Отговори
# 540
Добро утро,от вчера сутринта вали и няма изгледи да спре.
Столче за хранене се спрях на това по евтино е и може да се ползва и след това
За проходилка и там подобни не съм решило още,ще решавам в движение .При каката нямаше нужда, не изяви интерес към проходилката,нито пълзеше.
Вчера си взехме гел за зъбите .През деня по някога хленче не си яде ръцете ама аз си мисля, че може да са зъбкити.
Докато на ще да ака сега се скъсва и то повечето пъти слуз ,ака по 3-4 пъти на ден, и взех по евтини памперси ева бебе.

# 541
red_nelitka разреждам кашите : оризова, елда и просо на око.  Отначало винаги опитвах да дам каша разредена само с вода, но малката не е от вчерашните.  Laughing Чиста каша не яде, трябва да има и малко кърма в нея. Нямаше как да спазвам точни пропорции, тъй като не знаех колко кърма ще успея да изцедя. Реално слагах повечко вода и малко кърма за разкош.  Flutter  Откакто й давам каша с плод ( смесвам една от трите каши с  малко готово плодово пюре) разреждам само с вода и не слагам никаква кърма. Дано съм била полезна!  Hug

Ние сме в отбора на болните. Снощи  мен ме втресе и тази сутрин с малката сме с температура и двете. Добре, че майка ми вече е в града и ще дойде да помага към обяд, защото съм парцал . Сякаш съм препила снощи. Малката за отрицателно време вдигна от 37,3  --> 38,4.  Дадох Панадол и взе да спада вече , чакаме съпружието и се мятаме към доктора. За мойкъсмет е първа смяна и няма да се наложи да плащам за частен..  Wink   А днес щяхме да сме на гости целия ден.... така става като си правя планове  без да се консултирам с Нейно Височество Принцеса Плюнчица.  balloon

# 542
  • София
Ето че и ние направихме 6 месеца  Simple Smile

Сребрина, трябва да си малко по-твърда с мъжа ти. Моят като се прибере вечерта, директно му връчвам човека, казвам, че е негов ред да се разправя с него и от хранене до хранене (около 3 часа) е времето за мен или пък той прави вечерята, та ми отпада поне този ангажимент. През деня като се прибере, също стои с детето, но за по-кратко. Освен това като започне хубавата нощна пауза, направо ще се родиш  Peace Да чукна на дърво, Зарчето сам си направи режим - заспива в 23.20 и спи до 06.15, яде и спи до 9.15. Тези три часа мога да спя, да бродирам, да чета, да кисна в банята, да мия съдове, да мързелувам - каквото дойде.

ShySun, ужасно неприятно  Tired Дано не е нещо сериозно  Praynig

red_nelitka, аз разреждам кашите в посочените пропорции с АМ, днес му дадох оризова каша - не беше впечатлен, но ще свикне, къде ще ходи  Mr. Green

# 543
  • София
Моето таласъмче продължава нощем да цока 3 пъти през три часа, за по 30-40 мин  Tired Ни нам т'ва като как ще го боря  Sad След близо 4 месеца с по 6 кърмения, сега пак сме с по 8  ooooh! и май и със скок в растежа не мога да го обясня/оправдая, защото през деня хапва по по-малко, че и през по-дълги паузи... сякаш нощем компенсира или обратното - яде здраво нощем, че денем да дивее повече и не "губи" време в цокане  Crazy

Каишки - ще ползваме задължително. Баткото беше и е вагърец, та те спасиха и двама ни  Peace Той си крачеше интензивно от деветия месец и без каишките, щях да остана без кръст, а той - без така желанотоот него ходене. И изобщо не са му създавали илюзщрно усещане за баланс или опора. Проходи си стабилно в края на десетия месец и моето убеждение е, че каишките само помогнаха.

Беболина иска да препоръча на колегите по захранване, опитали вече морков, броколи, ориз и желаещи да пробват грах "БИО нежни зеленчуци с ориз" на ХИП - единственият допаднал й вкус освен моркови с картофи.

http://www.koalabebe.com/product/550/hip-hipp-bio-nezhni-zelench … s-oriz-125gr.html
състав: Зеленчуци 59%(моркови, броколи, грах), сварен ориз 28%, вода, масло от рапица 1.3

И ако някоя от вас има време и възможност, приемам всякакви съвети как да обърна нещата със стабилното нощно за сметка на дневното хранене  Hug

# 544
Деси, честита месечинка на Зарчето.Голям сладур е!
Ами,не знам неудобно ми е понякога,защото ММ,уж почна шофьор на камион в една фирма,но се оказва,че е и нещо като общ работник.Фирмата се занимава със строежи на пречиствателни станции,прекарва газ и т.н. Та се оказва,че го карат да копае с кирка,да мъкне тръби и освен това да шофира  Shocked Отделно го викат и в събота,не е задължително,ама плащат извънредно,та ходи и тогава.Та доста тежка работа се оказа, дано и заплащането да си струва  PraynigММ  обаче каза,че ще стои,че не иска да преживяваме отново онази мизерия, като същевременно ще се опита да говори със шефа си относно задълженията си.
Калоян също си направи режим сам:заспива към 23-23.30ч. и се събужда в 05.30- 6.00ч.Хапва и заспива пак.Спи до 9.30-10.00ч.Аз също спя с него през това време.После към 11.00ч пак заспива,а аз се цедя през това време   ooooh! Но нещо не ми е достатъчно  newsm78
Кашите също разреждам с АМ и добавям плод.
ShySun, оправяйте се бързо! Hug
tanchoo, от къде е това столче? Аз също искам нещо,което да ползвам и след това.

# 545
Здравейте и от мен в тази дъждовна сутрин. Приспах мъника и ето ме на линия с едно кафенце в ръка. Coffee
Мислех днес да ходя до ДМ да направя карта и да купя памперси и др. АМА... и моите сметки не излязоха. В тоя дъжд не мога да мръдна.
Много ми допада идеята за домашен козунак. И аз съм кулинарка (любител) и обичам завъртяни и вкусни рецепти. Само дето време не достига.
Честита месечинка на Зарко Tada- Да е жив и здрав и да слуша мама.

На всичкото отгоре от една седмица насам си проектираме кухня и сме потънали в мостри, цветове и тем подобни. Днес трябваше да ходя да одобря окончателния проект, също да ходим да избираме пералня... Много се дразня като ми се провалят плановете. Гаден дъжд Angry Ще чакам мъжо за кола.

# 546
Srebrina81, това са от ТСМ магазини,но понеже при нас няма такъв магазин ще го поръчвам от тук http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/?df=65370

Деси,честита месечинка на Зарчето  ura  ura  ura happy bd

ShySun, по бърже да оздравявате

# 547
Здравейте! Офффф при нас втори ден вали и не спира. Започна още събота вечерта. Добре че събота направихме хубава разходка.
Деси честита половин годинка на Зарчето  Hug
За обръщането, и Мишо не му се кефи  Laughing За първи път се е обърнал от гръб по корем на 30.03, когато го гледаха бабите, но от тогава не се е обръщал. Вчера се завъртя 2 пъти от гръб по корем, но и това не му е любимо занимание. Нали е по - лесно да мрънка и аз да го въртя...
Купих му бънджи гащи, и на тях не се кефи много. Може би по нататък ще му станат по - интересни. В момента любимо занимание му е да го държа за ръцете, а той да се изправя от легнало в седнало положение. Сам се  набира на ръце, поседи малко седнал и като се умори си ляга. След малко пак наново.
Желая на всички хубав дъждовен ден   bouquet

# 548
Здравейте и от нашата бърлога  Grinning
Честита месечинка на Зарчето, сладък бузаранчо, да е жив и здрав, да папка и слушка, да играе и да е много щастлив!  bouquet
tanchoo, много ми хареса столчето, а на живо виждала ли си го, в смисъл дали е толкова функционално?  newsm78
При нас няма дъжда, ама е доста студено и не ми се излиза, че нали сме още болнави...

# 549
  • София
Деси, честита ви половин годинка и честито първо зъбче bouquet

Сребре
, спокойно, все някак ще ги отгледаме  Hug Сложи го до теб да си играе и седни да пиеш кафе или пък на компютъра, вземи го в теб и си пусни филм. Аз така правя и свикнах вече всичко да правим заедно  Grinning, Танчето вече се заиграва и не реве постоянно, особено ако съм до нея. Първите месеци не млъкваше ни денем, ни нощем и тогава наистина бях откачила, е, случва се още да ми се размрънка, но съвсем не е както в началото, а и вече обикновено знам защо мрънка.

Танчето май пак прояде нормално Grinning Поне последните 2 дни си хапва стабилно и в съвсем будно състояние, пу-пу, дано така да продължи, че вече ми идваше нанагорно постоянно да се дебнем за да я накърмя. Дано да излезе права докторката, която ми каза, че като я захраня сигурно ще се оправят нещата и с кърменето.

# 550
Деси, честита половин годинка на зетчето Simple Smile. Да е жив, здрав, много весел и жизнен!

Milenita, и Дани последните седмици беше с някакво подобно поведение. През деня не яде, криви се, разсейва се от най-малкото дразнение. През нощта - по 2,3,4 пъти похапва. Обаче имаше след това един период много сериозен - въобще не ядеше през деня 30-40 мл. на 5-6 часа  Sad. И много рев. Бяха и се подули венците на мястото на кучешките зъби. Сега са по-спокойни, съответно и тя. Сега си похапва по-добре и по-често и през деня. Нощем, ако се събуди, хапва и пак заспива набързо. Зъби още НЯМА  Close. И днес пак взе да се криви обаче. Дали и при вас не е сходен процеса?!

tanchoo, и на мен ми допадна това столче. Дано и на живо е пак така симпатично.

