Проблеми с доктора

• 1 179
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! Не знам къде е редно да пиша ,затова пиша тук, ако мястото не е правилно, моля да ми помогнете в ориентирането. Имам следния проблем: В 7 месец съм до сега не са ми правени никакви изследвания освен биохимичен скрининг и фетална морфология. За първи път ме претеглиха и премериха и ми направиха преглед както трябва миналата седмица. Не са ми взимани кръвни изследвания нито някакви други. Единственото което ми е правено е да ме гледат на ехограф и да ми взимат за всеки преглед 40 лв.  срещу което не получавах никаква бележка. До сега не са ме записвали или регистрирали никъде и едва ли имам воден някакъв картон, а и да имам не знам какво може да има вътре при положение , че нищо не са ми правили. Резултатите от двете изследвания са в мен , както и снимки от прегледите и само това имам. Късно ли е да отида при друг лекар и какво трябва да направя ?

# 1
  • Стара Загора
Привет! Мисля, че не е късно да смениш доктора си. Аз през моята бременност сменях 2 пъти - в 4 месец и в 8 месец. Първият път не бях доволна от следящият бременността ми гинеколог, вторият път гинеколога си отвори частен кабинет и спря да преглежда по здравна каса. За смяната на наблюдаващия те гинеколог не е необходимо да ходиш при стария, просто отиваш при ДжиПи-то си да ти даде направление /мисля номер 11 беше/ за смяна на наблюдаващия гинеколог. Всеки месец трябва да те теглят, да мерят кръвно и обиколка на корема, изследванията мисля, че се правеха 2 пъти, а по здравната се полагат 2 или 3 пъти ехограф. С направлението от ДжиПи-то отиваш при новия гинеколог и се записваш, ако не са ти правени изследвания той ще ти даде направления за такива. Осен това като бременна си освободена и от заплащане на такса от 2.90 лв.
Успешна бременност и леко раждане и дано да съм помогнала поне малко  Wink

# 2
selinceto- в частен кабинет ли следиш бременността? Докторът най-вероятно не работи със Здравната каса. Но при такива случаи е трябвало да те насочи допълнително към Женска консултация в някоя поликлиника. Поне заради изследванията. Не е правилно до сега да не са ти пускали ПКК и урина, има си показатели,които задължително се следят при бременните.

# 3
  • Бургас
На лекаря ти изобщо не му пука. Дори и да не работи с касата, можеше да ти каже сама да си пуснеш ПКК, урина и ред други неща... А ти сериозно ли чакаш на него и досега поне една кръвна картина не си си направила .... ooooh!
Смени си лекаря възможно най-скоро. Като си плащаш, поне да си върши съвестно работата.
От ЛЛ не си ли взела направление за АГ, който да ти следи бременността по каса?
Не пречи отделно да си ходиш и на частно, защото по каса се полагат страшно малко неща.

# 4
  • София
Аз пък не мога да си представя, че си чакала 7 месеца и си си ходила и плащала послушно за едното голямо НИЩО...
Върви при друг лекар, платено, с направление все тая, просто да е някой ,който ще си върши работата.

# 5
  • София
Къде ти следят бременността?Или по-скоро пропускат да я следят? Thinking

# 6
  • София
Помоли ЛЛ да ти даде направление за ПКК и анализ на урина, докато търсиш нов лекар. Важно е да следиш поне за бактерии, белтък и албумин в урината.

# 7
А ти защо се остави толкова време без тези изследвания? Има изследвания , които са много важни ! Примерно дали си положителна или отрицателна кръвна група , изследването на кръвна захар , микробиологията и.т.н.

