Математически турнири - 21

• 77 163
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да дам обещаната информация  Grinning
За 145-то у-ще София- максимален брой точки достигнат от учениците е:
1кл- 75т
2кл- 100т
3кл- 95т
4кл- 105т
5кл- 80т

От 145 има деца явили се в СМГ, а там още няма резултати. Така,че не прави заключение още. Синът ми е втори клас и има 3 грешни задачи и аз очаквам резултат 105.
Съжалявам, че изглежда като заключение. Просто споделих, че резултати има изнесени на вратата на училището и една дама помоли да съобщя какъв е максималният брой точки.
Предполагам след определен период ще има общо класиране и там ще се види пълната информация. Извинете, ако съм вкарала неяснота, новак съм в темата, предполагам с времето ще се науча на тънкости  Grinning

# 151
Да дам обещаната информация  Grinning
За 145-то у-ще София- максимален брой точки достигнат от учениците е:
1кл- 75т
2кл- 100т
3кл- 95т
4кл- 105т
5кл- 80т

От 145 има деца явили се в СМГ, а там още няма резултати. Така,че не прави заключение още. Синът ми е втори клас и има 3 грешни задачи и аз очаквам резултат 105.
Съжалявам, че изглежда като заключение. Просто споделих, че резултати има изнесени на вратата на училището и една дама помоли да съобщя какъв е максималният брой точки.
Предполагам след определен период ще има общо класиране и там ще се види пълната информация. Извинете, ако съм вкарала неяснота, новак съм в темата, предполагам с времето ще се науча на тънкости  Grinning

И аз се извинявам, че така реагирах. Има деца от 145  2, 3 и 4 клас  явили се в СМГ. Те ходят там на курсове и мисля, че ще имат още по-добър резултат. На общото класиране, всичко ще е ясно и точно.

# 152
За мен още едно нещо не ми е ясно. до 5 т. под макс. за горната група и до 10 ч. под макс за долната - за долната група това спрямо резултатите на горната група ли е или на долната.
Примерно, ако максимумът за четвърти клас е 120, а за трети 115, къде е минимумът за трети клас - 110 или 105?

Според мен твърдението в червено от новия регламент е малко крайно и недомислено. Какво ще стане ако са били трудни задачите в дадена група и има примерно едно дете с макс брой и 2-3 с 5 точки по-малко. Дори в София и Варна това е нормално да се случи, при трудни задачи. Тогава съответния голям град ще излъчи 3 деца за националния кръг?? По-скоро трябва да е процент или пък бройка, примерно: топ 5% или  първите 50 деца от страната. Но както и да е, ще почакаме, ще видим, нищо важно, наистина.

# 153
  • София
Да си свиркаме е най-добрата стратегия. Нека първо видим, после да се оплакваме.
Що се отнася до справедливостта - никаква справедливост няма в подбутването на първенците по райони, защото в общия случай те имат драстично по-малко точки. Да бъдат допуснати на национален кръг ще е трагикомично, а и там няма да решат почти нищо. Абе провал от всякъде ще е. Мога единствено да видя някакво влияние на Милена Дамянова в този нов регламент, ама по-скоро е некадърно дефиниране.

Честно казано, съмнява ме да се касае само за некадърност. Факт е, че някой си е направил труда да промени регламента. Едва ли е било единствено за отчитане на дейност. Каква точно е целта - редуциране броя на децата /ако приемем, че резултатите на районните първенци се приравняват към най-добрите/ или просто излъчване на представител от всеки един район от страната - това аз не мога да знам.
Доколко регламентът е справедлив или не, ами има го, колкото и да не ни харесва. Дали Националната комисия ще се съобрази с този регламент - нямам представа. На мен лично ми е все едно.
А дали някой се оплаква - нека се оплаква. Какво ти пречи?

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 11:07 от Elfi

# 154

Според мен твърдението в червено от новия регламент е малко крайно и недомислено. Какво ще стане ако са били трудни задачите в дадена група и има примерно едно дете с макс брой и 2-3 с 5 точки по-малко.
Е, според мен точно това е случаят, в който деца с по-ниски резултати могат да изместят деца с по-високи резултати по силата на това, че са станали първенци в района си ( нали така го бяха именували от МОМН  Simple Smile ). Понеже:
Окончателно решение за броя на участниците в националния кръг се
взима от Националната комисия „Европейско кенгуру”, която прилага посочените по-
горе граници спрямо най-високите резултати за страната във всяка възрастова група.
При необходимост Националната комисия променя тези граници в зависимост от
конкретните случаи (промените касаят струпвания на голям брой ученици с един и същ
резултат или при липса на достатъчно участници за националния кръг).

