Счетоводител в нужда се познава 4

• 39 348
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Имам предписание от НОИ да направя няколко корекции и заличавания за стари месеци, на магнитен носител в НАП. Нямам дискети  Simple Smile Мога ли да го подам на флашка, на три различни флашки ли, тъй като са 3 файла с по няколко записа вътре?

# 601
  • София-Младост
Имам предписание от НОИ да направя няколко корекции и заличавания за стари месеци, на магнитен носител в НАП. Нямам дискети  Simple Smile Мога ли да го подам на флашка, на три различни флашки ли, тъй като са 3 файла с по няколко записа вътре?
Можеш на флашка. Като знам как за всеки месец по нищо не се различава файла по име от предходния...ако са различни можеш и на една флашка, иначе просто няма да стане.

# 602
  • Варна
Можеш на флашка. Като знам как за всеки месец по нищо не се различава файла по име от предходния...ако са различни можеш и на една флашка, иначе просто няма да стане.
Благодаря ти! Мисля на една флашка, в три папки по 1 фейл, с три протокола. Не мога да ги събира в едно, че са заличаване, корекция и нови.

# 603
Здравейте! Имам един въпрос към вас: Може ли бъдещ работодател да провери дали лицето "Х" е имало сключен договор към момента с друга фирма?
 Мислех за проверката в НАП, но там можело само за дадена фирма да провери за нейните служители, за външни хора нямало как да стане....

# 604
Може ли да се разбере дали фирма е включила в дневниците по ДДС на покупките фактура от контрагент?

# 605
  • София-Младост
Може ли да се разбере дали фирма е включила в дневниците по ДДС на покупките фактура от контрагент?

Ако нямаш познат в НАП да ти го провери-не.

# 606

Ако нямаш познат в НАП да ти го провери-не.

Благодаря!

# 607
  • Пловдив
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам нужда от малко разяснения. Копирам си питането писано в друга тема....
Момичета, имам нужда от информация и разяснение. Така става въпрос за следния казус. Подадох си документите в градината на Илиан търсят работник кухня. Става въпрос за човек, който да разлива храната, която се доставя от друго място. На 4 ч. близо до нас, работното време ме устройва, ще мога да си завърша без проблем имам 1 семестър и държавен изпит и така, НО в ТЕЛК ми пише противопоказания тежък физ. труд, йонизиращи лъчения и работа в хранителни обекти. Давайте тълкования, защото в комисията тогава ми казаха, че става въпрос за хранителни стоки. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 608
Службата по трудова медицина трябва да прегледа ТЕЛК-а и длъжностната характеристика и да излезе със становище ставаш ли за тази работа или не. Преценка се прави за конкретна позиция и конкретен ТЕЛК, а не по принцип. Работа в хранителни обекти би могла да е противопоказна заради специфичните температури (много високи или много ниски), а не заради самите храни.

# 609
  • Пловдив
ZinaSt, благодаря за отговора!  bouquet

# 610
Здравейте!Дали е възможно да ми дадат подробен отчет от касов апарат или копие от касова бележка на точно определена дата?
Трябва ли специално разрешение и от кого?
Положението е следното:Мои близки редовно си плащат сметките в едно село на определена дата/след като вземат пенсиите в пощенската станция на селото/.
За ел енергията фактурите са предварително издадени и наредени по азбучен ред в папка.При плащане издърпват фактурата,като се прокъсват там където са били продупчени.Та такава фактура от м.12.2012г и платима м.01.2013г е налична,като на гърба и има описани сбор и др сметки за телефон,вода и ел.енергията. Касовия бон за телефона е наличен,но за ел.енергията не е запазен.Последващите фактури до м.07.2013г са платени по същия ред.
И изведнъж възниква тази въпросната,че не е платена след 7 месеца.Аз съм почти убедена,че е платена,но няма касов бон.т.е към кого да се обърна за помощ?

# 611
  • София-Младост
Здравейте!Дали е възможно да ми дадат подробен отчет от касов апарат или копие от касова бележка на точно определена дата?
Трябва ли специално разрешение и от кого?
Положението е следното:Мои близки редовно си плащат сметките в едно село на определена дата/след като вземат пенсиите в пощенската станция на селото/.
За ел енергията фактурите са предварително издадени и наредени по азбучен ред в папка.При плащане издърпват фактурата,като се прокъсват там където са били продупчени.Та такава фактура от м.12.2012г и платима м.01.2013г е налична,като на гърба и има описани сбор и др сметки за телефон,вода и ел.енергията. Касовия бон за телефона е наличен,но за ел.енергията не е запазен.Последващите фактури до м.07.2013г са платени по същия ред.
И изведнъж възниква тази въпросната,че не е платена след 7 месеца.Аз съм почти убедена,че е платена,но няма касов бон.т.е към кого да се обърна за помощ?
Предполагам може, обаче пощите за мен са с малко архаична структура...говорете с началника на пощенската станция като начало. За кой ел.разпределително д-во става въпрос? Принципно поне в София не може да платиш сметката за м.06, ако не си платил предишните...

# 612
За Е.ОН Варна.Точно така си мисля и аз,но са ги заплашвали,че ще им спрат тока и после пари за вкл ако не платят.То мисля,че на всякъде е така,ако не си платил предната фактура,не може новата сметка.

# 613
  • София-Младост
За Е.ОН Варна.Точно така си мисля и аз,но са ги заплашвали,че ще им спрат тока и после пари за вкл ако не платят.То мисля,че на всякъде е така,ако не си платил предната фактура,не може новата сметка.
Говорете с ЕОН тогава, да не би някакви самозванци да се опитват да ги измамят.

# 614
Говорете с ЕОН тогава, да не би някакви самозванци да се опитват да ги измамят.
Аз се обадих на националния телефон,но момичето любезно ми подхвърли за касовия бон и аз затова търся начин да се сдобият с такъв.т.е да извадят копие или разпечатка за деня.

Общи условия

Активация на акаунт