Отговори
# 510
Здравейте сладурки сладки, идвам да се отчета ще си имам още едно момченце т.е. сини гащи   и за мен  Hug stork-boy  супер  много съм щастлива  Hug Hug Hug
иначе всичко при мен е наред, плацента около плодна течност всичко  Hug
Изписа ми и витамини Огестан , но тях от утре ще ги взимам и така   bouquet

# 511
Здравейте момичета предната седмица почти не можах да се включа, но се надявам да наваксам. Не съм пропуснала нито една тема, която сте коментирали - всичко изчетох, но все нямах време да пиша Laughing Цялата седмица имах гости, почивните дни ходихме към Русе Grinning и ние като част от мамите също правиме ремонт. Апартамента ни няма нужда от ремонт, но къщата на ММ (в Русе) определено трябва да се освежи. В събота започнахме спалнята, купихме материали и сега един приятел ни я прави - голям майстор е и мисля, че ще стане перфектно. Живот и здраве като се роди бебчо и като ходиме там, да ни е удобно и приятно. Обзавеждането сме си избрали от София и следващия път като ходиме към Русе ще го поръчаме и ще ни го доставят за 20 лв. Crazy
Иначе пътя до Русе не ми тежеше, само че спирахме много често, за да пишкам Joy В събота вечерта бяхме и на РД, тази седмица отново имам гости (сестрата на ММ) ... абе пълна програма. Като приключиме с гостите вероятно ще ми е доста тежко да си остана пак сама Blush
За пъпчето - постоянно си го гледам кога ще изскочи, но няма признаци да се случи май...доста си е вдлъбнат и може и да ми се размине Joy
Отчетох се и вече съм спокойна Joy

# 512
Момичета,здравейте
Времето и днес е чудно,въпреки,че слънчо се скри
Вчера бях в една аптека и разпитах за кремовете за стрии
Казаха ми за някакви ГАЛЕНИК или нещо подобно,зелена опаковка,на растителна основа били,без парабени и гадни химии-в нета ми излиза Elancyl
Момичето каза,че много ги взимали,колкото и МУСТЕЛАТА
Та сега съм в чуденка   newsm78
Не знам какво да взема

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 17:43 от nenimira

# 513
Добър вечер. Аз се наработих за днес. Хапнах, дремнах. Сега може пак да си лягам  Mr. Green Пратих моя любим да ми купува плодове/няма да казвам какви да не ви дразня/. Не стига, че само ми се смее, че  ми се спи- да свърши нещо и той.
Amelly, гинеколозите и те имат лимит на направленията, които могат да дават, доколкото разбрах от моята акушерка. Но твоят доктор нещо странен ми изглежда. И за болничните също. Откъде накъде пари ще иска?
Не го усещам аз май бебето още и се притеснявам всеки път от преглед- до преглед, дали е здравичко и расте ли. Да почне да мърда вече по-мощно, че да не се шашкам толкова. По едно време ми се струваше, че го усещам, но май червата ми се били. Хем ми е трето, хем не съм сигурна...Голяма бяла птица съм и туй-то.
Bebitka, и аз се чувствам грозна. Не се харесвам, пъпки ми излизат през ден. Ужасно е.  Sad
Мамите от Пловдив- гледам във фейсбук никоя не е писала дали се е насочила къде ще ражда. Имате ли някакви идеи вече?

и аз съм от Пловдив,май не сме много тук, мислех си за Окръжна или Торакс,но ще видим,има време  Simple Smile

# 514
здравейте  Hug
аз си взех изследванията и отидох при док. да ми каже какво става.не е добре кръвната ми картина много нисък хемоглобин и ми каза след 2 седмици да ида на преглед и да ми пуснат пак кръв и ако не се е вдигнал ще се наложи да ми прелеят 2-3 банки кръв,понеже сега съм за преливане Sad надявам се да не се стигне го там ,че ако почнем още от сега ... не знам до къде ще я докараме до есента.
надявам се вие да сте добре  Peace
приятен следобед   bouquet

# 515
  • София
дидка, колко е нисък?  Ти приемаш ли желязо?  Защо чак кръвопреливане, нещо много драстично ми се вижда това newsm78

# 516
new leaf, моля те за координати на фирмата, която ще ти поставя парапети. Искаме да сложим на бъдещата детска, че прозореца е много ниско и се притеснявам.

За училищата за бременни - аз ходих последните два месеца, когато излезнах в болничен и нищо не съм пропуснала. Обикновено толкова трае един курс. Ходех в мебелен магазин Лабиринт, в Мола на Стамболийски и от време на време в Мола на Цариградско. Силно препоръчвам училището в Лабиринт. Елена Василева е лектор там и обяснява толкова прекрасно, че после нямаш нужда и от записки!

Ени-тка, Raqsvetlina, честити момиченца!

Pinki_81, на теб честит момък!

На мен пъпа така и не ми изскочи. Изравни се с корема и така остана. Но беше след 6-ия м., когато много ми порасна корема.

Темата за ремонтите и на мен ми е болна. Правим ремонт на апартамента откакто се изнесоха свекърите, т.е. 2010г. Полека-лека, та сега сме на детската. После коридора, антрето, и някакви мебели и край. Може би ще е станало време за нов ремонт  #Crazy

# 517
Амели, не съм разбрала, че си се записала и по ЗК. Добре се беше насочила само а частно. Не може ли ЛЛ да ти пуска направления?

Само аз не намерих тези полските колички да ги видя. Не, че ще купуваме, ама пък да си изплакна окото.

Ако става дума за Тутек  newsm78
http://rayatoys.com/searcher.php?tm=187
Тук са всичките им продукти, които представителят им продава в Бг.

# 518
Sleeping Beauty, приемам желязо по 2 на ден ,сега вече по 3 на ден и толкова фк.тук в Гърция са с други мерки ,но аз съм хемоглобин 8 а минимума е 12.другия показател е хематокрита който ми е 25 при минимум от 38,док. каза че падне ли хематокрита под 27 преливат банки кръв Sad не знам веднъж да се прибера в Бг ,че да се успокоя хич не им разбирам на тея тука

# 519
Sleeping Beauty, приемам желязо по 2 на ден ,сега вече по 3 на ден и толкова фк.тук в Гърция са с други мерки ,но аз съм хемоглобин 8 а минимума е 12.другия показател е хематокрита който ми е 25 при минимум от 38,док. каза че падне ли хематокрита под 27 преливат банки кръв Sad не знам веднъж да се прибера в Бг ,че да се успокоя хич не им разбирам на тея тука

Допускам,че 8 е еквивален на 80 при нас, а 12=120.
Действително при хемоглобин 80 и надолу се практикува кръвопреливане,аз съм била с 86 и бях на ръба,но докторът пробва едно денонощие интензивни вливания на желязо и се разминах с кръвопреливането.
Преди месец като ме изписаха от болницата бях с 96. Докторът каза,че ще се оправи, но този тук бунак, дето ме води по здравна каса, като не ми дава направление, не знам сега какво е положението. Не че не мога да си платя изследването,ама искам да си ползвам правата,които ми се полагат и затова се инатя.

dddidka , когато не разбираме и нямаме сигурност, затваряме очите и се оставяме в ръцете на лекарите- Гърция,България,където и да си, молиш се да знаят какво правят, друг избор няма. Пожелавам ти бързо подобрение!

# 520
Tanishte, Лече-Буболече аз малко със закъснение успявам да чета и пиша. Аз ходя при двама доктори, при един на частно (който не работи със здравната каса за съжаление) и при един по ЗК. Прегледите са раздалечени във времето и някъде ми се пада да ходя на преглед на всеки 2-3 седмици. Утре съм по ЗК, а съм чувала, че въпреки че не се поема от ЗК като ходиш на преглед на лекаря не му пречи нищо и те поглежда и на ехографа за 2-3 минутки, само за да се увери, че всичко е наред. Това не се заплаща, защото реално не си го изискала ти, а той. Дано да е така де, че нямам търпение вече да разбера пола на бебко, а на платен преглед съм чак на 22.04, след цяла вечност.  Praynig
Sonderzeichen дано и мен така утре.  Hug

За количките  на мен много ми харесват на Тутек и на Bebetto и двете марки са полски, явно е доста развита тази индустрия там. 

Bebitka, -Petia- аз също се чувствам доста погрозняла, сякаш лицето ми е подпухнало и имам пъпки, а по принцип кожата ми е много изчистена и гладка, само преди цикъл ми е излизала по някоя заблудена пъпка. Чувала съм, че така се получава, ако чакаш момиченце, но много не вярвам на тези неща. Само за протокола, вие знаете ли вече пола  Grinning

-Petia- и аз съм с предна плацента и докторката ми каза, че сигурно към 20-та седмица ще усетя бебко, но снощи усетих нещо като пеобръщане в корема си. Така се уплаших да не ми става нещо, но слава богу нямаше някакви последствия, но и незнам дали и бебчето или нещо друго.

И аз стискам палчета за днешните прегледи – дано всичко е наред и да разберете пола на бебоците. Hug

# 521
Amelly, и аз така си го обяснявам и за това и смятам ,че не ме вкараха в болница -понеже съм на ръба. знам че в бг изписват витамин Б12 за тази работа ,но той каза че няма да ми дава още химия каза да наблягам на червено месо,риба и кисело мляко аз мисля и да включа по 100гр черно вино от което знам че се повлиява хемоглобина(майка ми с това се е поддържала когато е била бременна с мен ,аз за това обичам виното  Blush ) надявам се да задържим положението до май месец когато се прибирам вече в бг  Praynig

# 522
dddidka, пожелавам ти всичко да се оправи, имаш стиснати палчета от мен!

# 523
  • София
дидка, дано се оправиш само с приема на желязо и разнообразна храна и не се налагат по-сериозни мерки.  Винцето, доколкото знам, дори се препоръчва в някои страни Wink

# 524
  • Варна
dddidka,дано ти се завишат стойностите и да избегнеш кръвопреливането  Peace

happy_day,мен там,където ходя по ЗК ме гледат на видеозон всеки път,без да плащам.Всичко си е до лекаря,но на повечето места е срещу заплащане.Чета ,че си отправила въпрос за пола на детето-неее,моето ще е момченце и пак съм си погрозняла доста  Mr. Green,но знаеш ли,може пък той да е хубавец  Whistling

Моето пъпче пък още не е изпъкнало ,но ми се струва,че натам отиват нещата-от 2-3 дена е с една по-странна форма и има лека червенина около него след баня.

Днес имам доста пробождания в корема.Според вас кое е по-добре да пия-но-шпа или магнезий?

Честито на разбралите пола!Почнаха да се показват мишките малки  Simple Smile

Pampers,ние нашата квартира я намерихме  с мебели,но помолихме хазяите да изпразнят едната стая и да си сложим нашите,дори и ламинат наредихме там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт