Счетоводител в нужда се познава 4

• 39 333
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • Mediterraneo
Здравейте, момичета.

От 5 години работя във фирмата, назначена съм на определена длъжност. Напоследък нещо се зафихря отгоре и се чува, че ще има преструктуриране.
Могат ли да ме назначат на друга длъжност, с друга характеристика без аз да искам? Ще отговарям за 2 направления, като по едното съм тотално некомпетентна, изобщо не искам дори да го разучавам  Cry  Confused Като се стигне до това преназначаване, то трябва да стане с допълнително споразумение, нали? Не да ме уволнят и пак да ме назначат на новата длъжност  newsm78

# 631
Могат да ти предложат друга длъжност, ако по обективни причини не могат да те оставят на старата. Могат и едностранно да променят изискванията за длъжността на сегашната ти позиция. По принцип за преназначаване винаги се изисква съгласие от служителя. За промяна на длъжностната характеристка обаче не е задължително. Зависи как е оформена тя - като допълнение към трудовия договор, като неразделна част от него или като отделен документ. Това са тънки моменти и на тях може с точност да ти отговори само някой, който се е запознал с документите по правоотношението ти.

Като цяло обаче, могат да ти кажат - или нова длъжност, или те съкращаваме, защото друго няма. Това имат право. Решението дали искаш да учиш нови неща или предпочиташ нова работа си е твое.

Може да се оформи и по двата начина - и с допълнително споразумение, и с прекратяване на стария и подписване на нов договор. Въпрос на предпочитание на работодателя.

Също така, ако характера на новата длъжност се различава от старата, имат право да ти сложат изпитателен срок, независимо дали си назначена с нов договор или с допълнително споразумение.

# 632
  • Mediterraneo
А могат ли като ми прекратят договора просто да не ми направят нов?  Надявам се разбирате какво питам, че се изразявам много профански.
Принципно нито се свива работата, нито се закрива бройката. Напротив- щатът се увеличава, но моите задължения ще се прехвърлят на друг, а аз ще взема част от задълженията на сегашния колега.
Длъжностната характеристика е част от ТД явно, понеже само преди 2-3 месеца ни правиха нови такива и просто ни я връчиха.

# 633
Новият договор се подписва преди влизането му в сила. Така че при всички положения трябва първо да подпишете нов договор, а после да се прекрати стария.

# 634
  • Mediterraneo
Новият договор се подписва преди влизането му в сила. Така че при всички положения трябва първо да подпишете нов договор, а после да се прекрати стария.

Ох, поне това ме успокоява. Благодаря ти за отделеното време!

# 635
  • София
Таксите за смет имат ли давност (от 2008г)?

# 636
Да,следващата година изтича.

# 637
  • София

Всичко над 5години - не важи, така ли?

# 638
Здравейте, искам да попитам още веднъж за по-сигурно, мога ли да подам молба за напускане с предизвестие докато съм в болнични?

# 639
  • В полите на Пирин планина

Всичко над 5години - не важи, така ли?

И ТБО има 5 години давностен срок  Peace, т.е. такса от 2008 г. е с давностен срок 01.01.2014 г.

# 640
  • София
Здравейте Hugкак мога да ползвам данъчно облекчение за застраховка Живот Praynig

# 641
  • София
Здравейте Hugкак мога да ползвам данъчно облекчение за застраховка Живот Praynig

Облекчението се ползва с подаването на ГДД за съответната година и представяне на служебна бележка издадена от застрахователя за направените вноски.

# 642
  • София

Облекчението се ползва с подаването на ГДД за съответната година и представяне на служебна бележка издадена от застрахователя за направените вноски.
ако застрахователната вноска се внася от работодателя  Rolling Eyes

# 643

ако застрахователната вноска се внася от работодателя  Rolling Eyes

Какво значи да се внася от работодателя? Ако е за сметка на работодателя - Вие нямате право на облекчение. Ако работодателя само удържа от заплатата Ви и я внася вместо Вас, тогава Вие си ползвате облекчението при самия работодател. Важно е да сте представила обаче на работодателя документите, показващи за каква сума имате право на данъчно облекчение (зависи от това кой е бенефициент по покритията за доживяване).

# 644
Здравейте някой ще ми отговори ли на запитването?! "
Здравейте, искам да попитам още веднъж за по-сигурно, мога ли да подам молба за напускане с предизвестие докато съм в болнични?
?

Общи условия

Активация на акаунт