Отговори
# 615
Ани, на другите деца нещо дребничко, ако щеш по една книжка дори, все пак акцентът е върху кръщелника Peace[/color]

То на книжка никой няма да ме отбележи, по добре шоколади да им дам, те са от зоопарка не мога да ги трогна с нещо такова. Честно казано не ми се ходи, ама са роднини на ММ няма как.

# 616
Добро утро!
Лече честит рожден ден  smile3525
За усещането, нищо не усещам пък и не бързам докторката ми каза че към 20та седмица, за пола също.
Мен дисковата херния от 2 3 дни ме боли много и усещам как лека по лека се обездвижвам..  Sad
Тук е много мрачно времето, но за сметка на това дърветата са се разцъфтяли и се носи страхотна миризма на пролет и свежест.

# 617
Здравейте! Минавам на бързо, че трябва да излизам в това ужасно време, а никак не ми се иска, но няма как  Mr. Green

И аз като Lulu25 никак не бързам с усещанията. После има да ме рита и да ми създава дискомфорт на воля, така че колкото по-късно, толкова по-добре. Crazy

kotkincho, съвсем нормално е, че си припаднала при такова точене. В момента кръвта ни се разрежда и дори е нормално да имаме постоянни световъртежи. Какво остава пък и да точат от нея.  hahaha

Аз съм на преглед другата седмица. Да видим колко сме пораснали.

Anni0422, аз също бих им взела по една книжка на останалите дечица, пък ако искат да се трогват. Винаги се старая да е нещо образователно и креативно. Няма да мога да спя, ако дам на малко дете някакъв боклук за ядене или игра.  Crossing Arms
Другият вариант е да се допиташ до родителите им. Така никога няма да сбъркаш.

Лече, весел празник днес!   ura

# 618

Ние в събота сме на кръщене и незнам кво да правя, пък и още 4 деца ще има братята му и братовчедите му,и. На тях нещо трябва да взема Thinking

Виж този сайт http://www.vegatoys.com/
китайски играчки са, но са ок и има доста евтини и интересни варианти, можеш да вземеш нещо за 2-3 лева буквално, да избереш според възрастта и пола на децата, доставка за поръчка над 10 лв е безплатна и пристигат по куриер за един ден. Ако поръчаш днес, утре ги имаш.Аз лично съм го ползвала сайта много пъти в кризисни ситуации  Simple Smile и съм доволна.

Лече, честито да е рождението ти! Пожелавам ти весел ден с много изненади и подаръци !!!!!!

# 619
Здравейте !
Лече , честит рожден ден ! Пожелавам ти лека бременност до края и здраво бебче като резултат  Hug
Аз със сигурност за сега усещам само леко пърхане и то не всеки ден а от време на време.
Днес намерих този калкулатор защото исках да зная колко точно калории трябва да поемам сега през бременността . http://www.freedieting.com/tools/pregnancy_calorie_calculator.htm
Много взех да пълнея и май ще минавам на диетата за ГД , колкото и да е трудна. Много ми е гадно , че имам такава предразположеност към пълнеене , голяма борба винаги е била Sad
Хубав ден от мен  Hug

# 620
Лече Честит празник и от мен, желая ти всичко най-хубаво  nbirthday
И аз мога да похваля тази фирма за играчки. Също като Амели доста пъти съм я ползвала и съм доволна. Играчките са сравнитено евтини, доставката безплатна, пристигат бързо, а отделно в сайта има клипчета за всяка играчка, от които добиваш представа коя играчка точно какви функции има.

# 621
  • Пловдив
Добро утро!
 newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023  bigdance2  ura Tada  261uu
Честит рожден ден! Хубаво се услушай дали още някой от коремчето не иска да те нацунка за празника.

И аз днес в 3 часа - като ококорих едни очи и чак в 7 заспах, и един такъв мнооооооооого сладък сън, та до 10 часа. Малко ми се е замотала главата.
Как спите по корем незнам. Аз от както забременях не смея. Питах ви как се нагласяте при спане, защото на мен по гръб ме натиска вече, на ляво и надясно казах, че ми висва коремчето. Аз бебо много пъти досега го усещах, но като местоположение, не като движение. Преди да забременея бях 48 кила пък съм 170 висока, така че буквално корема ми беше залепен за гърба. Сега пак го знам къде се е центрирало. Всеки си е индивидуално, но определено пърхането още не съм го усетила или е било покрай къркоренето на червата.
Относно количките вчера мъжо вика - зомбира се вече. Искам здрава, удобна за бебето и майката, евтина количка  Laughing Бюджет до към 400лв. От тези дето стават от новородено до 3 години.
Lulu25 доколкото разбрах тази количка, на която си дала линк вече я имаш. А ползвала ли си я или чака новия човек. Много отговаря на мойте изисквания.

# 622
Мамчета, къде според вас трябва да се усеща бебето? Такива разни пърхания и аз имам, но те са от няколко седмици и не мисля, че е бебето. От вчера имам едно пулсиране в корема, но то е много ниско - точно над пубисната кост. И не е малка пулсираща точка, както когато те боли глава, а определено по-голяма. Не е постоянно, но от вчера следобед си пулсира от време на време. Или побутва.. не мога да го обясня точно. Но вчера сутрин малко в повече се понапънах в  smile3550 та си мислех дали не съм се натоварила или да съм си докарала някакво контрахиране на матката Sad Четох че около 18-20 г.с. матката е колкото пъпеш и се разпростира от пубисната кост до пъпа, та сигурно и бебето се е качило, въпреки че плацентата ми е ниска, но пък незнам това от значение ли е...
Въобще писна ми вече да се притеснявам smile3511 Искам да го усетя вече и да знам, че е то и е добре. Пети месец вече, а не мога да се успокоя Sad
Ето, оплаках се.
Честито рождение, Лече. Пожелавам ти най-щастливата година   love001
Имена на темички имаме от предния път, можем да ги ползваме.