# 8
Не че съм искала да чакам до сега , просто попитахме сестрата на съпруга ми(която е фармацевт и е от по дълго в София) да ни каже тя къде ходи или някой познат който има да ни насочи къде да отида и тя ни прати при тази с която са близки приятелки. След като минаха 2 прегледа аз попитах докторката защо си плащам при положение,че съм осигурена и тя ми обясни,че в тяхната болница - Света София нямат договор със НЗОК за следене на бременността.Каза,че за водене на бременност взимат по 450лв. ама по добре да си плащам всеки преглед и ще ми излезе по-евтино. Това разбира се знаех,че са пълни глупости и си взех направление от личния лекар (това става декември месец) и казах на мъжа ми,че ще си потърся такъв който работи с касата. От тук нататък следва въпроса защо пак съм останала при нея - защото мъжа ми не смееше да каже на кака си ,че нейната позната не ни прави никаква услуга а ни пречуква отвсякъде, той каза като трябва ще си плащаме ,но няма да говоря с кака си. Направлението така си и остана неизползвано. Целия проблем се отвори отново, когато ми се обади докторката и каза трябва до една седмица да си направиш кръвни изследвания, те са много важни (аз не знаех защо до сега не сме правили и защо чак сега тя се сеща) , но си ги направи в нашата болница аз само на нашата лаборатория вярвам, при което аз я питах колко ще ми струва и тя каза 70лв. Аз директно и казах ,че няма да стане и че ще си ги направя с направление и тя започна да ми обяснява ,че е сигурна че се поема само кръвната картина ,а другите за сифилис, СПИН и хепатит не се поемат и че няма смисъл да се занимавам с направления. След като така ми каза говорих с мъжа ми и му казах, че не ме интересуват нито кака му нито майка му и че повече няма да дам да ме правят на малоумна при положение ,че знам какво ми се полага по каса и че толкова много разходи( но и най-вече психическия тормоз,който изпитвах всеки път когато плащах, защото виждах ,че не прави нищо което да прилича на някакво водене на бременност) можехме да си спестим. На последния преглед при нея отидох с мъжа ми и му казах да поиска от нея каквото ми е водила и да се убеди ,че тя нищо не ми води и че всеки път като съм му казвала след прегледа ,че си прибира парите и че нищо не върши не съм си измисляла. Дойде той и така и стана , след което му казах,че не искам повече никой да ми се бърка , защото не плащаше кака му всеки преглед.  Сега хубавата част - записах се при нов доктор , много внимателен, всичко ми обясни, успокои ме ,направиха ми пълен преглед , пусна ми направления за кръвните изследвания( абсолютно всички са в нормата ) и вече всичко е наред. От две вечери спя спокойно.

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 13:48 от selinceto

# 9
Радвам се , че вече си взела нещата в свои ръце. То за това понякога е по-добре да не разчиташ на познати , защото като стане нещо ей ткова и се чудиш как да се измъкнеш от неловката ситуация. Според мен мъжът ти не е постъпил много правилно като е поставил чувствата на сестра си пред твоите . Все пак ти си тази която носи неговото дете. Опитай се за напред да бъдеш по категорична в решенията си.
Успех от тук нататък и дано имаш едно леко и безпроблемно раждане  Hug

# 10
Радвам се , че вече си взела нещата в свои ръце. То за това понякога е по-добре да не разчиташ на познати , защото като стане нещо ей ткова и се чудиш как да се измъкнеш от неловката ситуация. Според мен мъжът ти не е постъпил много правилно като е поставил чувствата на сестра си пред твоите . Все пак ти си тази която носи неговото дете. Опитай се за напред да бъдеш по категорична в решенията си.
Успех от тук нататък и дано имаш едно леко и безпроблемно раждане  Hug

Определено от тук нататък няма да позволя да се стига до такива ситуации - да ни се месят, а ние да търпим , имам достатъчно основание да ги държа на страни. По-добре късно отколкото никога е точния израз за ситуацията , а най-важната поука - на вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата.    Wink

# 11
  • София
Кака ВИ може да се меси, ако тя плаща прегледите.
Безотговорно е нямаш никакви пуснати изследвания толкова месеци, та си си си с единия крак в деветия месец вече.
Успех с новия доктор!

Общи условия

Активация на акаунт