Математически турнири - 21

• 76 948
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря!
Синът ми има поправени 3 задачи. Дори и да са верни да считам ли, че няма да бъдат зачетени само те или няма изобщо да му проверят отговорите?
Не се зачитат само поправките. Останалото си е ОК.
Shocked Броят ги като сгрешени, така ли?

# 16
Цитат
Аз да попитам друго, как се чувстват децата ви в момента, т.к. идват още две големи състезания- Олимпиадата по информатика и ПМС в края на седмицата. Не е ли малко в повече всичко това. Кога учат, кога решават задачи, кога по информатика се подготвят  и кога спят???

Синът ми се чуства доста уморен, а и ние също. Обещала съм си аз, че като мине областната информатика ще го оставя да се наиграе.

# 17
Моят син май грам не се впряга. Дори се зачудих дали не е забравил, че има още две състезания тази седмица. Понякога ми се иска да е "по-сериозен" (по моите си разбирания), но си давам сметка, че при такъв график, ако влагаш много - може и доста да се изтощиш. Така че може и да е с по-правилната стратегия. Май момчетата са си такива и затова психически са по-издържливи.  Аз, като всяко момиче бях с коренно различна стратегия, и винаги трябваше да съм подготвена на мах и да мисля и да се готвя само за това.

Цитат
Аз да попитам друго, как се чувстват децата ви в момента, т.к. идват още две големи състезания- Олимпиадата по информатика и ПМС в края на седмицата. Не е ли малко в повече всичко това. Кога учат, кога решават задачи, кога по информатика се подготвят  и кога спят???

Синът ми се чуства доста уморен, а и ние също. Обещала съм си аз, че като мине областната информатика ще го оставя да се наиграе.

# 18
Аз да попитам друго, как се чувстват децата ви в момента, т.к. идват още две големи състезания- Олимпиадата по информатика и ПМС в края на седмицата. Не е ли малко в повече всичко това. Кога учат, кога решават задачи, кога по информатика се подготвят  и кога спят???

Ние нямаме проблем, но и не решаваме задачи, а и до Варна няма да се разкараме за ПМС. Тази година детето отказа да решава за ЕК, с аргумента, че миналата година ги е решила (тогава бяхме 3 кл). Информатиката още не сме я включили в програмата, което помага, въпреки че вчера прави някакви неща по информационни технологии и ме уведоми, че госпожата и е казала, че вече може да се яви на олимпиада (а може аз да не съм разбрала, не знам има ли Олимпиада по информатика за 4 кл??). така или иначе за тази година въпроса не стои от моя гледна точка.

# 19
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Моят син май грам не се впряга. Дори се зачудих дали не е забравил, че има още две състезания тази седмица. Понякога ми се иска да е "по-сериозен" (по моите си разбирания), но си давам сметка, че при такъв график, ако влагаш много - може и доста да се изтощиш. Така че може и да е с по-правилната стратегия. Май момчетата са си такива и затова психически са по-издържливи.  Аз, като всяко момиче бях с коренно различна стратегия, и винаги трябваше да съм подготвена на мах и да мисля и да се готвя само за това.

Цитат
Аз да попитам друго, как се чувстват децата ви в момента, т.к. идват още две големи състезания- Олимпиадата по информатика и ПМС в края на седмицата. Не е ли малко в повече всичко това. Кога учат, кога решават задачи, кога по информатика се подготвят  и кога спят???

Ми то и моят не си дава много зор. А за мен ПМС са много трудно нещо, като видя задачите от минали години се втрещявам. Като че ли при момчетата в тази възраст, все още липсва спортната злоба и желанието да се представят на макс. Вълнуват ги компютърни игри, спорт и др.

# 20
Цитат
Моята щерка състезанията в училище не я морят - ходи с удоволствие, но неудоволствието е да се подготвя за тях. Което всъщност и прави - не и се учи сериозно и това е. Въпреки това на всички математически е само с 1-2 грешни, а българския е 100% (Знам и мога и това на СБНУ "Аз и ...") - явно учителката в училището (която е и в занималнята, я подготвя). Сега сме на Знам и мога в Силистра и се е нахъсала, но там са само 35 деца и то най-добрите, и само с хъс няма да стане. Стискам и палци, но може би тук ще види, че при по-трудните състезания си се иска и много учене.

Голямото желание е за ски състезанията обаче, които през март са в разгара си и през ден сме на тренировки и всяка седмица по 2 състезания.
Това обаче може да ни изиграе номер, защото сега сме само 4 клас, и ако продължава да не и се учи в къщи, а само в клас, когато дойдат многото предмети в 5-ти нещата могат да се променят.

Та умората е физическа по-скоро, от ските. Но сезона свършва след 2 седмици и тогава ще почине малко.

# 21
  • София
Аз не разбрах,има ли ги някъде отговорите за 5-ти клас?

# 22

Цитат

И ние така  Simple Smile  След психажа на първото състезание (ЧХ) и съответно голямата му издънка, решихме да заложим на тактиката по-добре спокоен и неподготвен, отколкото много добре подготвен и максимално изнервен, защото точно тогава блокира и се дъни. За втори кръг на олимпиадата по математика бяхме стигнали дотам, че да го моля предпоследната вечер поне да погледне как са разписвали решенията от предишни състезания, че да има представа какво да пише и той. И за това неподготвяне се справя учудващо добре с описателни задачи. Явно госпожата от курса си върши перфектно работата, защото вкъщи не му обясняваме  описване на задачи и тази година нямам никакъв поглед над това какво учат на курса. Като гледам и с информатиката последния ден ще гледаме задачи, а петък наближава. Но за там нямаме никакви очаквания и не мисля изобщо да си даваме зор. Има време, да не го изхабяваме отсега, та до седми клас да не иска да чуе за състезания  Simple Smile Засега е доста самоуверен, има си самочувствие, понякога повече, отколкото е необходимо, и вечер си ляга спокоен и с чувство на изпълнен дълг, дори и да не е пипнал и една задача да реши  Mr. Green По традиция в деня преди състезания излизаме да купонясваме и не даваме дума да се изрече за задачи. Единствено се стараем да му осигурим душевен комфорт за състазанието на следващия ден. 1swing

# 23
Да, тя умората си е изцяло физическа - пролетната умора, ставането в 6ч. всяка сутрин, съботните състезания, неделният курс. Събират се много седмици, в които през уикенда не е бил за повече от 4 ч. вкъщи.
Дух и желание да се готви и състезава има, иначе нямаше да ходи на всички възможни състезания и олимпиади.

# 24
Цитат
Като че ли при момчетата в тази възраст, все още липсва спортната злоба и желанието да се представят на макс. Вълнуват ги компютърни игри, спорт и др.

O, недейте да скромничите. Откакто следя състезанията по математика винаги най-добрите са момчета. Май няма момиче, което да бие момчетата на състезания по математика. Имам предвид стабилно, не в отделни състезания. Та момчетата са си доста съсредоточени когато трябва, а лековатият поглед върху нещата им помага да не се паникьосват и ги кара да дават най-доброто от себе си.

# 25

Моят син не е от активно състезаващите, но въпреки това в момента не иска да чуе за състезание. Донякъде се дължи може би на това, че е в друга среда, а може би просто му дойде в повече миналата седмица. Нямаше ден, в който да нямат поне едно, а понякога и повече контролни, имаше училищен кръг на състезание по спелуване /което успя да спечели/ и му оставаше малко, за да се откаже да се яви на Кенгуруто. Като излезе, първите му думи бяха: "Може ли без повече контролни, състезания и тестове" Mr. Green Отказа да отиде след това на роботика, която много обича, "че сигурно и там ще ми дадат да правя тест" Whistling
Защото беше много изморен не очаквам и някакъв кой знае какъв резултат от Кенгуруто.
За тази седмица заяви, че няма да ходи на никакви извънкласни занятия. Човекът определено има нужда от почивка.

Но...някои деца явно са по-издръжливи...

И на синът ми му идва вече в повече.Просто физически времето не му стига.Той е много отговорен и изпълнителен,но забелязвам,че почва да се изнервя.Непрекъснато учи по нещо-училище,математика,информатика.Вече брои дните до ваканцията като единствения спасителен вариант.За сега,обаче,единственото му свободно време е неделя до обяд.
Понякога незнам дали не минаваме нормалната граница на натоварване.

# 26
  • На планетата Земя
Знаете ли за състезанието "Европейско кенгуру" втори клас какъв е максималният брой точки?

Ние сме с 80.

# 27
  • София
И 138-мо училище в София публикуваха на сайта си резултатите от ЕК:
http://www.138sou.com/index.php?option=com_content&view=arti … -11&Itemid=43

# 28
Знаете ли за състезанието "Европейско кенгуру" втори клас какъв е максималният брой точки?
120 точки.

# 29
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Цитат
Като че ли при момчетата в тази възраст, все още липсва спортната злоба и желанието да се представят на макс. Вълнуват ги компютърни игри, спорт и др.

O, недейте да скромничите. Откакто следя състезанията по математика винаги най-добрите са момчета. Май няма момиче, което да бие момчетата на състезания по математика. Имам предвид стабилно, не в отделни състезания. Та момчетата са си доста съсредоточени когато трябва, а лековатият поглед върху нещата им помага да не се паникьосват и ги кара да дават най-доброто от себе си.
Е в пети клас има едно момиче от Свищов, което направо гази другите.....

Общи условия

Активация на акаунт