Пета тема на чакащите

• 262 437
  • 2 547
  •   1
Отговори
# 165
Блaгодaря ви момичетa.Нaдявaм се дa помaгaте с туй онуй, че вече спомен нямям от бaткото.В Бургaс не съм доволнa от соц.рaботник нa детето.Общо взето нищо не ни  кaзaхa нa първa срещa.Чaк кaто отидохме дa подaдем док.  зa осиновявaне, тaм социaлнaтa излезе много пекaнa и ни прочете дословно досието.Дaже нa крaя ни кaзa,че може нa делото дa поискaме копие от досието.Някой до сегa взимaл ли е тaковa
И дa питaм още нещо, имa ли случaй в aктa нa рaждaне дa пише грaдa нa осиновителите.Синът ни е от Пловдив и в aктa тaкa пише.
Смучем си пaлецa яко,дaли дa пробвaм с бибa дa зaлъжем.Имaме 6 зъбчетa.Изкaрaлa е скоро вaрицелa, кaзвaт че е минaлa срaвнително леко.Много е живо детенцето.Пълзи, изпрaвенa стои с помощ, хвaщa си игрaчки.Не е свикнaлa нa гушки, потупвaния, люшкaния, целувки...сaмо когaто и пея ме гледa с интерес.
Ще я зaведa нa педиaтър, мaкaр и при нaс дa кaзвТ, че нямa проблем..Нa кухня ще я пробвaм, aко не ще си готвим у домa.Сaмо не знaм грaмaжите кaк ще опрaвям.Мисля дa вземa сокчетa дa и цедя, мляко с бисквити, кaртоф, бaнaн, ....някой имaше примерно меню..кой беше, дa се кaзвa, и дa го дaвa зa четене

# 166
Честито момичета, много хубави новини тези дни. На всички много радост пожелавам.
viviqn, и аз бях позабравила от каката, ама като дойде Маги и ме завъртяха грижите - много бързо интуицията ми заговори и си припомних всичко.  В Удостоверението за раждане на малката пише, че е родена в София, въпреки че тя е от Пазарджишко. И ние смучехме пръста упорито, но бибка не съм ползвала. Тя Маги беше и по-големичка, на 1г. и 4 м. През деня я занимавах и обяснявах, че не се лапат ръцете, когато несъзнателно сложи пръста - отстранявах ръчичката внимателно и пак обяснявах ... и така си се отучи. А нощно време слагах чорапки на ръчичките и на нея и беше много смешно и забавно. Ама това постепенно ще си го оправите, не се притеснявай сега за това.
А за грамажа при хранене, на мен ориентир ми бяха бурканчетата от детските пюрета и храни ( и от детската кухня в такива бурканчета разливат манджичките). А за примерното меню - ще помагам, до колкото и аз помня, че отдавна бяха малки моите девойчета.  Simple Smile

# 167
Вивиян, толкова се радвам на прекрасната ти новина. А на социалните от Бургас не им се връзвай, те са особена порода. макар че на нашата съм й влязла под кожата .Копие от доклада можеш да си вземеш мисля ,на мен в началото ми бяха копирали резултати от изследвания и здравословно състояние, като бяха заличили името на девойката. Копие от доклада не съм искала, че нашия е направо том, то не е досие, то не е чудо. От нашия край  е девойката значи?На каква възраст е ? При нас в акта за раждане пише месторождение Бургас.

Пате Яки, радвам се че и при вас нещата са положителни.

Джой, успех и на вас.

# 168
Пате Яки, радвам се много за вас!:) Не обръщай внимание на хората...  Sunglasses Дано скоро получите дата за дело. Това зависи от съда, в който ще се гледа то... Като цяло на повечето места тези дела се гледат с приоритет и не се чака много (две седмици до месец). Има някои градове, в които процедурата е изключително бавна (щото делата се гледали като искови), но за радост те се броят на пръстите на едната ръка... Всъщност, аз знам само за Пловдив и за Стара Загора, че ставало по-бавно... Пиши ми в скайп, ако решип... Simple Smile

viviqn, честита дъщеричка и от мене! Simple Smile Страхотно звучи всичко!:)

В акта за раждане на нашето момиче за място на раждане е вписано населеното място, в което сме регистрирани ние. На мене ми беше странно, но ни обясниха, че така се правело... Иначе всички осиновители като страна по делото имат право да получат достъп до цялата документация. На нас не са ни давали копие, но дни преди делото отидохме в съда, получихме документите и преписахме всичко. Мислех си, че това се прави само ПРЕДИ делото...

Ех, наистина е раздвижена темичката...  Grinning Нека така да продължи!  Praynig

# 169
Васе,не им се вързвам,ама беше редно да прочете това което пише в доклада,а не да го прехвърля сякаш разглежда стар албум.Девойката ни е на 11 месеца от Бургас.На 01.07 ще празнуваме първи рожден ден у дома Simple Smile.Копие от доклада не ми е нужен,искам само здравния статус,имунизационното паспортче и нещо като характеристика...ама едва ли някой ще се седне да се занимава да описва специално това дете какво прави и неправи,какво обича и мрази и т.н.Дадоха ми режим за отглеждане на дете от 9-12 месеца...мисля че е копирана статия от нета.Както и да е.Това са дребни работи.
manja_66,и аз си мисля,че като се приберем,ще ми се завърнат спомените Simple Smile.Значи,може да впишат че е родена от където сме ние...ще видим,аз съм без претенции и за това.Виж, за бурканче-мерилка не се бях сетила.Благодаря ти Simple Smile.И чорапче ще и взема за ръчичките.То май всичко в крачка ще става.Баткото не пое биба,ще видим тя как ще е.Макар че от там ми казаха:каква биберона,тя е вече голяма и я учим даже сама да яде с лъжичка...
Ще ходя назад в темите да видя как ставаше излизането в майчинство,колко време мога да си стоя в къщи и да се гледаме...а дали държавата плаща цялото майчинство или  и работодателя внася някаква сума.Моя все ме прецаква, с тези осигуровки и отпуски.Писна ми от некоректни хора.
Чандра,благодаря,че сподели  Hug.

# 170
Благодаря много за поздравленията! Viviyn и на теб много късмет и радост желая!

На мен ми прочетоха всичко от досието на детето и като страна по делото пак ще отида да го прочета. Дано стане бързо наистина Simple Smile За приемните родители и малкото опит с тях ще пиша в другата тема, която почнах, дано е полезна.

# 171
Вивиан на нас от курса ни дадоха една табличка, в нея е описано всичко за отглеждане на детето. Ако искаш ще ти напиша...

# 172
Тути,aко не те зaтруднявaм пусни ми тaбличкaтa.Ние нa курс не сме ходили.Дори не знaм дaли провеждaт тук.ДОБРЕ,КОГAТО ИМAШ ВЪЗМОЖНОСТ, ТОГAВA.И AЗ СЪМ НA РAБОТA, A AКЪЛA ДРУГAДЕ Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 09:57 от viviqn

# 173
Имам я на хартия, така че ще ти напиша за тази възраст, ама като се прибера от работа.  Hug

# 174
  • София
Патето Яки, честито и на теб!
Дано бързо имате дата за делото и си приберете детенцето у дома  Hug

# 175
  • Някъде в България
Честито на всички нови мами и татковци! Специални поздравления за вас Вив Grinning Много се радвам, че сте се сдобили с мома Hug По новия закон е задължително да впишат място на раждане града на осиновителите, преди не беше така. Ние имахме проблем заради това и го научих по трудния начин  Simple Smile Относно пръста - моята все още го лапа, нищо че използвах биберон...Май няма да и се размине горчивият лак Thinking Желая на всички тук щастие!  bouquet

# 176
Ели, блaгодaря ти.Знaм кaк aз ти дaвaх съвети и те успокоявaх, a сегa кaквa стaнa тя  Laughing
Дa нaцелувaш детенце от мен, a нa теб Hug
Дa тaзбирaм, че по новия зaкон,в aктa зa рaждaне трябвa дa пише нaшия грaд.Блaгодaря ви зa споделеното  Hug

# 177
Вивиан н табличката, която ни дадоха пише:
от 1 до 2 год. възраст - преходна храна - трябва да е мека и полукашава, а не суха и твърда, за да не изисква много дъвчене. Не трябва да е пасирана, за да привикне по-късно да дъвче и гълта общата храна. Месото да е смляно. Твърди плодове - дюли, ябълки, клуши и сурови зеленчуци - моркови, ряпа, алабаш, краставици - почистени от костилки и семки, обелени и настъргани, а при по - големите деца нарязани на парченца.
Няма определено меню, а и за по - мъничките почти нищо не пише...
Дано да ти е от полза това.  Hug

# 178
Намерихме се  Heart Eyes

# 179
Това е страхотно DJOI_34 Hug. Много се радвам за вас. Хайде разкажи повече. Аз отивам да се трудя, но утре с нетърпение ще чета. Много, много щастие и обич ви пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт