Всичко за всички марки гел лакове - тема 40

 • 30 508
 • 741
 •   1
Отговори
 • Мнения: 14 674
Добре дошли в 40-та тема на любителките на гел лаковете
Важно!!!
Молим Ви да четете преди да попитате! Началният пост е повече от изчерпателен и подробен! Хубаво е всички посягащи към гел лак за пръв път сами в къщи да прочетат долния текст внимателно:
Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала
Скрит текст:
Гел-лаковете са най-алергизиращите продукти в индустрията за нокти. След тях са геловете и най-накрая акрилът. При акрилът няма фото-инициатори а и пудрата + мономерът се поставят върху нокътя във видна доста гъста паста, от която по-трудно изтичат вещества и която започва да се втвърдява моменталически. В геловете има допълнителни алергени без които не може - фото-инициатори. Понеже технологията на поставяне е друга,често се стига до допир на вещества с кожа и от течния разлят гел те лесно нахлуват в кръвообращението, особено ако има наранявания (които са задължителни след орязване и опилване на епонихиум). Гел-лаковете са супер течни и повечето не се сгъстяват от самосебе си върху нокът докато не ги удари достатъчно количество УВ светлина с подходяща дължина. Няма тук потребителка, която никога да не се е мацвала с гел-лак по кожичките. При извити нокти - С-извивка или силно изразен апекс лакът до кожите може и да не се изпече. Затова трябва да се поставя на милиметър от кожите. На повечето от нас това не се харесва естетически, а и предвид трайността, след дни изглежда зле и много зле. Гел-лак не трябва да попада и под нокти а това е трудно ако нокътя е къс или кожа излиза над него, защото усмивката е по-дълбоко. При такива нокти е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ползуване на форми за удължаване при лакиране. Многократните струват под 2 лева в алиекспрес и за самолакиране ни трябват само 5. За съжаление в много салони не ползуват такива и се цупят като им ги занеса. При кожа над свободен край запечатването става на самия свободен край като формата не натиска леко надолу за да се мине с четката.

Ето как да се предпазим от алергии доколкото е възможно:
Никога не поставяйте гел-лак ако кожата или ноктите ви са окървавени, разранени, зачервени, с пъпки, ухапвания, инфекции, гъби, с променен цвят, окъртени! Внимавайте ако в момента сте болни, бременни, в напреднала възраст, с недобро оросяване, високо кръвно налягане, диабет, хормонални проблеми, алергии, автоимунни заболявания!

За начинаещите предпазването започва с избор на салон с безупречна хигиена и хипоалергенни продукти. Най-щадящите продукти са CND Shellac. Останалите от високите марки също не са лоши, но са с доста по-висок риск. OPI Gelcolor се водят хипоалерген. Една евтина, но по етикет хипоалергенична марка е NDED. В повечето техни лакове, гелове и праймъри няма киселина. Отиваме да ни лакират един нокът за проба и не позволяваме матиране на нокът и обработка на кутикули. Ако харесаме резултата си поставяме цял маникюр там. За домашна употреба купуваме най-мощната комбинирана лампа, която можем да си позволим и всичко за гел-лак от CND Shellac - Scrubfresh за почистване и подготовка на нокът и база, топ и цвят по избор и Solar oil, който е част от системата и задължителен. Печем не по-малко от 2минути в мощната лампа. Базата не по-малко от минута. Бършем със 90%спирт минимум или с оригинално Cool Blue. Shellac е гарантиран хипоалергеничен само когато е поставен от обучено от фирмата лице и изпечен в лампа на CND. Не се продава официално на лица без лиценз за работа, а неофициално само в интернет. Опасността да закупим фалшив продукт в интернет е огромна. Всички ниски марки и особено китайските са руска рулетка и рано или късно ще предизвикат алергия.

При подходящ имунен статус алергията е въпрос е на време при употреба на акрилни и метакрилни продукти. Проучване доказва, че 30% от персонала на зъболекарски кабинети, който е в контакт с акрилните пудри и течности за пломби (същите като при акрилна ноктопластика) е алергичен към тях. А персоналът ползува ръкавици при смесване и поставяне!!!

1) Обработката на кутикули и епонихиум се извършва поне 2 дни преди лакиране за да има време кожата да се успокои и ако има орязана жива кожа тя да може да зарастне.

2) За да няма отлепване в долния край е необходимо да се премахне само птеригиума - тънка ципа кожа, която е прорастнала и покрива нокътя. Простичко казано - лакът да не попада върху мъртви кожи. Избутването на епонихиум с цел оголване на нокът, покрит със жива кожа не е необходимо. Никак. Ако сте свикнали да го правите или имате къса нокътна плочка, обработете поне 2 дни преди лакиране. За 2 дни кожата не прораства.

3)НЕ  матираме нокът, защото матирания или пилен нокът става по-порьозен. Ако се налага матиране, само леко и само по свободния край. Веднъж матирана повърхност не е нужно да се матира пак при следващо поставяне на гел или гел-лак. Чувала съм от маникюристки, че пиленето и матирането махат мазнина. Никакво пилене не може да обезмасли мазен нокът. Мазнина се премахва със спирт или ацетон. Матира се за по-добра спойка.

4) Ако ноктите са грапави полираме за да компактираме. Полирания, гладък нокът поглъща по-малко течност. На гладък нокът базата седи отгоре и се изпича вместо да влиза из порите.

5) Праймер или ултрабонд ползваме само ако имаме проблем с отлепване и внимаваме да не докосне кожа. Метакрилната киселина и метакрилатите са силно алергизиращи. Горят и дразнят кожа и през разранената тъкан лесно проникват в кръвообращение. За гел-лак се праймира само свободен край и леко.

6) Слагаме 1-2 слоя обикновена база за лак по целия нокът без да запечатваме свободния край. Целта е да няма гел-базата допир до нокът и кожа а и да свалим гел-лака по-лесно. Дългото киснене в ацетон дразни и изсушава кожата и спомага проникването на вредности при последващо поставяне на гел-продукти.

7) Ако ще поставяме на къси нокти или нокти с премахнати почти до кожа ъгли или нокти с особена форма задължително ползуваме форми (шаблони) за изграждане. Формите трябва да прилепнат така, че лак да не попада в досег с кожа. Ако усмивката на нокътя (линията между мястото, докъдето нокътя е залепен за кожа и мястото, където е отделен от кожата в горната част на нокътя) е с особена форма се ползуват хартиени (картонени) форми (шаблони) за еднократна употреба, които се изрязват, така че да покрият кожата където има липсващ нокът. Слагате формата, гледате къде би имало излишен нокът и изрязвате излишното. Най-лесно е да изрежете като че ли това е истинската усмивка. Копирате усмивката - ако е права изрязвате отстрани за да получите скоба, ако е извита - режем в средата. При липса на форми се ползува домакинско фолио с лъскавото нагоре (да виждаме лъскавото). пъхва се между кожа и свободен край и се стиска около върха на пръста. Най-бързо при нормални широки или тесни нокти става с форми за многократна употреба - reusable nail forms в алиекспрес.

8 )  Лакираме с потопена в лак и добре изцедена четка, от която е хубаво махнат лака. Четката трябва да се движи с трудност по нокътя и да не оставя почти нищо по него. При крайна нужда се топва отново в лак и пак се маха почти всичко от нея.

9) Ако случайно гел-лак попадне върху кожа чистим веднага с тънка твърда четка, потопена в спирт, ацетон или смес от двете. Никога не махаме гел с нокът! Това съм го виждала многократно, например в клипа за Cuccio Veneer на български в ютюб. Поставящата, която работеше без ръкавици, мина с нокътя си между нокътя и страничната кожа на моделката. Това в представяне пред маникюриски!!! Ако лакирате друг човек сложете ръкавици! И на двете ръце.

10) Лакираме максимално бързо и печем веднага за да намалим времето в което сме в контакт с неизпечен продукт.

11) Печем в силна лампа и винаги колкото е препоръчано на шишето или малко или доста повече. Времето за печене на флакона е за 36 ватова УВ лампа с качествени нови крушки или 36 ватова ЛЕД лампа. Такива лампи повечето от нас нямаме. От опит смело пиша, че времето за качествено изпичане в УВ лампа от али или продавалника е поне 3 минути. За по-сигурно печем двойно.

12) Бършем лепкав слой внимателно ако се налага. Слагаме гумени или винилови ръкавици на ръката, с която бършем лепкавия слой. Не разтриваме цял пръст. Избягваме остатъци лепкав слой като завършваме винаги със силър или топ без лепкав, доколкото е възможно

13) След всеки маникюр обтриваме добре ноктите със спирт, дори и при ползване на топ без лепкав. Ако случайно топът не е покрил цветен лак с лепкав слой неизпечения лепкав слой е опасен.

14) Масло за нокти - част от системите за гел-лак, които много любители забравят и не ценят или отбягват като излишен разход. Мажем редовно, по 2-3 пъти на ден с качествено масло за нокти - Solar oil CND и Avoplex са ролс-ролсите на маслата. Съдържат киселини, които бавно разтварят кутикулите и масла, които държат творението гъвкаво за да не се отчупва и отлепва. Ноктите са хидрофилни - обичат вода. Гел-лакът е хидрофобен - мрази вода и я отхвърля. Омазненият нокът поема по-малко вода и не увеличава обема си. При непрекъсната промяна на обем при поемане на вода и съхнене лакът се отделя от нокътя и това налага по-често сваляне и ново поставяне и нов рисков контакт с алергени. Съдържа и противогъбични и противобактериални средства. Гъбясалите, мухлясали и пълни с вода кожи и нокти приканват имунната система за отговор към нежеланите нашественици. И със сухото гори и суровото. Нападайки гъбясалата тъкан имунните клетки нападат всичко що е наоколо. МАСЛОТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

15) Всичко продукти трябва да се почистват отвън. Ако по дръжка на четка или флакон на лак има неизпечен гел, едно отваряне на лака втрива гел по кожата. След ползване външната страна на гърлото се избърсва със спирт, защото тези лакове нямат разтворители и не изсъхват и се разтичат. Лакове и гелове се съхраняват почистени, прави, на хладно и в индивидуални найлонови пликчета. Един гел ми беше изпоцапал всички лакове в кутията. Някои гелове текат и поставени прави ако външната страна не е почистена. Идеалното е да не я цапаме като изчистваме четката само по вътрешната страна.

16) Лаковете и по-течните гелове задължително се разбиват преди употреба, защото ако в количеството, взето с четката няма достатъчно фото-инициатори лакът гелът не може да се изпече качествено. Гел-лаковете са твърди, когато са изпечени на около 50% и ако творението пуска цвят, това е сигурен белег за недопичане.

17) Спазваме срока на годност. Гел-лаковете могат да не се повредят с години докато не са отваряни. Затова и нямат дата на производство на етикета. Имат срок на годност, който е от 6 до 36 месеца след отваряне. След този период излагането на въздух износва фото-инициаторите и качествено изпичане е невъзможно да се гарантира.

Признаци на развита алергия
На всяка от нас може да се случи някой ден да се събудим със сърбеж около ноктите, белене мехури по ръце и/или крака, зачервяване на кутикули или пръсти, чувство на топлина по нокътните легла или целите пръсти. Ако се случва часове или дни след лакиране, особено с китайски лакове, най-вероятно се касае за алергия. Освен очевадните признаци около лакираното място може да има и възпалителна реакция по други места по тялото. Алергичната реакция може да се появи на отдалечена от лакираните нокти част от тялото без по и около лакираните места да има видими признаци на възпаление. Възпалени и зачервени очи, тъмни сенки около очите, белене или зачервяване на кожа на крака, лице, врат, кихане и течащ нос, запушен нос, сухота в гърлото, задушаване и други могат да се дължат на реакция към вещество в гел-лака или помощните материали за поставянето му.

Какво да направим ако подозираме алергия - при най-малкото съмнение трябва да изтичаме бързо в спешното отделение на най-близката болница или в първата аптека без да пробваме да сваляме лак или друго

  Предупредете някой наблизо - съсед, колега, непознат на улицата! Не шофирайте! Ако се чувствувате много зле и имате задух или прималяване, извикайте линейка и оставете входната врата отворена! Ако реакцията е по крака и стъпала, събуйте обувки и чорапи и обуйте по-широки чехли, защото може бързо да последва силно подуване и да не можете да стигнете до мястото, за където сте тръгнали. Първият път реакцията обикновено не е тежка, но е добре да сме подготвени.

Лекар или фармацевт ще ви предпишат лечение. Следвайте стриктно и не спирайте лечението за да опитвате бабини деветини! Алергични сте и трябва да го приемете. Спокойно, изход има! В днешно време има деалергизиращи терапии, имуномодулаторни диети и хранителни добавки. Алергията към гел-лак не е смъртна присъда и не е до живот. Важно е на организма да се даде време да се възстанови и да не бъде дразнен излишно.

1) Спира се лакирането с гел-лакове. Не ги пипате и не лакирате други хора с тях, дори с ръкавици.  С всеки нов контакт с тези вещества реакцията ще става все по-мощна.

2) Пазене от слънце докато се ползуват предписаните кремове и пазене от нови дразнители и изсушаващи кожата вещества. Миене на чинии и къпане с латексови ръкавици а за алергичните към латекс с ръкавици от винил.

3) Започваме да се храним пълноценно, с много протеини и витамини и достатъчно сяра и йод, за да може тялото ти да възстанови кожата бързо. Разучи хранителните добавки за кожа - витамини, желатин, ударни дози вит Ц и Д итн и започваме да ги приемаме (кетогенна диета ми помогна най-много)

4) Дерматолог в този случай няма с какво да помогне допълнително. Бегом при алерголог с торбата с продуктите, които са ползувани и списък на съставките им. Той ще установи към какво е алергията.  Оттам нататък отбягване на продукти, които съдържат алергена (може и повече от един алерген, за съжаление)

5) Ако има деалергизираща терапия и можем да си я позволим я започваме. Ако не - чакаме 6-12м и през това време приемаме подходящи естествени имуномодулатори без да се излагаш на допир до алергена. В интернет има много инфо за диети, терапии с лугол, челебитки, сминдух, разни билки.

6) след около година чисто хранене и билки и витамини пробваме плахо да поставим гел-лак на един нокът в добро състояние като почистване на кутикули извършваме само химически, без насилствено избутване и рязане на жива кожа. Стискаме палци и ако до 2 дни няма реакция започваме да се лакираш отново. Ако има..... сваляме лака и чакаме.

Била съм почти в такова положение. В момента си се лакирам с каквото си искам, но без да пипам кожи. Тялото има нужда от почивка. Един добре полиран къс нокът може да изглежда много добре и стилно. Японския маникюр (но без зверско обработване на кожи) е идеално решение за естествен къс нокът. Подходящ е за повечето алергични хора.

След като веднъж сме развили алергия следва да бъдем предпазливи и да отбягваме рисковете. 99% от получилите алергии са жени, които си правят домашен маникюр без гумени ръкавици, с китайски лакове и евтини слаби китайски UV или LEDлампи и премахват кутикули непостедствено след сваляне на стария гел-лак. Сигурна марка лакове, която алергични към други марки хора могат да ползуват е Shellac CND. Ако сте алергични към нея може да пробвате Striplac. Избягвайте китайските лакове на всяка цена, колкото и да са красиви и евтини!

Ползуването на гел-лакове след алергична реакция е напълно възможно и аз съм живия пример. Как да започнем отново? Първото лакиране трябва да е когато сме здрави и ръцете и краката ни са добре обгрижени и без възпаления.

1) Мажем кутикули редовно, по 2-3 пъти на ден и след всяко миене с вода за повече от минута с качествено масло за нокти.

2) Ако обработваме кутикули го правим поне 2-3 дена преди лакиране и само химически - с препарат, разтварящ мъртвите кожи. Не избутваме, не изрязваме и не пилим механично кожа около нокътя. Ако е необходимо, избутването и механичното премахване на кожи се прави седмица преди лакирането.

3) Лакираме за проба САМО един пръст - най-добре кутре или безименен пръст. С останалите пръсти си служим непрекъснато и излизанто им извън строя е неудобно. Ако няма реакция до седмица правим цял маникюр със същите продукти.

Как да лакираме за да намалим вероятността от рецидив:

1) На кутикули нанасяме отлепящ се течен предпазител от тези, които се ползуват за предпазване на кожата от цапане с лак при поставяне на печати. Чакаме да изсъхне добре.

2) Независимо от дължината на нокътя под свободния край поставяме форма (шаблон) за нокти. Това е особено важно когато се поставя праймер. Праймер по възможност не ползуваме за да свалим по-лесно маникюра в случай на спешна нужда.

3) На ръката с която лакираме слагаме непромокаема ръкавица с точен размер.

4) По целия нокът правим дебело лаково каре.

5) Лакираме с добре изцедена четка, така че лакът да не се разтича и чистим веднага с четка потопена в спирт ако случайно лак докосне кожа. Rolling Eyes

6) Ако кутикулите не са предпазени с лепило, лакираме с гел-лак базата на минимум 1мм от кожите.

7) Печем двойно в силна лампа

 SunglassesЗавършваме с топ без лепкав слой.

9) Въпреки липсата на лепкав слой по топа избърсваме добре със силен, поне 90% спирт за да премахнем всякаква следа от недоизпечен лепкав слой.

10) отлепяме лепилото

11) Мажем обилно с масло за нокти.

12)  Молим се всичко да е наред до следващия път.


 Eто историята на едно наше момиче решило проблема спазвайки препоръките на Невена https://bg-mam.ma/p/990236/35639565

  Цък  
Инфо  за лампи и сравнение между различни модели може да намерите тук:
Скрит текст:

1) Лампа  като пълен аматьор ползвам лампа от Алиекспрес и отговорно твърдя,че ми върши работа. Изискванията за хубава комбинирана лампа са да е 48w с минимум 30 лампи. Ето Последния писък на китайската мода
https://ru.aliexpress.com/item/4000033045605.html?spm=a2g0o.cart … 00sLsDS6&mp=1
Лампата е нещо,от което не бива да се пести защото с недопечен лак рискувате не само грозни ръце,а и здравето си.
Това е лампата, която е сред любимите ни, наричана още Мерцедес или Ферари
 

Ето подробното обяснение на Невена с терминологията и всичко

    УВ лампите пекат всичко, но по-бавно и лъчите им са по-вредни от лъчите на ЛЕД лампите за нокти, но по-малко вредни от солариум. Пика на светлината, която катализира (втвърдява) геловете е около 350 нанометра и е невидима за човешкото око. С времето намаляват интензитета си и крушките трябва да се сменят на всеки 3-6 месеца дори и лампата да не се ползува. В тях могат да се сменят крушките с нови комбинирани крушки, които имат по дълъг живот и не намаляват интензитета си а изпичат 2 пъти по-бързо продуктите за лед. Имат 2 пика а 365 и 405нм и пекат идеално всички продукти. Тези 9 ватови крушки са универсални и стават за всички генерични УВ лампи, но не и за ув лампи със специални цокли и индукционен баласт като тези ма СНД, например. Има и 6 ватови, но не са универсални и са слаби. Има и Лед крушки с пик само на 390 или 405 или 410нм, някои са 9 а други 6 ватови. Някои са с универсален цокъл а други само за лампи с определен вид платки.  В момента в алиекспрес комбинираните крушки са 20€ за 4 броя. За мене тези лампи са отживелица, защото са обемисти, тежки, бавни и несигурни (не се разбира лесно кога да се сменят крушките), но имам такава и си я пазя за всеки случай. Не бих я купила ако купувах сега. За гел-лак минималната мощност е 36 вата.

    ЛЕД лампите пекат само продукти формулирани за ЛЕД лампи и някои УВ продукти, но е неправилно в тях да се пече продукт, който не е изрично предназначен за такава лампа. Работят на дължини между 375 и 410нм. Специфични са и много фирми държат продуктите им да се пекат в техните си лампи, в които са ги тествали. По-безвредни и бързи, но лампичките се намират и сменят трудно, защото за смяна лампата се разглобява и има свързване на кабели. Ако няколко лампички изгорят е по-лесно и често по-евтино да се купи нова лампа. ЛЕД лампа под 36вата не пече никакъв гел или гел лак качествено. ЛЕД светлината не се отразява добре и трябва да пада директно върху нокътя а в по-малките лампи това не е възможно. 9 и 12ватовите лед лампи от алито не могат и за 5 минути да изпекат гела в ъглите, камо ли за 10-30сек както пише в статията. Новата на Сенсейшънейлз може, но не и на извити нокти на краката. Най-добрата и евтина не маркова е подобието на 18G gelish 48в в али, която е със сензор.

    Има комбинирани лампи. 2 вида са.

    1) Със спирала ув и отделни лампички лед - CCFL LED. Ок са, но спиралата е само ма тавана и не изпичат добре всички ув продукти. Преди ползуване спиралата трябва да загрее 2-3 минути иначе не пече качествено.

     2) UV LED с комбинирани лампички, пекат всичко и много добре, повечето имат сензор и в тях влиза цяла ръка. Всичките им лампички излъчват светлина с 2 пика - 365 е в ув спектъра и 405 или 410нм. Загряват яко и не бива да се ползуват над 5-6 минути без почивка, защото интензитетът на лъчите намалява а и се изхабяват по-бързо. Много пишещи тук ги имаме. Някои имат дисплей за времето. Препоръчвам ви да си вземете затворена отзад с поне 30 лампи. Не гледайте ватовете, защото някои лампи се водят 48 вата, но само на хартия. В действителност една лампичка е 1 ват и колкото лампи толкова и ватове. Тоест, моята е 30 вата, сън4 е 36 вата, сън5 е 24 вата, сън9 е 15в а сън9 плюс е 18в.  Загледайте sunone sun1, sun2, sun3 sun4 в алиекспрес и питайте продавача с колко лампи са вътре! Ако е над 30, пече всичко в пъти по-бързо и качествено от УВ или ЛЕД лампа и вземайте смело най-евтината.

    За професионална употреба в амазон Abody 48w uv led lamp е с европейска фактура и безпроблемно осчетоводяване. Има и други с фактури, но питайте продавача!
Преди да купите се уверете, че:

    1) Продавачът е читав и бързо праща стоката и отговаря на писмата.

    2) Лампата има сензор - голямо удобство е и не скапва копчетата.

    3) Копчетата са отгоре ако е за лична употреба - веднъж се напарих от 5мин висене, защото вместо 2мин бях я сложила без да видя на постоянен режим.

    4) Достатъчно мощна за гел-лак, гел и топ без лепкав слой и поема цяла ръка.

    5) Лека и не обемиста - металните като тази на ОПИ са мор ако паднат върху краката.

    6) Дълъг шнур със заземяване или бушон, защото трябва да се включва директно в контакт и никога разклонител или удължител с риск намаляване на мощността или изгаряне ма лампата. Да е най-малко с 12 вата над мощността на лампата.

    7) Лампата е за 220v EU plug ако е за България и със съответните за страните щепсели и волтове ако ще я ползувате другаде. Има лампи с двоен волтаж 110-220волта, които работят и в САЩ и в Европа без нужда от трансформатор. Само преходен щепсел е нужен.

    Липса на дъно и дисплей според мене не са фатални. Излишни са и лампи за две ръце. Две ръце се вместват спокойно поставени една над друга в лампа за цяла ръка (в която се вмества и палеца).

    Лампата се увива в стара кърпа и съхранява в кутия за да не прашасва. Преди ползуване на нов продукт изпичането се тества върху изкуствен нокът. Лед светлината си е не съвсем безвредна и се ползува внимателно и без дълго гледане на лъчите.

    Не се лъжете да купувате ултра мощни 60-66 ватови лампи. Само парят и са тежки и скъпи а времето за изпичане е с 5-10сек по-малко. Дълги гаранции и обещания за 90 години непрекъсната работа също са излишни, защото индустрията се развива и излизат по-мощни, безвредни и евтини новости.

    Негативите на рекламираните от нас модели:

   Sunone, Sun1 - от дупката отпред излиза много светлина. Ако не внимавате могат да ви пратят боклук с 5 лампи на тавана, който да не може нищо да пече. 15 лампи на тавана! Може и да дойде без дъно, но това не е фатално. Вентилаторът, ако изобщо е монтиран е ужасно шумен. Моята няма.

    Sun2 - някои са със 27 лампи вместо 33. Копчетата са отзад.

    Sun3 - няма лампи на задната стена и ако ръката иде по-навътре свободния край не се изпича. Вътре е черна а черният цвят поглъща светлината. Времената за печене, обаче са като сън1 и 2 и явно е много мощна

   Sun4- черна вътре

   Sun5 - не изпича добре някои матови топове и ако е без дъно от дупките отстрани излиза толкова светлина, че сготвя геловете, намиращи се на около 10см.

   Sun6, Sun8, Sun9, Sun9 plus- не изпичат качествено повечето камуфлажни гелове, матови топове, но изпичат добре повечето ЛЕД гел-лакове и всички лед продукти за Гелиш за 1-3 мин. Отворените сън6-сън9 имат мъртви зони, излъчват доста светлина отвсякъде, но са леки и преносими.

    Sun7 - само 5 лампи на тавана и 20 общо.

    Sun10 - не я познаваме, но по отзиви в али не печала всичко и май е лед а не комбинирана.

    Успех!

Отзив от esmeralda23 за :

Sun X5 Plus.
Поръчах лампата с безплатна доставка от Испания, излезе малко над 20 лв. Пристигна за 9 дни с Интерлогистика, донесе ми я куриер до адрес.
Има 36 диода, в Али я водят 54W, по щепсел е 12V, 3A. Пробвах я веднага на мостри, полимеризира перфектно Клареса и светъл Коди за 30 сек, специално отлепях лака и отдолу е напълно твърд, не мокър, както се е случвало с други лампи. Пробвах и изравняване с база, за 60 сек е добре полимеризирано. Не забелязвам разлика в работата на лампата със Sun X5 MAX, и от двете имам еднакви резултати при тест с еднакви времена на печене, единствената разлика е броят диоди, Sun X5 Max има 42, а тази 36. Plus е една идея по-малка и компактна.
За тези, които искат добра лампа с бърза доставка от ЕС - препоръчвам с две ръце. Единственото кофти нещо е, че е налична само в розов цвят.

https://a.aliexpress.com/_mraCp19

Sun mini
https://a.aliexpress.com/_mti9FpR

 От лампичката Sun mini съм супер приятно изненадана, полимеризира гел лака на Клареса перфектно за 2х45 сек, направо не можах да повярвам, точно както е дадено в инструкциите на производителя на лака. Специално обелих лака от мострата, беше напълно сух и твърд отвътре. Така че, ако на някого му трябва такава лампичка при пътуване или за резерва, ако голямата му се развали неочаквано, препоръчвам с 2 ръце. За 5 лв няма какво повече да иска човек.

Разлика в изпичането за еднакво време при Sun X5 Max, Sun X5 Plus и Sun X Plus не намирам, разликата е единствено в броя лампи, Мах има най-много, другите 2 имат по 36 диода. И трите изпичат гел лак перфектно за под минута, но аз все пак пека поне по 1 мин. Разликата е, че последната има дръжчица  
цък
Инфо за База, топ и обезмаслител може да намерите тук :
Скрит текст:
2) База,топ, обезмаслител-това е следващото абсолютно необходимо за гел лак. Вариантите са безброй. Много момичета успешно ползват китайските марки и са доволни,но в моя случай те не вършат работа. Моите нокти са порьозни,меки,цепещи се-въобще трагедия. Абсолютно нищо от познатите марки дори прехваления Блускай не се задържаше повече от 3 дни.

 Това,което ми реши проблема е KODI системата. Състои се от база,топ,фрешер и ултрабонд.

 Поръчвам от Kodi pro /има доставка 10$/,ако ще поръчвате повече неща си струва.

Алтернативата са две дами във фейса. техните продукти също са гарантирано оригинални/лично проверено/

Ето и линкове:

https://kodi.pro/
https://www.facebook.com/Kodi-Professional-Bulgaria-1664587740471635/?fref=ts

Процедурата е стандартна. Оформяне на нокти и избутване на кутикули,минава се плочката с фрешер/това е техния изсушител и обезмаслител/,ултрабонд по свободния край и 1мм. от плочката,база,два пласта цвят и топ. Пека база и цвят по 2мин. топ 3мин. в 24 ватова комбинирана лампа.

  Базата и топа на Коди са каучукови/сравнително нова технология/ и пластични.

 Издържа така направен маникюра две седмици без проблем.

   Проблемът идва при свалянето. Като всяка читава база и тая се сваля трудно да не кажа невъзможно без пилене. За да си спестя тия нерви ползвам лаково каре. С обикновен прозрачен лак или заздравител лакирам плочката на 1мм. отстояние от краищата и върху тая чудесия слагам вече базата на Коди.

 С други думи процедурата става фрешер,лаково каре,ултрабонд по свободния край,база,два пласта цвят и топ.


 Ето го нагледно : https://www.youtube.com/watch?v=fVO_Kzk7JdM


Друг препоръчан пак от Невена вариант е белещата се база ето тая от Али

https://ru.aliexpress.com/item/2-in-1-Top-Foundation-Base-Coat-U … 042311.0.0.791JdU

Процедурата е полиране на плочката,обезмаслител,лаково каре,белеща се база за гел лак,два слоя цвят и топ. Сваля се с накисване в топла вода и и се избутва с бамбукова пръчка. Предварителното полиране е много важно,за да не се откъртват парчета от плочката при свалянето.
Цветни гел лакове :
Скрит текст:

3) Цветни гел лакове-тук изборът е неограничен. Имате ли свястна база и топ между тях можете да слагате всичко включително и обикновени лакове стига да имате търпението да ги чакате да съхнат-аз го нямам затова карам с гел лакове. Аз лично ползвам предимно и най-вече китайски лакове от Али като предпочитаните ми марки са OPI,Ayzre,Venalissa. Имам и Елит 99 и Канни. Имам разбира се и оригинални на OPI,CND,Блускай,а напоследък и Коди.


Black Nib Китайски лакове, от които сме доволни  : Venalisa, GDCoco, Mad doll, Beautilux, Elite 99, Born pretty, Michey и Monasi, Canni, Mshare, Art lalic, Meet across, Azure .

Гелове и бази за френски (със съдействието на esmeralda23)
перфектен цвят гел - Silcare base one cover light.
https://makeup.bg/product/442934/

Има и цвят, който водят специално за френски:
https://makeup.bg/product/439390/

От линт базата на Коди, която споменах, за френски е подходящ цвят Delicate rose (има леки блестящи частици).
Клареса ръбър база цвят 3 също я изпалзват за френски, но на мен лично ми идва светла. Много зависи от цвета на кожата и от индивидуалните предпочитания. Това, което стои добре на един, не е гаранция, че ще стои добре и на теб.

4)Течност за сваляне на лепкав слой-ползвам 98% спирт от аптеката и домакинска хартия.

5)течност за сваляне на Гел лак-ползвам ацетон от Джъмбо или синия лакочистител на Лидл. И двете ми вършат работа.

Масло за кутикули +  Идея за направата на масло от Почти безобидна
Скрит текст:
6) Масло за кутикули-нещо,което повечето девойки смятат за маловажно,а то всъщност е ключов момент за здрав  и красив маникюр. Масло за нокти ползвам каквото ми падне. Имам и харесвам на Евелин, както и още едно тяхно,няколко на Есенс. Важното е да се нанася масло на ноктите и кутикулата 2-3 пъти дневно. То попива в нокътя и пречи на шуплестите порьозни нокти като моите да поемат вода. Мажа с масло и преди да накисна с ацетон при сваляне. Това спасява кожичките от изсъхване
Почти безобидна:
Аз си правя по следния начин: в стъклено шише от 50 мл. слагам - 20 мл. масло от жожоба; 20 мл. арганово масло и 10 мл. бадемово масло и добавям 3-4 капки лимоново масло и 2-3 капки илан-иланг, 2 касули вит.Е... Така имам 50 мл., които ми изкарват по месец и повече, но аз поне по 3-4 пъти на ден се мажа с това, включително и китките на ръцете. Имам си прекрасни нокти и ръце вече

 Съвети:
•   Старайте се всеки слой да бъде фин - по-добре 3 фини слоя от колкото 1 плътен;
•   Лакирайте ноктите на едната ръка следвайки стъпките, а след това започнете с другата;
•   Винаги запечатвайте свободния край - така лака ще бъде още по-издържлив;
•   Ако върху кутикулата попадне гел лак внимателно отстранете с дървена пръчица преди да изпечете;
•   Не остстранявайте гел лак с нокът или с пръст! Старайте се неизпечен гел лак да не попада по кожата и ако попадне веднага почистете.
•   Не премахвайте цвета посредством пилене, това ще нарани нокътната плочка;
•   Ако лампата ви е по-малка първо лакирайте и изпечете 4те пръста на едната ръка, после 4те пръста на другата ръка и накрая двата палеца;
•   За по лесно отсраняване на гел лака и същевременна грижа за плочката нанасяйте лаково каре под УВ базата. Обезмаслете нокътя и средата, на разстояние 1мм от краищата му, нанесете обикновена база/заздравител за нокти, изчакайте да изсъхне добре и продължете с нанасянето на гел база. https://m.youtube.com/watch?v=fVO_Kzk7JdM
От къде може да се купят гел лакове и консумативи:
ebay.com (както другите му варианти .co.uk, .de и т.н. за различни видове гел лакове и консумативи)
http://www.aliexpress.com/ (основно имитации от Китай)
http://olx.com/
http://www.nail-bg.com/ (Bluesky)
https://makeup.bg/
http://goldenshop.bg/ (Golden Rose)
https://www.amazon.com/
https://kodi.pro/   официалния сайт на Коди. Във фейса имаме група намерете ни  Hug

Лакове на свестни цени от БГ магазин

https://makeup.bg/product/315941/
https://makeup.bg/product/344276/
https://makeup.bg/product/402962/

Бази:

https://makeup.bg/product/428434/
https://makeup.bg/product/359162/

Всичко необходимо и достатъчно,за да започнете да се лакирате сами у дома

Информация за електрическите пили
Скрит текст:
Електрическа пила, която имат ferriy, the Passion и Nevena Virolan:
 https://ru.aliexpress.com/item/32840035771.html?gps-id=storeReco … rf2w1575822243770

Преносима пила, която има майка Зайка :
https://ru.aliexpress.com/item/32803323869.html?spm=a2g0o.cart.0 … 00ej2Ir9&mp=1

Ел. пилата е сложен уред и е добре да се проучи преди да се купува. По-сложно е от лампите.

https://www.amazon.fr/JSDA-Professionnelle-Puissante-Repousser-C … 3206609&psc=1

На Потребителка е от Амазон. Ако дойде неработеща или се повреди до 1 година я връщаш и ти връщат парите без въпроси. Влиза се в чата им. Какво мислиш за тази или искаш по-евтина? Ако решиш от Али свирни! Аз не знам как да пусна работещ линк, но ферий или Пашън могат. За акрил и гел педал ти не трябва.

Попитах те какво ще правиш с пилата. Важно е. Ако само ще запилваш топа в средата или даже ще го изпилваш можеш да вземеш и тази, която показа. Неприятно е, някои хора изпитват гъдел, скапва бързо дръжките на борчетата, но върши работа. Ако искаш руски маникюр и да изпилваш гел, акрил, лек педикюр на стъпала и пети, само първата от показаните във видеото на Сюзи от линка на  Мелани99, на Макарт, JSDA jd700 става. Ако искаш и да гравираш по стъкло или метал ментаците на Стронг 90 и Стронг 204 в Али са минималното, което би ти свършило работа (70-100€). Доста коментирахме пили преди 11.11 и от опит, не само мой, за съжаление, мога да ти кажа, че немощните пили не издържат и на домашна употреба и моторът, който е не повече от 6-10 вата на изход не издържа на нормален маникюр на 10 пръста. Камалия, аз и други вече сме се напатили и опарили. 35W на вход и15W на изход са минималното, което мога да препоръчам. Което е 12V умножени по 1.3А, примерно. Амперите са много, много важни за да няма вибрации и е добре да са над 1А. Нареждам ти моите, лични, предпочитания, като ще ти напиша защо предпочитам конкретната пила и какви са негативите за мене, които за друг може да не са важни.

1) JSDA jd700 - мощна, тиха на всякакви обороти, има ниски и много високи обороти. Работи добре на високи скорости дори с много груби приставки като сокол (Falcon) и вулкан. Става за руски маникюр. Има педал за включване и изключване и посоката може да се сменя без да се намалява скоростта когато се работи с педала. Идеална за абсолютно всичко, но педикюр с груби шапки е добре да се прави с шапки до 10мм в диаметър. Не съм съгласна със Сюзи, че не е като Kupa и Urawa. Много Купи не и стъпват на малкия пръст. Makartt в Амазон е добра. В Европа е 80-90€ оригиналът. Единственият негатив за мене е, че е тежка и обемиста за домашно ползуване, но имам същата като обем и тежест (друга марка от али)

2) JSDA jd400 - същата като електроника, но без педал. Идеална за всичко, свързано с педикюр и маникюр и липсата на педал не е фатална. 70-80€ в европейските амазони. Potrebitelka1 има такава и ми я препоръча. Има незначителни разлики с първата, които я правят леко по-слаба на ниски обороти и по-силна на средни. Което я прави идеална за руски маникюр и леко по-слаба за педикюр, но това ти го пиша като техническа  подробност и не се усеща в реала. Поради високитеите ампери - 1.5, май бяха, е мушичка и на пълни обороти.

3) NDED jd700 - същата като външност и мощ като JSDA jd700, но с повече волтове и по-малко ампери, което я прави доста по-шумна на високи обороти. Не вибрира, което е супер важно.


За тези, които пътуват и търсят портативна, мощна пила за гел, акрил, но и лек педикюр. Видях няколко, които много ми харесаха и правят всичко, което прави моята пила. Едната е на руска фирма, но си е китайска, с лепнат етикет. Ето отзив за китайската, която се продава в Али:

https://irecommend.ru/content/apparat-dlya-manikyura-o-kotorom-m … nyi-udobnyi-eto-p

А ето и за руската:

https://irecommend.ru/content/apparat-dlya-manikyura-i-pedikyura … koi-i-sukhoi-kuti

Доста хора купиха такива от Али и са доволни. За съжаление, някои от тези пили от Али не вдигат указаните 30 000 като руската, но пак са тихи, стават за всичко, работят и от контакт, но и от батерия.

Има и друг модел в Али. Без екран и с гумирана писалка. Писалката не ми е удобна и някои борчета закачат гумата. Тези, които видях са съпоставими като функции с тази, която имам.

https://m.fr.aliexpress.com/item/32827239149.html?trace=wwwdetai … Pedicure-Kit-Nail

Същият модел, но по-мощна и с по-добра ръкохватка, на мощност е съпоставима с моята:

За тези, на които не им трябва мощна Ел. пила, искат не повече от оправяне на кутикули и запилване на топ, тоест прилични обороти, 2 посоки на въртене и лесно управление:

https://m.fr.aliexpress.com/item/32902424977.html?trace=wwwdetai … Cordless-Manicure


https://irecommend.ru/content/klassnyi-frezer-apparat-dlya-snyat … enie-so-znamenity


Не заема никакво място. Вибрира леко, но не е.фатално. Маха гел, акрил, но трябва приставката да не е груба. Доста е по-добра от розовата и по-безшумна.

Ако сега си купувах сигурно щях да купя
портативна заради по-малкото място, което заема. Руската и китайските еквиваленти с 30 000 оборота ми харесаха много. Няма да си купувам пила, защото вече имам хубава, но ако намерите тези на добра цена мисля, че ще ви харесат. Не съм гледала цените.
Отзив на esmeralda23:
Ето тази я имах, тествана е и е ползвана около 2-3 месеца, работеше чудесно и без вебрации. Води се 35 000 обороти, но надали има повече от 20 хил. Като мощност е 15W. Продадох я, защото си взех Стронг, но за домашна употреба е супер. В Али върви към 50 лв, тук я продават за 75-80.

Онзи ден изпрабвах ментето на Маратон от Али.
https://a.aliexpress.com/_m0WVWGf

Добра машина е, доста мощна. С нея се работи бързо, но трябва да се внимава, именно защото е мощна - свалях гел лак на около 15 хил оборота. Свалянето на гел лака на двете ръце ми отне около половин час, защото внимавам много да не докосна плочката и да не се окепазя, както го бях направила преди. Като цяло качеството на ел.пилата е добро, не вибрира, но мисля, че е една идея по-шумна от оригинала. Направи ми кофти впечатление това, че загрява сравнително бързо - самият мотор след 15-20 мин работа вече беше топъл на пипане, ръкохватката също беше леко загряла. Не е супер гореща или нещо подобно, но разликата е, че при работа 2 часа с оригиналния Маратон усетих това загряване, което с този усетих след 20 минути.
Мисля, че в крайна сметка предпочитам ментето на Strong, защото с него не съм забелязала проблем със загряване, а е също толкова мощно, работи на много високи обороти и не вибрира. Като цена излизат еднакви.
https://a.aliexpress.com/_mOc8UyP

Искам и само да поясня, че за любител, използващ ел.пила само вкъщи на себе си по 2 пъти в месеца абсолютно не е необходимо да инвестира 120 лв в тези скъпи пили, има и по-евтини модели в рамките на 50-60 лв, които вършат перфектна работа за домашна употреба.
Директен линк към коментара -

Продукти за старт от Невена Pushpinhttps://bg-mam.ma/p/1122152/39048429

За белещите бази подробно от Невена за 101 път  Pushpin https://bg-mam.ma/p/1122152/39088659

  "Фрешер, преп, праймър, ултрабонд - кога и как да ги поставяме:pushpin: https://bg-mam.ma/p/1100663/38481109  
 
Цитат на:  [b
Marsia_K[/b]]За заглавния пост, мога да дам продуктите от мейкъп които ми харесват.
Скрит текст:
Стъпка по стъпка:
0. Сваляне на гел лак https://makeup.bg/product/407312/  https://makeup.bg/product/337386/
1. Течност за премахване на кожички:
      https://makeup.bg/product/532701/
      https://makeup.bg/product/466614/    
2. Обезмасляване на плочката, същия разтвор за махане на лепкавия слой https://makeup.bg/product/407308/
3. Праймър/Ултрабонд https://makeup.bg/product/466606/
4. Отлепваща основа https://makeup.bg/product/428434/
     Основи, не съм ги пробвала, но приятелка маникюристка, много ги хвали https://makeup.bg/search/?q=semilac++base
5. Цветни гелове, които са ми харесали:
       https://makeup.bg/product/164405/
       https://makeup.bg/product/460968/
       https://makeup.bg/product/402962/
       https://makeup.bg/product/407058/
6. Гел за изграждане в бутилка https://makeup.bg/product/476260/
7. Топ https://makeup.bg/product/483116/
8. Олио за кожички https://makeup.bg/product/466664
Салфетки без власинки, тези не съм използвала  https://makeup.bg/product/337386/  може да се вземат от лентите за епилация, вършат същата работа.

За полигел:
Скрит текст:
Тъй като дискутирахме гелове, влизам да ви разкажа за полигела на Yayoge, който получих днес. Поръчала съм го на 15.12., дойде днес със Спиди, на етикета пишеше изпращач от Полша. Тепърва ще го пробвам и ще дам отзив. Поръчах го, защото моята любима влогърка nailcou го похвали. И съм супер доволна, че идва бързо от европейски склад. Даже има и състав на гърба. Взех цветове coral pink и глитър pearl white.https://a.aliexpress.com/_mr2ZXAz

Преди няколко поста писах за полигела на Yayoge. Добър продукт е, но е малко по-твърд и една идея по-труден за разнасяне от други. Изпича се чудесно в лапмата за 2 мин (пробвах на мостра и проверих и отдолу, супер е в сравнение с Розалинд, който стоеше неизпечен и след 4 минути), твърд и издържлив е, пристигна много бързо.
Но моят фаворит до момента остава Клареса. Той е доста по-скъп (тук го продават за 30 лв, този на Yayoge e под 7 лв), но си заслужава.
Има разлика в различните полигелове, някои са по-твърди, други по-меки и лесни за разнасяне. Но всичко е до чалъм, ако имаш желание, няма как да не се научиш. За ползването на полигел е добре да имаш ел. пила, помага доста при почистването на продукт около кетикула и отдолу. Но не е невъзможно да се работи с него и без ел. пила.
[/quote]

Старите теми:
Скрит текст:
Тема 39

[url=https://www.bg-mamma.com/?topic=1377595%5B/url] Тема 38

[url=https://www.bg-mamma.com/?topic=1350252%5B/url] Тема 37

[url=https://www.bg-mamma.com/?topic=1327914%5B/url] Teмa 36

[url=https://www.bg-mamma.com/?topic=1161670]https://www.bg-mamma.com/?topic=1161670
Teмa 27
https://www.bg-mamma.com/?topic=1142461.600;topicrefid=20  Tема 26  
https://www.bg-mamma.com/?topic=1122152;topicrefid=20 Тема 25
https://www.bg-mamma.com/?topic=1100663;topicrefid=20 Тема 24
https://www.bg-mamma.com/?topic=1083538 Тема 23
https://www.bg-mamma.com/?topic=1073909.msg37670845#msg37670845 Тема 22
https://www.bg-mamma.com/?topic=1062496;topicrefid=20 Тема 21
https://www.bg-mamma.com/?topic=1050156 Teмa 20
https://www.bg-mamma.com/?topic=1041204 Тема 19
https://www.bg-mamma.com/?topic=1032061;topicrefid=20 Тема18
https://www.bg-mamma.com/?topic=1025458 Тема 17
https://www.bg-mamma.com/?topic=1020000;topicrefid=20 Тема 16
https://www.bg-mamma.com/?topic=1012923.msg36097655#msg36097655 Тема 15
https://www.bg-mamma.com/?topic=1007482 Тема 14
https://www.bg-mamma.com/?topic=1003557;topicrefid=4 Тема 13
.....
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=903676 Тема 9
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=875547 Тема 8
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=841207 Тема 7
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=816683 Тема 6
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=794770 Тема 5
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=772343 Тема 4
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=744380 Тема 3
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=703606 Тема 2
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=654137.0 Тема 1
CND shellac - дълготраен естествен маникюр вме … гел върху ноктите
CND shellac - дълготраен естествен маникюр вместо гел върху ноктите
Всичко за Всички марки Гел лакове

