Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 44 037
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • Нотингам/Пловдив
Ние не сме със шини, но процедурата е такава - ако зъболекарят на детето прецени че има нужда от скоби дава писмо за клиника в която изпраща детето. Вие изпращате писмото  по пощата или факс до посочената клиника , след което те връщат писмо с час за преглед. За децата шините са безплатни.
 На голямата ми дъщеря искаха да слагат шини заради един растящ зъб на неправилно място. Чакахме 6 месеца за час при което се оказа, че вече всичко е наред и няма нужда защото зъба се е наместил.
 Говоря за Лондон, ако някой има други впечатления нека сподели, дано са по добри от моите  Confused

# 271
  • ENGLAND
С шини, бракети и тем подобни се занимават, когато детето навърши 11 години, дотогава наблюдават. Тук зъболекаря пише е-майл на клиниката и след това ти пращат писмо с дата и час. Както и при лекарите си се чака с месеци, възможно е и като отидете за първи път в клиниката веднага да не се заемат с шините, често трябват поне няколко по три месеца чакане да се стигне до някакви действия.
Имам опит с дентал клиниката в Бирмингам, това е за цялата мидландс, не съм с добри впечатления, добре че беше българската ми зъболекарка.
Моя съвет е да си оправите всички зъби, пломби, шини, макар и с пари, в България.

# 272
  • Варна
Doret  и аз си мисля че е по добре в БГ да ги сложим. Чуденката ми е от гледна точка на това после как ще става стягането всеки месец, защото ако не се прави слагането на шините е безсмислено. Ако трябва ще си плащаме за стягането стига да е някаква разумна сума, но дали има такъв вариант? Колкото повече го мисля май ще отложим слагането на шините за следващото ни прибиране в БГ за да проучим междувременно въпроса със стягането. Щом в Англия изчакват до 11г може би няма да е късно догодина за нас. Ще я заведа тук да го обсъдим и със специалист.
П.П. Cocko благодаря за споделената информация относно процедурата  bouquet

# 273
  • London
Ох, влизам и какво виждам, най-големия ми ужас е това със зъбите на детето, не , че е предразположена , но ...
От преди две седмици има букнат час в близката клиника , че един зъб и се рони ама ... дано не се налага да ремонтират тук. ooooh!

И сега да се похваля ... пак.Може би , ей така само се превъзнасям и ако е така хо хо хо май ще ми се наложи да ме смъкнат на земята,но моето дете днес е получило от директорката пред цялото училище грамота.Мисля, че за 6-7 месеца обучение тук си е голям успех.

Скрит текст:

# 274
Аз да се похваля,че подписахме договорът за къщата  Grinning.
И от утре започва великото преместване. На 1 май трябва да сме напуснали сегашната, т.е ни остава само другата събота и неделя. Което  е добре-нямам търпение вече да напусна сегашният град и да се преместим на по-хубаво място.

# 275
  • ENGLAND
Борикс, консултирай се със зъболекар неперемнно да не стане късно догодина. Моята дъщеря е точно колкото твоето голямо дете и миналото лято в България не успяхме да и сложим телчета ли, шини ли, нямахме време. Моята зъболекарка каза, че най-добрата възраст е към 7 и половина - 8 години. Ние ще сме закъсняли, не е фатално, но по-добре беше миналата година.
Тук за деца не знам на частно дали може да се плати и да си поискаш каквото трябва. Но не си мисли, че са големи специалисти и това отлагане до 11 години е добро, просто не им се занимава.

# 276
ами моето дете е на 7,5 год., в момента носим шини, но силиконови цели, само за през ноща, те се носят 7-8 мес. след това се сменят пак със силиконови но по-твърди за около 1 година, няма натягане и тем подобни. Колкото до натягането на самите шини, вие можете и сами да ги правите.
Ние ги носиме въпросните шини за разширяване на челюстта, така че точно като тръгваме за УК ще си ги сменим с по-твърдите и поне година няма да ги сменяме, след като мине 1 година ще си дойдем отпуска в БГ за да види нашата ортодонтка какво е положението и има ли нужда от брекети или други шини

# 277
Добро утро, мацки   bouquet
Future74, честито и леко преместване Party
Сheeky Monkey, браво на слънчицето ти, няма по- голяма радост от това да виждаш успехите на детето си Flutter
При нас нещата засега вървят по план, остана много малко и скоро нашия тати идва да ни вземе  Praynig

# 278
  • Варна
Cheeky Monkey  браво на детето. Това е голяма награда за положените усилия и труд като се има предвид, че всичко за него е ново и непознато, а да не говорим трудностите  с езика.
Doret  да планирала съм да минем тук преди да тръгнем на каквито се сетих профилактични прегледи включая зъболекар и ортодонт.
Ice ще проуча какви са тези силиконови шини, които не се натягат и ако стават за нашият случай май ще ги предпочетем.

# 279
Здравейте, има ли някой който живее в Сидкап, Кент?Много ще се радвам!Благодаря!
Искам да се запиша да уча английски-дали има опции за безплатен такъв?
Ако нвкой знае нещо по въпроса с курсовете,моля да ме светне.

# 280
Тирамису, провери ESOL курсовете. Те са за чужденци и са безплатни или много евтини.

# 281
  • UK/София
Тирамису, провери ESOL курсовете. Те са за чужденци и са безплатни или много евтини.
Безплатни са за тези които са на помощи.За останалите са около 350 - 450 паунда и то един път в седмицата.Аз не му казвам евтино на това.

# 282
Безплатни са за тези които са на помощи.За останалите са около 350 - 450 паунда и то един път в седмицата.Аз не му казвам евтино на това.

курсовете са безплатни, ние се записахме на такъм, август месец ще присигнем и от септември почваме, не сме на помощи  Peace

# 283
  • Варна
http://www.englishtown.com ето този е за 1 евро първият месец. А доста често пускат и на половин цена така, че и следващите месеци не е толкова скъпо ако реши човек да продължи Wink Мъжът ми изкара даже няколко месеца и каза, че е доволен. Първо се попълва тест за ниво. Има и виртуални класни стаи и там разговаряш с учител. Предимството е, че можеш да го караш където си, защото е онлайн Wink

# 284
   Зависи къде са курсовете. Ние сме в Уелс, тука са безплатни. Честър-съседния град се пада в Англия и там са 600 паунда. Айс, вие май в Шотландия писа, че ще ходите, там явно също са безплатни.

Общи условия

Активация на акаунт