцип не обичам точно така да ни се намесват в личното пространство,но... (даже на училището за бременни много ме дразнят някои рекламни истории,но пък ако ги няма,няма да има и училище за бременни Mr. Green)

Хайде ние отиваме малко на пазар,

Хубав и усмихнат ден Hug

# 674
  • София
Здравейте мами..много сте сладки на снимките от срещата  Hug

Аз напоследък не съм от най-редовните, но от известно време имам скъсяване на шийката и съм се отдала на почивка, за да може да се спре процеса със скъсяването и бебка да си стои на топло до 9м. До вчера бях за няколко дни в болница, че имах контракции, та ме поналяха малко с магнезии и сега нещата са добре.

Да ви питам вие имате ли подготвителни контракции вече  newsm78

Хубав ден от мен сладурки и да се пазите много, че остана малко до финала  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт