Срастване при момИченцата.

• 231 511
  • 926
  •   1
Отговори
# 255
Ехооо,здравейте на всички мами,тъкмо писах едно лично на Рени да обясня,но след като се зачетох и видях че има още момиченца с такива проблеми,реших да пиша директно в темата.Аз като бях малка,също сраствах по този начин.Обаче ты като нашите са здравни работници(в гинекология и неонатология)хич не са се шашкали,защото това е нещо наистина незначително и няма смисъл от притеснения.Мен са ми цепвали срастването около 5-6 пъти,ты като все зарастваше.Най-накрая ми мина.Горе-долу.В смисъл че все от време на време си срастваше и в пубертета но толкова малко че дори не се налагаше да ми правят манипулацията.Сега,дори след като съм вече раждала и водя полов живот,от време на време пак си сраствам,но това срастване е с дължина само някакъв си един мм,и след всеки полов акт се разлепва само и не е дори болезнено.
Tака че да обобщя  от третата ми до петата ми годинка,проблема беше разрешен.Важно е много след манипулацията по цепването на срастването да се маже с мазен крем ,така че да не се позвлява на разранената повърхност на срамните устни да зарастнат отново една с друга.
И не подмивайте никога момиченцата със сапун ,а само със интимен шампоан ,защото измиването със какъвто и да било сапун е страшно болезнено,страшно щипе и понякога мен ме е боляло и след вехерното подмиване,през нощта докато спях когато бях детенце.Майка ми все не ми вярваше,все си мислеше че си измислям Wink

# 256
При нас също започна отново да сраства преди около месец.Но този път гинеколожката го разлепи съвсем лесно .Аз даже не разбрах , че го е направила.Посъветва ме веднъж дневно да разделям така малките устни.
Сега да поитам ошще нещо, че вече май ме гони параноята.Сега ми се струва , че малките устни залепват за големите в долния край.Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?

Последна редакция: пн, 04 сеп 2006, 15:30 от marianna

# 257
 Сега за първи път се зачетох в тази тема, и за първи път чувам за такова срастване при момиченцата. Добре , че темата е закована. pironi
 Съжелявам само , че бебка спи и  немога да я огледам. Знам със сигурност, че не са залепнали една за друга защото вагиналния отвор е          newsm78      отворен. Дано не са срастнати за големите устни. Напоследък ми прави впечатление, че като уринира се напъва, леко, но се напъва (все едно като да пръцне)   възможно ли е да е признак за нещо лошо? Sad

# 258
Сега за първи път се зачетох в тази тема, и за първи път чувам за такова срастване при момиченцата. Добре , че темата е закована. pironi
 Съжелявам само , че бебка спи и  немога да я огледам. Знам със сигурност, че не са залепнали една за друга защото вагиналния отвор е          newsm78      отворен. Дано не са срастнати за големите устни. Напоследък ми прави впечатление, че като уринира се напъва, леко, но се напъва (все едно като да пръцне)   възможно ли е да е признак за нещо лошо? Sad
Това най-добре ще ти каже лекар Peace.лично аз съм виждала деца така да пишкат-стават едни такива напрегнати.Но нищо лошо няма.

# 259
  • София - Варна - Бургас
Цитат
И в щатите лекарите препоръ4ват да не се прави нищо,защото няма ефект.
И да я цепнеш и да я мажеш,проблема пак ще се появи,само ще я стресираш.
Залепването ще отмине в по-късна възраст.
- Това ми се струва разумен съвет! Природата максимално се стреми към подтикване на размножението, все пак.

-
Цитат
Същото беше и при нас. 2 лекарки ми се подсмихваха като има казах, че Викториа има срастване. Направо срамота.
....?!...

Цитат
има случаи, когато при идване на първия мензис няма от къде да изтече и стават УЖАСНИ ВЪЗПАЛЕНИЯ!!! (представете си как се събира тази кръв някъде си... вътре и няма откъде да изтече...) и т.н.
- Това само в представите ти ли е или имаш конкретен случай в предвид?...

- Има и хомеопатично лечение на този проблем Hug

# 260
  • София
Здравейте,

и моята дъщеря се оказа със срастване. От близо месец се борим с разни бактерии и никой лекар не ни беше гледал за срастване. Дори педиатърката ни...Днес ходихме при д-р Сираков за процедурата по разлепване. Обаче в суматохата пропуснах да питам д-ра дали да мажа с кремчето - дефламол -сулф..нещо си след всяко сменяне на памперса или само вечер след промивката със смрадлика. На вас какво ви каза? И колко време продължава мазането?
Предварително ви благодаря.

# 261
При нас го имаше този проблем и се мажехме само сутрин и вечер, след като сме се измили и сме направили промивката със смрадлика!Сираков каза че е  достатъчно 2 пъти на ден.
Дано всичко мине бързо и неусетно Simple Smile

# 262
 Е, момичета, посрещнете още един в отбора!
Моето момиченце също има такова слепване. При нас обаче се случи малко по-различно. Мария е вече на четири години, преди месец й взеха влагалищен секрет за изследване и в него откриха ешерихия коли и докато я лекувахме се получи срастването. Детето твърдеше, че му щипе от препарата за измиване, но аз най-любезно й обяснявах, че трябва да й щипе, че така оздравява и пр. А то е било като раничка, на която краищата нова кожа са залепнали. Така предполагам аз, де.
И сега мажем два пъти дневно с Овестин, само че аз много се тревожа да не и се пренесе възпалението върху пикочните пътища (дали се нарича така?), не мога да разбера и резултатите от лечението, защото не можем да вземем нов секрет...
Тревожа се много и ми се струва, че май е най-добре да отидем да отделят срамните устни. Моля, ако някой има мнение по въпроса, да ми отговори.
С поздрав!

# 263
natalia_n
, най-добре е да се консултираш с детски гинеколог.Лично аз се доверих на д-р Сираков и я водих за разлепване.Вторият път хванахме срастването в началото и моята гинеколожка се справи сама.

# 264
Да, ние ходихме, утре пак ще ходим, защото ми се струва, че се увеличава, а и има много силно зачервяване. Лекарката предоставя обаче избора на мен. Дано утре ме улесни във взимането на решение.

# 265
за първи път чувам за такова срастване...яво може по късно да разберем за него..дано да нямаме

# 266
  • София
Пък ние май пак започнахме да се срастваме... Съвсем мъничко е, ама се забелязва. Какво да правя?

# 267
Пък ние май пак започнахме да се срастваме... Съвсем мъничко е, ама се забелязва. Какво да правя?
Съветът ми е да я види специалист.Както вече съм писала по-горе, при повторното срастване(което хванах в началото), не се наложи да цепваме.Моята гинеколожка внимателно я разлепи.
Аз пак да попитам:при някой случвало ли се е да залепнат малките устни за големите?Като че ли това наблюдавам при Йоана newsm78

# 268
  • София
Някоя мама използвала ли е хормонален крем Линола диол при срастване. На нас преди 6 месеца мойта гинеколожка ни разлепи, но сега отново имаме малко срастване. Говорих с педито ни и тя ни каза, че изпратила друго детенце на детски гинеколог и той изписал гореспоменатото кремче. Иска ми се ако има някоя мама използвала го да сподели ефекта.

# 269
Поздрави!

Ние имаме голям напредък - устничките се разлепиха само след четири дни мазане с "Овестин". По въпроса с крема - на нас ни изписаха мехлем "Овестин", но понеже го няма в България сега разтапям на водна баня глобулите и когато се втвърдят леко мажа дъщеря ми. Докато търсехме крема ни предложиха и Линола диол (не зная как се пише, съпругът ми беше в аптеката), защото имал същия състав, обадих се на лекарката и тя ми обясни, че не може да се използва. Използва се само Естриол - такова е активното вещество на "Овестин", защото има минимални странични ефекти. В някои други разговори по тази тема имаше по-подробно обяснение, можеш да прочетеш.

Общи условия

Активация на акаунт