Счетоводител в нужда се познава 4

• 39 340
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Някой от вас работи ли с Интрастат? Трябва ми малко помощ за програмата на НАП. Не иска да ми запази въведените редове.

# 616
Някой от вас работи ли с Интрастат? Трябва ми малко помощ за програмата на НАП. Не иска да ми запази въведените редове.

Трябва да действате много бързо при въвеждането и няма да имате проблем, но ако просрочите времето на въвеждане и всичко изчезва.

# 617
  • Русе
desimila_81, благодаря! Успях да я създам най-сетне и я подадох. Но от оф-лайн модула не иска да ми се разпечата, дава ми някаква грешка на принтера. Разпечатах я от сайта на НАП, но ако и затова знаеш нещо интересно за тази "супер" програма ще съм ти отново благодарна  Hug   bouquet

# 618
desimila_81, благодаря! Успях да я създам най-сетне и я подадох. Но от оф-лайн модула не иска да ми се разпечата, дава ми някаква грешка на принтера. Разпечатах я от сайта на НАП, но ако и затова знаеш нещо интересно за тази "супер" програма ще съм ти отново благодарна  Hug   bouquet

Нямам представа какъв може да е проблема с разпечатването. Да си призная честно аз не ги правя тези неща, а колегата с който работя, но тъй като аз правя протоколите по чл. 117 и записвам всички суми, бройки и кг. предварително и след това му седя до главата да съм сигурна, че е въвел правилно всички цифри и оттам знам, че ако се бавиш дълго време и записите изчезват. Иначе след това той разпечатва само протоколите.

# 619
  • Русе
Здравейте момичета. имам питане и не знам дали е точно за тук, но не намерих къде другаде. Някой попълва ли индивидуален работен дневник на транспортния работник. Много съм далеч от тия неща,  а трябва да попълня такъв и не мога да се справя с тахошайбите и пътните листи, става въпрос за камион, който изпълнява 1-2 курса на ден. Затруднявам се с точното определяне на времената извън управление как да ги опиша и седмичната почивка /съб и нед/

# 620
Здравейте, може ли някой да ми каже дали мога да подам предизвестие за напускане  докато съм в болнични?

# 621
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, може ли някой да ми каже дали мога да подам предизвестие за напускане  докато съм в болнични?

Да. може.

# 622
Да питам за болничен с отказ по чл.6,ал.5 от НМЕ.От 01,04,2013г. има решение на ТЕЛК-80%.
Болничният е 05,06-21,07,2013г. с подписан от комисия ЛКК.Какво трябва да се направи,според Наредбата за Медицинска експертиза-контролен преглед на ТЕЛК на всеки 2м.Липсата на такъв документ ли е причина за отказа?Има ли някой практически опит за съвет?Ще бъда благодарна за отговор.

# 623

Да. може.

Благодаря Ви Lady Brinne!

# 624
Да питам за болничен с отказ по чл.6,ал.5 от НМЕ.От 01,04,2013г. има решение на ТЕЛК-80%.
Болничният е 05,06-21,07,2013г. с подписан от комисия ЛКК.Какво трябва да се направи,според Наредбата за Медицинска експертиза-контролен преглед на ТЕЛК на всеки 2м.Липсата на такъв документ ли е причина за отказа?Има ли някой практически опит за съвет?Ще бъда благодарна за отговор.

Отказът не разбрах за какво е. Отказват да издадат болничен или е отказано заплащане за този болничен? Има ли отпусната пенсия?

# 625
Отказано е изплащането.Издаден и подаден в НОИ болничен.Отказът -писах по кой член е .Няма пенсия отпусната.

# 626
А Решението на ТЕЛК до кога е валидно?

По принцип, ако е надвишил допустимите дни, няма право на болнични, освен ако няма да се възстанови през следващите 6 месеца. Но тогава болничните листове се издават от ТЕЛК, а не от ЛКК.

Единият вариант е да са ви го върнали, защото не е издаден от компетентния орган. По вероятно е обаче лицето да има право на пенсия (не знам за какъв период е загубата на работоспособност и защо няма отпусната пенсия).

Най-лесно е да звъннете в НОИ и да питате защо ви е отказано. Но на мен досега са ми отказвали изплащане на болничните на служители поради посочените по-горе причини.

Щом обаче вече има ТЕЛК, има голяма вероятност лицето да има право на пенсия и съответно да няма право на обезщетение (освен ако не става дума за лечение на хронично заболяване или обостряне на състоянието).

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 19:31 от ZinaSt

# 627
Телка е до 01,04,2014г.
М,да според мен са надвишени допустимите дни болнични-когато това стана ТЕЛК освидетелства инвалидност от 01,04,2013г. 80% за 1 година.Сега обаче има болничен за друго заболяване и то е с отказ.Според мен трябва да се издаде документ пак от ТЕЛК , а не от ЛКК.
Ще звънна да питам в НОИ,но исках да си изясня нещата по-добре.
Благодаря Hug

# 628
Щом е за друго заболяване - надвишаването на дните е проблема. Болничният трябва да се завери от ТЕЛК и ще го изплатят.

# 629
Отново ,мерси ,че ме подкрепихте Hug

Общи условия

Активация на акаунт