Пета тема на чакащите

• 262 389
  • 2 547
  •   1
Отговори
# 120
Мелодия  Hugнапълно съм съгласна с теб че трябва да мислим позитивно ,не си ме засегнала всеки има мнение по някой път са еднакви друг път не ,но на мен ,а сигурно и на други в нашето положение на безпомощно чакащи ни се иска да намерим начин да променим нещата ако не за нас то за тези след нас, защото и осиновителите и най-вече децата заслужават наистина безкомпромисен но работещ правилно закон.  Помрънках си ,помечтах си за по -добри дни дано не съм ви досадила много. Embarassed  Rolling Eyes
Хайде обратно на темата ,момичета и момчета някой знаели в София кога заседава съвета и колко време след това се обаждат на кандидат мамите,които знае да сподели да сметнем кой ден да се побъркваме повечко от обикновено. #Crazy  bouquet

# 121
Мелодия  Hugнапълно съм съгласна с теб че трябва да мислим позитивно ,не си ме засегнала всеки има мнение по някой път са еднакви друг път не ,но на мен ,а сигурно и на други в нашето положение на безпомощно чакащи ни се иска да намерим начин да променим нещата ако не за нас то за тези след нас, защото и осиновителите и най-вече децата заслужават наистина безкомпромисен но работещ правилно закон.  Помрънках си ,помечтах си за по -добри дни дано не съм ви досадила много. Embarassed  Rolling Eyes
Хайде обратно на темата ,момичета и момчета някой знаели в София кога заседава съвета и колко време след това се обаждат на кандидат мамите,които знае да сподели да сметнем кой ден да се побъркваме повечко от обикновено. #Crazy  bouquet

Аз да допълня ако знаете и за други градове ще сме благодарни ако някой сподели  Heart Eyes

# 122
Знам само, че в София действат наистина бързо. Нашето досие за 2 седмици е разглеждано два пъти на съвет. Първият път не са ни одобрили, вторият път ни одобряват за Александър. Аз вярвам, че системата работи. Вярвам още и в това, че нещата се случват когато трябва. И си мисля, че е по-добре човек малко да почака, но да му предложат дете, което да отговаря наистина на неговите изисквания (знам, че звучи ужасно), отколкото само да се отчита дейност и да се предлагат деца, които след това  ще трябва да се откажат по една или друга причина.
Имайте хубава вечер, весел уикенд и повече вяра и спокойствие!   bouquet

# 123
  • v. turnovo
И аз мисля като  julka72... Наистина е тъпо домовете да са пълни, а ние
да чакаме някой да ни " избере " дете...
Мария много се радвам за вас!!!! Hug
Водещо е детето,тоест избират се родители за детето ,което е влязло в регистъра за осиновяване, а не дете за родители,които искат да станат осиновители. Когато ни предложиха нашето дете бяхме на първо място от общо седем семейства,като някакво състезание или надпревара звучеше,но за съжаление това е процедурата
Извинявайте ако въпросът ми е неудобен но вие как разбрахте за броя семейства и че сте първи
точно за това дете ,имали начин да се добера до подобна информация в София
това го разбрахме когато отидохме да ни прочетат доклада в социалното,там ни уведомиха ,че на съвета са разгледани 7 двойки,ние сме първата одобрена,имаше втора двойка резерва, в случай ,че се откажем от детето.Иначе не знам дали в други градове някъде сме били част от разглежданите семейства

# 124
здравейте,

не съм писала скоро... но не мога да не споделя.. В петък дойде най-чаканото писмо - първо от година и пет месеца насам. Днес беше информационната среща, както и срещата с детето. Емоциите още бушуват, а аз още не знам какво решение ще взема. Принцесата е страхотна - красива, с пухкави бузки и  ръчички.. гушнах я, усмихна ми се, някакви хора в стаята ми говорят разни неща, а аз не мога да откъсна очи от нея. Не успях да се влюбя (както някои мами описват), но беше адски трудно да си тръгна от дома. Може да е моето. Още не знам.

# 125
 el_ena честита среща. Не знам как го разбираш ти "влюбването", ама така както описваш емоциите дето си преживяла от срещата с малката - ами направо си се влюбила  Wink Ще преспиш тази нощ и утре вече сигурно ще си по- на ясно с чувствата и ще се избистри решението. (между другото и аз като видях моята малката, не мисля че веднага изпитах някаква голяма обич, много я харесах, много миличка и сладка беше, но вечерта, през нощта я сънувах как спи сладко в къщи. И на следващият ден вече ми липсваше и нямах търпение да отида пак при нея и да я гушна)
Успех ти пожелавам   bouquet

# 126
здравейте,

не съм писала скоро... но не мога да не споделя.. В петък дойде най-чаканото писмо - първо от година и пет месеца насам. Днес беше информационната среща, както и срещата с детето. Емоциите още бушуват, а аз още не знам какво решение ще взема. Принцесата е страхотна - красива, с пухкави бузки и  ръчички.. гушнах я, усмихна ми се, някакви хора в стаята ми говорят разни неща, а аз не мога да откъсна очи от нея. Не успях да се влюбя (както някои мами описват), но беше адски трудно да си тръгна от дома. Може да е моето. Още не знам.
el_ena страхотна новина
Като чуя нещо такова да се случва на някой от нас и настръхвам целия
Дано сте се намерили  Heart Eyes

