Отговори
# 405
Здравейте момичета,от толкова време се опитвам да се включа в темичката,но все не успявам да ви изчета/и сега не успях, де, за което моля да ме извините.Имам нужда от съвет.Как да кажа на шефа си,че съм бременна,ужасно много ме е страх от тоя момент и съм сигурна,че ще ме изрита,а вече почва доста да ми личи.От друга страна работата е много и вече не издържам на този ритъм,като дойда/понеже още съм на работа,въпреки че е неделя/не знам кога ще си тръгна.В момента съм на косъм да се разрева.Извинявам се,че ви занимавам с мойте глупости,но имах нужда да си го излея по някакъв начин.

# 406
Привет на всички!Честито на мамите с розови и сини гащета  bouquet  bouquetОххх и аз нямам търпение да разбера вече какво ще е бебочето.Доки ми каза да отида в 17 г.с. евентуално можело да се види.Сега съм в 15 а времето е спряло............

# 407
  • Пловдив
Имаш ли трудов договор и в изпитателен срок ли си? Успокой се най-напред. Най-важно в момента е бебето.

# 408
Здравейте Simple Smile

Първо честито на узналите пола.

Аз нямам много време напоследък да пиша, но ви чета. Много ми се събра на главата в последните няколко дни, а и идващата седмица се очертава да бъде също стресираща.

Да се похваля, в събота бях на пазар и си купих от Н&M дънки за бременни и няколко тениски и потници (но за след няколко месеца). Панталоните в момента са ми голям проблем, защото не мога вече да ги закопчавам, иначе блузите и тениските и т.н. ми стават без проблем. И тъй като вече не искам да се надявам напразно, че ще се стопли и ще ходя с поли, реших ,че ми трябват дънки. Супер удобни са между другото.

Вече като гледам доста от вас са усетили бебето. Аз нищо не усещам, чак се чудя аз ли съм крива? Успокоявам се с това, че е нормално до 20та седмица да не усетиш нищо. Скоро сигурно ще дойде и моят ред Simple Smile

# 409
  • Gone with the wind
Здравейте момичета,от толкова време се опитвам да се включа в темичката,но все не успявам да ви изчета/и сега не успях, де, за което моля да ме извините.Имам нужда от съвет.Как да кажа на шефа си,че съм бременна,ужасно много ме е страх от тоя момент и съм сигурна,че ще ме изрита,а вече почва доста да ми личи.От друга страна работата е много и вече не издържам на този ритъм,като дойда/понеже още съм на работа,въпреки че е неделя/не знам кога ще си тръгна.В момента съм на косъм да се разрева.Извинявам се,че ви занимавам с мойте глупости,но имах нужда да си го излея по някакъв начин.

Вени, вземи си бележка от лекаря и я заведи в деловодството с входящ номер, или пък я прати по пощата с обратна разписка. Те са ти необходими за да можеш да докажеш, че работодателят ти знае, че си бременна и да се ползваш от защитата по КТ.

# 410
Ааа ще ми мине,изпадам в подобни състояния понякога.Имам договор и ми изтече отдавна изпитателния срок,но работя в строителна фирма,работата е ужасно много,пък и не е много подходяща за бременна жена по принцип.

# 411
  • Пловдив
Лепни му тогава болничния на шефа на челото. Вече си достатъчно напреднала , че да си изкараш до края в болнични. Само си намери читав лекар да ти ги издава. И си гледай здравето и бебчето.

# 412
Вени,
не искам да те плаша, но най-добре седни и поговори с работодателя си. Разбира се - ти имаш право по КТ, но никога не забравяй, че живеем в Бг и тук законите ни не винаги се спазват.
Според мен, за да се чувстваш сравнително по-спокойна, седни на разговор с него и не изскачай с номера с болничните листове веднага. Това винаги може да изиграе лоша шега, дори и по всички закони да си в правото си.
Бъди спокойна и както те посъветваха и по-нагоре, мисли за здравето си, но разумно   bouquet
Желая ти успех:)

# 413
  • Пловдив
Казах го образно за шефа и болничния, но по принцип докато е в болничен не могат да я уволнят. Всъщност щом е на постоянен договор , много трудно биха могли да и направят каквото и да било, ако не подписва нищо.

# 414
Казах го образно за шефа и болничния, но по принцип докато е в болничен не могат да я уволнят. Всъщност щом е на постоянен договор , много трудно биха могли да и направят каквото и да било, ако не подписва нищо.
Аз не написах това за болничните листове, заради твоя пост, Петя   bouquet
Просто в момента в нашия колектив имаме точно такива два случая и затова пиша с цел  Вени  да има сигурността, че след връщането си от майчинство ще продължи да работата на съответното място, докато  реши  Heart Eyes
Желая успех

# 415
Охх много съм объркана а и съм меко казано неадекватна в момента.Обмислила съм всички варианти и никой не ми допада напълно.От една страна ми се иска да си взема болнични и да си почина малко,но пък някак си не мога да го набутам човека така,понеже няма кой да ме замести,пък и после нали трябва фирмата да ми подготви документите за майчинство/доколкото знам/ и не знам дали има вариант да не ми ги оправят.Разговор с шефа на четири очи не може да стане,понеже работя в Сливен,а фирмата е Софийска,рядко му виждам очите.Все пак най- удачен ми се вижда варианта да му го съобщя първо,стига да се престраша.Благодаря ви много момичета,много ми помогнахте  Simple Smile

# 416
Да се запиша и аз с розови гащи.

Честити розови гащи и на теб! stork-girl Дано с Шамс нямате вече такива спешни посещения при лекаря.

Diadra356, и мен кърменето ме притеснява повече от самото раждане. В сряда ЛЛЛ имат лекция и ще ходя. Правят и кафета, където спокойно може да обсъждаш проблеми и въпроси. Идеята ми е да се запозная с консултантките и да им взема координатите при нужда.

Anni0422, методи за къпане много  Mr. Green Дори и с мокра марля да го обтриваш в началото, пак ще му е добре.

veni_sf, най-добре му го кажи директно дори и по телефона. Успех и стискам палци. Peace

nads3, и аз нищо не усещам.

Курсът днес беше много интересен и полезен. Показаха ни нагледно техничната част на раждането.

# 417
Здравейте и от мен!!!!!

Ние си дойдохме на село малко да се разведрим, ама пък уцелихме приличен студ и несъм си подавала носа навън.
Вчера си правихме с Ива и корема ми фотосесия, беше доста куриозно, щото аз се кълча и искам фотографката да ми снима корема, а тя се чуди кво да прави,щото корем де факто почти няма и със сигурност не прилича на бебе. Снимките ще са готови утре и може да пусна една-две в групата във ФБ.

Аз почвам да се тревожа за това,че не качвам нищо. Свалих 4 кг, от които съм върнала само два, което значи че общо съм минус 2кг. Предния път по това време бях вече + 4кг, а също имах гадене и дори повръщах Утре влизам в пети месец. Не усещам бебето, не ме боли нищо,не ме сърби нищо...
За мазане си поръчах какаово масло на калъп, чакам го вторник-сряда. Да ме питаш кво ще мажа обаче...ама айде, поне малко да се усетя като бременна.
Вече ме е яд за бремелинските дънки,които с мерак си купих още във втори месец. Ми те ми падат, няма изгледи скоро да ги поднося. То и обичайните ми дънки и панталони ми падат, направо се чудя расте ли въобще това дете и как аджеба по ехограф изпреварва възрастта си, а на корем никакво не се подава! Плюс това нали втора бременност проличавала по-рано! Ей от такива неща психясвам аз,като няма какво да правя.

По въпроса за пелените,ако някой се интересва и о тмоето мнение  Laughing ще си карам с класическите еднократни памперси, просто защото съм наясно,че няма да имам нито време,нито нерви за тензуси, комфорт на бебето или опазване на околната среда. С първото дете едва смогвах да го гледам, дундуркам, да домакинствам и да се грижа за себе си,а сега с две деца - абсурд.

# 418
Памперс, благодаря за отговора. Още утре ще потърся из аптеките какаовото масло.
Амели, ти от къде го поръча?

Някой беше писал за връзване на слинг, така че да подкрепя бременното коремче. Моля за линк!

Ето ви едно клипче за къпането на бебето. Рекламно е, но поне добиваш някаква представа как стават нещата. Мисля, че и последното клипче ще ви е интересно. А има и за кърменето, макар че аз по-добре разбрах нещата от Библиотека Кърмене, отколкото от това клипче.

Лече, честити розови гащи!

Диадра, на кремчетата за зърна пише, че може да се ползват за подготовка.
Не е задължително да купуваш нищо, както каза Lulu25 - всичко може да се купи на момента.
Иначе нещата, които се ползват са:
- крем за разранени зърна - ако ти се разранят;
- предпазители за зърна - пак ако са ти разранени;
- колектори - понякога, когато бебето засуче от едната гърда, спонтанно потича кърма и от другата. Позват се да събират кърмата;
- подплънки за кърма - попиват потеклите капки, които изтичат през времето, когато не кърмиш. Тъпо го обясних, но прокапва, докато се регулира кърмата или когато ти се препълнят гърдите;
- за помпата пак Лулу е обяснила;
- за сутиените за кърмене също да кажа. Съветвам ви да не си купувате преди да родите. Няма как да знаете колко ще ви се увеличи размера, когато слезне кърмата. На мен ми се увеличи с един размер по време на бременността и с още един, когато гърдите ми се напълниха с мляко. Има и едни бюстиета по магазините за бельо - по 4-5лв. са и са безумно удобни, ако на някой не му се дават пари за специален сутиен.
Това се сещам в момента. Дано да е полезно. Макар, че във всеки магазин ще ви обяснят подробно.

Anni0422, от сега ти казвам евала! Голяма галимация е цеденето и даването от шише. Аз лично не бих си го причинила. Стискам ти палци за едно лакомо бебе и никакви проблеми с кърменето!

veni_sf, стискам палци да го приеме с разбиране и нямаш проблеми!

# 419
Някой беше писал за връзване на слинг, така че да подкрепя бременното коремче. Моля за линк!
Клип не съм гледала. Показаха ни го на курса. Заставаш на колене и се облягаш с ръце на масичка, топка...каквото ти е удобно. Шалът минава през корема ти, като го обгръща хубаво отдолу и отгоре. Зад теб застава друг човек и хваща двата края на шала. Кръстосва ръцете си и започва една по една бавно да ги придърва към себе си като тежестта на корема остава в шала и се поема от другия човек. А леките поклащаши движения действат като масаж и са много приятни.

За къпането - лично на мен ще ми е най-удобно под мивката. Може и кофа да взема, ако мивката е малка и да го оставям да си плува и да се успокоява.

Е, Amelly, как ще ни лишиш от фотосесията?! А за корема не се притеснявай. Понеже и моят е такъв малък и ме успокояват, че след 5-1 месец ще си навакса с растежа. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт