Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 58 ~

• 42 758
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Скрит текст:
  Heart Eyes

# 661
Много съм мислела върху образа на Фери, веднъж я винях, друг път я оправдавах, но в повечето случаи и симпатизирах в пъти повече отколкото на Емир.
За семейната й среда, в която е израсла и традицийте, които са в семейството й, тя направи много, защото само за нещо малко и дребно прегрешение, баща й и брат й можеха да я убият, но не, тя знаеше, че рискува и рискуваше за да бъде с Емир. Бореше се плахо, неуверено, но по начин, който единствено знаеше и познаваше, произтичащ от социалната й принадлежност и семейните традиций, докато Емир беше независим и в мислите, и в действията си, и действаше смело, без да се съобразява с никой.

+ 1   newsm10

Hug newsm10

# 662
привет момичета  Hug  ухх навън заваля сняяяяг  smile3518

Къде вали скъпа Rolling Eyes
в Банско,дано утре вече го няма и да дойде слънчице  Praynig
охо Банско често ходя там  Mr. Green
ще направим някой път купонче значи  Mr. Green ама май следващия сезон че от този не остана хах

# 663
Страннно,  Rolling Eyesедва ли  жена би изтърпяла всичката тази гнусотия, друга чужда ежедневка да очаква бебе от обичания й мъж, не мисля, но нали Чаги играе Емир та затова така лесно му се прощават грешките.
Не и бил изневерил с Руя, а тя защо не си легна с Левнт като бяха разделени!?
От момента в болницата и когато бебето изплака виждайки вълнението, и реакцийте на Емир, спрях да виня Фериха за каквото, и да е било.
Ако съпоставя нараняванията им, то Фериха сгреши лъжейки го за произхода си, ноооо, за мен Емир допусна много по-болезнени и непростими грешки, все неща, които Фериха му прости, но аз не знам дали  бих простила и дали бих търпяла толкова дълго, едва ли.

newsm10

# 664
И аз имам малко критика към Зехра. Майките трябва да прощават, когато се налага. Зехра си даваше ясна сметка кои и какви са - тя затова искаше друг живот за децата си. Затова мечтаеше за добър и учен зет и не хареса Халил, не само защото Фериха не го обичаше. Зехра, на фона на преживяното от нея като момиче и жена, трябваше да помогне на Фериха, а не да я наказва и то по такъв начин - за цял живот.

# 665
Цитат
Да, най-после това момиче се показа борбено. Уважението към родителите трябва да го има, разбира се, но не и безропотно подчинение. Все пак времената се менят. Разбира се, че е по-добре да се замълчи в такива случаи. Мълчанието може да бъде страшно красноречиво.
Наранената жена беше тази, която искаше дъщеря й да живее друг живот, по-хубав /като всяка майка/. В нея вложи своите несбъднати мечти, съжалението за така или иначе пропиляната си младост и тежкия живот. Е, защо трябва да се сърди и инати за поведението на Фериха. Фериха се извини, беше толкова съкрушена от това, което се случи, изстрада го. Като майка, тя можеше да й помогне, пък тя болката си остава дълбоко, но не беше редно да се използва така отмъстително. Ето тук вече е налице факторът ограниченост, породен от средата, недостатъчното образование и може би силното влияние на религиозността. Тя просто съсипа живота на детето си до смъртта му.

newsm10 smile3501

Рали, привет!  Hug
Особено ми е приятно да си в темата!   bouquet

Цитат
че човек понякога се нуждае от подкрепата на близките си, защото не сме всесилни и понякога силиците ни напускат, или просто не са ни достатъчни за да се преборим с дадена житейска ситуация, в която попадаме волно или не.
newsm10

Наде, привет! Hug
Така е, сам човек на никъде...имаше една такава приказка... Rolling Eyes

Ръза...много ми беше интересен...голям наивник си помислих в първия момент/даже още от епизодите миналата седмица  newsm78 Joy /как не заподозря, че нещо се случваше под носа му.
А той милия за фирмените дела мислеше, за първата им поръчка...ама така всеки с неговите си неща... newsm78 Joy

Мехмет...той ми е много особен, ще ми се да кажа добра дума, да намеря разбиране и за него, ама голям ми е зор... Crossing Arms
По принцип вярвам, че у всеки има нещо добро и доза ум, ама при него всичко е на минимум... ooooh!
Разбира се, да е това което е...причини сериозни и важни., но те не са на дневен ред и тема. Peace
Трудно, но успя да покаже все пак както и сам каза на Фериха, че не безчувствен...ама малко е, Мехмет, малко е...бих му казала... newsm78

# 666
Много съм мислела върху образа на Фери, веднъж я винях, друг път я оправдавах, но в повечето случаи и симпатизирах в пъти повече отколкото на Емир.
За семейната й среда, в която е израсла и традицийте, които са в семейството й, тя направи много, защото само за нещо малко и дребно прегрешение, баща й и брат й можеха да я убият, но не, тя знаеше, че рискува и рискуваше за да бъде с Емир. Бореше се плахо, неуверено, но по начин, който единствено знаеше и познаваше, произтичащ от социалната й принадлежност и семейните традиций, докато Емир беше независим и в мислите, и в действията си, и действаше смело, без да се съобразява с никой.

