Отговори
# 540
Преди да си легна да се разпиша за лека нощ  Mr. Green
Сдобих се с първия си панталон за бременни, супер удобен от H&M за 35 лева и си взех и един клин от там. Не вярвах, че така удобни ще са тези панталони за бременни, но те хората не са ги измислили случайно  Mr. Green
Лече, права си за поставката и масичката, но общата сметка ми излиза на мен на +, така че ще се оглеждам за варианти да си прибавя тези удобства  Mr. Green
Kikito86, много са индивидуални нещата при количките, някои търсят цена, други качество, трети дизайн, четвърти компактност и т.н. Влез в темата за количките, там има много ценни мнения, все ще се ориентираш Simple Smile

# 541
след 2 седмици да ида на преглед и да ми пуснат пак кръв и ако не се е вдигнал ще се наложи да ми прелеят 2-3 банки кръв,понеже сега съм за преливане Sad

Hug Много съжалявам. Дано всичко да е наред скоро с или без медикаменти/преливане.
Яж много леща. От нея желязото се усвоява лесно.

Леле, останах с впечатление, че всички правите ремонти  hahaha

Моето пъпче е дълбоко, но взе да изтънява нещо. Tired

Bebitka, и това ни е вариант да помолим нещо да махнат. Но когато искаме почти всичко....тогава вече си е друга работа  hahaha Ние имаме изискване да е с теракот/ламинат и нова дограма, климатик.....абе не е като да нямаме претенции.
Нямам търпение да се видим на курса утре.

И да не забравя да се похваля - купих си малка сладка патешко жълта шапчица - така, че сезонът на покупките е открит hahaha

Kikito86, за да намериш "твоята количка" трябва да си наясно какво ти трябва, през какъв терен минаваш, колко ви е голям багажника и т.н. Защото, ако ти кажа моите съображения и ежедневие, едва ли ще съм ти от полза.

андреа77, може ли снимка на количката Mr. Green Да ви е честита! Цената си заслужава. Аз така купих мини пералнята (т.е. приятелка я взе в Сф) - за без пари ни попадна. ПрИмоцията не е за изпускане  hahaha

Tanishte, а вие сте си определили бюджет за цялостните покупки за бебето ли?

# 542
  • София
Добро утро Simple Smile

Ето как изглежда количката ни в зимен вариант: http://used.bg/img_data/4144/big_1.jpg
А така в летен: http://bebolino.mymall.bg/product_images/j/453/44__84143_zoom.png

И ние мислим да правим ремонт на бъдещата детска стая - топлоизолация, латекс, стикери отгоре Simple Smile Но ще започнем в края на май, че да е топло времето и да може лесно да съхне.

Усмихнат ден на всички (за съжаление слънчев няма да е Sad) !

# 543
 Добро утро поспаланки!
 За ремонти не искам и да чувам. Цялостен правихме преди година и половина. Може би ще трябва да купим нов климатик, понеже отопляваме с един 100кв.м., а нашият нещо издава багажа.
 За количките с табла, честно да ви кажа съм виждала само на тези от класа на Бертони и 4иполино. Не мисля, че на детето и майката е необходима тази табла.
 Андреа, честито!
 4естити гащи на разбралите пола.

# 544
Добро утро мацки!
И на нас ни предстои ремонт на детската стая съвсем скоро, когато трайно се позатопли времето. Надявам се тогава все още да мога да ходя на работа, че не ми се седи вкъщи на шум и прахоляци.
Ардреа с първото имах същата количка, но в други цветове. Има си и масичка, но никога не съм я ползвала, защото по-скоро чувствах, че ми пречи, от колкото да ми помага. Но пък и не съм от онези майки, които сипват на масичката две шепи царевични пръчици на въпросната масичка, че да могат да си приказват с някоя друга майка на спокойствие. Поне до сега май само такова приложение съм виждала за тези масички от другите майки. Лично аз максимално дълго отлагах даването на такъв тип храни. Инъче количката отдавна е на боклука, понеже предните гуми се разбиха, а обръчите на сенника се счупиха, но там аз съм си виновна, защото опитах да сложа един дъждобран дето хич не е за тази количка. Като цяло първата година бях много доволна от количката, докато все още беше здрава, но после почна много да ми тежи, а това че гумите се разбиха го отдавам на ежедневното товарене, на което я подлагах. За всеки случей този път ще взема друга марка количка, като условието ще ми бъде да е максимално лека и компактна в сгънато състояние. И сякаш като недостатък на предната намирах това, че не можеше да се върти дръжката, в смисъл когато поискам детето да е с лице или с гръб към мен. Винаги много ми се е искало някой път да мога да я завъртя.

