Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 6

• 37 005
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря на всички за топлото посрещане!
Видях, че няколко от вас са чели книжката на Алън Кар.
Аз също я имам, късия вариант. Един път я прочетох, не пуших два дни, после... пак.  Confused
Хващам се да я чета наново.
Мъжа ми постоянно ме бъзика, че никога няма да успея да ги спра. Той ги отказа преди около 4 месеца, ей така - реши и спря. Много демотивиращо ми идва... все да ти натякват, че не можеш Sad
Ще взема да се ядосам накрая и да докажа, че мога!
Явно наистина
Тази идея трябва да узрее, или просто да действаш на принципа на изненадата.
...с какво да я полея обаче... Sad, че да узрее по-бързо?

# 511
Denizara, моят мъж също е пушач и си пафка и има поне 100 цигари у нас. Скоро ще станат 9 месеца откакто не пуша. Така че това, че има пушачи не прави мисията невъзмножна. По-трудно е да не се изкушиш някога, но да ги спреш и устискаш критичния период не ти пречи нищо на този свят, ако наистина го желаеш. Ама наистина, а не само Ееееех трябва да спра цигарите, ама вътрешно има нещо в теб, което не иска да го прави и отлага, отлага.....

Россти, електронната цигара за мен е гнусен боклук, както и всички видове гнусотии - лепенки, дъвки и хапчета. С тях се тровиш, а никой дори не е доказал КОЛКО, че да не вземе да им спре кранчето. Аз съм им супер ядосана на тези, които използват човешките слабости и проблеми, за да забогатеят, като дори ти обясняват, че така ти помагат. Цигарите ги купуваме, защото поне някакво удоволствие ни доставят, а тези боклуци по принуда ги купуваме, без да сме сигурни, че вършат нещо, само защото някой ни втълпява, че разбираш ли ще изтъркат тази част от мозъка, дето знае за цигарите. Да, ама не. Щом има хора, които се справят толкова, че и по-успешно без боклуците, значи отговорете си за какво ви е нужно. Всичко е втълпяване, с нищо не ви помага. Просто страхът е по-голям. Тези, които са успяли без нищо, не са по-волеви  Naughty Просто трябва човек да опита.
А най-лесния начин е да се изтърка спомена от "хубавото на цигарата". Човечето може пак да сподели.  Simple Smile Тогава дори няма с какво да се бориш. Ако някой може да намери начин да постигне физическото отвращение от цигарите ще му е най-лесно.

Вейдър, ако някой ми говори, че не мога да направя нещо, това за мен би била най-голямата мотивация на света, да докажа ,че мога. Ама аз съм си рогат инат, така че.
Относно идеята, не спирай да мислиш за нея и времето ще си дойде. На мен ми трябваше около половин година от мига, в който осъзнах, че ТРЯБВА да спра цигарите, до мига, в който ПОЖЕЛАХ да ги спра.

Успех на всички борещи се! Много се радвам, че така летовнически и отпускарски се появиха толкова нови хора изведнъж  Peace

Тук иначе всички май сме чели А.К.На мен също страшно ми помогна относно насоката на мисленето ми. Понякога като ми е трудно си обяснявам с книгата защо...и се справям. Много добре "обработва" мозъка, стига да искаш да си "отвориш" съзнанието за нея. Ако и в курсовете така добре се справят, в психологически аспект, значи ще имат успех  Peace

# 512
Mishel9 аз спрях цигарите. Към втората седмица някъде страшно ми се допуши и започнах да дърпам от електронната.
Така до към третия месец, оттогава натам - не съм пушила нито тютюневи, нито електронни цигари.
Не мисля, че е лошо. Всеки метод е добър, стига да те е задържал да не запалиш, пък електронната лесно се захвърля после.

# 513
  • София
И аз към 10тия ден нещо изтрещях и изпуших една цигара, но с ясното съзнание, че тя е изключение. Дори не си нулирах лентичката и продължих да НЕпуша.

# 514
Отбивам се в темичката сао да пожелая успех на всички стартирали отказването.. сигурна съм че ще се справите момичета  Hug
И да се похваля с радостната новина от днес.. видяхме и чухме на бебо сърчицето.. беше уникален момент, който няма да забравя никога  Blush

# 515
Отбивам се в темичката сао да пожелая успех на всички стартирали отказването.. сигурна съм че ще се справите момичета  Hug
И да се похваля с радостната новина от днес.. видяхме и чухме на бебо сърчицето.. беше уникален момент, който няма да забравя никога  Blush

Много ме зарадва твоята новина,  Hug
Скрит текст:
заповядайте http://prikachi.com/images.php?images/192/6450192x.jpg , днес с ММ навършихме 5 години заедно.
Да не е спам, той ми помогна да спра цигарите, като не е пушил никога!!!

# 516
Отбивам се в темичката сао да пожелая успех на всички стартирали отказването.. сигурна съм че ще се справите момичета  Hug
И да се похваля с радостната новина от днес.. видяхме и чухме на бебо сърчицето.. беше уникален момент, който няма да забравя никога  Blush

Честито! Страхотна новина!
Леко бременеене желая  Simple Smile

# 517
Да подкрепя и аз всички, които се опитват да спрат цигарите. Говоря от личен опит колко е трудно да спреш - веднъж почваш, защото си изнервен, втория път защото колежката властно заявява:"Запали една, ма! Знайш ли как ги мразя тия дето викат : Аз вече не пуша." Третия път е нещо друго. За мен борбата продължи повече от 10 години, като е имало и почти 6месечен период, в който съм спирала цигарите.  Добре, че най-накрая се омъжих и забременях. Обещах си, че детето никога няма да ме види с цигара. Най-трудно ми беше да преодолея стереотипа като седнем в заведение. Години ми трябваха да забравя механичното търсене на цигара.

Не пуша от октомври1999г.!

# 518
Да подкрепя и аз всички, които се опитват да спрат цигарите. Говоря от личен опит колко е трудно да спреш - веднъж почваш, защото си изнервен, втория път защото колежката властно заявява:"Запали една, ма! Знайш ли как ги мразя тия дето викат : Аз вече не пуша." Третия път е нещо друго. За мен борбата продължи повече от 10 години, като е имало и почти 6месечен период, в който съм спирала цигарите.  Добре, че най-накрая се омъжих и забременях. Обещах си, че детето никога няма да ме види с цигара. Най-трудно ми беше да преодолея стереотипа като седнем в заведение. Години ми трябваха да забравя механичното търсене на цигара.

Не пуша от октомври1999г.!

Доста време, бравос.
 Искам да попитам: през тези години само " механичното търсене на цигара" ли беше проблем или имаше и "кризи"?
Аз не знам дали съм се "хвалила",че две години ми зрееше идеята за отказване на цигари! Преди това не исках да чувам защо някои не пушат ("луди"хора), после сама започнах да търся информация, истории....

# 519
Дъщеря ми /да е жива и здрава/ ангажира цялото ми внимание, така че въобще не ми остана време за кризи. След време съм палила от нерви на работа, но вече установих, че цигарите предизвикват само отвращение и почти веднага я загасих.

# 520
  • София
Момичета, внимавайте с припалването.
Аз не пуших 6 години и от едно припалване пропуших отново и се наложи пак да ги спирам. Това припалване ми костваше 5 години димене наново. Разбира се не стана от раз пропушването, днес си дръпнеш от някоя приятелка, след месец - пак, и така, подмолно и с фалшиво самочувствие на "непушач" си пропушваш лека полека отново.

Затова вече много се пазя от подобни подръпвания, защото точно отвращението подлъгва  Peace
Пазете се!

# 521
Аз не знам дали съм се "хвалила",че две години ми зрееше идеята за отказване на цигари! Преди това не исках да чувам защо някои не пушат ("луди"хора), после сама започнах да търся информация, истории....
Брееей, ако знаеш как ме зарадва това твое мнение! Мислех си че едва ли не аз съм последният идиот, който само мисли, чете, обещава си всеки ден и в крайна сметка се проваля на сутринта...

В интерес на истината преди пет години бях спряла цигарите. Получи ми се лесно, палех известно време по една с кафето сутрин и в един момент и тя ми стана гадна и край.

После...майка ми се разболя тежко...започнах да припалвам, после...почина и съвсем ги задъних наново... Вероятно една от причините да ми е толкова трудно да спра цигарите сега е, че все още преживявам ... Може би още малко време ми трябва...не знам Confused

# 522
Брееей, ако знаеш как ме зарадва това твое мнение! Мислех си че едва ли не аз съм последният идиот, който само мисли, чете, обещава си всеки ден и в крайна сметка се проваля на сутринта...

В интерес на истината преди пет години бях спряла цигарите. Получи ми се лесно, палех известно време по една с кафето сутрин и в един момент и тя ми стана гадна и край.

После...майка ми се разболя тежко...започнах да припалвам, после...почина и съвсем ги задъних наново... Вероятно една от причините да ми е толкова трудно да спра цигарите сега е, че все още преживявам ... Може би още малко време ми трябва...не знам Confused

Много,много съжалявам за загубата ти  Hug  Hug  Hug
Не мисля,че имат нещо общо цигарите с болката.Дори и тях да ги няма, болката ще е там.Затова не ги свързвай тези неща емоционално ( това ни е грешката), разграничи ги.
Цигарите са наркотик, те не ни помагат, те влошават нашето положение + около 5000 вредни вещества, които са ни излишни.
Желая ти успех, когато и да ти дойде времето, а и вече веднъж като си видяла,че е лесно, защо сега се съмняваш?
Къде си Кукумицин , липсваш ми!

# 523
  • София
Аз не пуших 6 години и от едно припалване пропуших отново и се наложи пак да ги спирам. Това припалване ми костваше 5 години димене наново. Разбира се не стана от раз пропушването, днес си дръпнеш от някоя приятелка, след месец - пак, и така, подмолно и с фалшиво самочувствие на "непушач" си пропушваш лека полека отново.

Затова вече много се пазя от подобни подръпвания, защото точно отвращението подлъгва  Peace
Пазете се!
Аз май съм така в момента.Започнах от време на време да припалвам преди лягане по една цигара,през два-три дни,когато сме в компания с мъжа ми,също.Двамата спряхме да пушим заедно,и не знам сега как да действам,през деня се усещам,че мисля за цигари,а не искам.Страх ме е,че пак ще започнем  Sad

# 524

Пазете се!
Аз май съм така в момента.Започнах от време на време да припалвам преди лягане по една цигара,през два-три дни,когато сме в компания с мъжа ми,също.Двамата спряхме да пушим заедно,и не знам сега как да действам,през деня се усещам,че мисля за цигари,а не искам.Страх ме е,че пак ще започнем  Sad

Толкова труд да захвърлиш,е,неее !
Моля ти се, спомни си защо,как,какво...и мисли затова!
Вчера ММ ме похвали за непушенето и аз казах,че и на мен не ми се вярва,че се случи и колко бързо мина това време, и той, ама ти да не пушиш скрито, хахаха ...( още не ми вярва съвсем, то и аз не си вярвам,но знам че това е правилното).

Общи условия

Активация на акаунт