# 127
Ех...само хубави новини тия дни!
На всички късмет за по - бързо случване на нещата! Hug

# 128
  • София
el_ena, Честита Среща   bouquet
Дано сте се намерили Praynig

Толкова, толкова се радвам, че темата се пълни с добри новини. Скоро всички чакащи ще дочакаме, ще видите  Hug

# 129
Ето, че системата работи, може да е бавно понякога, ама работи  Wink
Еl_ena, чудесна новина! Преспи го, успокой се доколкото можеш и вярвам, че ще вземеш правилното решение!

# 130
Maria_Man, ако не греша, днес трябва да сте най-щастливото семейство. Бързо прибиране и адаптиране ви пожелавам.

# 131
Здравейте момичета! От много години ви чета. Изчела съм през последните близо 7 години всички ваши постове и то многократно, това невероятно много ми е помагало в тежките моменти. Реших и аз да се впиша при вас най-накрая, време беше, според мен! Аз съм на 34 години и преди четири години осиновихме със съпруга ми нашето момченце, което тогава беше на 6 месеца. Тогава чакахме две години, но си струваше мъката от чакането за всеки един изминал ден, защото това което ни се случи с това, че той стана наш син е най-прекрасното нещо на света, много по-прекрасно отколкото би могло дори човек да си представи. Няма думи на света, с които да мога да опиша начина по който се почувствах когато за първи път го взех в ръцете си и цялото щастие което нахлу в живота ни...!
Наново минахме през необходимата документация, проучвания и процедури, за да се впишем пак в регистъра на чакащите, за да си осиновим още едно детенце. За съжаление след второто ни вписване в регистрите изминаха двете полагащи ни се години без да има положителен резултат за нашето семейство. Този път още малко преди да изтекат двете години наново събрахме изискващата се документация, за да ни се удължи срока с още две години, което стана факт миналата година октомври месец и сега пак сме в най-трудната фаза - чакането! Изминаха почти три години откакто чакаме за второ детенце и аз продължавам с надежда да чакам всеки божи ден, защото просто не мога и не искам да се отказвам! Знам колко много са семействата, които искат същото като нас и от все сърце им го желая, знам че може би ще се сметне за прекален факта, че една безкрайно щастлива вече майка иска да има още едно детенце. Аз обаче вярвам и съм сигурна, че ние заслужаваме това, вярвам че и моят син заслужава да е братче на детенце, вярвам че две деца в едно семейсво са не само чудо и радост за родителите, те ще са си обич и подкрепа помежду си за цял живот. Няма на света по-силно нещо от любовта, която изпитвам към моето момченце и тази която бих могла да дам на още едно детенце. Понякога в дни като днешния наистина се отчайвам и тогава ви чета и днес просто исках да ви благодаря за всеки пък в който без да знаете сте ме успокоявали и сте ми давали кураж да НЕ СЕ ОТКАЗВАМ! БЛАГОДАРЯ ВИ!

# 132
Maria_Man, ако не греша, днес трябва да сте най-щастливото семейство. Бързо прибиране и адаптиране ви пожелавам.
Не грешиш, не грешиш  Wink Не знам дали сме най-щастливото семейство, но със сигурност сме най-пренавитото семейство. Като на пружини сме, в момента, в който Александър каже "а" и ние се втурваме да видим какво става. Малката хиена надуши веднага слабостта и неувереността ни и вече се опитва да се възползва от ситуацията с престорен плач, който преминава в смях веднага щом някой влезе при него в стаята или го вземе на ръце.  Laughing
Направихме вече две инхалации, проблем нямаше. Часовете за хранене се объркаха малко, ама според мен не е фатално.

# 133
Приятели някой знае ли каква е ситуацията ако при съвет първото семейство се откаже чака ли един месец преди да се предложина второто одобрено семейство или се предлага веднага след отказа на първите
Примерно ако те откажат на третия ден след като са видяли детенцето чакали се да мине целия месец?

# 134
  • София
Приятели някой знае ли каква е ситуацията ако при съвет първото семейство се откаже чака ли един месец преди да се предложина второто одобрено семейство или се предлага веднага след отказа на първите
Примерно ако те откажат на третия ден след като са видяли детенцето чакали се да мине целия месец?

DJOI_34, не, не се чака. Ако първото семейство се откаже, веднага се предлага на следващото.

Maria_Man, толкова ми е сладко да чета за вас - с нетърпение чакам да споделиш още неща, като се поокопитите Simple Smile

chochi_78, Няма да се отказвате! Всички чакащи ще дочакаме, в това няма съмнение! Знам, че за второ детенце се чака повече и сигурно е доста тягостно, но пък когато стане, ще сте най-щастливото семейство   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт