Математически турнири - 21

• 77 183
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
От развихрилата се дискусия става ясно, че никой май не е видял на стената на СМГ, дали са изнесени резултати от ЕК днес!?

# 136
Според мен не може да се ограничава броя на децата - колкото - толкова. Ясно е написано - до 5 т. под макс. за горната група и до 10 ч. под макс за долната. Друг е въпроса какво означава "РАЙОН" - България или район Надежда". Та ако до 5 т. под макс. са 4-ти кл. за 1млн. деца - то 1 млн. трябва да се допуснат. (Съвсем умишлено написах такова число - 1 млн., за да подчератя, че бройката няма значение.

# 137
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Според мен не може да се ограничава броя на децата - колкото - толкова. Ясно е написано - до 5 т. под макс. за горната група и до 10 ч. под макс за долната. Друг е въпроса какво означава "РАЙОН" - България или район Надежда". Та ако до 5 т. под макс. са 4-ти кл. за 1млн. деца - то 1 млн. трябва да се допуснат. (Съвсем умишлено написах такова число - 1 млн., за да подчератя, че бройката няма значение.
Явно не разбирате за какво говорим. Примерно в гр.София ще има задължително дете с 145 т. или 150 т.  и да речем 5-10 с 5 точки по-малко. Но примерно деца със 135 точки няма да могат да се класират, докато от по-малък провинциален град победителят може да е със 110 т. и по тези правила той ще може да се класира за национален кръг.  newsm78 bash bash

# 138
  • София
За мен още едно нещо не ми е ясно. до 5 т. под макс. за горната група и до 10 ч. под макс за долната - за долната група това спрямо резултатите на горната група ли е или на долната.
Примерно, ако максимумът за четвърти клас е 120, а за трети 115, къде е минимумът за трети клас - 110 или 105?

# 139
Абе какво толкова сте се вторачили в тоя национален кръг? newsm78 Светият Граал ли мислите да намерите там или какво? Още една олимпиада просто. Нека изчакаме и ще видим как ще го направят, няма какво да плачем за нероден Петко.
Все пак си мисля, че няма да се случи някой с по-малко точки от провинцията да отиде на национален кръг за сметка на някой с повече точки от София. Винаги СМБ прави обобщено национално класиране за цялата страна и слагат чертата в него. Кой кого предложил и номинирал май е само за местна употреба - да се радват децата и родителите. Както се вижда всеки си намира за какво да се радва - кой пръв в училището, кой в града, кой в страната. Просто не мога да си представя обобщеното национално класиране в което са маркирани класиран, класиран, класиран, дупка, дупка, дупка, класиран...

П.П.
По-младите да потърсят в Гугъл какво е "Три слънца в небето греят, дупка, дупка, Димитров".

# 140
Явно не разбирате за какво говорим. Примерно в гр.София ще има задължително дете с 145 т. или 150 т.  и да речем 5-10 с 5 точки по-малко. Но примерно деца със 135 точки няма да могат да се класират, докато от по-малък провинциален град победителят може да е със 110 т. и по тези правила той ще може да се класира за национален кръг.  newsm78 bash bash

Напротив, именно защото разбирам за какво говорим, затова казвам, че е не ясно какво е "Район" в указанята. Ако "район" е район София, то тогава ще е твоята ситуация, ако "район"  е България (нали е международно, то тогава няма да стане така, както описваш, а ще се вземе макс. за България и оттам ще се вадят 5 или 10 т. ..., което е и най-справедливо, въпреки че ние, например няма да се класираме по втория вариант заради Ловеч (браво на децата оттам), но по първия - имаме шанс .

# 141
  • София
Черна станция, просто разсъждаваме какво е искал да каже авторът в условието.  Wink

# 142
Абе какво толкова сте се вторачили в тоя национален кръг? newsm78 Светият Граал ли мислите да намерите там или какво? Още една олимпиада просто. Нека изчакаме и ще видим как ще го направят, няма какво да плачем за нероден Петко.
Все пак си мисля, че няма да се случи някой с по-малко точки от провинцията да отиде на национален кръг за сметка на някой с повече точки от София. Винаги СМБ прави обобщено национално класиране за цялата страна и слагат чертата в него. Кой кого предложил и номинирал май е само за местна употреба - да се радват децата и родителите. Както се вижда всеки си намира за какво да се радва - кой пръв в училището, кой в града, кой в страната. Просто не мога да си представя обобщеното национално класиране в което са маркирани класиран, класиран, класиран, дупка, дупка, дупка, класиран...

П.П.
По-младите да потърсят в Гугъл какво е "Три слънца в небето греят, дупка, дупка, Димитров".

Не бе, вълнуваме се просто и търсим справедливост. Няма да пропадне света я !!! Но има будни души, които негодуват срещу  несправедливостта и липсата на прозрачност и яснота в критериите. Не беше ли това и последната стачка в държавата???

# 143
  • София
Напротив, именно защото разбирам за какво говорим, затова казвам, че е не ясно какво е "Район" в указанята.

Това си е съвсем ясно. Организатор на общинския кръг на ЕК е РИО - регионален (районен) инспекторат по образованието, явно под район се разбира районът на съответния РИО.
Но колкото и безумия да има в милата родина, сигурна съм, че в крайна сметка класирането ще е както преди - по точки, а не по местоживеене.

# 144
Какво му беше на стария регламент, че трябваше да се дописва тази промяня и да объркват повече нещата - каква е целта?
Според мен се цели драстично свиване на броя на участниците на национален кръг, но ако идеята за промяната беше моя щях да твърдя, че е редно на най-масовото състезание в страната да се даде шанс на деца от повече райони.  Wink (сега да не ме линчувате. И за мен старият регламент си беше достатъчно добър, независимо че пак комисията вземаше окончателното решение и нищо не се знаеше до последно).

Все пак си мисля, че няма да се случи някой с по-малко точки от провинцията да отиде на национален кръг за сметка на някой с повече точки от София. Винаги СМБ прави обобщено национално класиране за цялата страна и слагат чертата в него. Кой кого предложил и номинирал май е само за местна употреба - да се радват децата и родителите.

И аз така си мисля.

# 145
  • София
Да дам обещаната информация  Grinning
За 145-то у-ще София- максимален брой точки достигнат от учениците е:
1кл- 75т
2кл- 100т
3кл- 95т
4кл- 105т
5кл- 80т

# 146
  • София

Не бе, вълнуваме се просто и търсим справедливост.

Да не забравяме, че националното кенгуру е бг измишльотина. А и справедливостта е относително понятие. Каквото и класиране да има накрая то ще е несправедливо:
1. Ако се класацията е по точки, няма да е спазен регламента, което вече е някаква проява на несправедливост към децата първенци по райони;
2. Ако се спази регламента, тогава аут ще останат деца с по-високи резултати от други - това пък е несправедливост към по-добрите.

Така че свиркайте си. Както сама казваш - няма да пропадне света  Sunglasses

# 147
Да не забравяме, че националното кенгуру е бг измишльотина. А и справедливостта е относително понятие. Каквото и класиране да има накрая то ще е несправедливо:
1. Ако се класацията е по точки, няма да е спазен регламента, което вече е някаква проява на несправедливост към децата първенци по райони;
2. Ако се спази регламента, тогава аут ще останат деца с по-високи резултати от други - това пък е несправедливост към по-добрите.

Така че свиркайте си. Както сама казваш - няма да пропадне света  Sunglasses

Да си свиркаме е най-добрата стратегия. Нека първо видим, после да се оплакваме.
Що се отнася до справедливостта - никаква справедливост няма в подбутването на първенците по райони, защото в общия случай те имат драстично по-малко точки. Да бъдат допуснати на национален кръг ще е трагикомично, а и там няма да решат почти нищо. Абе провал от всякъде ще е. Мога единствено да видя някакво влияние на Милена Дамянова в този нов регламент, ама по-скоро е некадърно дефиниране.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 08:55 от Черна станция

# 148
  • Sumen, Shumen, Bulgaria

Така че свиркайте си. Както сама казваш - няма да пропадне света  Sunglasses

Да си свиркаме е най-добрата стратегия. Нека първо видим, после да се оплакваме.
Що се отнася до справедливостта - никаква справедливост няма в подбутването на първенците по райони, защото в общия случай те имат драстично по-малко точки. Да бъдат допуснато на национален кръг ще е трагикомично, а и там няма да решат почти нищо. Абе провал от всякъде ще е. Мога единствено да видя някакво влияние на Милена Дамянова в този нов регламент, ама по-скоро е некадърно дефиниране.
Въпреки ,че съм от провинцията те подкрепям с две ръце.  Това е обида и за децата от провинцията. Който е по-добър ,той да се класира!!!

# 149
Да дам обещаната информация  Grinning
За 145-то у-ще София- максимален брой точки достигнат от учениците е:
1кл- 75т
2кл- 100т
3кл- 95т
4кл- 105т
5кл- 80т

От 145 има деца явили се в СМГ, а там още няма резултати. Така,че не прави заключение още. Синът ми е втори клас и има 3 грешни задачи и аз очаквам резултат 105.

Общи условия

Активация на акаунт