Математически турнири - 21

• 76 905
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
И за 5ти клас са много лесни. Най-лесните от 2005г. досега давани на великденско 5клас. Очаквам около 10 макс резултата само в 119 СОУ.

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 15:10 от ivokost

# 736
  • ride my bike...
ох, аз повече мислих на задачите за 1-ви клас от тези на 4-ти  ooooh!

# 737
  • Варна
В Плевен дори и класиране има вече!Признах ги! Simple Smile

# 738
  • София
Аз имам проблем, който не знам как да реша. Синът ми е във втори клас. Сгрешил е 4 задачи, най-лесните, имам предвид от първата половина. В задачата с масите и столовете, изобщо не е отчел, че са в 2 зали по 7 маси..... Иначе в уж трудните задачи няма грешка, от 8 до 15 е без грешка.
Та проблема ми е в съсредоточаването. Как успяват вашите деца да се съсредоточат. Забелязвам и нещо друго... Направих си експеримент, да му скрия отговорите (докато се подготвяше) - не обърка нито една задача. Когато вижда отговорите, сред които естествено грешните са подвеждащи по някакъв начин, я ще остави задачата до половина, я пък ще се попресили да прави неща, които не се искат от него  newsm78

Знам, че е още малък, но е ... бързак.
Ако има начин да се тренира концентрацията, ще се радвам да споделите с мен!

# 739
Невероятна формулировка за 6 кл.! Дефинираш непочистена част чрез себе си. newsm78

"13. В деня „Да изчистим България за един ден” учениците от 6а решиха да изчистят училищния двор. Училищният двор заема 80% от училищната площ (училищна сграда, физкултурен салон, двор), която е 16000 м2. След 54 мин. почистване се оказва, че непочистената част е 2/3 от останалата част от училищната площ. За какво време, е почистен училищния двор? А) 1 h 8min Б) 2 h 8 min В)1 h 48 min Г) друг отговор"

# 740
Здравейте, а възможно ли е 14 задача за втори клас е с грешен отговор, т.к. пише до 27 и до 30, но не включително. Моят син е писал Друг отговор - 38, като не е включил числата 27 и 30 в изчисленията си, а в посочените отговори отговора е 41?

# 741
# 742
  • ride my bike...
как е точкуването за 1-ви клас?

# 743
На 5 клас, задача 9, в отговорите от линка по-горе е посочен като верен отговор Б. Според мен верният отговор е В. Вие какво мислите?

# 744
Искам да попитам цветно ли са принтирани листовете в другите градове, защото до сега се зверих за триъгълници в 6 задача за 4 клас, а сега видях, че картинката е цветна и има начертани триъгълници ,които на черно бялото изобщо не се виждат. И искам да помоля за отговора на 15 та задача пак за 4 клас , отбелязан е а) за верен ,а аз нещо се заблуждавам ли че е г -8 и 10 мин. Благодаря!

# 745
  • Варна
Искам да попитам цветно ли са принтирани листовете в другите градове, защото до сега се зверих за триъгълници в 6 задача за 4 клас, а сега видях, че картинката е цветна и има начертани триъгълници ,които на черно бялото изобщо не се виждат. И искам да помоля за отговора на 15 та задача пак за 4 клас , отбелязан е а) за верен ,а аз нещо се заблуждавам ли че е г -8 и 10 мин. Благодаря!

ами госпожицата в задачата отива и се връща 2*25 мин - та така 7,45 - отговор А

и моя хубавец си е помислил, че се е телепортирала за 0 сек.
но аз като видях от първите деца какви са задачите, просто бях убедена, че няма начин да не сме се окъкали
моля се на следващото състезание в случая ПМЗ наистина да дадат задачи като хората - че иначе лоша работа

# 746
Има ли и друг кръг това състезание - имам предвид каква е наградата за най-добрите  ?

# 747
Благодаря и аз я телепортирах госпожицата Simple Smile

# 748
  • Варна

Сигурно пропускаш 25 минути за връщане от училище.

# 749
  • ride my bike...
Моята 4-токласна щерка е използвала телепортация.
Да не говорим, че на 14 задача е получила верен отговор и от чудене какво да прави - що да не я реши още един път ида не поправи на грешен отговор  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт