Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 6

• 37 028
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
И аз съм така тези дни...нервно ми е, напрегнато. Детето ми има здравословни проблеми  и ми толкова депресивно, изнервено от постоянното тичане през деня и надпревара с времето, чувствам се лабилна, мога да рева цял ден. И си мислех, ако пушех сега да си запаля една цигарка...ама понеже не пуша вече над половин година /дори сега се сещам, че съм започнала 8мия месец и съм пропуснала за първи път месечинката ми/, знам, че няма да усетя хубавия вкус на цигарата, ами ще ми е гадно и няма да ме отпусне...и така си кретам...

# 316
 smile3511    момичета ,срамувам се от себе си,след като вчера издържах цял ден без цигара тая сутрин запалих ...и сега ми иде да си оскубя косите от яд #Cussing out....може ли толко да нямам воля и се давам на едни цигари.....иде ми да се гръмна.....обаче пак продължавам,ще се боря бе това е!

# 317
...знам, че няма да усетя хубавия вкус на цигарата, ами ще ми е гадно и няма да ме отпусне...и така си кретам...

И наистина е така, никога не се съмнявай Peace
Пожелавам ти скоро да отшумят всички проблеми на детето ти  Praynig

краси2, пробвай онова със сламката, аз точно с него избегнах тези кризи.

# 318
Здравейте всички!!    surpriseuu
kраси2, нищо, ей сега втори път няма да запалиш като знаеш, колко те е било яд  Joy

brilqntina, и аз така като ме ядоса моя, мнооого ми става криво и ми се пуши. Всичко оправи ли се с вас?  Rolling Eyes  bouquet

Моят пристъп беше вчера за цигара, понеже ходих в ателие да меря булчински рокли и бях помъкнала с мене майка ми, сестра ми и бъдеща свеки Simple Smile Та майка ми като се хвана за една рокля, пък друга не признава  #Crazy  Ама иначе като кажа, че ми се налага и се сърди   #Cussing out
И за това се нервирах мнооого  smile3515

# 319
То въпроса е как да се нервираме правилно  Laughing  Цигарите само задълбочават проблема...
Кукумицина,ние сме наред вече  Simple Smile,
 зайо дано вече всичко да се е оправило с детенцето ти  Praynig .
Краси, нали знаеш приказките на Твен: най-ми е лесно да откажа цигарите, правил съм го хиляди пъти  Simple Smile . Така прави и ти, и най-накрая ще успееш. Помисли си докато пушиш какво ти дава цигарата. Не я пуши просто така, за да запълваш никотиновия си глад.  Simple Smile Имаш воля, не се коси. Както обичам да казвам, щом аз ги спрях, значи всички могат  Sunglasses . Пробвай и съвета на Не се сърди...
Кукумицина, завиждам ти за твоите дертове, и аз искам такива , но уви...

Днес една моя колежка се върна от дълъг болничен, с нея много обичахме да си пушим цигарките и да си дърдорим. Та днес като се видяхме, и двете вече непушачки( тя по-здравословни причини), пак ни беше сладко да си приказваме, дори по-сладко  Flutter

# 320
момичета толкова сте мили,благодаря ви наистина продължавам да опитвам,но си мисля че нещо някъде още в мозъка ми липсва за да не мога от раз да ги откажа,някъде я бъркам newsm78,всъщност кажете за тоя начин със сламката,че никъде не го намерих или просто не съм чела внимателно,вчера бях на 4 цигари ,но при условие че пушех по кутия на ден ,че понякога и повече за мен си е постижение....абе ще се справя ,но може би ми трябва още малко време ,за да проумея нещата

# 321
Краси2, първите дни са най-тегави, защото тогава се бориш с навика буквално (освен с абстиненцията). Примерно докато си държиш чашата с кафе си свикнала да държиш в другата цигара, или пък докато плямпаш по телефона и т.н. След 1 седмица обаче няма толкова да ти липсват, просто устискай няколко дена.  Peace

Преди да взема решение да ги спра, съм се пробвала ей така като тебе да ги намаля. Еми никакъв ефект. Т.е. ако мислиш, че ще стигнеш 1 цигара на ден - няма как да стане. А също така от едната цигара до 0 цигари има голяма крачка. За това бъди инат и се мотивирай с нещо и ги разкарай окончателно и от веднъж Simple Smile Много е важно да не се поддаваш на подкани за пушене, защото пушачи ще има до теб цял живот  Hug

# 322
В интерес на истината, аз с намаляване ги отказах, но когато реших да ги намалявам, нямах намерение да ги отказвам. За 8 г. ги направих от кутия на 5-6 цигари. И минах на такива, които си свивам (поне по мои усещания засищитат повече, т.е. с по-малко цигари можете да изкарате по-дълго).
И когато реших да ги махна и тях ми беше лесно.

...всъщност кажете за тоя начин със сламката,че никъде не го намерих ...

Вземи си една сламка и я срежи на дължината на цигара, сложи филтърче в единия край (или нещо друго, но с това усещането е най-реално), и когато ти се допуши, "пуши", дърпай силно и издишвай като при пушене. Не само залъгването, че "пушиш", но и самият начин на дишане успокоява и разсейва.
Е, и малко воля трябва де  Simple Smile

# 323
Брилянтина, благодаря  Hug За момента е добре, но ще се види..

А това със сламката мен лично най-вероятно би ме изнервило още повече предполагам.... Thinking

# 324
zayo, и аз съм на това мнение. Предпочитам нищо да не ми напомня за цигари.  Simple Smile

# 325
Предполагам при всеки е различно, на мен много ми помогна. Постепенно отпадна и след около месец не се сещах за него.
Но винаги ми тушираше порива за цигара, особено когато бях ядосана за нещо, а също помага и за навика за WC сутрин  Simple Smile

# 326
Хайде и аз искам Embarassed

# 327
Тук съм, тук съм в редиците на непушачите, толкова се гордея.
 краси2, аз се радвам на всеки един ден, през който не съм пушила, не мисля за следващия и това ми помага. Един ден без цигари си е ден без цигари и това, че си пушила на следващия не го изтрива.
emilio94, добре дошла  bouquet
Поздрави на Кукумицина, zayo,  Не се сърди, човече, brilqntina...вашите лентички ме стимулират Simple Smile

# 328
Тук съм, тук съм в редиците на непушачите, толкова се гордея.
 краси2, аз се радвам на всеки един ден, през който не съм пушила, не мисля за следващия и това ми помага. Един ден без цигари си е ден без цигари и това, че си пушила на следващия не го изтрива.
emilio94, добре дошла  bouquet
Поздрави на Кукумицина, zayo,  Не се сърди, човече, brilqntina...вашите лентички ме стимулират Simple Smile

Браво и на теб, Коими.
Доста път си извървяла, но не забравяй че още доста ни чака. Казват, че има кризи и на 6 мес, и на година-две. За себе си се надявам, че ще съм изключение  Sunglasses . ( Въпреки, че както съм писала в началото това ми е за 2- път да ги откажа. 1-я път беше за година и половина Sad. Сега се надявам да я прехвърля с лекота.)
Кукумицина, видя ли колко бързо мина месец, а аз май правя два  SunglassesHug
Емилио, добре дошла в по-добрата страна, не че непушачите са лоши... Peace

# 329
Здравейте и от мен! И на мен ми е време да спирам с дименето.... Прогресът ми засега е, че пуша само като съм си в нас на балкона, нито на улицата, нито в открити кафенета, защото.... защото ме е срам. Приятелят ми не пуши, повечето ми близки не пушат и някак свикнах пред други хора и аз да не пуша, за да не ме гледат накриво. Но много ми се пуши и все не мога да ги откажа за постоянно. Решила съм да си правя избелване на зъбите и това да ме мотивира да не запаля отново, за да не се развали ефектът. Ще си запиша час за другата седмица и дано успея този път. Ще пиша за напредъка си, а дотогава ууспех на всички в начинанието, струва си Grinning

Общи условия

Активация на акаунт