Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 952
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • Вече на светло в София
Момичета, имам един въпрос и моля някой ако има инфо да сподели. Дъщеря ми е студентка и сега е в Лондон, трябва й  добър козметик/козметичка за кола маска в Лондон, ако е българка още по-добре. Моля за адрес и каква е цената.

# 76
Мами здравейте и от мен надявам се приемате нови попълнения.Скоро ще заминаваме с дъщеря ми ,която е на 4 год и 3 месеца в Лондон.Много ще се радвам да се запозная и с други мами които живеят в Англия.Ще ви помоля и за вашите съвети като отидем там сигурно първо трябва да я запиша при Джи пи и после за училище как точно стоят нещата там,препоръки за добър Джи пи и кои райони са добри за живеене.Много въпроси станаха но като всяка майка ме вълнуват тези неща Ще ви бъда благодарна за всеки ваш съвет. Praynig

# 77
  • След завоя в дясно
MAD65 погледнете в бг хелп има информация за момичета, който се занимават с това. Или погледнете в facebook има група на мамите в Англия там има информация също и е по райони.
nikol4e08 много общи са ти въпросите затова общо ще ти отговоря. За Джи пи се записваш по райони т.е. зависи в коя ерия живееш, а не къде предпочиташ, разбира се можеш да избереш в коя от практиките да се запишеш ето сайта проверява се по пощенски код
http://www.nhs.uk/Pages/HomePage.aspx
За училище се записваш като подадеш документи в общината, на първа страница има информация прочети я. Ако имаш други въпроси след това не се притеснявай и питай.

# 78
  • в света на илюзиите
Момичета, да знаете ако детето е непълнолетно, може ли да си открие банкова сметка в английска банка? И въобще най-удачния начин да получава известна сума в Англия от България, какъв е (банка, вид карта и т.н.)?

# 79
Момичета, да знаете ако детето е непълнолетно, може ли да си открие банкова сметка в английска банка? И въобще най-удачния начин да получава известна сума в Англия от България, какъв е (банка, вид карта и т.н.)?

Да, може. Още в началното у-ще си откриват банкови сметки.

# 80
  • Bristol
От България за Англия не знам колко ще плащаш за превод и дали няма да има по-изгодни варианти за превод на пари. Аз като проучвах за сина, но не правим преводи от България, най-добри отзиви имаше за HSBC, MyMoney.

# 81
  • в света на илюзиите
Благодаря за отговорите   bouquet Детето ми ще учи в Англия в колеж, бординг училище. Самото училище си е сред полето  Laughing, близо си е до града, но все пак са си 5,6км до него. Всичко там ще му бъде осигурено, но все пак са си нужни някакви джобни. Та за тях ми е въпросът. Дали да не питаме самото училище newsm78

# 82
  • Вече на светло в София
Дъщеря ми ползва карта виза електрон в британски лири от ПИБ. Аз я зареждам от Б-я без такса. Тя там я ползва за разплащане при покупки. Когато тегли има кеш има такса. Запознай се с условията и виж дали те устройват. За да я зареждаш, от около половин година, въведоха в ПИб условие да си клиент на банката, т.е да имаш сметка в ПИб.

Ell, благодаря ти за отговора

# 83
Еll,благодаря за информацията.Имам още един въпрос когато записвам дъщеря ми при Джи пи в Англия трябва ли тя да е в Англия или може и без нейното присъствие.Възможно е и аз да заминавам сама замалко и след това да се върна в Бг и тогава вече да заминаваме двете.Както и при записването за училище.

# 84
Nikol4e08 вие къде ще сте и аз горещо се интересувам от въпросите, които си задала и благодаря на Еll за отговорите Hug Аз знам, че джипито и училището зависи от адреса, на който живеете,тъй като има райониране Peace  Ние днес изпратихме нашия тати за последни приготовления и живот и здраве се моля нещата да се подредят така, както сме ги запланували Praynig Само искам да попитам- нужно ли е да се апостилират актовете за раждане на децата, трябва ли да се преведе белия картон в частта с ваксините, които са правени на децата и изобщо още какви документи трябва да подготвя, за да нямам после проблеми? МНОГО,МНОГО благодаря Hug
Jane, лично ние най-често сме ползвали Moneygram, защото става бързо и лесно, а и таксите доколкото знам са по-ниски от тези на Уестърн юнион. Иначе за банковите преводи- не съм пращала от БГ, но от чужбина превода пристига за около 4-5 дни тук Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 12:58 от Т е р и

# 85
  • След завоя в дясно
nikol4e08 и на двата въпроса отговорът е не  Grinning Като се записвате при Джи пи ще ви запишат за контролен преглед и ако детенце не е там няма да стане. После Health Visitor ще дойде да види къде живеете формалност е, но детето трябва да е там. Прави се с цел да не се взимат помощи, а детето да живее извън държавата. Същото важи и за училището.
Т е р и не искам да те подвеждам с неправилни отговори, защото децата са ми раждани тук и нямам идея за изискванията. Някой от майките ги превеждат само, а други ги и легализират.

# 86
Еll,отново ти благодаря за отговорите.Тери здравей и на теб нашия тати е в Лондон живее близо до Стратфорд засега но преди идването ни там обмисляме да се мести в друг район но все още не сме решили къде искаме някой спокоен хубав район.В близост да има и училище,магазини.А знаете ли някой бг лекар който да е Джи пи и мнения за хубави райони за живеене.Пак въпроси надявам се не съм досадна но ми е притеснено все пак отиваме в друга държава Embarassed.Тери а вие къде ще сте. Simple Smile Знаете ли дали ще ми трябва декларация-пълномощно от  бащата който е в Англия при излизането ни извън Бг с детето.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 14:47 от nikol4e08

# 87
Много, ама много са ти общи въпросите, все едно не питаш за космополитен Лондон, а Каспичан.
Затова и няма да се включат много лондончанки да ти отговорят конкретно.
Хубавите райони са и скъпи, не казваш нищо за бюджет.
Разгледай различни сайтове за даване под наем, например,
после в гугъл търси мнения за района, може да разгледаш и как изглежда улицата,
училища, които са наблизо, тях пък след това ги виж тук
На този сайт въвеждаш пощенския код и виждаш криминалната картина,
дава идея, колко е спокоен района.
Горното, разбира се, ако знаеш английски.

# 88
Да права си zlatnata tolumba.Честито и лека бременност ти желая.Благодаря все пак за отговора.

# 89
  • London
nikol4e08,
нашето Джи Пи е завършило в България, вярно не е българин, но пък говори български.Напипах го  подшушнато от мамчетата -българки в квартала.
И ние живеем в Ийст Лондон, но не около Стратфорд. За мен лично навсякъде където е далеч от 2-4 зона е добре.В нашия квартал има много българи, българска градинка и в нашето училище има много деца от България.
Аз само да кажа за документите, че не трябват апостили, преводи и т.н България е член на ЕС и българския е един от официалните езици, на мен каквито и документи да са ми искали са били само оригинал без превод.
Съвета ми  е да се преведе само ваксините на децата и ако имат някакви диагнози, че се оказа, че тук никой лекар не пише и не може да чете на латински.

Общи условия

Активация на акаунт