Отговори
# 555
Честита половин годинка на бебоците, дето пораснаха. Да са живи, здрави и усмихнати Simple Smile  ura  ura
tanchoo  страхотно столче, да го бях видяла няколко дни по-рано щях такова да си взема сигурно. Сега имам пак дървено, но ми излезе почти двойно, с доставката, де, но пък без възглавничката. Единственото неудобство на ТСМ - ското ми се струва е , че май не може да се сгъва, но като цяло не мисля,че е проблем.
ShySun да оздравявате бързо.
  При нас кърменето е подобно, през деня може и по-рядко през 4 часа, ама нощем си има 2-3 задължително. От два дни се пробужда със силен плач и пак се унася....дали пък не са зъби. Видимо нищо няма и лиги даже не точи  newsm78
Srebrina81    За жалост при много бг работодатели те взимат на една длъжност, за която ти плащат, а между другото си в ролята на още няколко човека... Дано да постигнат споразумение и поне да му е добра заплатата. Без работа също не си е работа. Мъжът ми си е в нас вече малко повече от месец...За сега е спокойно, защото има от борсата плащания, горе долу колкото  една заплата. Ама това за няколко месеца...за по натам не ми се мисли, че и аз реално нямам работа за след майчинството. ooooh!  За бъркотията и липсата на време - и у нас е така. Възхищавам се на хората, които успяват и деца да гледат и домакинството да не изостава, а да кулинарстват и хоби да имат, но.... аз не съм от тях. Преди се ядосвах, сега се примирих. А и от както свекървата ми каза, докато говорихме за поддръжка на домакинството веднъж, че се била отпуснала покрай мен...аз питах какво има предвид - ами нали аз не съм държала много на това... Tired Реших съвсем да не си го слагам.  Laughing. Сега ще пратя баткото малко на село, че да направя нещо като пролетно почистване, че сме се позатлачили наистина, ама то в това дъждовно време...не ми се почва даже.
ciao-ciao познато ми е с болестите...с баткото от раждането още, то не бях аз, баща ми  и мъжът ми с хепатит, после два пъти в болница с малкия - бронхеолит, не излекуван и повторен, от лекарствата разви лека форма на лактозна непоносимост... После някаква гадна шигела сума ти време и аз, и той, и майка ми, после някакви стафилококи в нослето. Лошото е, че една част от болестите ги лепваме в болница като лежим, ама... Та съвета ми, не търси причини и виновни...старай се за запазиш спокойствие и търпение докато минат нещата... Знам че е трудно, по едно време си мислих какво ли още може да ни се случи....Но минава, понякога просто трябва да преминем през някои неща. Бъди силна  Hug

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 13:21 от timide

# 556
Здравейте,
Аз съм с двата бандита - Бобо е по-добре, очичките вече не са така червени и почти нямаше гурелчета сутринта, но го оставих вкъщи да слагаме капки през деня. Мина скрибуца и рита. Нощес й се беше запушил носът и така хъркаше, че се наложи да ставам да го чистя. Явно се стича нещо в гърлото, защото от време на време се дави. Но пък си отспахме тримата до 10 часа.
"Нейно Величество Принцеса Плюнчица" - много сладко. Мина доскоро я наричахме Принцесина Мина, но вече е Регина Мина - пълновластна господарка на нашите сърца. Съответно и малък командир, от чиито заповеди няма мърдане. Изпълнението е изискуемо на мига.
Вчера хапна добре. За днес тиква, картоф и малко банан с кърма. Това е обедното меню. От зеленчуците имам да въвеждам още тиквичка, пащърнак и броколи. До края на седмицата сигурно ще успея. И после вече можем да купуваме или да си правим комбинирани пюрета. А като навърши 6 месеца ще додаваме по малко масълце и жълтък. Може и кашички да почнем.
Миленита, ще опитаме пюренцето по препоръка на Беболина. Има го в нашия ДМ.
Сребре, всяко начало е трудно. Давай кураж на мъжа ти, нека се закрепи на новата работа и след това наистина е редно да се уточнят задълженията му. Аз адмирирам намерението му да се справи с трудностите в името на доброто на семейството. А желанието за второ детенце ще дойде след време, когато ще гледаш на този период от живота си по друг начин. И от мен да знаеш -  второто се гледа по-лесно.
За пюретата на Ганчев - възмутително е ако е истина. Но нищо чудно и да се пускат слухове с нелоялна цел. А и чуждите марки не са цвете за мирисане. Бебевитата е с 3 години срок на годност. Ами, гадно е. Вкъщи като сме правили консерви и някоя се застои повече от един сезон, като я отвориш .... бррр. Сигурно няма да се отровиш, ама вкусовите качества са напълно променени.
Деси, честито зъбче и честита половин годинка!
Just a Dreamer, не мога да ти помогна за Варна, но ако не откриете там специалист и се решите на консултация в София, търсете доц. Сираков в Майчин дом.
Кулинарките, дайте някоя подробна и изпробвана рецепта за козунак. Тези от книгите нещо не ми се получават. Преди две години такъв козунак замесих, че ставаше за бейзболна бухалка.
ciao-ciao, я не се обвинявай. Ами, случват се такива неща, но пък добре, че ги има пустите им АБ, че без тях по-лошо. А и като има още едно дете, което онси отвън разни вирусчета, бактерийки и какво ли не...няма оправия. И ние сме постоянно с някакви течащи носове, кихавици, покашляния.
При нас не вали, но е мрачно и с тези болнави деца пак ще сме закотвени вкъщи. Ей, накрая тази зима много ми се увидя. Не беше много студена и снежна, ама пък се проточи.

# 557
Йоана много мрънка и не можах да си довърша.
Tanchoo, столчето е супер и аз искам нещо такова, но като гледах по магазините този вид бяха над 150лв. Цената на това колко е? 45 или е нещо друго това 45 л?
За храненето и при нас 2 дни си ги изкара чисто гладна през дена, не ще и не ще. Все по 30-40мл. или около10 лъжички пюре. Днес хапна малко повече на обяд. Съгурно е от зъбките, само дъвче нещо, лиги колкото ти душа сака. Взехме гелче за зъбките Пансорал, в аптеката на смяна беше позната и го препоръча. Струва 6 лв., но май не виждам особен ефект. Малко ли слагам не знам. Количество колкото грахово зърно го използвам и за горния и за долния венец. Вие по колко слагате?
За пюретата Овко какво мислите? Има ли някой, който е вземал от тях. Миналия ден в магазина видях, че и те имат няколко вида БИО, на цена1.80 /промоция/ за 190гр. Видях плодови и картоф с броколи от био-то, но рафтчето беше доста поопразнено и нямаше всички видове да ги разгледам.
Вече сме в спалнята и положението е горе-долу като при Сребрето, с тази разлика, че аз поне не се цедя. Сребре, дано мъжът ти постигне някакво споразумение с работодателя си, че и без работа положението е още по-тежко. Брат ми чакат дете, живо и здраво да е, но като разбра шефа на жена му че е бременна я съкрати. Тя милата остана без болнични, ако не започне някъде ще остане и без майчинство. Никъде не се оплака, остави така нещата, не знам и аз защо. Брат ми беше без работа повече от половин година . Сега започна на временен договор и виси на косъм, защото е последния назначен, а работата им все повече намалява. Захванаха се да правят нещо като сватба и там пари, ама иска им се, обичат се. Родителите помагат за сватбата. Дано поне от там да има повече подаръци в пликчета и поне брат ми да си запази работата. Та мисълта ми беше, че по-добре с гадна работа, отколкото без. Тогава е страшно.
Всички болнички мами и бебчовци да се оправят бързо!

# 558
Момичета,благодаря за куража,който ми вдъхвате.Имам чувството,че съм най мрънкащата във групата вече  Crazy
svetla81, ами аз сядам на компа само в 2 случая:цедя се и/или приспивам Калоян.През другото време съм заета с други неща  Grinning
ciao-ciao, ние все я в клуба на "меките глави",сега в клуба на "сдуханите",няма спирка,ей  Hug
За експлоатацията на БГ работодатели:уви,така е.На мен ми е до болка познато:първата ми работа още като студентка беше като сервитьорка в едно квартално заведение,ама освен това да обслужваш клиенти в задълженията ми влизаше:да мия тоалетната,да мета лятната градина и зимната,да влизам в ролята на барман понякога и т. н.Отделно е обявено едно работно време,ама ако има клиенти се пресрочваше и да не изброявам още.Да не говоря,че масово работодателите те осигуряват на една сума, а ти плащат под масата друга,но това е по-добре от нищо ,че имаше един тъмен период,когато се работеше масово без договори...Ох,отплеснах се,ама ме дразнят вече много неща.А,това,че съкращават,когато разберат,че си бременна е отвратително и безчовечно.Принуждават хората да измислят шмекерии,като например да си вземат болничен постоянно.Milsi,не са ли се сетили за този вариант?
За "Ганчев": наистина е възмутителна такава практика,ако има.Но е и възможно да е пуснат нарочно слух.Истината е някъде там....
Хайде,малкия заспа и отивам да хапна  newsm44 newsm44 newsm44

# 559
Привет.
Милси не е трябвало така да оставя нещата снаха ти. А и наистина можеше болнични да си вземе. Какъв му е проблема на работодателя  newsm78 20,16 лв. са осигуровките можело е да се споразумеят да си ги плаща тя. Хайде няма да сипвам повече сол в раната. Всеки си има глава на раменете, да са живи и здрави щом с обичат ще се наредят нещата.
Много сте изписали и прочетох по диагонал  Embarassed само за козунаците ще чакам и аз рецепта - изпитана  Peace

# 560
Milsi, не може бременна да я уволнят жената. Бременните са със специална закрила, съгласно Кодекса на труда. Нека да си потърси правата в Инспекцията по труда. За да уволнят, трябва да имат изрично разрешение от Инспекцията и то само при конкретни основания (закриване на предприятието или преместване в друго населено място и бременната откаже да замине, или ако е задържана за изпълнение на присъда). Така че, търсете си правата!

И моят син вече преполови първата си годинка. По този повод вчера си приготвихме торта, снимахме се, ядохме с пръсти, голямо мацане беше. Но и много, много весело. Най-вече за баткото  Laughing

Скрит текст:

Сребре, не се отчайвай така. Ще се наредят нещата и ще влезеш в ритъм. Всичко е въпрос на организация. И на мен ми е труднои понякога, още повече че съм постоянно с две, а мъжа ми е по цял ден на работа, помощ друга нямам. Но като си наредиш задачите за деня и се получават нещата. А и децата ни растат, променят се постоянно. Вече ще се заиграват по-често сами, ще им е все по-интересно наоколо.

Моят малкият и той почна с неспокойните нощи. Постоянно се буди с вик, почва да мрънка и бързам да му запуша устата с цицка. Лошото е, че трябва почти постоянно да го правя, унася се за 20-30 мин и хайде пак наново. Спя по цяла нощ (образно казано спя  Tired) на една страна, ха съм се обърнал и се е събудил. Предполагам, че зъбите са го почнали и не ми се мисли какво ме чака.

# 561
Сребре, сетиха се, но шефа каза, че през 6 месеца си прехвърляли фирмата на друг човек /не знам защо, сигурно спестяват някакви данъци/ и не можело да и минават болничните през тяхната фирма. Това беше отговорът, след като снаха ми им предложи да си плаща тя осигуровките за времето на болничните, за да не ги ощетява, само и само да вземе някакви пари и майчинство. Но уви прехвърляли си я тази фирма и не ставало. Ако не са я излъгали де, за да не се занимават с нея. Абе нямам думи, а тя е една добричка, кротка, скромна и не оправна, та така ги остави. И сега бременна си търсеше работа като продавачка, защото в 6 месец и е тежко и не може да е пак сервитьорка, а нали се сещате, че като я видят с корема и се бият кой да я вземе. Сега има надежда в една фирма да я назначат и да ходи само когато имат нужда, познати са хората и дано свършат работа.
Dion те не я уволниха. Аз така се изразих, защото си е чисто уволнение за мен, по причин бременност. Тя седна, говори с тях,казаха и, че не става и тя подаде молба за напускане. Там и беше грешката ама го направи.

# 562
  • София
Milsi, не може бременна да я уволнят жената. Бременните са със специална закрила, съгласно Кодекса на труда. Нека да си потърси правата в Инспекцията по труда. За да уволнят, трябва да имат изрично разрешение от Инспекцията и то само при конкретни основания (закриване на предприятието или преместване в друго населено място и бременната откаже да замине, или ако е задържана за изпълнение на присъда). Така че, търсете си правата!

За съжаление, нещата не стоят точно така. Бременната жена е длъжна да занесе на работодателя документ от гинеколог и личен лекар, че е бременна и чак тогава получава споменатата закрила. Дотогава, дори да е с гигантски корем с тризнаци в него, по закон не се води бременна  ooooh! Моят работодател помоли за всеки случай да представя такова нещо, че нищо не се знаеше с тези масови съкращения. Жалко, че не стана дума за това, щяхме да спасим майчинството на момичето Tired

dion, много са ти щастливи децата, да са все такива усмихнати (пу-пу-пу)  Hug

Поли, мерси  Hug

# 563
Dion, сладури сте, честита половин годинка.
Skrita FUsta незнам дали са 20 лева. В новата фирма, в която и обещаха казаха 86 лева, като те ще платят 1 месец, докато работи, а след това като излезе в болничен, тя да си плаща по 86 лв. Няма да е всеки ден на работа, а когато имат нужда примерно 2-3 дни в седмицата или за по половин ден. Влизат в положение хората, но искат да се мярка там в началото, а не да излезе веднага в болнични. И така сме доволни, само да стане.
Деси, никаква бележка не е носила. Не сме знаели за такова нещо и на мен от работата не са ми искали.

# 564
 Уви наистина, за да е под закрила, трябва да се подаде някаква бележка, с която да удостовери бремеността и тогава вече няма мърдане. Иначе не им дереме никак даже. Още по-гадното е принуждаването, решили, че не им трябваш вече казват  - дай да подпишем по взаимно съгласие, иначе ще те уволним ...дисциплинарно например. Мъжът ми работеше в голяма фирма, не българска, еми съкратиха го с обещетение както би трябвало да бъде. Една позната счетоводителка ми вика, то така рядко се съкращава, никой не иска да плаща обещетения.
 dion  много сте хубави, да са ти живи и здрави дечицата.
  Аз отдеве забравих да питам - някой беше споменал, че дава шуслерови соли, ама не помня кой  Rolling Eyes. кои и как по-точно, ако може да сподели  Simple Smile

# 565
  • София
Деси, никаква бележка не е носила. Не сме знаели за такова нещо и на мен от работата не са ми искали.

За съжаление частните фирми масово се възползват от тази вратичка и правят каквото си искат  #Cussing out Аз съм на държавна работа и при нас е много строго с документацията и правата  Simple Smile

# 566
Честита половин годинка на порасналите бонбони!:)

И моя син взе да се буди през нощта по два пъти, да не говорим, че едвам го приспивам в 23ч..а зъби също няма и няма..

"Ганчев" веднъж купих и не го хареса, та повече не съм повтаряла, наистина информацията звучи отвратително..да не кажа незаконно.. Sick

dion пу пу, страхотни сте!:)

Столче за хранене са ми обещали едни познати, така и не разбрах какво е, но се съмнявам да го върна, омръзна ми да правя крупни инвестиции...столчето на tanchoo също ми харесва:)

Майка ми е майстор на кузунаците, но толкова бавно работи, че никога не ми изтрайват нервите да я гледам, но тази година съм решила и аз да стисна зъби и да видя как се прави..

Srebrina81 и при нас е трудно, но наистина викни някоя баба ентусиаст поне за 2-3 часа да се откъснеш, друго е..и се радвай, че мъжът ти е толкова работлив, трудно се изкарват пари в днешно време без човек да дава всичко от себе си  Hug

# 567
Здравейте  wavey
На консултация бяхме 8.710 кг/ 72.5 см. Бих казала висок и не-дебел (че като написах слабичък във ФБ и ме осмяха  Mr. Green). Ми така де на ръст е като 9 месечен, а на кг само 7 месечен  Mr. Green
Отложихме ваксината за следващата седмица заради нашите болести с таткото, а и Бузан пълни памперса малко по-често и миризливо, та педиатърката каза за никъде не бързаме, нека е напълно здрав. Даде направление за кръв и урина, та сега и аз ще съм в отбора фокусници за събиране на стерилна урина  ooooh!
Иначе днес беше навън м/у 11-13ч. за консултация и аз имах малко работа до пощата и после пак ми се излизаше, ма бая си заваля тук, та спа у дома. Напоследък да чукна на дърво спи и вкъщи по 2 часа, но ако лежа до него да ме усеща. А и вечер не мога да се оплача от доброто ми детенце  Heart Eyes Зъби не се очертават при нас, а и не ги бързам хич  Naughty
Изчаквам утре да видя как ще е с памперсите Самуил и ако всичко е наред му сервирам първата порция варен картоф да се маже и "храни"  Mr. Green Боже, колко далечен ми се струваше този момент, а ей го на ... и моето сукалче ще опита твърда храна  Blush Ми мъчно ми е, че този най-привързан период свършва  Embarassed
Иначе и преди съм писала, че проходилки, каиши (въжета, поводи, самари, седла  Mr. Green) не смятам да ползвам. Ще видим ще ми се получи ли. И за кърменето никой не ме взимаше на сериозно, че ще е изключително кърмен до 6-ия си месец, ама ей на стана Wink
Всички болни да оздравяват  Hug Като знам какво ми беше на душата само при мисълта, че може да заразя Бузан и да страда горкото, представям си наистина да го бях  Tired Не знам моята силна имунна система ли е взел, антителата от мен с кърмата ли помогнаха, но при двама сериозно болни възрастни в една стая всички оцеля милото, дано не се прояви нещо по-късно  Praynig
дион много сте хубави, сега знам кого да търся в морската Simple Smile
Деси честита половин годинка и зъбче и на вас Simple Smile
И още някой имаше месечинка, ама забравих кой  Embarassed Честито на всички  newsm67
За работодателите имам късмета винаги да съм работила за големи чужди компании, които са и коректни и на светло. Не мога да си представя какво е да работиш за тукашен тарикат ... не, че няма и коректни, читави бг работодатели, но малките рядко са от тях уви  Tired
Не се сещам друго за сега  newsm78 Хайде и дано скоро си замине завинаги дъжда  Peace

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 18:14 от Птиците ...

# 568
  • София
Момичета, как са фонтанелките при вашите деца? На Зарчето нещо ми се струва малко хлътнала  Thinking

Уууу, че хубав Бузан!   bouquet Hug

# 569
Жалко,наистина,че не е станало въпрос за болнични,ама тая тема беше актуална в "Бременни",сега в "Родени" само за изплащания си говорим.Ей, Милси, големи тарикати тия шефове.Сега ще прехвърлят фирмата с огромните задължения към държавата на някой безимотен и безпаричен ром или пияница,на когото нищо не могат да вземат.Много модна схема напоследък.Пък и тя като е кротка жената...При мен също го имаше този страх,че ще ме принудят да напусна (че е имало такива случаи),но си създадох добро име във фирмата и се застъпиха за мен.Даже онзи ден като минах покрай фирмата,шефа ме вика да се връщам  Grinning Пък и аз съм непоправим работохолик.
Дион,благодаря за милите думи.Лошото е,че тази организация трябва да е за сметка на моя сън,защото единственото време в което мога да свърша нещо спокойно от 6 до 9,30ч.,когото Коко спи.
Честити месечинки и на останалите бебоци! bdbaloni
Деси,не съм се заглеждала във фонтанелката на Коко,ама ще погледна като се събуди.
Коко отказва пюрета,каши и кисели и си иска  Misc Baby Bottle Какво ще го правя сега?А,така си ги хапваше.Дано да е някакъв период  Praynig
roxy, наистина е работлив ММ,не мога да го отрека.Даже се чувствам виновна,че някога му правя сцени, ама нали съм от "сдуханите"  Grinning Случва се....

Общи условия

Активация на акаунт