Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 892
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • Bristol
Miss Fine, късмет!
future74, точно такова дори не знаех, че съществува "стоманено ядро, отвътре-отвън термоеластична керамика". Тук масово се продават или от порцелан или чугун. Голям избор от тях има в каталога на John Lewis. Поне името ако можеш да му го хванеш, как ще е изписано на английски  newsm78
aniji, golden, знаех си аз, че за това място си заслужава да му се отделят поне няколко дни. Не ме изкушавайте повече, моля  Hug Аз вече отказах  Rolling Eyes Когато мъжът ми го няма, обикновено се организирам със "сингъл" парентс, а като е тук излизаме със семейни познати. Иначе някак не се чувствам комфортно, особено ако е само едно семейство. Виж ако са няколко, тогава нямам проблеми Wink
Обаче от трън та на глог се получи, вместо само с щерката, ще ходя с колега и неговото ново гадже на Slimbridge. Той отдавна напира да ме запознава с нея и сега видя възможност да се разходи и той с неговото си дете, нея и нейното дете  ooooh!  Crazy  Rolling Eyes

# 691
 Мерси много, другата седмица почвам  Grinning Само където нищо не ми казаха почти, защото главния шеф го нямаше и не съм сигурна дали е това, което търся, та ще видим. Търся си вечерна и уикенд работа, защото ми писна да работя за да плащам градината и бензина и най-главното да истерясвам като малката е болна, а това е често за съжаление. Ще видим  Simple Smile

# 692
Miss Fine- успех и дано това е, което търсиш и искаш  Peace
Момичета имам въпрос относно започване на училище тук. Ситуацията е следната: синът ми е на 5, роден е на 06.01.2008. В момента е в България и не знам кога ще успея да го доведа тук. С баща му сме разделени от много време, нямаме брак и съответно и дело за родителски права и издръжка. Той вече разбра, че аз съм тук и искам да взема и детето, за което ми е нужно неговото съгласие. Към момента нямам неговата категорична позиция, но имам вариант за действие в случай на отказ. Принципно обаче искам да си изясня въпроса за започване на училище- като цяло разбрах, че не мога да запиша детето без то да е физически в страната. Въпросът ми е как става избора на училище, в района ни има много начални училища? Кога започва учебната година и съответно какви са сроковете за записване? Успях да разбера нещо от сорта, че се пише на общината и те ти пращат списък на свободните места? Друго, според тукашната система малкия май вече трябва да е 1 клас или греша? И възможно ли е записване и съответно посещаване на училището след започване на учебната година и има ли значение преди колко време е започнала тя?
Съжалявам за купищата въпроси, но наистина ми е още доста объркано, тук съм от 3 месеца, а искам да задействам каквото мога и по-бързо да си прибера малкия, защото и за двама ни си е мъчение това положение.
Благодаря ви предварително

# 693
  • Манчестър
Miss Fine- успех и дано това е, което търсиш и искаш  Peace
Момичета имам въпрос относно започване на училище тук. Ситуацията е следната: синът ми е на 5, роден е на 06.01.2008. В момента е в България и не знам кога ще успея да го доведа тук. С баща му сме разделени от много време, нямаме брак и съответно и дело за родителски права и издръжка. Той вече разбра, че аз съм тук и искам да взема и детето, за което ми е нужно неговото съгласие. Към момента нямам неговата категорична позиция, но имам вариант за действие в случай на отказ. Принципно обаче искам да си изясня въпроса за започване на училище- като цяло разбрах, че не мога да запиша детето без то да е физически в страната. Въпросът ми е как става избора на училище, в района ни има много начални училища? Кога започва учебната година и съответно какви са сроковете за записване? Успях да разбера нещо от сорта, че се пише на общината и те ти пращат списък на свободните места? Друго, според тукашната система малкия май вече трябва да е 1 клас или греша? И възможно ли е записване и съответно посещаване на училището след започване на учебната година и има ли значение преди колко време е започнала тя?
Съжалявам за купищата въпроси, но наистина ми е още доста объркано, тук съм от 3 месеца, а искам да задействам каквото мога и по-бързо да си прибера малкия, защото и за двама ни си е мъчение това положение.
Благодаря ви предварително

По принцип щом е на 5 ще бъде в year 1...може да започне по всяко време на учебната година. По принцип ще го приемат в училище където имат свободно място,което често се оказва не най близкото и удобно такова. НО пък винаги можеш да го преместиш ако се освободи място.

