Математически турнири - 21

• 77 089
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
А случайно да знаете със сигурност в 125-то в колко часа започва състезанието в събота за трети клас? При записването ми казаха да се яви детето в 10 ч., сега на сайта пък на 119- то гледам, че пише, че 1-2 клас за от 8,30, а 3-12 -от 11? На сайта на 125-то няма информация....
Само 1-ви и 2-ри клас са от 8.30ч или от 9.00ч- не знам със сигурност Embarassed Simple Smile, следващите са от 11.00ч. Peace
Аз вчера го записах/2кл/ ,  служителката каза  да бъдем в 8.30ч там Rolling Eyes

# 616
Направо не схващам как ще започна в 9.00 - нали ще свършат в 11.00?
Тогава кога ще успеят да се настанят големите - значи те пък ще започнат по-късно, т.е. поне в 11.30  newsm78
или  нещо аз не вдявам както трябва..

# 617
Тогава кога ще успеят да се настанят големите - значи те пък ще започнат по-късно, т.е. поне в 11.30  newsm78
Най-вероятно малките са от 8.30ч, но тя се обърка с часа при нас  Rolling EyesВ такъв случай трябва да сме в 7.30 Close

# 618

Може би искат да избегнат миналогодишните стълпотворения, а не защото нямат достатъчно място за всички  наведнъж. Преди да са излязли едните, другите вече ще са настанени и няма да се засичат. Така си мисля, защото миналата година имаше много недоволни и притеснени майки по повод организацията на състезанието в 125-то . Всъщност при това състезания май основната група състезатели са от първи, втори и трети клас.
Ние лично, заради миналогодишните недоразумения и цялостното лошо впечатление, което оставиха у нас, тази година сме ги отписали от списъка с любимите ни състезания.

# 619
Това е информацията от сайта на секция Изток за ВМС

20.04.2013

Регламент
Великденското математическо състезание е за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Време за работа – 2 астрономически часа.
ВНИМАНИЕ:
Състезанието за 1 и 2 клас е от 8:30 до 10:30 часа,
а за всички останали класове от 11:00 до 13:00 часа.
Дават се 15 задачи с избираем отговор (всяка задача има само един верен отговор). Друг отговор ( отг. г ) се приема за верен само при записан верен резултат. Задачите от 1 до 5 се оценявят с по 3 точки, от 6 до 10 с по 5 точки и от 11 до 15 с по 7 точки.
Задачите за 7 клас са във формата за изпита след 7 клас за езиковите гимназии (стандарт на МОН).
Задачите за 12 клас са във формат матура по стандарта на МОН.

# 620

Преди да са излязли едните, другите вече ще са настанени и няма да се засичат.

Това никак не си го представям как точно би могло да стане... къде ще ги настанят, щом другите няма да са излезли... ако има къде, защо не го направят с всички деца едновременно...
А и всички знаем, че на такова състезание още в първия половин час има излизащи деца... просто няма как да не се засичат ако няма пълно опразване на у-щето и след това да влязат големите

Просто нищо не схващам... знам само, че на коледното 2012 много бързо запълниха местата и не успяха да запишат там всички желаещи деца. Та явно за това е, за да поемат повече участници.

Сега виждам, че с  mego сме писали едновременно и поста и внася известна яснота, но не ми е ясно този регламент на всякъде ли ще се приложи (ясно, че не и в Бургас, но иначе)?

# 621
Сега виждам, че с  mego сме писали едновременно и поста и внася известна яснота, но не ми е ясно този регламент на всякъде ли ще се приложи (ясно, че не и в Бургас, но иначе)?
Не. Например във Варна е от 10 часа за всички.

# 622
Този регламент доколкото знам е само за София, поради многото деца, които се струпват в малкото училища.
На майката, която ни записа са и казали децата от 1-ви и 2-ри клас да са в 125-то към 8.00 часа

# 623
Моля за помощ със зад. 4 клас:
Емо купил 4 марки - френска, монголска, българска, полска.
Стойността на марките без френската е 40лв.
Без монголската - 45лв.
Без българската - 44лв.
Без полската - 27лв.
 Колко лева струва българската марка!

Благодаря!

Задачи от този тип решаваме в 1 клас  newsm78 Интересно, че това е задача за 4 клас.
3ф+3м+3б+3п=156 / френска, монголска...и т.н./
ф+м+б+п=156/3
ф+м+б+п=52
ф+м+п=44
б=52-44
българската е 8лв и по съответно могат да се намерят и всички останали колко струват.

# 624
Ще помоля и аз някой, който има задачите за 1кл. на ЕК да ми ги изпрати на мейла.

# 625
Без монголската - 45лв.
Без българската - 44лв.
Без полската - 27лв.

Благодаря!

Задачи от този тип решаваме в 1 клас  newsm78 Интересно, че това е задача за 4 клас.
ф+м+б+п=156/3
ф+м+б+п=52
ф+м+п=44
б=52-44
българската е 8лв и по съответно могат да се намерят и всички останали колко струват.
Rolling Eyesкъде в 1-ви клас се решават такива задачи?

# 626
А относно 2-те смени на ВМС/София/ Wink си го обяснявам с това, че ще се проведе само в четири уч-ща на територията на града- СМГ, 125-то, 119-то и 2-ро  Simple Smile

# 627
Без монголската - 45лв.
Без българската - 44лв.
Без полската - 27лв.
 Колко лева струва българската марка! Благодаря!

ф+м+б+п=156/3
ф+м+б+п=52
ф+м+п=44
б=52-44

А как сте с диференциалните уравнения?  Mr. Green
(не можах да се сдържа)

# 628
А относно 2-те смени на ВМС/София/ Wink си го обяснявам с това, че ще се проведе само в четири уч-ща на територията на града- СМГ, 125-то, 119-то и 2-ро  Simple Smile

Мисля, че Великденското МС ще се провежда и в ПЧМГ /на Руски паметник/.

Аз бях очарована от организацията на "Салабашев" там, така че дано и сега да се справят добре.

За  "Салабашев" нямаха изисквания детето да учи там, за да го запишат /моето дете учи в държавно училище/, така че според мен ще могат да се записват и "външни" дечица.

УСПЕХ на всички участници! /ние ще пропуснем/

# 629
Без монголската - 45лв.
Без българската - 44лв.
Без полската - 27лв.

Благодаря!

Задачи от този тип решаваме в 1 клас  newsm78 Интересно, че това е задача за 4 клас.
ф+м+б+п=156/3
ф+м+б+п=52
ф+м+п=44
б=52-44
Rolling Eyesкъде в 1-ви клас се решават такива задачи?

Ето и задачата, като не ми вярвате:
Иван+Борис=5 ореха
Иван+Антон=7 ореха
Борис+Антон=6 ореха
Колко ореха има всяко дете?

Общи условия

Активация на акаунт