Баща бие детето на площадка

• 46 128
  • 228
  •   1
Отговори
# 165
Къде пише че едното дете е гледало другото?!  Аз прочетох че голямото се е люляло, малкото е щъкало наоколо.
А факта, че каката е правила забележки на малкото да не се върти около люлката,а не таткото как си го обясняваш?
Кой според теб е гледал малкото?
А и каката е на 7,не на 15, итя има нужда от гледане,не мислиш ли?
Спирам да те чета ,че се ядосах много.

# 166
Ами като не го пише не го изкарвайте, че някой е застрашавал някой заради безхаберието си и за това великия баща се е намесил с ритниците си като едно истинско мъжко МЕКОТЕЛО ! Или друго яче казано децата не се бият, не се натоварват със задълженията на родителите си и не носят отговорност за нещастията и глупостта на родителите! Няма оправдание за човек, който се държи така! Няма обвинение за дете оставено да гледа дете! Има много грешно мислене и е крайно неприятно, че го виждам в хора, които имат деца....

# 167
Обикновено не се намесвам в такива теми, но аз живея в страна в която е забранено със закон да се посяга на дете. Следствията не са "върха на сладоледа". Детето се ударило, питали го в училище от какво е, и то измънкало "ами не знам, не помня" Айде полиции в дома му, разправии, заплахи, че ще го отнемат...
В училищата им е забранено да се бият, за сметка на това се тероризират психически, което вярвайте ми, оформя характер и последствия много по-сериозно.
Не подкрепям бащата, не ме разбирайте погрешно. Просто не ми харесва и ескалирането в другата посока...
Едновременно с това тук имам много примери и за азиатско възпитание. Незнам посягат ли им, говорят ли им, но това са успели деца с голям респект към родителите си.
Мисълта ми е, че нещата наистина не са само "черно и бяло".

И всъщност към кого е насочено възмущението? Към бащата или към институциите, че не могат да го накажат? И ако могат да се наказват такива хора, къде е границата?

# 168
При азиатците въздействието е главно психическо.Сигурно има удрящи, но те от бебета им действат с особено възпитание и само с поглед ги смразяват.Не им е нужно да удрят шамари. 
Естествено, че понякога децатя се държат невъзможно и трябва да си мумия, че да не викнеш и да не плеснеш поне по задника.
Но не и да товарил със собствената отговорност и да изискваш някакви неща от малко дете.Едно е да оставиш детето на възрастен човек и после да предявяваш претенции защо не го е гледал, друго е да го повериш на друго малко дете, пък ако ще и тийнейджър.

# 169
Аз в никакъв случай не оправдавам насилието над деца, но в това число и насилието на деца над деца. А голямото дете е проявило насилие/случайно или не/ което е застрашило сериозно здравето на 2 годишното. И мн вероятно не е за първи път щом бащата е избухнал.

"Две момичета на около 7 или 8 г. се люлеят на люлките, а две малки момченца се забавляваха като изтичваха пред люлките, момичетата сто пъти им правиха забележка, едните бяха брат и сестра."

Айде да четете, преди да пишете. Голямото било проявило насилие...нямам думи просто. Ей тука с червено съм ти изкарала какво се е случило.

А бащата, ако избухне така в някоя друга държава, ще му се стъжни животеца.

# 170

И всъщност към кого е насочено възмущението? Към бащата или към институциите, че не могат да го накажат? И ако могат да се наказват такива хора, къде е границата?

Границата може и да е взатвора. Зависи от закона.

# 171
Темата е ясна от самото начало! На мен вече ми е блудкаво да чета "недочели" Никой не е за насилието над деца, но оправдават бащата.... Аиде да дъвчем друга тема...

# 172

Границата може и да е взатвора. Зависи от закона.

Това е проблема. Как точно се определя кое е плясване, с което виждам че голяма част от пишещите са ок и физическо малтретиране? Трудно.
Т.е. или се изключва всичко или нищо. Ако обществената нагласа е ок със шляпването, ще се налага да се приемат и такива бащи.
Ако не е се изключва всичко и както казах примера, поне според мен, не е това което трябва да бъде.
Сещам се за родители лекари, които бяха изтезавали детето си симулирайки давене...но неее те не са му посегнали... Rolling Eyes

# 173
Аз нито имам право да обвинявам някой, нито да защитавам. Не съм била там, не съм видяла и не знам какво точно е станало. Както и всички други тук, с изключение на авторката. И това което се опитвам в действителност ме възмущава е лекотата с която обвинихте човека, осъдихте го и го разпънахте накръст.
Дъртите клюкарки по селата-пасти да ядат. Laughing

# 174
 А не те ли възмущава лекотата с която е наритал момиченцето си?

# 175
И какво? Като се възмутим всички дружно и овчи, на едностранчивата гледна точка и ще решим проблема?
А докато се случва, ще си мълчим удобно? Едновременно с това ще сме съгласни с простото пошляпване?  Joy

Много е лесно да се сипят емоции във форума, но за съжаление не видях нито едно предложение, какво точно може да се направи по въпроса  Rolling Eyes

# 176
И това което се опитвам в действителност ме възмущава е лекотата с която обвинихте човека, осъдихте го и го разпънахте накръст.

Ние никого не сме обвинили, фактът е, че е този баща е РИТАЛ дете.  

Няма нужда ние да го обвиняваме, за съжаление май няма и кой да го осъди. Ефективно.

Защото ако беше ритал голям човек, нямаше да му се размине.

# 177
Много е лесно да се сипят емоции във форума, но за съжаление не видях нито едно предложение, какво точно може да се направи по въпроса  Rolling Eyes

Ами, когато обществото, т.е. ние/вие започне да реагира (намеси се, повика полиция и т.н.), тогава ще може да се направи нещо по въпроса.

# 178

Не е наша работа.
Не е и на момиченцето.  Mr. Green
А на тези, чиято работа е, им плащат хиляди левове заплати да го измислят.
Само че те вършат същото, което и бащата е вършил, преди да рита беззащитното дете, а именно - клатушкат си някои топчести израстъци от тялото, че е най- лесно!  Crossing Arms

# 179
А не те ли възмущава лекотата с която е наритал момиченцето си?
Не коментирам неща, които не съм видяла с очите си, за разлика от "обвинителките" тук.
Ти видя ли го че се възмущаваш? Така пише авторката, ама дали е било така?! А и иакто вече писах, може да има и предистория, никой не знае каква е истината. Ама го разведохте човека и му взехте децата набързо  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт