Баща бие детето на площадка

• 46 137
  • 228
  •   1
Отговори
# 75
Уффф...., стига сте коментирали без да знаете подробности. Това което се разбира е, че дъщеричката е правила на инат и е блъснала детето с люлката, т.е. наказанието не е безпричинно. Признавам, че може да е малко пресилено наказанието, но не знаем нито подробности, нито как се е чувствал бащата (я си представете че е работил цяла седмица извънредно по 14 часа за да изкара пари и да има и за децата, спи му се и две не вижда но пак изкарва децата на разходка, а дъщеричката почва да се инати като магаре ..).
Може и да има родители които не одобряват боя като възпитателно средство, но това обикновено са неработещите родители, които имат предостатъчно време да възпитават децата по по-времеемки и трудоемки начини. За нашата действителност, боят си е възпитателно средство.

Няма ли да спреш с глупостите?

# 76
  • София
Изключително съм възхитена от мамите, които признаха, че са били малтретирани като малки, но са си взели поука от това. Сигурна съм, че ще възпитате добре децата си и сте ги правили и отглеждали с много любов.

За жалост по-голямата част от битите като малки деца не успяват да издържат на напрежението и според мен това ескалира като пораснат. Или не стават добри хора, или/и правят лоши такива.
За мен човек, който БИЕ детето си, не го е искал или не обича децата като цяло. Ако има такива родители, аз си обяснявам, че бебчето им се е появило случайно на бял свят и далеч не е мислено за него. Ако е било планирано, вече не знам какво да мисля. Явно има хора, които правят поколение, за да може да го използват за боксова круша след работа.... да разпускат. Съжалявам, за категоричното определение - но за мен това не са хора.

# 77
Предполагам децата просто не оправдават очакванията на родителите.
Те не са най послушните,най разбраните,най умните....
И по някакъв начин ги излагат дори.И понеже са изнервени си изпускат нервите и ги шамаросват.
Всъщност не толкова да ги превъзпитат,а да си разтоварят собственото нервно напрежение.

Ако бях там на място,щях просто да попитам таткото:
-Ако смяташ,че детето е виновно и трябва да бъде набито,може ли аз да го направя вместо теб?-
Да видим, какво щеше да отговори.

# 78
  • Русе
 Постъпката за хубава, че не е - определено не е!
 Обаче хората обедняват,изнервят се и т.н.,но това не е толкова опасно. По-лошото е че тотално изпростяват. Кой знае какво му е било в главата и си го е изкарал на когото най-малко заслужава.

# 79
 Сигурно нищо не му е било в главата - блеел си е на десет метра от там, вместо да стои наблизо и да наглежда децата, а когато малкото е пострадало си го е изкарал на дъщерята. Обезпокоили са го докато си приказва с другия баща Rolling Eyes
 Няма никакви данни да е беден, изтерзан и изнервен. Може да си има и пари и достатъчно време да дрънка по пейките.
 Има данни само, че е пълен тъпанар.

# 80
 Обаче хората обедняват,изнервят се и т.н.,но това не е толкова опасно. По-лошото е че тотално изпростяват. Кой знае какво му е било в главата и си го е изкарал на когото най-малко заслужава.
+1, не може да се обвиняватхора без да се знае какво е положението.

# 81
Вярно, но детето не е виновно, че на бащата му липсва самоконтрол.  Няма оправдание , когато агресията е насочена към дете - няма. Всеки има нещо на главата си, но детето сега расте и то едва ли е виновно за глобалната криза и повсеместната истерия на света и хората.

# 82
  Полина, много си объркана, душа. Като видиш някой да бие дете, няма какво му е положението, какво не му е. Размисли малко. Голям човек бие дете, което пищи. Какво да му е положението - положение на изрод.

# 83
  • до една звездичка

Абе, Поле, тоз 'татко', хипотетично, ако вместо рожбата си, вземе те погне ТЕБ, например, на площадката, забие ти един здрав шут в г*за и ти обърше два шамара, от които балалайката ти да се върти петнайсет минути, пак ли, питам аз, ще го оправдаеш с 'положението' му,а ???

Не може, хора, не може да се скриваме, нито да оправдаваме подобни животински прояви нито над деца, нито над възрастни! Нито в къщи, нито на открито!

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 15:26 от ٠•● Dega ●•٠

# 84
Абе, Поле, тоз 'татко', хипотетично, ако вместо рожбата си, вземе те погне ТЕБ, например, на площадката, забие ти един здрав шут в г*за и ти обърше два шамара, от които балалайката ти да се върти петнайсет минути, пак ли, питам аз, ще го оправдаеш с 'положението' му,а ???
Аз не съм му дете, че да ме възпитава, това е друго нещо.
Само не ми се правете всички на свети води ненапити, всеки е пошляпвал децата си, понякога се налага с възпитателна цел.
За информация, мен не са ме били нито навремето, нито сега мъжа ми. Не знам откъде ви хрумват такива неща.

# 85
Пошляпването/доста хора вече мислят, че боят не е възпитателно средство - времената се менят Grinning/ не е равно на шут. Не се прави и ти, че не разбираш идиотската постъпка на въпросният баща.

# 86
  • до една звездичка
Не си му дете, но то на лудия като му падне пердето, не подбира много, знайш. Покрай сухото, понякога и мокрото гори, и не се знае кой ще намаже.

# 87
Не си му дете, но то на лудия като му падне пердето, не подбира много, знайш. Покрай сухото, понякога и мокрото гори, и не се знае кой ще намаже.
Знаеш, че не е така, едно е да възпитаваш детето си и никой нищо да не може да ти каже, друго е да нападнеш страничен човек ...

# 88
  • до една звездичка
... и никой нищо да не може да ти каже ...

дали?

# 89
Боят не възпитава... той смазва психиката.

Общи условия

Активация на акаунт