Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 57 053
  • 833
  •   1
Отговори
# 60
  • Sunshine state
Мъжът ми също много разбира от машинарии,това му е и работата,но за платки каза,че е много специфично,понеже чиповете и кондензаторите са им колкото главата на топлийка и съответно изискват специална апаратура за поправка.Нямате ли някой познат компютърджия? Може би той ще свърши работа.

# 61
  • На брега на реката
Записвам се в темичката ви. От няколко дни имаме Беко DIS 5831 http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301~1/Sadomiy … ane-BEKO-DIS-5831   снощи за първи път я пуснахме - много съм доволна, изключително тиха, а чиниите и чашите светеха.
Честито,
Със здраве и мерак да си я ползваш. Аз съм със същата от скоро и съм страшно доволна.  Grinning

# 62
  • Русе
Аз да попитам нещо?
До сега съм нямала проблеми с чашите - излизат си прозрачни и с блясък. Оня ден заредих сол от Кауфланд К-класик. От тогава 2 дена вадя 2 чаши с леко матов отенък, което преди не ми се беше случвало. Другите са едни рекламни на Кока кола, които са си матови, но отгоре имат един пръст прозрачно стъкло и дъната са прозрачни/с картинки с едни жени са/, при тях проблем няма. Възможно ли е да е от солта? Не, че са моите чашите ама защо да е така  Laughing

# 63
Аз да попитам нещо?
До сега съм нямала проблеми с чашите - излизат си прозрачни и с блясък. Оня ден заредих сол от Кауфланд К-класик. От тогава 2 дена вадя 2 чаши с леко матов отенък, което преди не ми се беше случвало. Другите са едни рекламни на Кока кола, които са си матови, но отгоре имат един пръст прозрачно стъкло и дъната са прозрачни/с картинки с едни жени са/, при тях проблем няма. Възможно ли е да е от солта? Не, че са моите чашите ама защо да е така  Laughing

К-класик са си с ниско качество, но освен тази сол, какъв е основния препарат, който ползваш?

# 64
  • Русе
Ами, до сега машината беше със солта на ЛИДЛ. Тя дали е с по-високо качество newsm78
Препарата ми е също от Кауфланд, но е на Clean maximo. Знам, че ми казахте, че не е добър, но пари съм давала за него и не мога да го изхвърля с лека ръка. Като го използвам тогава ще купя друг. До сега нямах поне този проблем с побеляване на чашите.
То като погледнеш си е доста скъпо удоволствие да не миеш на ръка Rolling Eyes

# 65
  • Sunshine state
Ами, до сега машината беше със солта на ЛИДЛ. Тя дали е с по-високо качество newsm78
Препарата ми е също от Кауфланд, но е на Clean maximo. Знам, че ми казахте, че не е добър, но пари съм давала за него и не мога да го изхвърля с лека ръка. Като го използвам тогава ще купя друг. До сега нямах поне този проблем с побеляване на чашите.
Аз от Clean Maximo съм изключително доволна,от месеци ползваме само него.Нямала съм засечка до сега.Сигурно е от солта или може би от изплакващото средство.Опитай се да я почистиш-филтър,перки,а може да я пуснеш и с препарат за почистване.Този на К-класик при мен я излъска много добре,а и замириса на пролет. Mr. Green Peace

# 66
Според мен е много гланца. Пробвай да го регулираш на по-малка степен.

И аз ползвам Clean maximo прах, но съм супер доволна. Никога не съм имала проблем и измива всичко.
Солта взимаме каквото е на промоция, също не съм забелязала разлика, освен във времето, за което свършва, като няма зависимост по-скъпа = по-дълго.
Гланцът ни също ни е на Clean maximo, на 2 степен е.

# 67
  • Русе
Чстих я преди 2-3 седмици с новия препарат от ЛИДЛ. Ама аз реално я ползвам 3, максимум 4 пъти в седмицата.
И моят гланц е Clean maximo, на 4-та степен е, така си беше машината като дойдохме, не съм я бутала. Много ли е, малко ли е, не знам. Водата в Ловеч не е много твърда.

# 68
  • Sunshine state
Чстих я преди 2-3 седмици с новия препарат от ЛИДЛ. Ама аз реално я ползвам 3, максимум 4 пъти в седмицата.
И моят гланц е Clean maximo, на 4-та степен е, така си беше машината като дойдохме, не съм я бутала. Много ли е, малко ли е, не знам. Водата в Ловеч не е много твърда.
Тогава намали на 2-ра степен и виж как е.Почисти филтъра с гъба и провери дали отворът на солта е добре затворен.Успех!  Hug

# 69
  • Русе
Филтрите ги чистих оня ден, като сипвах солта. Мия ги дори със стара четка за зъби. А за солта, от как изтече оня ден - вече ми е "обеца на ухото"  Laughing. Ще намаля гланца, че да видим.

# 70

мисля, че променянето на настройките няма да помогне, защото си сменила само солта. Попитах кой е основния, защото ако той е от типа всичко в едно, солта може да идва повече. Но К-класик и Клин-максимо са едни и същи препарати, собствена марка на Кауфлнад.

# 71
  • Ямбол
И моята Беко издаде багажа а е само на 1 година, толкова ме е яд, че взех Беко. Сега се моля аварията да не е много голяма, но като обясних на майстора за какво  става дума, каза, че най-вероятно е платката и да я носим в сервиза. Sad

# 72
  • Варна
Да се запиша и аз в новата тема.

Да ви кажа, и на мен продължават да ми излизат бели петна по чиниите, имам едни дуралексови с грапави части отстрани, та по грапавото ми се образуват бели петна, не като първия път, когато всичко беше бяло, но все пак... Засега съм с настройка за максимална твърдост на водата и минимален гланц, ще си поиграя с настройките да видим какво ще стане...

Иначе направо се родих тази седмица, откакто имаме съдомиялна, в началото ми беше противоестествено да не мия чинии, но за 1-2 дни свикнах Laughing. Даже се и лакирах, нещо, което не бях правила от мноооого отдавна, защото не виждах смисъл да губя време за лакиране, след като след няколко измивания на чинии лакът ще се олющи.

# 73
  • Варна
Някой беше дал линк към едно видео
за правилно инсталиране и зареждане на миялна
на руски беше , немога да го открия
помните ли на коя страничка и май беше в предната тема ???

# 74
  • Варна
намерих го
било в темата за препарати !!!

Общи условия

Активация на акаунт