# 694
Не ми работят субтитрите на телевизора, въпреки че, е на 'ОN', и не мога да разбирам нищо, ако не чета. Имате ли идея къде е проблема и към кой да се обърна. Няколко пъти рестартирахме , пак си е на ON, но нищо. Много ме дразни това, нищо не мога да гледам. Иначе си гледах филми, новини и т.н

# 695
Future, аз досега не съм използвала субтитрите, но сега пробвах и  мисля че намерих причината за проблема. Значи :
Tv Guide- options - subtitles - включваш subtitles ON и ако искаш включваш Hilighted Programmes на subtitles ( това последното ще ти маркира после в TV guide кои програми имат субтитри ). След като направиш тези промени  натискаш ЗЕЛЕНОТО копче на дистанционното за запазване на новите настройки. Всичко работеше. Пробвай. Ако пак не работи се обади на Sky.

Момичета, да се похваля - днес взех син колан по карате  Twisted Evil

# 696
  • Лондон
future, след като смениш subtitles - on, слез надолу в същото меню и задай save the new settings...

Не чета и не пиша, но се надявам всички да сте в добро здраве и лятно настроение...

# 697
Ох, ще се радвам ако ме насочите къде да чета по моя "проблем"... Rolling Eyes

Във фирмата, където работя, е малко тежко положението в момента и освобождават служители с лекота. Освен това аз съм във финансовия отдел и знам, че приходите изобщо не са високи (направо плачевни) и всеки месец очаквам да не ни платят или поне да ни забавят заплатите. Tired

Досега не съм попадала в такава ситуация и искам да се осведомя какви са ми правата (в договора такива клаузи няма) - ако ме освободят какво се случва (не съм в изпитателен срок), ако ни забавят заплатите какви са моите опции? Ще съм благодарна дори и само на информация къде да търся, че пробвах, но нищо не открих  newsm78

# 698
  • London
И аз с проблем ...
Някой може ли да ми даде някаъв работещ телефон на Уиззер?
Нещо телефона който е качен в сайта не бачка и цял ден са нерви.

# 699
future, след като смениш subtitles - on, слез надолу в същото меню и задай save the new settings...

Не чета и не пиша, но се надявам всички да сте в добро здраве и лятно настроение...

Цветак, надявам се че вие също сте добре и че не пишеш защото си "заета" да се излежаваш на някой плаж с коктейл в ръка Simple Smile

# 700
  • Варна
И аз с въпрос търсим да наемем студио обаче има много малко обяви, които не са от агенции. Има ли шанс при условие, че нямаме документи за доход да си намерим през агенция нещо ???

# 701
И аз с въпрос търсим да наемем студио обаче има много малко обяви, които не са от агенции. Има ли шанс при условие, че нямаме документи за доход да си намерим през агенция нещо ???

Ако става въпрос за Лондон - шансът е почти нулев. Има вариант ако се  предплати наема за половин година в аванс и ще ви искат гарант, но това зависи от самата агенция.

# 702
  • Варна

Ако става въпрос за Лондон - шансът е почти нулев. Има вариант ако се  предплати наема за половин година в аванс и ще ви искат гарант, но това зависи от самата агенция.

Не няма да сме в Лондон, но сигурно навсякъде е същата ситуация. А да предплатим за 6 месеца напред трудно ми се вижда,но наистина може и това да се окаже варианта за нас. Продължаваме с търсенето на частни обяви дано да имаме късмет.

# 703
Според това, в кое населено място търсите, пробвай с директно запитване с е-мейл в агенциите. Направо ги питайте какви са им изискванията. В много по- изостанали райони, където търсенето е нищожно, изискванията не са толкова страшни. Разгледай и в www.gumtree.com
Успех!

# 704
  • Варна
Според това, в кое населено място търсите, пробвай с директно запитване с е-мейл в агенциите. Направо ги питайте какви са им изискванията. В много по- изостанали райони, където търсенето е нищожно, изискванията не са толкова страшни. Разгледай и в www.gumtree.com
Успех!
Мерси. Ще пиша мейли на агенциите може пък някоя да има по ниска летва и да успеем да прескочим, гледам аз в www.gumtree.com основно дано ни проработи късмета  Praynig и чета старите теми та и записки си водя, много са ми полезни  Hug После ще споделям записките ако някой има нужда копвам си всичко което ми се струва, че ще е полезно като за новодошли Wink

Общи условия

Активация на акаунт