Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 981
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
В местния РИОКОЗ дават имунизационен календар за чужбина, трябва да носиш здравния картон с теб. Хубаво е да им звънеш да питаш точно къде, мисля че е на бул. Сливница. Аз нямах време за това, разбрах го в последния момент и  за моето дете аз лично си го преведох и GP-to пак ми го прие.

Тъкмо и аз мислех да нося за превод имунизациите на децата.  Много ми е полезна темата покрай всичките приготовления bouquet
А дипломите за висше образование няма нужда да се легализират нали само превод в агенция, че от едната агенция ме убеждават да ги дам за легализация. Сумата не е малка, а те са и три броя някак си се опитвам да се самоубедя докато чета напред назад, че не трябва и легализация Wink Права ли съм или трябва и легализация?

# 391
В местния РИОКОЗ дават имунизационен календар за чужбина, трябва да носиш здравния картон с теб. Хубаво е да им звънеш да питаш точно къде, мисля че е на бул. Сливница. Аз нямах време за това, разбрах го в последния момент и  за моето дете аз лично си го преведох и GP-to пак ми го прие.

Много благодаря за инфото, ще се обяда да питам и после ще пиша  Peace

Така, обадих се и ми казаха, че в бившото ХЕИ се намира въпросната РИОКОЗ, отивам там и срещу семата от 33 лв. в рамките на деня ми издават ваксинацията за чужбина.
След празниците ще отида и това да свърша Peace

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 11:51 от ice

# 392
Леко бременеене на всички Simple Smile
Какво стана с малките шах шампиони? Аз намерих писмото за mega chess final, за нашия район е на 12 май в Cheadle Hulme. Състезанието на което щяхме да ходим миналата седмица е друго ( ние така и не отидохме, защото дружно решихме че 4 часа път в едната посока ни идва в повече).

Някой да е попадал на билети за Бг в началото на юли на приемлива цена?

# 393
golden погледни Уиз еър днес имат 20% отстъпка  Peace

# 394
А дипломите за висше образование няма нужда да се легализират нали само превод в агенция, че от едната агенция ме убеждават да ги дам за легализация. Сумата не е малка, а те са и три броя някак си се опитвам да се самоубедя докато чета напред назад, че не трябва и легализация Wink Права ли съм или трябва и легализация?

Никога не ми е трябвала легализация на дипломите, само преведени.
Не бих харчила пари за това..
Но в училище Офстед инспектора ми поиска оригиналите на български.
Та се наложи да ми ги пращат спешно с ДЧЛ.
Съветът ми е не като мен да си оставиш документите на съхранение при мама,
пък после едно по едно да лети насам, а ди си ги вземеш с вас.

# 395
  • Варна

Никога не ми е трябвала легализация на дипломите, само преведени.
Не бих харчила пари за това..
Но в училище Офстед инспектора ми поиска оригиналите на български.
Та се наложи да ми ги пращат спешно с ДЧЛ.
Съветът ми е не като мен да си оставиш документите на съхранение при мама,
пък после едно по едно да лети насам, а ди си ги вземеш с вас.

Ще ги взема тогава, добавям ги към списъка с неща които да не забравя Wink

# 396
Момичета ще празнувате ли нашия Великден?
Мен така ме гони носталгията, че от два дни сън не ме хваща какво да приготвя  Embarassed Цял ден прекарах днес във форума да чета как се правят козунаци, но въпреки желанието ми май ще се размина с месене, защото имам проблемна фурна. Та да знаете нещо в тукашните магазини, което да прилича на козунак? Вчера влязох в един полски магазин и там имаше някакъв подобен сладкиш.
Иначе мисля да стъкмя едни агнешки котлети, зелена салата (ако намеря маруля Grinning), едни тестени морковчета с плънка от 3 вида салати и..... другото още не съм го измислила.
За морковчетата ми трябва готово, но не бутер тесто, виждали ли сте и къде това:

# 397
За козунак моите предложения са

- Panettone (има малки панетонета в кафе Nero, големи съм виждала в малки италиански кафенета също.. Всяка година се каня да запася с Pannettone-to, което пускат по Коледа в големите вериги супермаркети, но все се отказвам)
- Brioche, който продават във всички супери много ми напомня на вкус на обикновен козунак.. от Waitrose най-много ми хареса

bouquet

# 398
   Аз си поръчах козунак от Българския магазин в Лондон-онлайн. Само, че вече го изядох хаха, уникален беше. В Сеинсбърис ми казаха, че имало козунак. В Паундленда при нас видях Panettone, има и в ТКмакс понякога.
  Тесто готово има в хранителните магазини, аз купувам от Асда. При корите за баница е, пресните.

# 399
момичета, още един въпрос - какво правите умалелите дрешки на децата си? Тъй като ние сме зарити с дрехи, а някои са като нови, но идея си нямам какво да ги правя? Вие как практикувате?  Peace

п.с. става въпрос за УК  Embarassed

# 400
  • Манчестър
момичета, още един въпрос - какво правите умалелите дрешки на децата си? Тъй като ние сме зарити с дрехи, а някои са като нови, но идея си нямам какво да ги правя? Вие как практикувате?  Peace

п.с. става въпрос за УК  Embarassed

Аз лично ги карам в БГ и давам на хора в нужда. Също и познати/приятели ми дават да занеса.
Никога няма да ги дам на charity тук,защото след това ще ги видя в БГ на витрината на second hand магазин за минимум 5 лева.

# 401
Продавам ги чрез Ebay.

# 402
Ave няма да се получи така ако ги занесеш директно в магазина. И аз моите ги пращам в БГ

# 403
  • Bristol
ice, давам на приятелки да изберат за децата си, а останалите ги нося по контейнерите за чарити тук.

Аз тези празници ще ги давам по-спокойно, никакъв алкохол и наркотици  Laughing Във вторник имам drug and alcohol assessment. Последното, което бих искала да ми се случи, е да не го пасна, като видна алкохоличка и наркоманка  Crazy Точно в понеделника един от менаджерите ми разправя, как 30 човека са фейлнали теста в Портсмут, хем не е била изненадваща проверка, както понякога правят, а една седмица предварително били предупредили екипите там  Shocked

# 404
Ние си плащаме тв лайсенса,но аз гледам тв.
Толумба дано бързо премине това гадене.При мен беше 1 месец само,но си го спомням  Sad
ice пусни дрешките за продаване ако ти са излишни в продавалник в англия има и още една страница(в фейс)

Общи условия

Активация на акаунт