+ 1   newsm10

Hug newsm10
Peace

Нова тема

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=711140.new#new

# 667
  • в подножието на планината

Снежи, Hug

Рали, Hug с почти всичко в поста ти съм съгласна, само не мога да приема, че Зехра е съсипала живота на дъщеря си... Rolling Eyes

# 668
Неви...
Скрит текст:
Karadayı setinde sürpriz aşk

İki ünlü oyuncu arasındaki aşk iddiası gündeme damgasını vurdu.

# 669
Защото не тя беше наранената тогава, а Емир. Защото това беше табу, според възпитанието, което беше получавала до този момент. Защото не може да отмъщаваш със средства, които не познаваш (говоря за секса, който тя не познаваше). Защото за една жена има много повече начина да отмъсти, отколкото за един мъж. Защото Емир преди Фериха познаваше пиенето и жените и естествено беше да се върне в изходна позиция. А, Фериха, преди Емир познаваше потисничеството и предрасъдъците на семейството си, от които и след като се ожениха не можа да се отърси.

Аз съм на твърдата позиция, че Емир НЕ изневери на Фериха с Руя. За мен той много повече и изневери, когато хукна да спася Едже от Явуз в 62-ри епизод. Ето тази изневяра не мога да му простя.  Naughty

А когато се разделиха за три години не беше ли наранена, беше и наранена, и унижена, и пренебрегвана но не допусна интимна близост нито с Левент, нито с друг мъж, нито пък се пропи, все неща, които Емир правеше всеки път когато се чувстваше слаб, и безсилен, и все неща, които Фериха не правеше, и всеки път след всяко нейно падане, тя ставаше с изправена глава, и по-здраво стъпила на земята?!

# 670
нея би значело,че вече не обича Емир,тя не е правила безнадеждни опити да го забрави и да се гори вътрешно че не успява Simple Smile
Именно!!! Тогава, когато Фериха поиска да спре да го обича, отиде при него, за да получи крайното си унижение, крайната обида и да се излекува. Когато отиде, за да прекарат нощта заедно тя искаше да се накаже, искаше да се намрази, да намрази и Емир и да се освободи от болкта, която и причиняваше любовта и към него, искаше да я замени с болката от омразата. Искаше да изневери на любовта им, на спомените им и да продължи.

# 671
И аз имам малко критика към Зехра. Майките трябва да прощават, когато се налага. Зехра си даваше ясна сметка кои и какви са - тя затова искаше друг живот за децата си. Затова мечтаеше за добър и учен зет и не хареса Халил, не само защото Фериха не го обичаше. Зехра, на фона на преживяното от нея като момиче и жена, трябваше да помогне на Фериха, а не да я наказва и то по такъв начин - за цял живот.
Peace

Рали Hug

# 672
# 673
  • в подножието на планината
Неви...
Скрит текст:
Karadayı setinde sürpriz aşk

İki ünlü oyuncu arasındaki aşk iddiası gündeme damgasını vurdu.

А, супер...тези двамата са си лика - прилика... Mr. Green

# 674
Защото не тя беше наранената тогава, а Емир. Защото това беше табу, според възпитанието, което беше получавала до този момент. Защото не може да отмъщаваш със средства, които не познаваш (говоря за секса, който тя не познаваше). Защото за една жена има много повече начина да отмъсти, отколкото за един мъж. Защото Емир преди Фериха познаваше пиенето и жените и естествено беше да се върне в изходна позиция. А, Фериха, преди Емир познаваше потисничеството и предрасъдъците на семейството си, от които и след като се ожениха не можа да се отърси.

Аз съм на твърдата позиция, че Емир НЕ изневери на Фериха с Руя. За мен той много повече и изневери, когато хукна да спася Едже от Явуз в 62-ри епизод. Ето тази изневяра не мога да му простя.  Naughty

А когато се разделиха за три години не беше ли наранена, беше и наранена, и унижена, и пренебрегвана но не допусна интимна близост нито с Левент, нито с друг мъж, нито пък се пропи, все неща, които Емир правеше всеки път когато се чувстваше слаб, и безсилен, и все неща, които Фериха не правеше, и всеки път след всяко нейно падане, тя ставаше с изправена глава, и по-здраво стъпила на земята?!

Peace

Общи условия

Активация на акаунт