# 623
  • Gone with the wind
Лече, Честит Рожден Ден

# 624
  • София
Въобще писна ми вече да се притеснявам smile3511 Искам да го усетя вече и да знам, че е то и е добре. Пети месец вече, а не мога да се успокоя Sad

Ти ако мислиш, че тогава няма да се притесняваш.  Започва се едно "Ама защо не го усещам днес?" Mr. Green

Иначе все още ти е ниско матката, на първа страница има една схемичка къде се намира според месеците.  Твърде възможно е да е бебето, ти вече караш 19 г.с. Peace

За новата тема ще се повторя - изчакайте да изпишем тази до 50 стр. и тогава пускайте новата.  Знам, че не всеки има възможност да се занимава по всяко време, но по-добре да изпишем повече страници, отколкото да започнем новата отрано. Hug

# 625
Здравейте  Hug

Лече, честит празник. newsm38 Gift

Аз пропуснах периода с пърхането някак не успях да усетя "пеперудите", но от седмица съвсем осезаемо под пъпа бебка ме побутва лекинко. ММ не може да усети нищо с ръка, но аз си я усещам някакси отвътре Simple Smile

Аз да ви кажа 2 дни чета из темата за количките в bg mamma  и най-накрая се спрях на един модел. Сега съм на вълна дървено легло или преносима кошара и с ММ сме на двете различни мнения, така че съм решила да направя анкета за и против и защо сред приятелите с деца Simple Smile Може и онлайн да я пусна анкетата, та да събера още мнения Simple Smile

Иначе на лекар другата седмица на 9 е ЖК и на 10 ни пратиха на ехокардиография на сърчицето на бебка във Фемина (поне така ни посъветва док от Фемина). Някой ще го прави ли това изследване и сега се чудя дали нещо не е съвсем наред или профилактично за всеки случай ни пращат. Док не каза нищо, ама аз се ошашквам и чак след прегледите ми изникват въпросите  newsm78

# 626
Лече,  bdbaloni много щастие и здраво бебче на финал!

kotkincho, аз имам фобия от игли и още в 5 клас съм припадала от ваксина. Сега на всяко точене си предупреждавам и ако може лягам докато ме боцкат. Като ги предупредя винаги сестрите са много внимателни и се грижат за мен и ме заплесват с нещо.
Най-важно е ако усетиш че ти причернява пак, да седнеш с глава между краката (или поне колкото позволява пупата) и да внимаваш да не се нараниш, ако паднеш.

Аз днес ходих да давам кръв за БХС. Не знам защо, но миналата седмица док го изкара 16+1, а вчера 16+2... хем един и същ док, на един и същ апарат  Thinking Тя не се притесни, но мен си ме човърка това. Дано малчо да си е наред  Praynig
Най-веселото беше след това - тръгнах с колата да се връщам към работа и тя отказа, паднал й акумулатора  Laughing Почаках милото, за да дойде да ме спаси и в резултат си ме изпрати да се прибирам, че после няма кой да ме спасява и от пред офиса. Та сега си мързелувам вкъщи  Joy

# 627
Здравейте и от мен, виждам, че всички сте ранобудници, а аз спя като пън ...
Лече, честит рожден ден! Да си жива и здрава най-вече, всичко най-хубаво ти желая!
Аз снощи по-конкретно усетих малкия човек, този път май не си въобразявам. Досега усещах някакви "пърхания", но и аз бях скептична и на 100% не вярвах, че е бебето, но снощи май беше то  Mr. Green Остават ми още 12 дни до 4Д и преглед, нямам търпение вече да го видя, много ми липсва.

# 628
На мен матката ми стигаше до 1 пръст под пъпа преди две седмици  Mr. Green
Чак лекарката се изненада колко бързо се е разширила, но за втора бременност и то след не толкова голям период е нормално. Човечето вътре си плаваше на широко и си разглеждаше жилището  Mr. Green

Знам че и прибирането на матката след второ и следващо раждане също става доста по-бързо (и по-болезнено  Crazy). Още си спомням след раждането първите дни като кърмех и как болеше като се свиваше долу  Shocked

anni Много по-добре е да вземеш нещо дребно за спомен на децата от шоколади. Аз поне много се дразня от традицията всеки да се опита да ми тъпче детето с такива боклуци и съм забранила изрично мъкненето на подобни неща вкъщи  Peace
На вегатойс често има дефектни, особено ако са музикални, имай го предвид. Иначе стават.

Лече Честит рожден ден   bouquet

# 629
Знам че е по добре от шоколади, ама вие незнаете за какви деца става въпрос #Crazy 10 минути с тях и ставам разногледа, шумни, палави, без интереси, телевизия, компютър, телефон с музика само това ги интересува Stop ако няха моите щяха да са постоянно наказани #2gunfire
Благодаряза сайта, Амели, ще го ползвам за някое по заслужаващо дете, той на приятелката ми сина повече си пази играчките на 1,6 година. Иначе има много имитации на скъпите играчки, които сме купували Peace
А за бебчовците е нормално вече за повечето мами да ги усещат, нали първите пеперуди в корема са точно 4,5 месеца преди да родиш, според мен някои хора са по чувствителни, други не чак толкова Mr. Green
И последно, че стана много дълго, вчера четох книгата за бременни отново и там пишеше, че е време да се започне с упражнения за перинеума и дишане за по-леко раждане и възстановяване след това, ако искате ще ги снимам и ще ги пратя на който иска baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт