Отговори
# 525
Здравейте,
На навършилите половин годинка честито! Да са много здравички!
Ние с Мина сме добре. Снощи не беше много навита да яде пюре, ама днес пак ще се пробваме. Аз също й давам преди млякото, защото иначе няма никакъв шанс да я накарам да преглътне.
Баткото ни обаче сутринта се събуди със залепени очички. Хванал е конюктивит. Почистихме ги със сребърна вода, капнахме Тобрекс, но са зачервени. От две-три сутрини очите му гурелясвали, но понеже сутрин мъжът ми го вдига и мие, не обърнал внимание. И тази сутрин толкова много жълти секрети, че направо му бяха залепнали за миглите. Пратих мъжо да търси Тобрадекс, то има и кортикостероид и дава по-добър резултат (преди една година пак имахме подобно изпълнение и доки каза, че вече е голям и може), но май няма много шанс да го намери по тукашните аптеки. В краен случай ще караме с Тобрекса.
За преобръщането въобще не се безпокойте - то си е и до темперамент на детенцето. Някои са по-швъкливи и още на два месеца успяват, други след половин годинка се научават на това упражнение. Това, че бебето се е обърнало по-късно, не означава, че късно ще седне, проходи и т.н. Няма връзка между тези неща.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 16:09 от Poli BK

# 526
Здравейте:) Малко по диагонал я минах темата, но не мога да наваксам. Опитвам се да приготвям пюрето вкъщи и така още едно задължение, на фитнес взех да ходя, а вчера изкарахме цял ден на село с бебчо. Много щастлив беше, а времето разкошно, но днес няма и помен.
Та за забелването..мисля си, че придърпвам, ама дали правя нещо изобщо не знам, нищо не се е показало още..такива страшни неща изчетох и за и против, че реших доколкото природата позволява ще се пробвам без агресия, а ако видя, че няма ефект, ще почнем да ходим по доктори..
И аз около 50-60гр. съм заместила, но той толкова изяжда доброволно, после се кърмим.
Пащърнака изобщо не знам как да го готвя, трябва да седна да попрочета..
Може да се обръща с помощ, но и той няма желание. Иначе има готовност да стои седнал, но не го оставям сам още, че е на 5м и седмица..

# 527
И аз около 50-60гр. съм заместила, но той толкова изяжда доброволно, после се кърмим.
+1
Забравих да спомена - засега и ние сме така. Давам го между храненията - да не е сита или прекалено гладна (че тогава се изнервя и нищо не става).

# 528
Poli BK не помня да ли кърмиш,но при конюктивит може да се капи кърма в очите и минава,без лекарства.

# 529
Кърмя и още как - по седем пъти в денонощието. Но Борис едва дава капки да му сложим, камо ли кърма.

# 530
Здравейте,
днес пък се съсипа да вали ... doh

Вчера бяхме на гости на майка ми и тя ми предаде едно предупреждение от някаква жена (приятелка на нейна приятелка), която работи във фабриката на "Ганчев"(отдел пюрета) да не си купувам техни пюрета, защото изтегляли от пазара пюрета с изтекъл срок на годност, смесвали ги с нов материал и отново ги пускали на пазара. Чудя се как не ги е срам ....

Относно почистването на инхалатора - мен ме посъветваха да почиствам само с топла вода, но и понякога да стерилизирам (студена стерилизация!!!).

За съжаление намерението ми да пиша подробно се осуети от шеф Даниел. Доскоро!!!

# 531
Цитат
Вчера бяхме на гости на майка ми и тя ми предаде едно предупреждение от някаква жена (приятелка на нейна приятелка), която работи във фабриката на "Ганчев"(отдел пюрета) да не си купувам техни пюрета, защото изтегляли от пазара пюрета с изтекъл срок на годност, смесвали ги с нов материал и отново ги пускали на пазара. Чудя се как не ги е срам ....

