Математически турнири - 21

• 76 909
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
С молба да ми изпратите класирането в СМГ от ЕК, проведено на 23.03.2013 за 4 клас. Разбрах, че съществува под формата на снимки, но нямам достъп до тях.
Въпросът който ме вълнува е дали резултатите на явилите се там са коректно отразени на страницата на регионалният инспекторат в спикъка с резултати над 50%:
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/sastezania/main.html
Благодаря предварително на всички.    bouquet

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 20:03 от invizible

# 706
Въпросът е ясен, на страницата на РИО-София са публикувани само
Цитат
( явили се към Софийска градска секция на Съюза на математиците в България)
там не са включени явилите се в СМГ.

# 707
Така предположих, но все пак реших да проверя.
Остава молбата ако някой има възможност да ми изпрати класирането в СМГ от ЕК, проведено на 23.03.2013 за 4 клас.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 20:35 от invizible

# 708
Така предположих, но все пак реших да проверя.
Остава молбата ако някой има възможност да ми изпрати класирането в СМГ от ЕК, проведено на 23.03.2013 за 4 клас.

http://alekdimitrov.com/20122013/def.asp?cls=4

# 709
Никой ли не се наема да ми отговори или не попитах в правилната тема  Tired?

# 710
Моля за помощ във връзка с обяснението на следната задача на второкласник:

От началото на 2012 година (3 март 2012 година е събота) Ива правила по 2 мартеници всяка неделя. Ани работила в съботите, но през една и правила по 4 мартеници. Колко мартеници общо са имали момичетата на 1.03.2012г?          А)   18                          Б) 16                                   В)  34                     Г) друг отговор

Убягва ми правилният и най-лесен начин на решаване, за да го обясня - не, че не мога да стигна до верния отговор. От великденското състезание миналата година е. Синът ми иска да ходи да се пробва, та поне малко да е подготвен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=711989.msg24942201#msg24942201

# 711
lorenca , много благодаря!  bouquet

# 712
  • София
Извинявам се за спама, но третокласниците в колко часа трябва  да се явят за ВМС в 125 СОУ? Навсякъде пише, че започва от 11 часа, а свекърва ми като е плащала таксата, са й казали да е там в 9,30.

# 713
Извинявам се за спама, но третокласниците в колко часа трябва  да се явят за ВМС в 125 СОУ? Навсякъде пише, че започва от 11 часа, а свекърва ми като е плащала таксата, са й казали да е там в 9,30.
Само 1-ви и 2-ри клас са от 8.30ч, останалите са от 11.00ч. Peace

# 714
Здравейте, моля ако някой има задачите за 1ви клас от днешното ВМС да даде линк - не са ни дали екземпляр за вкъщи и сме нетърпеливи да разберем как се е справил малкия Simple Smile

# 715
  • Варна
Възмутена съм от първа задача за трети клас. Crossing Arms Моето гардже е намерило друг верен отговор. Дали ще зачетат задачата за вярна?

# 716
Възмутена съм от първа задача за трети клас. Crossing Arms Моето гардже е намерило друг верен отговор. Дали ще зачетат задачата за вярна?

Едва ли, освен ако не се даде контестация. Обаче първо трябва да се види условието (дума по дума) и после да се сравнят двете решения. Не се знае къде е грешката.

# 717
  • Варна

Едва ли, освен ако не се даде контестация. Обаче първо трябва да се види условието (дума по дума) и после да се сравнят двете решения. Не се знае къде е грешката.

Грешката е в моя син предполагам, но задачата има повече от един верен отговор. Sad Щом е така според мен е некоректно да съществува вариант друг отговор (права ли съм? Blush)

Ето самата задача:

Открийте трицифреното число, на което цифрите са четни числа и са в нарастващ ред от ляво на дясно.

а. 864       б. 369    в. 268      г. друг отговор

Моето хлапе е заградило г. друг отговор и е написало 246.  Rolling Eyes

# 718
  • София
Хексе, според мен нямаш основания за претенции. Щом сред изброените има отговор, който отговаря на условието, той трябва да бъде посочен като верен. Дори и формулировката - трицифреноТО число (т.е. това от посочените), а не просто някакво трицифрено число.
Между другото, преди години на Коледното или Великденското едно от децата ми беше заградило отговор Г) и написало получения отговор, който всъщност беше числото на отговор Б)  ooooh!. Ами не признаха задачата за вярна.

# 719
Ще помоля за задачите от ВМС 2013 г. за 4 клас.
matematicheski_turniri@abv.bg
(с долна черта между двете думи)
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт