Счетоводител в нужда се познава 4

• 40 556
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Според мен договор и документ за по-високата сума.
Да това,че поемат част от осигуряването в този случай се обезсмисля,но за мен лично проблемът извън този случай се състои в това,че не се осмисля правилно задължението всеки да поема законовата данъчна тежест.
Прагът на ДДС -то е 50 000,00лв.

# 241
Здравейте   Hug
Имам голяма нужда от помощ  Praynig
На някой да му се намира бланка Счетоводен баланс - двустранен на английски?
Търсих из нета, но не можах да намеря...  Confused
Дано някой се отзове... Предварително благодаря   bouquet

# 242
  • В един копнеж!
Здравейте   Hug
Имам голяма нужда от помощ  Praynig
На някой да му се намира бланка Счетоводен баланс - двустранен на английски?
Търсих из нета, но не можах да намеря...  Confused
Дано някой се отзове... Предварително благодаря   bouquet

имам такъв в себе си. Екселски формат. Дай ми пощата си

# 243
mijjjka@gmail.com

Много ти благодаря!!!   bouquet

# 244
  • В един копнеж!
За нищо. Изпратен е.  Peace

# 245
  • София
Какъв е този авансов данък до 30 април и декларацията по чл. 50 ЗДДФЛ си е т.нар. данъчна декларация, нали така? И последно какъв е прага за ДДС - то?

Дължиш авансов данък общ доход за всяко тримесечие от данъчната  2013 г.  Срокът за плащането му е 30 Април,в същия този срок трябва да се подаде и декларация по чл. 55 от ЗДДФЛ, в която описваш колко данък си внесла за първо тримесечие. Декларацията по чл. 50  е т. нар. данъчна декларация. За ДДС-то  са ти отговорили и за  по-високите суми също.  За ДДС-то да вметна, че оборота не се следи за календарна година, а 12 месеца назад преди текущия месец.

# 246
Здравейте, пак.
Последно само да уточним - кой от вариантите за сумите и договорите и защо считате за по- удачен? Аз наистина не схващам каква им е идеята, освен, че искат всичко да им е декларирано и да нямат черна каса, тъй като са чужда компания и предполагам не им се занимава с НАП. Да ви кажа как точно е изчислена сумата отгоре - така че като се махнат осигуровките и данъка, да получа сумата, която сме уговорили като чиста. Твърдят, че след като сме договорили възнаграждението чисто, значи е редно да им издам документ за високата сума, която така или иначе след като се приспаднат осигуровките, намалява до чистата такава, но аз се притеснявам, че разликата е доооооста голяма между двете и ако тя всъщност ми е дохода, реално няма да получа договоренета сума чисто, а под нея, заради осигуровките и данъка, който ще трябва да платя на по - високата сума, която ще съм декларирала.

Не знам дали ме разбирате, но и на мен ми е мнооооого трудно наистина с тези сложни и неясни схеми.

Мерси на всички!   bouquet

# 247
  • София
e.damyanova  въпрос на сметки е. Сумата се намалява с 25% нормативно признати разходи, върху намалената с нормативно признатите разходи сума изчисляваш дължимите осигуровки:

16.3% ДОО ако се осигуряваш за всички осигурителни случаи, 12.8% ДОО ако се осигуряваш само за пенсия
5% ДЗПО
8% ЗО
След като приспаднеш сумата на осигуровките, остатъка е данъчната основа за облагане с авансов данък 10%.
За да си сметнеш нетното възнаграждение от хонорара вадиш дължимите осигуровки и данъка. Ако нещо не е ясно ако искаш пиши на лични подробности да сметна и да видим кое е по-добрия вариант за теб.

# 248
  • Варна
Здравейте ! Искам да попитане: Фирма получава средства по  Проекти на Агенция по заетостта към ЕС. Тези средства дали следва да се вземат като приход от финансиране ?

# 249
Здравейте ! Искам да попитане: Фирма получава средства по  Проекти на Агенция по заетостта към ЕС. Тези средства дали следва да се вземат като приход от финансиране ?
Да.

# 250
Аз не разбирам защо ЗО не се дължи Rolling Eyes

ЗО се дължи върху осигурителен доход,а наемът не е такъв,,все още Embarassed
Говореше се за евентуални промени в тази насока,но законодателно все още няма промяна и според мен няма да има Wink

Наемът от всякакво имущество /движимо и недвдижимо/ ли не се признава за осигурителен доход от КСО?

Цялото питане произчете, от това че на лицето е удържан и внесен данък 10%, и не са внасяни осигуровки. Сега си попълва декларацията с баркод и се получават суми различни от посочените в СИС, защото ел. декларацията не отчита, че няма намаление за НПР %...

# 251
Цялото питане произчете, от това че на лицето е удържан и внесен данък 10%, и не са внасяни осигуровки. до тук разбрах и е правилноСега си попълва декларацията с баркод и се получават суми различни от посочените в СИС, защото ел. декларацията не отчита, че няма намаление за НПР %...според мен не попълвате на правилното място,НПР -какво общо има с осигуровките?

# 252
  • Русе
Здравейте, не знаех за съществуването на тази тема, тъй че от днес започвам да ви следя. Работя в производствено предприятие, занимавам се основно с ДДС, акцизи и новата БАЦИС. Дано има с кого да обменям опит тук.

# 253
Здравейте, не знаех за съществуването на тази тема, тъй че от днес започвам да ви следя. Работя в производствено предприятие, занимавам се основно с ДДС, акцизи и новата БАЦИС. Дано има с кого да обменям опит тук.
Какво е БАЦИС?

# 254
  • В полите на Пирин планина
Какво е БАЦИС?

Централизираната система на Митниците: http://www.customs.bg/bg/page/389

Общи условия

Активация на акаунт