Сребре, съжалявам за мъжа ти, че така го експлоатират, много неприятно. Направо се чудя как се подиграват с хората без да им мигне окото. Дано по-скоро се подобри положението.

За "Ганчев" - нямам думи! И как, питам, да стимулираш бг производството?!

Дали имате инфо за Нестле Алете-то - май щели да го спират? Или тия продавачки в нашия град вече взеха сериозно да ми се подиграват. Една онзи ден ме смота, че Калгел-а щели да спират от производство. В друга аптека жената ми каза, че понеже нямали налични така ме били смотали. Аман значи!!!  #2gunfire. Започвам мнооооого да се изнервям и ще си го изкарам на следващия, който ме подкачи пак така!

Grinning Яхнала съм днес метлата!  Hug Hug Hug

# 551
Здравейте момичета!
Ужасно е времето, вчера цял ден валя, цяла нощ, днес продължава. Ние сме точно до реката и гледката е страшна, едни големи кални води.
Деси, да ти е жив и здрав, страхотен е!
За Ганчев аз също не вземам. Преди доста години като бях 11 клас взимаше работници само за лятото в сезона на консервите. Първо противен ми е щото на никой от наетите допълнитено не плати, а си бяхме деца, ставащи в 5 сутринта да му работим. Второ затвори мухлясали краставици в буркани. Трето държа ни до късно да му затваряме мухалите в буркани и когато хората се разбунтуваха да си тръгват, защото човешките сили имат предел, синът му ни напсува. И най-хубавото беше, че не ни плати. Споеред мен видите ли етикет Ганчев имайте си едно на ум. Аз също не му вярвам на този, че прави качествени неща и не се съмнявам, че ще си пробута стоката с изтекъл срок, без да му мигне окото.

# 552
  • София
Много благодаря за прекрасните пожелания!  Hug Hug Hug Да ви се връща двойно и тройно  Simple Smile

Milenita, това пюре и Зарчето го яде последните два дни, невероятно много му хареса  Peace Ако видите как широко отваря устата и налита на лъжичката - направо ще си умрете от смях  Mr. Green

# 553
Деси честита месечинка и от нас  Hug
ShySun бързо оздравяване!
Имам едно питане. Някое мамче случайно да знае детски гинеколог във Варна? Хирурга, който евентуално ще оперира Елина, иска преди това да се консултираме и с такова АГ.

# 554
Привет!
Тези малките са сто пъти по-издържливи от нас...аз съм гроги ,а то пее.. Shocked,а иначе имаме съвсем леко подобрение..,плюе антибиотика ,аз натискам обратно..,вода не иска да пие..,цяла нощ скимти..,но сега пее.. Whistling,това ме радва разбира се..защото знам баткото как отмаляваше.. и се ошашквахме всичките..дано скоро мине всичко че вече се обвинявам за какво ли не.. и най-вече че въпреки всичко аз не можах да я опазя от ранно даване на антибиотик..цяла вечер се въртях и се обвинявах.. Tired
За Ганчев..ами и аз нещо не ги одобрявам..повече ми харесват на вкус ХИП..ама нали да стимулираме родното..ама като ви чета ..и аз ще спирам явно с Ганчев Naughty
Деси честита месечинка и от нас   bouquet
ShySun бързо оздравяване!  bouquet
СРЕБРЕ аз пък явно нещо тотално бъркам в предпазването от болести...и съм се сдухала тотално!!!А иначе аз да ти кажа от собствин опит че мен най-много ме уморяваше с първото дете -цеденето..то си е доста трудоемко нещо и отнемащо страшно много от времето през целия ден-аз и затова сега и не ща да чуя за цедене ...та може би оттам идва и твоето объркване и безпомощност.. newsm78
МИЛЕНИТА...АЗ съм на твоя хал тъй че и аз търся някакво справяне с този проблем с това нощно хранен.кога и при нас ще има нощна пауза..ех,мечти..
Домашен козунак звучи супер ама мисля че ще се изложа..трудоемко си е!Правих меденки и кекс вчера..и баница..и отделно две манджи..в тези неща съм добра.. Blush
МИЛИНКА наистан позачезна ,дано да са добре!
И не на последно място по важност.честити нови зъбчета на всички бебоци!!!Да растат бели и здрави!!
Приятен ден момичета!!!Времето е идеално за пиене на чай и кафе!

Общи условия

Активация на акаунт