ОМГ ...А АЗ САМО ТЕЗИ КУПУВАХ  smile3511
МиМиш-благодаря че сподели с нас.... smile3512 как може такова нещо  #2gunfire

# 532
МиМиШ благодаря за инфото! Не, че съм тръгнала да купувам "Ганчев" предвид съдържанието им. Намирам ги за неуместни за дете под 1 год., а и цветът им е  Sick

# 533
Здравейте и от нас, доста сте поизписали, че досега четох.
И аз да се включа малко
Сиана е по-добре, тъкмо се позакрепи, разболя се кака, явно същия грип с много висока температура, 39 градуса, болки в гърлото, ужас, сега и тя е с АБ, та в петък само тичах между стаите да ги наглеждам и да им давам лекарства... ooooh!
Днес вече сме по-добре, а вчера целия ден откарахме в парка и тен хванахме. От утре съм си поръчала здрави деца Laughing, дано вече всичко е наред Praynig
Обръщане - в петък се обърна за 1 път от корем на гръб и това беше, другото още не го правим и това беше за да вземе 1 играчка.
За забелването - понеже го коментираме за стотен път и преди споделих моето мнение е за забелванто, имам две приятелки на момчета, които стигнаха до операции, едното от които се наложи да обрежат, поради възникнали усложнения. И двете момчета имат спомени поради късната намеса. Мисля, че колкото по-рано толкова по-добре. Също знам, че забелването се е правело винаги, а новата мода е да не се прави.
Летен кош - от вчера сме с летния кош на бебка й хареса страшно много, даже спинка 2 пъти, много съм доволна и аз, вече няма да я извеждам със зимния.
За сядането - много отдавна седи в мен или някой друг, на коленете ми, играем си на "иди си - ела си", но сама не седи. Подпряхме я веднъж с възглавници за 2-3 минути, но само за проба.
Бънджи - от 1 месец го ползваме, много му се кефи и ми върши чудесна работа.
За проходилка - още не съм решила, но не смятам, че е престъпление да се ползва.
Изобщо понякога ми се струва, че се заклеймяват разни неща, дето не са увредили човечеството и които са помогнали да се отгледат много поколения хора, без те да са дефектни. За това крайните изказвания за захранване, седене, прохождане и т.н. ми се струват странни. Споделям си мнението разбира се...
Като гледам нашето захранване ще бъде може би към края на април, че още ни предстои последната ваксина...

# 534
  • София
Късметче, за колко големи деца говориш (на двете приятелки)?

Ние все пак имаме зъбче  Simple Smile Днес вече се напипва остро ръбче, ще видим кога ще изкара цялото и кога ще тръгне второто.

В тази връзка: сега давам гелчето на "Чико", което и дезинфекцира. Но коя паста ще ми препоръчате? Мисля пак да е на "Чико", но ако има и друг добър вариант, кажете  Praynig

# 535
Деси, сега децата со големи - едното е на 20г. другото на 16г., а ако питаш кога са били интервенциите - едното беше около 3 годишно, а другото... не се сещам, ама пак някъде на тази възраст мисля, мога да питам и да кажа допълнително...
Честито ви зъбче, да са ви много и здравички!  Hug

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 23:34 от късметче

# 536

Сложих бебе-звяр и батко-звяр да спят (изкъпани и нахранени) и реших да си продължа писанията.

За "Ганчев" - ококорих се като ми каза майка за техните мизерии. Не знам как не им е грях на душата .....
За проходилки и каишки - против. Нямаме и не мисля да купуваме.
За бънджи - имаме бънджи тип гащи и мисля да го ползвам. С баткото съм го ползвала по 20-30 мин. на ден колкото да разнообразя малко детето докато аз свърша някаква работа. И сега пак по тази система ще го ползвам.

Честита месечинка на Алекс и Бузанка Simple Smile
* Деска * да му имам и прекрасните очи на твоето дете. И честито ви зъбче.
* късметче * бързо оздравяване. Хайде още малко има до топлото време и няма да има болести (или поне ще бъдат по-малко).
Изобщо понякога ми се струва, че се заклеймяват разни неща, дето не са увредили човечеството и които са помогнали да се отгледат много поколения хора, без те да са дефектни. За това крайните изказвания за захранване, седене, прохождане и т.н. ми се струват странни.
Определено е така, но аз дотук не съм срещнала мнение на някоя мама, която да е крайно заклеймила проходилки, каишки и пр. Всеки казва своето мнение с оглед споделяне.
Аз лично чета с интерес всяко мнение за тези неща (защото сега и мен ме вълнуват) и независимо, че има мнения различно от моето го уважавам и приемам, а пък и винаги човек научава нещо ново
(понеже пиша от скоро не искам да си помислиш, че се заяждам или нещо подобно)

За утре съм запланувала да правя козунак - репетиция за Великден Simple Smile
Винаги досега любимата ми баба правеше чудни домашни козунаци за Великден, но почина и съм решила аз да продължа традицията да хапваме домашен козунак. Дано успея!!!

Редактирам,
за да ви пожелаяЛека нощ!!! (кога стана 23,35ч...)
И много хубава седмица!!!

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 23:41 от МиМиШ

# 537
  • София
Деси, сега децата со големи - едното е на 20г. другото на 16г., а ако питаш кога са били интервенциите - едното беше около 3 годишно, а другото... не се сещам, ама пак някъде на тази възраст мисля, мога да питам и да кажа допълнително...

Благодаря! Hug Предполагам, че и другото дете е било някъде там, защото почти навсякъде срещам тези цифри - 3 и 11 годинки  Thinking Тогава се гледа дали има някакъв проблем (независимо дали детето е забелвано или не, нещо свързано с анатомията и съзряването беше  newsm78). В общи линии - стискайте палци да ни се размине, пък каквото е писано  Peace

МиМиШ, мерси, мерси  Hug

Специално за каишките: ние имаме наследено такова нещо и съм 100% убедена, че ще го вкарам в употреба. Най-малкото не съм на тези години да тичам и да се навеждам по хиляда пъти на ден  Mr. Green

За "Ганчев": (моята информация е отпреди 4-5 години, явно оттогава доста са се променили нещата  Tired). Една позната - инспекторка от ХЕИ беше казала, че според тестовете точно "Ганчев" са били най-читавите пюрета (най-вече зеленчуковите), затова бях решила да карам с тях. Но след като Зарчето се изрина от пащърнака, съм склонна да вярвам на казаното от МиМиШ, за съжаление.

# 538
Добър вечер и от мен.Пак съм гроги, хора.Не знам как се справяте вие, ама аз нещо генерално бъркам явно.Не знам от години ли е, от какво е?Както имах желание за 2-ро дете,така лека-полека започва да ми се изпарява нещо  ooooh! Срам ме е да го кажа,ама понякога ми писва да съм 24 часа с детето  Embarassed Искам да си имам поне един час за мен,но уви - нямам.Не помня откога не съм се наспивала като хората,не помня от кога не съм яла като хората, а не все да бързам...Караме се за глупости с ММ и то защото и 2-мата сме преуморени.Той се прибира адски изморен и иска да хапне,да се изкъпе и да легне и въпреки всичко намира сили да помогне с къпането.Ама ето днес почива и уж щеше да гледа детето,ама разбира се след като си изпие кафето на спокойствие,изпуши си цигарката и спокойно отиде до  smile3550Ами то станало обяд  #CrazyАз правя пюре,храня малкия и чак тогава сядам да се цедя,пиейки кафе и приспивайки малкия.Поне сготви днес  Simple SmileДойде после легна и откърти с Коко.А, аз мия цялата цапаница в кухнята,правя тетрата за Коко,правя му кисел и като отидох да си лягам уж,то станало 17.00ч. и Коко се е събудил.Пак хапване и приспиване.Та откраднах 1/2 час да положа морна главица.После исках да гледам новия сериал по БТВ,ама то съвпадна с къпане, обличане и хранене.Влезнах накрая и аз в банята и после хапнах,ами то 23.23 ч. И сега се цедя.Е, честно няма по-изморително нещо от  това да си майка  Tired Ще викам аз майка пак за някой друг ден,май  Grinning

# 539
  • USA
Сребре, гледай сама да се облекчиш малко и искай помощ като имаш нужда. Може някой да те замести поне да се наспиш. Желанието за второ ще се върне като му дойде времето Simple Smile.

Аз имах една проходилка - масичка със закрепен стол, който я обикаляше. Страшно полезна ми беше, защото хем той се забавляваше, хем седеше на едно място в безопасност. Сега ще си взема нещо подобно. На Ема много бързо и доскучават сегашните играчки и занимания.

Какви бънджита имате? Такива, които се закачат на вратата ли?

Мишмиш, аз много обичам козунак и винаги правя, защото няма откъде да си купя. Ако направиш повече, може да го замразиш. Като се размрази е чудесен.

Днес си извадих столчето за хранене от баткото и се чудя как съм могла да го купя. На Чико е - изобщо не препоръчвам. Много трудно се чисти и много се цапа. Икеа имат много хубави столчета.

Общи условия

Активация на акаунт