Отговори
# 555
"Май ще спя седнала накрая  Laughing"

DianaR направо ме разсмя.  Joy Ама то и аз това си мисля вече. На ляво ми е крайно неудобно, за сега си спя по гръб и на дясно, ама после... Абе...въртя се като червей и на всичко отгоре като сменям позата се преобръщам като риба. Чак си мисля, че ще смачкам бебо. Ооф, голямо мрънкало съм а?  Laughing
Аз....с тия колички съм в голчмо чудене. Още не съм избрала марката окончателно, макар да се спрях на Navington. Мисля да взема сестра си със себе си да помага, че тя е с малко дете и има опит. Но..като я знам, все ме разубеждава, все е много практична, а за мен външния вид взема превес в решението. Като ми е грозна, не ме интересува колко е функционална Simple Smile Та, накрая затварям очи и вземам една.
Как се казва темата за количките във форума? Някой знае ли ?

# 556
Мили, растящи коремчета, аз днес проспай деня, пък цяла нощ стоях будна като зомби Stop
*Рая, аз ги пия огестан, първите пъти и на мене ми миришеше на маринована риба ама сега закусвам веднага след тях и нямам проблеми Peace
*Андреа , честита количка, и ние сме паркирали една вкъщи Joy
*Памперсче, поне сега ще ти мине мерака с мини пералнята Mr. Green
*Диана, не се шашкай аз си спя навсякъде то като ме подпре знам,че не му е добре и се местя Embarassed
Аз да си изпия кафенцето, че зор ми е да мисля още  Mr. Green

# 557
благодаря ви за подкрепата момичета  Hug
аз много взех да се замислям дали да не ида при някой хематолог,защото аз съм с бета таласемия анемия при която не се приема желязо, а аз вече 2 месеца приемам без да почивам и сега и ми увеличи дозата.аз се задъхвам много бързо и ми става лошо ,но като четох в нета това може да е от предозирането с желязо,защото желязото сгъстява кръвта и става по-трудно на сърцето да изпомпва.не знам много съм объркана вече мисля да си купя витамини за бременни и на своя глава да ги приемам.какво може да ми стане от витамини???  #2gunfire
извинявам се че ви занимавам с това ,но няма с кого да се посъветвам   bouquet

# 558
Рая, аз пия Огестан, но вечер след хранене. В упътването пише на гладно, но ми е по-добре вечер. Няма вкус на риба.
Благодаря за отговора мила  Hug, ами тогава и аз ще започна така да го пия вечер   bouquet

# 559
Момичета, да се отчета след прегледа и аз – всичко е наред с бебчо и май ще е момченце, доки видя нещо като топки. Simple Smile

Bebitka, много ме развесели коментара ти, може пък вярно да са ни хубавци момченцата.  Grinning Все още имам някакви съмнения и тайно се надявам да е момиченце, но половинката вече е сигурен, че ще е момче и си умира от кеф. На ФМ след 2 седмици вече би трябвало да се види със сигурност.

-Petia- ти кога си на преглед, стискам палчета да е мома.

Иначе не ми иска пари за ехографа, както бях чувала той си е там и не им пречи да погледнат за 2-3 минутки дали всичко е наред.  Може би имам късмет и съм попаднала на готин лекар по ЗК.

За спането – аз гледам да спя на ляво, но толкова често се въртя на дясно и така имам чувството, че цяла нощ се въртя ту на ляво ту на дясно, отдавна не съм спала спокойно без да се будя и вътря по 100 пъти на нощ, а какво ще бъде на лято не ми се мисли. Все пак каузата си заслужава.  Peace

# 560
dddidka, ако хемоглобинът ти е 80, едва ли си предозирана с желязо... Все пак, ние тук не сме лекари и макар да имаме опит с кръвни картини, едва ли можем да ги прочетем по-адекватно от един лекар. Според мен витамините няма да те влошат, но и едва ли можеш да разчиташ само на тях, ако лекарят смята, че положението не е добро.
А нямаш ли възможност да пробваш при друг лекар  Гърция, ако от този не си доволна?

# 561
Tanishte, а вие сте си определили бюджет за цялостните покупки за бебето ли?

Не знам дали въобще е възможно да се направи цялостен бюджет за първо детенце, защото идея си нямам какво ще ми потрябва и какво точно трябва да купя  Mr. Green Бяхме определили някакъв бюджет само за количката, като една от най-едрите покупки, но излизаме извън него сега с нашия избор.

Аз днес съм с ужасно главоболие, станах сутринта надъхана да ходя на лекцията на ЛЛЛ, но бях като блъсната от танк Sad

# 562
  • Пловдив

Как се казва темата за количките във форума? Някой знае ли ?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=708211.0
Само обърни внимание на заглавието на темата  Grinning

# 563
Като говорим за колички, да споделя моя опит. Моята предишна количка беше Mutsy 4Rider Light http://mutsy.com/usen/4rider-light/ Бях взела лятната седалка + кош за кола, но те имат един специален - Traveller, които има напълно легнало положение и ни свърши идеална работа и като зимен кош. Препоръчвам я с 5 ръце. Бутала съм и Стоке и Бугабу. Бугабу ми идва много ниска, т.е. бебето много ниско стои, иначе е ок. Стоке пък е идеална, ама само за разходки в мола hahaha, управлява се буквално с един пръст, но на терен със счупени плочки ми се клатурка. Иначе като дизайн и идея детето да е на максимална височина ми харесва. Освен това Муци-то ми дойде "муцка" като цена в сравнеие със Стоке. Не бих казала, че е много евтина, но и не отива в някакви крайности. Това беше преди 5 години. Сега има и други модели, които не съм пробвала. За огромно съжаление ми я откраднаха от входа на кооперацията. Остана ми само коша за кола, който дадох на приятели да ползват. Сега като ми го върнат, ще решавам дали да купя само летния кош + шасито и да си изкарам със същата схема като миналия път или да купувам друга количка. Много ме кефи идеята и вида на тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/36781, или тук, в сайта на производителя http://philandteds.com/de/Produkte/zu-fu%C3%9F/smart-pre-2013#.UaxirqKBqEU, а и цената й е поносима. Но ще го мисля по-нататък. Засега имам други точки за отмятане.

Правих все пак амниоцинтеза миналата седмица. Малина, говорих за Пренатеста с моя лекар тук в Германия, но той ме разубеди, та в крайна сметка се реших на амнио. И сега си чакам резултата до 10-тина дни. После, ЖЗ, всичко да е наред, в което много вярвам, ще се отдам на проучвания за покупки. Хубав ден ви желая   bouquet

# 564
  • До морето :)
За спането - спя във всички посоки. Още е рано да се съобразявам. По-нататък сигурно и седнала ще спя, ако пак имам киселини. Това ми беше единственото спасение от тях.

За масичката за количка - казах, че това е мое мнение, но и на него му намирам кусури.  Joy Просто идеалната за мен количка не е създадена още или аз не съм я срещала.

unique_v, чакаме да се похвалиш с добрите новини от амниото.   bouquet

# 565
Здравейте момичета:))

Да се отчета и аз..вчера бяхме на преглед ииииии   stork-girl  мома ще е Simple Smile) До този момент не се виждаше много добре, но този път си беше разтворила широоооко крачетата и махаше с ръчичка аххах:)) Вече сме 240 грама и доки каза че си вървим перфектно Simple Smile)

За количките- ние купихме тази  http://www.bebeconfort.com/products/pushchairs/strollers/elea.aspx  и допълнително кош за новородено към нея...много ни я похвалиха..да видим Simple Smile)

# 566
Днес ходих да си взема болничния, удължиха ми го с 30 дни та видях, че в Майчин дом Варна на 09.04. от 17 часа ще има лекция за обезболяване по време на раждане и техники на дишане, лекцията пише, че е безплатна, но не знам дали само за пациенти на МД или изобщо. Оставям телефон за записване, ако някой го интересува: 0893494761, аз вече се записах
naninita, честити розови гащички Simple Smile

# 567
Бавно, бавносе запълва и женския отбор  bouquet
Ние имаме Бугабу и на мен ми е добре с мойта височина, пък и нали е подарък мога ли да имам претенции Embarassed

# 568
  • София
Леле, вие ме изненадахте много с тези ранни покупки.  А хем аз не съм от суеверните и всичко си купих предварително, но по това време ми се струваше твърде рано Rolling Eyes

И все пак, да са ви честити на всички и да си ги ползвате с голямо удоволствие  bouquet

naninita, и от мен имаш един глас в полза на тази количка Peace  На мен ми идваше малко ниска, а и търсех големи гуми, но иначе много ми допадна, лека и маневрена. 
Изобщо нещата на Bebe Confort са изключително намислени и качествени, не съм имала нещо тяхно, което да не ми хареса.

unique_v, стискам ти палци за добри резултати от амниото.
И на мен Mutsy-тата ми харесваха много, но сравнени с Bebe Confort изгубиха по точки.  Иначе ги намирам за чудесни Peace

# 569
Sleeping Beauty на мен много ми хареса това, че за всичко са помислили..маневрена е...като я сгънеш направо изчезва..всеичко супер лесно се прибира сглобява разглобява...аз на външен вид бях харесала стокето..но просто като ги сравних двете..стокето и остана само с външен вид:)) мое мнение рабира се..мамите които са си харесали стоке да не се засегнат    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт