Математически турнири - 21

• 77 054
  • 752
  •   1
Отговори
# 645

Като ви казвам, че в София изоставате... Във Варна има и състезания за подготвителна група.  Mr. Green

И в Пловдив има   Mr. Green  #Crazy

# 646
  • София
Това вече на нищо не прилича! Столицата изостава доста. Twisted Evil Mr. Green

# 647
Това вече на нищо не прилича! Столицата изостава доста. Twisted Evil Mr. Green
На протест!Да я преместим! Crossing Arms
 hahaha

# 648
  • Варна
Ама горките родители на мънинките състезателчета в София.Да няма школа за тях и те да се налага да изземват учителските функции. hahaha
Чудя се ,дали и аз след 2-3 г.,въпреки,че съм си пускала дЯтето по състезания в невръстна възраст(разбирай 1ви клас) Mr. Green ще се бъзикам така,но дано деменцията не ме тресне,млада съм още. Joy

# 649
Ама горките родители на мънинките състезателчета в София.Да няма школа за тях и те да се налага да изземват учителските функции. hahaha
Чудя се ,дали и аз след 2-3 г.,въпреки,че съм си пускала дЯтето по състезания в невръстна възраст(разбирай 1ви клас) Mr. Green ще се бъзикам така,но дано деменцията не ме тресне,млада съм още. Joy  

hahaha
О, гледам има и още по-тежки случаи.  Mr. Green Едно детенце в невръстна възраст го мъкнат по всички математически състезания в цялата страна. То какво да каже.

# 650
  • София
hahaha
О, гледам има и още по-тежки случаи.  Mr. Green Едно детенце в невръстна възраст го мъкнат по всички математически състезания в цялата страна. То какво да каже.

Кое е това детенце?  newsm78 Едва ли някой развежда по разни състезания в други градове, извън неговия собствен, дете в първи-втори клас. Освен пък ако не е някой самороден математически гений това дете newsm78

# 651
  • Варна, България
Доста спам в темата  Mr. Green
Иронията в последните постинги ме озадачава - едни деца обичат танците, други - спорта, трети - музиката и т.н.  Има съревнования за тях още от детската градина - различни музикални и танцови и се приемат за нормални. Дори при  този тип занимания обикалянето на градове и паланки е в стихията си.

На моя син му е приятно да ходи на школа по математика. Разбира се, аз съм го насочила, но нищо не е на всяка цена и против волята му. Има доста интересни детективски задачи и други, които го забавляват.

# 652
  • София
Не си ни разбрала иронията, щом го приемаш лично.  Hug

# 653
Бихте ли качили задачите от Турнира по математика "Румен Грозданов" за 2., 3. и 4. клас? Предварително благодаря.

# 654
  • София
Има занимания по математика и за по-малки деца:
http://new2forest.wix.com/newforest#!services
Да, не се наричат "курс", но все пак предоплагам са по-специфични занимания.
Мисля, че е по-добре да има такива възможности, отколкото да няма.
И в книжките за НУКК, по които се обучават някои шестгодишни деца за кандидатстване там, има доста примери, които са сходни /че и доста по-трудни/ от някои задачи в Европейското кенгуру.
Но поддържам мнението, че занимания, които развит мисленето, са нещо различно от желанието за изяви по състезания в крехка възраст.

# 655
Но поддържам мнението, че занимания, които развит мисленето, са нещо различно от желанието за изяви по състезания в крехка възраст.

Естествено. Занималнята, макар и в редки случаи може да е интересна на хлапето, докато манията за явяване по състезания на деца под 3-ти, да не кажа 4-ти клас е на 100% амбиция на родителя.
Това би следвало да е факт, макар да очаквам порой от мнения на родители, обясняващи ми колко влюбени в математиката са децата им и как нито искат да жулят на компютър, нито да играят навън, а с нетърпение очакват поредните 2 часа гърч в съботния курс на СМГ Simple Smile

# 656
  • Варна, България
Това би следвало да е факт, макар да очаквам порой от мнения на родители, обясняващи ми колко влюбени в математиката са децата им и как нито искат да жулят на компютър, нито да играят навън, а с нетърпение очакват поредните 2 часа гърч в съботния курс на СМГ Simple Smile
Първият от пороя
1. Има ограничение в "жуленето" на компютър - 30 минути на ден за сметка на футбола 2 пъти седмично и игрането навън с деца - около 2 часа на ден, в почивните дни и повече...
Освен това и семейни игри, и забавления! 

На този фон 90 минути в СМГ си е направо забавление... особено ако е и с приятели, с които в междучасието играе... а след това.

Това за амбицията на родителите си личи много в темата, независимо дали са 1 или 5, или 10 клас! Самата идея, че има такава тема за пишещи родители, е повече от красноречива! Така че не се изказвайте толкова категорично, че не сте от тях!

# 657
  • София
а с нетърпение очакват поредните 2 часа гърч в съботния курс на СМГ Simple Smile

Невероятно, но факт. Единственото място, за което се интересува как да се облече  Grinning
За да не е съвсем спам, посещава курс при Емилия Гигова.

# 658
Първият от пороя
1. Има ограничение в "жуленето" на компютър - 30 минути на ден за сметка на футбола 2 пъти седмично и игрането навън с деца - около 2 часа на ден, в почивните дни и повече...
Освен това и семейни игри, и забавления!  

На този фон 90 минути в СМГ си е направо забавление... особено ако е и с приятели, с които в междучасието играе... а след това.

Това за амбицията на родителите си личи много в темата, независимо дали са 1 или 5, или 10 клас! Самата идея, че има такава тема за пишещи родители, е повече от красноречива! Така че не се изказвайте толкова категорично, че не сте от тях!

1. Какво доказваш с това, че ограничаваш чавето с 30 минути на ден? Че на 7-8 години си умира за математика ли?? В СМГ курсовете са 120 минути и междучасия няма.

2. Откъде измъдри, че това, което съм написал ме изключва от групата на побърканите родители, които напъват децата си с математика? Не съм застъпвал подобна теза, просто съм достатъчно разумен да не се самозалъгвам, че "любовта" към математиката и часовете /дните/ прекарани в решаване на задачи носят неимоверна радост на детето ми.

ПС - Много планирано времето на детето ти бре. 30 минути това, 120 онова... , много математика вкарвате в ежедневието Simple Smile

А за амбицията... повярвай ми не си личи от темата. Искрено вярвам, че болшинството пишещи са по-здравомислещи и не почват да претрупват децата си със задачи и състезания от 1-ви клас. За всяко нещо си има време, необходимо е да се поизчака да се видят наистина насоките на детето, а не да се пресилват нещата от предучилищна възраст.
Та си мисля, че има немалко амбицирани пишещи, с деца било в 5-ти или 10-ти клас, които не са почнали със състезанията в 1-2 клас, а са следвали по-естествено развитие...

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 15:22 от kodbg

# 659

Естествено. Занималнята, макар и в редки случаи може да е интересна на хлапето, докато манията за явяване по състезания на деца под 3-ти, да не кажа 4-ти клас е на 100% амбиция на родителя.

Ето и едно анти-порой мнение. Аз съм от групата на тези като код, които считат че преди 3 клас детето не трябва да се праща много много по състезания. Както и преди съм писала, според мен, ако детето може, няма никакво значение дали ще  тръгне от подготве или от 3 клас. В началото децата които са ходили от по-рано, очевидно ще имат по-добри резултати, но това се наваксва изключително бързо. Нашето първо състезание беше 2-ри клас, и се чувствах виновна, че сме я завели, толкова ми се виждаше малко детето. В трети клас е хубаво да се тръгне, за тези които искат да кандидатстват в МГ, за тренировка. А на курсове в СМГ никога не сме ходили:) То си пролича на Олимпиадата, така и не разбрахме за какво ни отрязаха 2 точки, като според нея всичко е написано (като сравняваше решенията). Решението, разбира се си е на родителите, а мнението ми е повече за информация.

Общи условия

Активация на акаунт