Пета тема на чакащите

• 262 413
  • 2 547
  •   1
Отговори
# 135
Приятели някой знае ли каква е ситуацията ако при съвет първото семейство се откаже чака ли един месец преди да се предложина второто одобрено семейство или се предлага веднага след отказа на първите
Примерно ако те откажат на третия ден след като са видяли детенцето чакали се да мине целия месец?

DJOI_34, не, не се чака. Ако първото семейство се откаже, веднага се предлага на следващото.

Maria_Man, толкова ми е сладко да чета за вас - с нетърпение чакам да споделиш още неща, като се поокопитите Simple Smile

chochi_78, Няма да се отказвате! Всички чакащи ще дочакаме, в това няма съмнение! Знам, че за второ детенце се чака повече и сигурно е доста тягостно, но пък когато стане, ще сте най-щастливото семейство   bouquet
Мерси Мелодия
И един уточняващ въпрос
За да се предложи на второто семейство съвета трябва ли да се събере пак или на съвета на който са одобрени първите са одобрени и вторите и не е необходим нов съвет

# 136
  • София
За това вече нямам идея. Ако някой знае, и на мен ще ми бъде интересно да разбера.

# 137
Мерси Мелодия
И един уточняващ въпрос
За да се предложи на второто семейство съвета трябва ли да се събере пак или на съвета на който са одобрени първите са одобрени и вторите и не е необходим нов съвет
[/quote]

Не е необходимо съвета да се събира отново.

# 138
  • София
DJOI_34, когато съветът разглежда досието на детето се избират двама кандидат осиновители - ако първият кандидат откаже веднага се уведомява втория одобрен кандидат. Когато преглеждах документите по делото за осиновяване на дъщеря ми видях протокол от заседанието на съвета и там фигурираше името на вторите кандидати, на които щяха да предложат детето в случай, че аз се бях отказала. Моят съвет пак е  - имай търпение, за хубавите неща трябва време  Simple Smile Знам, че сега ми е лесно да го кажа, а преди малко повече от година бях потрошила вече няколко ключа на пощенската кутия, но .... след това забравяш всичко, защото малкото същество преобръща живота ти и те прави друг човек, а усещането е .... вълшебно  Simple Smile
На всички очакващи  пожелавам много скоро да срещнат своето слънчице  Hug Hug Hug

# 139
За това вече нямам идея. Ако някой знае, и на мен ще ми бъде интересно да разбера.
Доколкото знам, Съвета по осиновяване разглежда досиетата на децата и на осиновяващите и определя три (двойки) кандидати, подходящи за едно дете. Ако първите кандидати се откажат или съответно е изтекъл месеца, в срок от седем дни трябва да се изпрати писмо на следващите определени и т.н... Дали и колко съм разбрала, не съм сигурна. Научих го преди доста време от РДСП Варна.

Иначе в Семейния Кодекс (Глава шеста: ОСИНОВЯВАНЕ) пише друго:

Чл. 57в. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) (1) Към всяка регионална дирекция за социално подпомагане се създава Съвет по осиновяване.
[...]
(3) Съветът по осиновяване определя за всяко дете от регистъра в регионалната дирекция за социално подпомагане подходящ осиновяващ съобразно поредността на вписването му в регистъра, неговите качества, дали не е бил определян за подходящ осиновяващ на друго дете и не е подал в срок молба за осиновяване, както и другите обстоятелства от значение за осиновяването.

(4) Регионалната дирекция за социално подпомагане писмено уведомява определеното по ал. 3 лице за детето и неговите данни, както и за условията, при които може да осъществи личен контакт с него със съдействието на съответната дирекция "Социално подпомагане" по постоянния адрес на детето.

(5) Регионалната дирекция за социално подпомагане уведомява писмено съответната специализирана институция, приемно семейство или лицата, които се грижат за детето, както и дирекцията "Социално подпомагане" за необходимостта от подпомагане на осиновяващия при осъществяване на личния контакт.

(6) В срок един месец от получаване на уведомлението осиновяващият, който желае да осинови детето, подава молба за осиновяване пред съда чрез регионалната дирекция за социално подпомагане.

# 140
Цитат на: Chandra_Den link=topic=711261.msg25249962#msg25249962 date=13693969

Иначе в Семейния Кодекс ([url=http://www.bebe.bg/Zashtitia_na_nevinnite/semeen_kodex_6.htm
Глава шеста: ОСИНОВЯВАНЕ[/url]) пише друго:

Чл. 57в. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) (1) Към всяка регионална дирекция за социално подпомагане се създава Съвет по осиновяване.
[...]
(3) Съветът по осиновяване определя за всяко дете от регистъра в регионалната дирекция за социално подпомагане подходящ осиновяващ съобразно поредността на вписването му в регистъра, неговите качества, дали не е бил определян за подходящ осиновяващ на друго дете и не е подал в срок молба за осиновяване, както и другите обстоятелства от значение за осиновяването.