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 16:00 от Anyyyone

# 1
 • Мнения: 7 489
Благодаря за новата тема и за това, че си сложила два мои маникюра в нея Heart Eyes

Аз мисля уикенда да правя нещо великнедско с един лак с точки, но още не съм решила какъв точна да е дизайнът. Вие имате ли идеи?

# 2
 • Мнения: 14 674
Няма защо да ми благодариш. 🤗 Аз се извинявам,че толкова късно я пуснах,но не бях влизала в темата няколко дни. Нямах и време да сменям всички снимки,та само първата. На корицата много гадно ги реже,та за това така.
Нямам идеи аз за Великден. С едно грозно розово съм 😂 хич не ми харесва,но щом нямам поражения,не свалям. 😁

# 3
 • Мнения: 1 781
И аз благодаря за темата Hug
Есмералда, нещо с egg shell ефект?!

# 4
 • Мнения: 162
Най-пролетният/ великденски маникюр за мен е лакирането на всеки един нокът в различен пастелен цвят. Всяка година го правя 🤍

# 5
 • на брега на морето
 • Мнения: 2 455
Ениуан, благодаря за новата тема! Hug
Аз съм отскоро с онзи маникюр с цветята и няма да го сменям засега. Иначе една година си бях направила с едни стикери с водно преливане покрай Великден, хубаво стана. Както казва и Вени, с егшел ефект също е идея. Или жълто и червено, нещо ярко. Като прочетох Букиш се поправям. Да, миналата година и аз си бях лакирала всички пръсти в различен цвят, но заложих предимно на ярки, неонови цветове, и без черно. Също така ноктите ми бяха късички. И на педикюра съм правила така, много е свежо. Grinning

# 6
 • Мнения: 209
Момичета, в миналата тема ви попитах до съвет и в крайна сметка съм с онихолиза на 7 нокета. Според вас мога ли да ползвам обикновен лак докато израстат ноктите? Благодаря предварително

# 7
 • Мнения: 2 177
Запис в новата тема -
Ще ме запомните сигурно с тези цветни бази,но с бебче това е най-бързото и лесното

# 8
 • Мнения: 7 489
Момичета, четете ми мислите. Идеята ми е точно нещо такова - пастелни цветове и eggshell ефект на 2 нокътя.
Да, ама не. Записала съм се на онлайн курс по изграждане и направих два нокътя - изграждане с полигел и форма (ръбест? Joy) квадрат. И понеже се учих, съответно тутках сума време с поставяне на форма, нанасяне, пилене, накрая отгоре им сложих само топ лак с ефект фолио. Утре, живот и здраве, ако оправя и останалите 3 пръста, може да покажа. А на другата ръка вероятно чак уикенда ще й дойде ред, така че не нея евентуално при добро време и нерви може да направя нещо великденско Joy

# 9
 • Мнения: 200
Момичета, в миналата тема ви попитах до съвет и в крайна сметка съм с онихолиза на 7 нокета. Според вас мога ли да ползвам обикновен лак докато израстат ноктите? Благодаря предварително
Това е ужасно,от години се боря с онихолиза.Миналата година като се влоши,дали заради ел.пилата незнам и махнах лака и започнах лечение със заздравител.До 3 месец се пооправиха и взех втора опаковка да продължа.Но точно този заздравитем на LCN го спряха.Имат друг ,който ще взема по натам.Предпилагам ,че мижеш да слагаш цвят ,но е хубаво под него заздравител.

# 10
 • Мнения: 209
Благодаря ти Stellarose. На купих си 2 терапии за нокти, дано се оправят бързо, защото гледката не е лице приятна. А ти в крайна сметка оправи ли се?

# 11
 • Мнения: 3 118
Момичета, в миналата тема ви попитах до съвет и в крайна сметка съм с онихолиза на 7 нокета. Според вас мога ли да ползвам обикновен лак докато израстат ноктите? Благодаря предварително
Успокой се.
Можеш да ползваш обикновен лак.

Моите нокти в края на декември може и повече от 7 да са били.  Ужасих се! От нищото ей така, изведнъж..
Това което направих е да ги отрежа доколкото ми е възможно по-близо до здрав нокът, да го почистя добре, също така понеже не всички успях да отрежа до здраво и ме беше страх да не се появят гъбички, слагах екзодерил макси лак върху нокътя и под него и отгоре обикновен лак да не плаша хората. Отне около два месеца и половина и най-дълбоко отрязаните и засегнати да пораснат.

Към днешна дата изглеждат напълно здрави и имам намерение тази седмица вече да се пробвам с гел лак с отлепяща се база или каучукова. Ще видим.

Но най-важно според мен е да се определи защо се е получила тази онихолиза.
И да се сменя гел лака по-често, например през две седмици.
Предполагам, при мен е заради ползването на продукт на Коди за изграждане, който е бил прекалено твърд и ноктите така са реагирали. Та затова ще заложа на на отлепяша се или по-гъвкава база оттук нататък. Коментирахме го с една съфорумка със същия проблем преди години.
Вчера гледах едно клипче на една рускиня - Alena lavrenteva, която тук предложихте предната тема, точно за поправка на нокът с онихолиза. Много добре се справи, може да я потърсиш.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 13:25 от Пит

# 12
 • Мнения: 391
Какви са тези терапии за нокти?

# 13
 • Мнения: 4 872
Благодаря за новата тема.
Моят лак, с който ще изкарам и Великден е  My LAQ dragon fruit
Скрит текст:

# 14
 • Мнения: 152
Ето това масло помогна на моя позната с онихолиза, бяха и казали да си вземе продукт с бизаболол. Взех си го и за мен без да имам онихолиза, има много хубав аромат и ще го ползвам и за коса.
https://remedium.bg/pirin-dream-suho-maslo-za-krasiva-kozha-i-ko … a-h15-ml-141355/p

Общи условия

Активация на акаунт