Дрешки, пеленки, колички – за ЮНСКИ бебета подготвяме се всички!

• 26 036
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря за отговорите, момичета! Мисля да взема едно малко и едно голямо, пък ако не мога да кърмя ще взема още (дано не се налага)! Аз контракции нямам или поне незнам да има, само когато малката се разбушува и понеже главата и е ниско долу се получава едно втвърдяване на корема, но като поседна и минава.

# 676
Aз за мазането се мажа с Percutalfa (на Пиер Фабер) - в аптеките е по около 25 лв.тубата и така като гледам ще ми отидат 3 туби някъде до края на бременността, като мажа корема, дупето и част от бедрата - там където е най-вероятно да ми излязат стрии, щото имам малко от едно предишно напълняване.
А за коламаската - откакто се помня си ходя на козметик за цяло тяло и сега мисля да е така до края, надявам се да не се налага д аме бръснат  Rolling Eyes

# 677
Момичета,нямам много време да пиша,но пък чета всичко.
Страхотни сте всички-гледам снимките във фейса.Толкова усмихнати и позитивни!  Hug

За стриите-още в края на третият месец ми се появиха на гърдите  Sick .Щях да откача.До тогава се мажех с лосионите ми ,които по принцип се мажех.Но от тогава съм на Икаров и за сега нямам никъде другаде.

За шишетата-и аз си мисля да купя за начало само едно за вода.Надявам се да кърмя,но при нужда ММ може да отиде до аптеката до нас(денонощна е и всичко е 11% намаление- поне от година) да вземе още.Не знаех за материалът,че трябва да е стъкло,но благодарение на mimmetto вече знам какво да взема.

И аз да попитам,тези от вас ,които още ходят на работа,как се справят.Аз до преди седмица си мислих,че ще мога да изкарам,нооооо от няколко дена неистово имам нужда от сън.Към 12ч като ме удари клепача,не знам къде се намирам.Все още не са ми намерили заместничка  #Crazy , а времето си лети.До края на април съм на работа и после майчинство.

# 678
Mimi.87,И последно да ви попитам, имате ли киселини? При мен са ежедневие и то доста гадни. Случва ми се дори и да не съм легнала, и без значение вече какво ям. Как се справяте, на мен прясното мляко ми помага, но ефекта е краткотраен, както и със содата, която, обаче не смея много да пия.
Ах, за тези киселини не ми се говори. От самото начало на бременноста страдам от тях. Винаги ги имам, независимо какво ями и какво пия. Отвратителни са. Бях на Талцид, отначало ме облекчаваха, но после спряха да действат. А и други лекарства за киселини не искам да приемам, понеже доктора каза, че под тяхно влияние плацентата стареела по-бързо. Препоръчаха ми да дъвча дъвки без съдържание на захар /от ония турските, като каучук са/ за да се стимулира слюноотделянето и да се нутрализират по този начин киселините. При мен има ефeкт като че ли има.

# 679
Аз от третия месец се мажа с олиото против стрии на Eucerin и съм много доволна. Нови от бременността нямам, а даже малкото които имах от пубертетското напълняване поизбледняха. Мисля до края да се мажа с него. Струва 27 лв.

Колкото до шишенцата-купила съм само едно стъклено Нук и на тоя етап не мисля да купувам други. Нека първо видим как ще се храним-дали ще я кърмим или на изкуствено...ще решим в движение... Laughing

# 680
  • Sofia
Eva_Beva , аз последния месец дерзах в темата с количките, но както писах ние вече сме готови (има време, но ММ не иска повече да го водя по магазините да гледа и в събота даде зор да купуваме  Mr. Green ).
Дали да е 3в1, 2в1 или 1в1 зависи от следното - ако някой познат ви даде кош за кола (който в 3в1 варианта се ползва до към 10 месеца) и не държите непременно да пасва на рамата на количката, тогава не е нужно да купувате; на коша за новородено (т.н. зимен, въпреки че няма нищо общо със сезона) предназначението му е до към 5-6 месец, до когато бебето не трябва да е седнало; според някои, ако "летния" кош има пълно легнало положение 180 градуса, няма нужда да се купува кош за новородено - това според мен е въпрос на личен избор и преценка (дали едно напълно легнало положение на летен кош ще е толкова пълно и твърдо като основа, колкото на зимния), защото деца са отгледани и по двата начина.
За нас лично избрахме 3в1 на марка с прилична цена, защото за мен коша за новородено все пак си е важен + съвместимо кошче за кола и живот и здраве се надявам да ни останат за употреба и за второ бебче  Simple Smile

# 681
  • Sofia
За шишетата - аз имам едно малко към помпата и ще взема още 1 (ако всичко е наред скърменето повече не трябвали). Терилизатор ще взема този на Чико - все пак, помпа, шише, биби - все ще се използва. Стъклото се препоръчва като по-добър материал попринцип, въпреки че като удобство другите са по-добре; а каучуковите биби уж били по-добри особено за първите месеци.

Стрии си имам на дупето от ранния пубертет, когато почнах да хапвам  Mr. Green; засега се мажа с Мустела - гърди, дупе и корем и нямам нови, но покрай излишните кг тя кожата ми не е от най-стегнатите, та разтягането сега да и дойде в повече, може би на гърдите, но ще видим  Simple Smile

# 682
  • София
Здравейте и от мен тумбачета, аз днес обикалям по софийските улици като някоя цветарка, че ходих за болничен, пусках малко отпуск /че не ми стигнаха тези 180 дни болничен  #Cussing out / и даже стигнах до Аутлета в Люлин, за който говорихме вчера на срещата, има интресни неща, но според мен за малко по-големи дечица, защото например разни бодита и т.н имаше по 1-2 вида, повечето бяха блузки, панталонки и т.н. въпреки, че на нях пишеше 3 месец прекалено за големи ми се видяха моделите, най-малкото, че не бяха от памук, а някакви по-твърди материи, но пък всеки си знае де Simple Smile

О да ви се похваля, тъй като ходихме да си капарираме легълцето за бебо в събота днес ми се обадиха, че го имат в наличност и не е необходимо да се чакат 3 седмици, та сигурно другата седмица ще отидем да ги вземем  Heart Eyes

За шишетата - аз взех комплекта на Авент и мисля, че ще ми е ок - 2 малки и 2 големи шишета

А за ранговете - не давам своето второ място  Naughty hahaha

За срещата може да се организираме след 1-2-3 седмици пак, че после не се знае кой кога ще започне да ражда  Mr. Green

И последно днес влизам в 8 месец и съм супер хепи  newsm44 и въпреки,че се чувствам много дебеличка и пуФкаФка, който ме види твърди, че изглеждам добре  Rolling Eyes може и да го казват, за да не потвърдят слонския ми вид, но пък аз тайно се надявам наистина да изглеждам добре като за тумбак в 8 месец  pletka

Цункам ви и да се пазите  Heart Eyes

# 683
  • София
За шишенцата до колкото аз съм попроучила  Grinning най-добре било да бъдат стъклени и бибероните да са от каучук  !
Няма такова нещо, това според мен е остаряло схващане. Освен това стъклените шишета тежат доста повече и се чупят бързо.
В момента вече е задължително всички бебшки шишета да се правят от пластмаса без Бисфенол, затова е абсолютно безопасно да се ползват пластмасови шишета (все пак гледайте на опаковката да пише BPA free). Едно време когато всички шишета са били с бисфенол(който е канцерогенен) е било наистина по-добре да се купуват стъклени шишета - сега няма смисъл, да не говорим че са и по-скъпи.
А за бибероните от каучук, колкото привърженици има които казват че са по-добри, толкова има и противници, които казват че не са добри. Каучуковите неща - било то биберони за шишета, биби и т.н трябва да се сменят много често - на 2-3 месеца, силиконовите нямат нужда от смяна.

И за шишетата и за бибероните смятам че е абсолютно възпрос на личен избор - няма такова нещо като "това е по-добро от другото". И двата варианта са еднакво добри  Peace

# 684
alex__n наистина си изглеждаш чудесно.
Нали ме видяхте мен  Mr. Green трябваше да се снимам с всяка за да си гледате после  снимката и да не се притеснявате ...
Но пък мен ме топли мисълта че предния път ги свалих 40-те кг, и сега пак ще ги сваля без усилия  Whistling иначе ще трябва да ходя да се гръмна.

# 685
  • София
Преди малко попаднах на една интересна статия, в която пише че каучуковите биберони са по-подходящи за новородени защото са по-меки НО могат да накарат бебето да предпочита биберон пред гърда, затова трябва да се внимава с тях. Освен това трябва да се сменят наистина често, тъй като от топлината се раздуват.
Аз съм имала и от двата варианта и нямам предпочитания, шишетата ми са ТТ а те нямат каучукови биберони, така че за тези шишета ще си взема силиконови. Но имам и шишета на НУК и Чико, които ми бяха с каучукови биберони и може пак такива да им сложа. Това което не ми харесва на каучуковите биберони е че след месец употреба започват да изглеждат наистина гнусно.

# 686
  • София
mgamisheva   Hug Hug Hug

adelina_bg
въпреки,че нямам личен опит с шишета и биберони имам доста наблюдения от мои близки приятелки и съм напълн осъгласна с теб

# 687
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте,
а бибероните нямат ли някакви размери? Така или иначе трябва да се сменят на няколко месеца, аз съм се спряла на каучуковите на НУК, първоначално за новородено (някаква специална серия беше) който е със специална дупка и на бебето му било по-трудно да пие през нея т.е. нещо като гърдата и по този начин няма да привикне толкова бързо на шише.
Засега съм взела едно малко и едно голямо шише стъклени, та ще видим Simple Smile

# 688
  • София
Здравейте мами Simple Smile

Видях снимките от срещата...всички изглеждате прекрасно Hug

За шишетата- аз имам едно-две  стъклени на Нук и за сега не мисля да вземам други, само ще им сменя бибероните, пък ако се наложи тогава ще купувам още.

За киселините- появяват ми се от време на време, предимно вечер, но последния път ги овладях с няколко глътки студено прясно мляко.

За работата - мисля да работя още 3 седмици, ако всичко е ок, после малко отпуска и после майчинство. Все още не ми тежи работата Simple Smile

Днес бях на док. при която ходя на ЖК. Тя измери бебо съвсем в норма..само 3-4 дни напред, 1350гр. Просто незнам как преди десетина дни другия доктор, при когото ходя го измери, че върви с 2 седмици напред  Thinking Както и да е важното е, че всичко е ок  Simple Smile

Много се чудя дали да си запиша час за ФМ, но ще го помисля още малко. Тези от вас, които ходят във Фемина, при кого ходите?

# 689
 Много ми харесва,че има колкото хора -толкова и мнения  Grinning наистина....
 То затова в магазините има такова разнообразие,за да може да има за всеки по нещо . Май най-важното е всеки да чувства,че прави най-доброто за детето си  Hug
 Относно шишенца и биберони -аз казвам пак ,че нямам личен опит,а и повечето ми приятелки още нямат деца ....Опитвам се както всички да правя някакъв информиран избор Confused

Общи условия

Активация на акаунт