Но пък не е уточнено какво означава " достатъчно участници".
  Каква точно е целта - редуциране броя на децата /ако приемем, че резултатите на районните първенци се приравняват към най-добрите/ или просто излъчване на представител от всеки един район от страната - това аз не мога да знам.
Като прочетох регламента се сетих за " Знам и мога". Там класират първенеца от всяка област на национален кръг, независимо от това, че в друга област вторият, третият и т. н. може да имат по-висок резултат.

# 155
То е ясно, че накрая ще стане това което реши  Националната комисия, но новото правило променя някак си идеята на националния кръг (и мотивацията на потенциалните участници).

Докато за мен предишната година звучеше престижно да се класираш за нац. кръг, сега не е точно така. Дори детето ми да се класира заедно с още няколко деца от София (говоря теоретично), с кой да я пратя да се състезава на националния кръг? С още десетина такива деца от по-големи градове (или традиционно силни, като Габрово:)), и с цял куп други деца изкарали по 20-30 точки по малко от всички останали малки 'райони'?

В този случай, аз въобще не бих се вълнувала на коя дата ще е нац. кръг и по това време вече ще сме заминали някъде.

# 156
Здравейте момичета, ето и резултати от Плевен http://smb-pleven.com/rezultati.html

# 157
някой ходил ли е до СМГ, за да види дали има изнесени резултати?

# 158
  • В офиса
Offtopic, но не съвсем. Варненци, какво интересно има за гледане във Варна в момента? Делфинариумът на пешеходно разстояние ли е от МГ-то? В Планетариума на ВВНУ дали има шанс да ни пуснат? А в планетариума в Морската дали може да има наблюдения с телескопа на покрива тази събота, или неделя вечер (точа се аз за онази комета, дето даже не знам дали все още се вижда) Мисля си и за Аладжа манастир, ама да не е много кално в момента там? На Побитите камъни има ли какво да се гледа? Видях на сайта на Археологическия музей, че е имало някаква експозиция за златото на траките, но поне според сайта вече не е актуална. Друго нещо, дето е хубаво, а само варненци го знаят?

И да не е офтопик съвсем, линк към задачите, откъдето палечко бе взела вчерашната, която обсъждахме: http://www.math.bas.bg/talents/bg/prep/izdirvane_na_talanti_umpl … 05_06_bul_usl.pdf (мойто чааве тази вчерашната изобщо не можа да реши, ядоса се и каза, че повече няма да се занимава с математика)

А, и още нещо. И в нашето у-ще са им казали резултатите от ЕК. За 4-и клас няма по-висок резултат от 110 (това от явилите се в у-ще, има и такива в СМГ, за тях нищо се не знае, но поне доколкото са говорили помежду си, не се очаква по-висок резултат)

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 14:01 от Тинкърбел

# 159
ЕК - резултати Казанлък

ЕК - резултати Търговище

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 14:02 от Анонимен

# 160
И да не е офтопик съвсем, линк към задачите, откъдето палечко бе взела вчерашната, която обсъждахме: http://www.math.bas.bg/talents/bg/prep/izdirvane_na_talanti_umpl … 05_06_bul_usl.pdf (мойто чааве тази вчерашната изобщо не можа да реши, ядоса се и каза, че повече няма да се занимава с математика)

Точно мислех да те питам решила ли ги е, аз не посмях да ги дам, видя ми се като висша математика тази задача за горките четвъртокласници.

# 161
Днес, в класа на сина ми (6-ти/СМГ) са съобщили резултатите от ЕК. Има два резултата по 145 т. и следващият е 130 т., но не знае как е в другите класове.

Към обяд резултатите за 4-ти клас, които в случая ме вълнуват доста повече, още не са били изнесени на таблото.

# 162
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
В Търговище много слаби резултати Embarassed

# 163
Както е тръгнало тази година в групата на 3-4клас ще има повече третокласници на националния кръг Shocked

# 164
Официалните правила (за БГ Кенгуруто)  са следните:
First round (regional) – The competition is “inclusive” (open for all) and is intended for students of average mathematical abilities.
Second round – The competition is “exclusive” (by invitation only) and it is targeting talented students that have achieved high est scores during the Regional round (10 students for each age group)

за национален кръг се канят х 10 човека от възрастова група...а как ще го решат, само те си знаят... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт