Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 931
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
След като прочетох вашите мнения и проверих цените на мокетите онлайн се съгласих да ни удържат 270 паунда за това. Но за градината първоначалното искане беше за 30 паунда, сега искат 75. Тук вече няма да се съгласим.

Можете ли да ми кажете (тези от вас , които са на скай телевизия) къде на дистанционното е копчето за субтитри, че нещо не мога да го намеря.

# 571
future74, колко сте живели в тази квартира? Ако е година можеше да избиете поне нея по формулата, която постнах, или поне да опитате.

# 572
Живяли сме 1г и 2 месеца. Но нещо не схванах формулата, пак ще я видя:)

# 573
An example of how this might be calculated is set out below:
a) Cost of similar replacement carpet/item - £500.00 £270
b) Actual age of existing carpet/item – 2 years 1.16 years
c) Average useful lifespan of that type of carpet/item – 10 years
d) Residual lifespan of carpet/item calculated as c) less b) – 8 years 8.84 years
e) Depreciation of value rate calculated as a) divided by c) - £50 per year £27
f) Reasonable apportionment cost to tenant calculated as d) times e) - £400.00 £238.68

Не отбива безкрайно много, но нищо не пречи да им предложите £200 с някакво генерализиращо изречение тип "taking into account the residual lifespan of the carpet we are prepared to contribute £200 towards the replacement cost", а ако не съгласят да вдигнете на £240, все е нещо.

В интерес и на двете страни е да постигнете съгласие, защото медувременно нито вие, нито те получават пари. Пазарете се за точната сума, не е задължително да е "всичко или нищо", много по-голям е шанса да се срещнете посредата.

Успех!

# 574
  • Bristol
Peanut butter, много хубав съвет! Трябва да се пробва, но интелигентно, не агресивно.
А за тревата, не може ли да отидете и окосите за час и ще спестите тези 70 паунда?

Момичета, мерси! Мечка страх, мен не страх Mr. Green

Днес беше последен ден на сина в училището. Остават му само още няколко изпита след ваканцията и край на секондари училището Sad Как минава времето. Все едно вчера го спрятах за рисепшън клас и той гордо се носеше с бяла риза и вратовръзка "като тати".

# 575
future , натискаш TV guide - превърташ докато стигнеш до options- отиваш на subtitles и кликваш ON. Ще бъдат включени докато решиш да ги изключиш.

# 576
Peanut butter, много хубав съвет! Трябва да се пробва, но интелигентно, не агресивно.
А за тревата, не може ли да отидете и окосите за час и ще спестите тези 70 паунда?

Момичета, мерси! Мечка страх, мен не страх Mr. Green

Днес беше последен ден на сина в училището. Остават му само още няколко изпита след ваканцията и край на секондари училището Sad Как минава времето. Все едно вчера го спрятах за рисепшън клас и той гордо се носеше с бяла риза и вратовръзка "като тати".

Започването на нова работа е много стресиращо, но също така и много вълнуващо  Hug сигурна съм че ще се справиш!

Какви планове имате за сина ти? Моите се още малки, но събирам информация/идеи от сега.

# 577
  • На село (близо до Лондон)

О, Merry Hug много бързо растат децата! Успех на момчето с изпитите.

# 578
Децата наистина разтат много бързо. Точно тези дни съм на тази вълна, даже се замислих за трето.... Отказах се де Mr. Green

GI наистина сме били на различни  места. Нашето състезание беше с общината и беше два дни.

Какви ги мислите за ваканцията на децата. Ние ще ходим до Портсмут, после Лондон  за 2-3 дни и после май към Блакпул.

# 579
  • UK
в Портсмут е хубаво, аз се замислям за Брюж, но да видим дали ще си свърша работата навреме
при нас всичко е last minute  Mr. Green

# 580
Някой влизал ли е в страната с малко дете, което не е негово?
Ще доведа племенницата да ни погостува за около месец. Родителите й ще ми направят пълномощно, че давават позволение да пътува и живее с нас, но се чудя дали ще е достатъчно да е написано само на български? Мъжът ми има кръвна връзка с детето, но само аз ще пътувам с нея.
Дали да не направим и копие на английски, което те да подпишат и съответно заверят при нотариуса, или е достатъчно че сме членове на EU и може да влезе само с написано и заверено на български?
Предварително благодаря за евентуални отговори!

# 581
Не е проблем да е само на бг.То се изисква само на излизане от страната.

# 582
Не е проблем да е само на бг.То се изисква само на излизане от страната.

И тук искат да покажеш такъв документ, ако детето не е твое.
Моята фамилия е различна от тази на децата ми и всеки път, когато се прибирам сама с тях трябва да показвам актовете за раждане и брак.

# 583
Еми тогава си ги преведи и на английски.

# 584
Merry, за тревата-тя вече била окосена и струвало 75 паунда. Но, нямам никакви доказателства, фактура или нещо подобно. След като написахме, че не сме съгласни няма да платим, сега лендлорда иска да платим 35 и той 35 паунда, нещо ми е съмнителна цялата работа. Ще видим какво ще стане.

Golden, мерси за инфото.

Общи условия

Активация на акаунт