(4) Регионалната дирекция за социално подпомагане писмено уведомява определеното по ал. 3 лице за детето и неговите данни, както и за условията, при които може да осъществи личен контакт с него със съдействието на съответната дирекция "Социално подпомагане" по постоянния адрес на детето.

(5) Регионалната дирекция за социално подпомагане уведомява писмено съответната специализирана институция, приемно семейство или лицата, които се грижат за детето, както и дирекцията "Социално подпомагане" за необходимостта от подпомагане на осиновяващия при осъществяване на личния контакт.

(6) В срок един месец от получаване на уведомлението осиновяващият, който желае да осинови детето, подава молба за осиновяване пред съда чрез регионалната дирекция за социално подпомагане.

Да ама не типично по нашенски правилата са да се нарушават , #Cussing out Thinkingа не да се спазват,лично в нашия случаи до сега половината неща не са така пък до края не ми се мисли ще останели поне нещо по закон . Peace

# 141
Цитат на: Chandra_Den link=topic=711261.msg25249962#msg25249962 date=13693969

Иначе в Семейния Кодекс ([url=http://www.bebe.bg/Zashtitia_na_nevinnite/semeen_kodex_6.htm
Глава шеста: ОСИНОВЯВАНЕ[/url]) пише друго:

[...]

Да ама не типично по нашенски правилата са да се нарушават , #Cussing out Thinkingа не да се спазват,лично в нашия случаи до сега половината неща не са така пък до края не ми се мисли ще останели поне нещо по закон . Peace
Ами шарен свят
Всеки процедира както сметне за добре

# 142
Ох, къде съм бляла не знам, но току що забелязах, че от споменатия по-горе СК съм пропуснала да цитирам най-важната точка Simple Smile :

Чл. 57
"(8.) В случай че определеното лице откаже предложението или не подаде молба за осиновяване в срока по ал. 6, Съветът по осиновяване в 14-дневен срок определя друг подходящ осиновяващ за детето. Отказът или неподаването на молба се отбелязва в регистрите, в които е вписан осиновяващият."

# 143
Ох, къде съм бляла не знам, но току що забелязах, че от споменатия по-горе СК съм пропуснала да цитирам най-важната точка Simple Smile :

Чл. 57
"(8.) В случай че определеното лице откаже предложението или не подаде молба за осиновяване в срока по ал. 6, Съветът по осиновяване в 14-дневен срок определя друг подходящ осиновяващ за детето. Отказът или неподаването на молба се отбелязва в регистрите, в които е вписан осиновяващият."
Чандра благодаря
Наистина важна точка
Значи все пак се събира Съвет

# 144
Здравейте дами, рядко сте чели нещо от мен, аз обаче съм много благодарна на съветите и информацията от вас. Днес следобед ми се обадиха от Перник Simple Smile Вълненията са невероятни. Това което знам е че ще се запозная с момиченце, на малко повече от 2 годинки, което живее при приемно семейство. Аз съм от Варна и срещата ни е във вторник Simple Smile

# 145
Успех пате Яки!  Hug

# 146
  • София
Ех, че хубава новина! Успех, Патето Яки  bouquet

# 147
обадиха ни се в понеделник сме на среща
не мога да си намеря място
може ли да носим нещо на детенцето и какво
помогнете с идеи
всъщност как преминава тази първа среща

# 148
Още една хубава новина!Каковото и да занесете, няма да сбъркате!Ние първия път й занесохме една плюшена играчка и памперси, а после и дрешки и плодове!Така или иначе,ако си тръгнете заедно с детето от дома ще ви дадат всичко, което сте занесли и дрешки и играчки! За срещата при нас мина много бързо-видяхме я, направихме опит и да я погушкаме, но тя толкова много се разстрои, че решиха да я приберат, бяха само 15 минути!Следващите срещи ни оставяха колкото поискаме, даже я хранихме!Успех!

# 149
обадиха ни се в понеделник сме на среща
не мога да си намеря място
може ли да носим нещо на детенцето и какво
помогнете с идеи
всъщност как преминава тази първа среща

Ето това се казва новина! Много се радвам за вас!  Simple Smile Стискам палци това да е вашето детенце!
Ние занесохме само гумена играчка на първата среща, но не беше отразена по никакъв начин. На място попитахме от какво имат нужда в дома и на следващата среща занесохме каквото ни казаха.

Общи условия

Активация на акаунт