# 545
Добро утро  Hug Светът е оцелял, защото се е смял!Днес, на 1 април, хората се забавляват когато успеят да излъжат някого и не се сърдят, ако се окажат те излъганите:)

Честит първи април и внимавай докторът да не те излъже нещо  hahaha

milenkaa_, Anni0422, вашите мъже постоянно ли са по пътищата?
За зъбаря-  Peace

DianaR, вземай спешни мерки. В това време най-лесно се разболява човек Hug

Цитат
Ура ура ура ура! Най-после слънчице!

И аз като се събудих реагирах така hahaha Само дето, аз няма да ходя в парка, а ще гледам да отметна малко задачки у дома. Да ви е хубава разходката!

Diadra356, следващият им курс ще е есента, доколкото разбрах. А този е в края си и няма смисъл да идваш, защото лекциите са логически свързани, а не всяка с тема. Но в сряда съм на лекция на ЛЛЛ, ще се радвам, ако можеш да дойдеш и да се видим. Няма да забравиш - спокойно. Те дават после материали за вкъщи. А и колкото повече коментираш/чете нещо, толкова повече ти се набива в мозъка и ще ти изплува при раждане.
Памперсче, моят преглед вчера се отложи поради непредвидени обстоятелства и нямам идея днес за кога ще ме запишат...може да не успея да дойда, затова ще очаквам твоя пост по въпроса. Все на някой от следващите ще можем да се засечем надявам се!
Затова й нямам с какво да ви се похваля днес и ще съм кратка  Sad

# 546
  • Пловдив
Добро утро!  preggo
Абе нали сега сме все притеснени и все се вкарваме в разни филми та и аз да не остана назад.
Да ви питам вие спазвате ли правилото да спите само наляво?
Аз немога, такова съм шило. Въртя се постоянно.
И снощи прочетох една статия - направили изследване, че в напреднала бременност, ако се спяло по гръб се повишавало риска от аборт. Пък ако спиш надясно затискаш пак някаква кръвоснабдяваща вена и пак проблем.
И цяла нощ немога да се отпусна схващам се наляво, врътна се малко по гръб и надясно ама като съм във филма поседя поседя и айде пак на ляво. Май така ще я караме - част от удоволствието да си мама. Не се оплаквам!
И още нещо - с какво си подпирате вече щръкналите коремчета като спите, че като съм настрани и висне и ми опъва. Аз чак снощи го измислих - имам една възглавница голяма, но и много мека, сложих я под кръста и като съм по гръб ми подпира кръста, като съм наляво или на грешното дясно подпира коремчето. Но спя не легнала ами полуизлегната. Засега това ми е удобно. Май ще спя седнала накрая  Laughing

# 547
Добро утро утро мамчета  bouquet В София си вали доста и май днес няма да има разходка на открито Sad От както смениха времето, не мога да вляза в ритъм...най-рано се събуждам в 9 часа, а преди това 6-7 бях на линия. Не ми се мисли как ще ставам от другата седмица - в сряда се връщам малко на работа да се разнообразя Grinning
За спането - аз си спя цяла нощ на дясно...както легна, така се събуждам. На ляво не мога да спя, че започва да ми прескача сърцето. Коремчето определено не ми пречи, но когато се наложи вероятно ще го подпирам с възглавница Crazy
За количките - знам, че е индивидуално за всеки човек какво ще му е необходимо. Четох доста в нета и си направих доста голям списък с критерии, но на място ще е най-лесно. Вчера гледах три марки, но определено не ми харесаха. Днес пак ще обиколя и се надявам да открия моята количка Hug

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 09:25 от Kikito86

# 548
Добро утро!

Днес е мрачно и настроението веднага newsm11
Ще ходя да пускам кръв и урина, че от началото само веднъж съм давала кръв и нямам дори основните изследвания, а 14-та седмица стана...  Whistling Вчера док ми се скара, време е вика. Като се сетя миналия път имам чувството, че през седмица пусках, сега е несериозна работа  Laughing
Успехче и аз съм твърдо решена, колкото е възможно по-дълго да държа малката далеч от всякакви пръчки, кроасани, чипсове и други подобни боклучки. Струва ми се много трудно, при положение, че 90% от децата в парка биват буквално тъпкани с тези гадости от собствените си родители. Ще си носим здравословни неща от къщи - плодове, домашен сладкиш примерно или палачинки, абе мечтая си аз, ама да видим какво ще стане  hahaha
Андреа, честита първа покупка! И наесен с песен да се возите в нея с много настроение Simple Smile
За количките... аз избирах, избирах, уж след много четене, образоване и пак се оказа, че имам елементарни пропуски. Бих препоръчала освен основните неща - яки гуми, добри амортисьори, тегло, цена и размери, да гледате и допълнителни неща като дали има включени дъждобран, чадър за слънце, чанта, чувал за зимния сезон/или покривало за крачета поне/. Оказа се, че въобще не съм обърнала внимание за тези уж "дреболии", а те не, че са непоправими, но това са допълнителни разходи плюс неудобство докато се сдобиеш с тях. Първият дъжд например, ни хвана неподготвени и беше доста неприятно. За масата вече - по желание. Аз например бих се радвала сега на маса, защото мога да наредя кубчета, играчици,книжки и тя да се занимава, в момента се мандахерцат из количката при детето. А в началото и аз си виках - да бе, маса, за какво? Вариантът с обръщането на дръжката, за да е детето с лице или с гръб също е мечтан от мен, но там трябва да се внимава, защото на моя позната мама, при обръщането с лице си блъска краката в количката (става дума за Чиполино). Моята количка е Хаук Малибу, поне съм доволна, че е 3 в 1. Други ползи особено няма, макар че бая здрава се оказа... Амортисьори почти няма, но пак издържа на офроуд  Laughing
Спяща красавице, ако все пак искаш да гледаш лекцията, ще бъде качена в дечко.бг, по принцип е много сладко сайтче, има и съвети за бременни и за гледане на дечица.

Ами хайде да приключвам, че мога да откарам така до утре...
 Hug

# 549
здравейте мами  bouquet
нещо ми става с компа явно от сутринта се мъча да публикувам и не става и не става и сега едвам ужас
Имам едно питане милички някоя от вас приема ли Огестан, аз от сутринта го пия и имам един странен  вкус в устата на риба

# 550
Добро утро!  preggo
Абе нали сега сме все притеснени и все се вкарваме в разни филми та и аз да не остана назад.
Да ви питам вие спазвате ли правилото да спите само наляво?
Аз немога, такова съм шило. Въртя се постоянно.
И снощи прочетох една статия - направили изследване, че в напреднала бременност, ако се спяло по гръб се повишавало риска от аборт. Пък ако спиш надясно затискаш пак някаква кръвоснабдяваща вена и пак проблем.
И цяла нощ немога да се отпусна схващам се наляво, врътна се малко по гръб и надясно ама като съм във филма поседя поседя и айде пак на ляво. Май така ще я караме - част от удоволствието да си мама. Не се оплаквам!
И още нещо - с какво си подпирате вече щръкналите коремчета като спите, че като съм настрани и висне и ми опъва. Аз чак снощи го измислих - имам една възглавница голяма, но и много мека, сложих я под кръста и като съм по гръб ми подпира кръста, като съм наляво или на грешното дясно подпира коремчето. Но спя не легнала ами полуизлегната. Засега това ми е удобно. Май ще спя седнала накрая  Laughing

Дианче, точно - не се филмирай! Като напредне бременността и да искаш няма да можеш да спиш по гръб. На мен бебо ми притискаше вена кава и не можех да дишам. Просто спи както ти е удобно. Подпирай се с възглавници и гледай да се наспиваш добре! (Аз дори още спя по корем  Mr. Green )

# 551
Добро утро и от мен.

Дианче, вярвай ми, в напреднала бременност и да искаш няма да можеш да спиш по гръб, така че няма никаква опасност  hahaha
Матката става много тежка и ти прилошава. Аз поради тази причина не можах да ида на зъболекар в последния триместър на бременността, да не говорим че едва изтраях и един фризьор да ми измие косата  Crazy Най-голямата гадост е като ти мерят тоновете да те карат да легнеш по гръб, мен винаги ме слагаха настрани.

За количката аз много се замислям - хем искам лека тип лятна с хубаво чувалче, хем да може и да се обръща дръжката. От друга страна малката хич не обичаше да се вози в количка и голям разход за това само ми се струва ненужен  Crazy Чиполинота и бертонита не искам да гледам повече, много трудно вървят и са ми тежички. Пък за другите не знам дали има смисъл да давам много пари, ако отново се падне бебе мразещо количките  ooooh! Ще го мисля сигурно до последно, пък може и да изчакам да видя какъв ще ми е късмета този път и тогава да решавам дали да взема нова  Mr. Green

# 552
Аз пак на "дърти години" се разповръщах тая сутрин. Ама вече, няма ли да свършва тоя безкраен първи триместър? (той отдавна е свършил де, неразположенията му).

ddidka, Стискам палци да овладееш положението с храна - казали са ти момичетата- червено месо, дроб, леща и чаша портоколав сок към тях за бързото усвояване на желязото.

За количките от Боил имам две. Основната е масивна и с големи гуми, триколка. Кошът й се върти и преформя,както ти душа иска - напълно легнал, напълно седнал, полуизправен, полегнал, обърнат към мама, обърнат напред...От това съм много доволна и ще си я оставя (отделно, че количката не е мръднала от гледна точка на качество, но аз и не съм я използвала особено много). Тежичка е (около 10-11кг), но пък я сгъвах в колата и там си седеше, така че от тая гледна точка не ми е пречела. Това, че е по-широчка ми пречеше да влизам в някои по-малки магазинчета в квартала. Табла нямаше, но никога не съм и имала нужда от нея - Боил като по-малък не се заиграваше с играчки, а после си ги държеше сам.
После майка ми ме накара да й купя едно Чиполино, лятна, за да го разхожда, че не я слуша - с четири малки гуми -леко и компактно. Ми чудесно, ама то не може да върви. С тия гумички му трябва чуден гладък асфалт, за да се придвижва,при първата стърчаща плочка запъва и трябва да се носи на ръце.
Тъй като Боил почти не ползваше колички, поне и двете са напълно здрави, така че изобщо не смятам да мисля за нова количка.

За спането - всички тези неща се отнасят за по-напреднала бременост. С тия коремчета и бебчета от по 10-15см и бебчета по 100-200гр няма никакъв проблем още. Аз си спя и наляво, и надясно, и по гръб, и по корем - и най-вече по корем - понеже знам, че скоро няма да мога и гледам до последно да използвам намалението  Mr. Green

# 553
 Рая, аз пия Огестан, но вечер след хранене. В упътването пише на гладно, но ми е по-добре вечер. Няма вкус на риба.

# 554
Добро утро,някой беше писал че пие ДопълХерц Актив Мама-та да питам,прави ли се пауза между 2 опаковки или на 20 дни или как...
За спането само на дясно мога да спа и това е-наляво-абсурд,ама то и ни е рано за това де.Единствено по корем не смеех да лягам вече,а обожавам,ама гледам  Lulu25 е писала че така спи,така че смятам тази вечер да се наспя както трябва  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт