Отговори
# 630
Добър ден!
Ура мама вече пътува  newsm44 Party Следобяд ще е вече тук.
Късметче,аз попаднах на такова авокадо от пластмасовите,ама само в Кауфланд можах да намеря и като не знам, се получи прецаки  Confused
Милси, и аз съм малко пристрастна,защото майка ми работеше в дом за сираци.Учудващо за мен беше казала,че има и българи изоставящи децата си,в смисъл,напълно здрави и прави деца  #Crazy, та явно не е малцинствен синдром,но поне не раждат после още 100 деца.Мъчно ми е,че толкова хора се опитват да имат деца, а други ги изоставят...Аз лично съм,колкото й крайно да заучи за принудителна стерилизация на такива изроди.
Чао-чао,ами не знам, ама ги гледам новините, от къде тази любов към новини, публицистика и т.н. - не знам  Grinning
ПолиHug Hug Hugдано се разминат нещата и да се оправяте бързичко!
Мами,помагайте Коко още не иска да яде пюрета,каши и кисели и си иска млякото !? Какво да правя?Хапва па 5-6 лъжички и надува гайдата, а така хубаво си ги хапваше...Пробвах да го държа гладен,ама плачка горкия, та ми къса сърцето.Приемам всякакви мнения и съвети   bouquet

# 631
И аз така със захранването, тъкмо му направих морков и ориз и той се разкисна да спи.... сега се чудя дали ще изтраят нещата за като стане , дали да ги слагам в хладилник ..... Пък ако реши да се отреже за 3часа ще отлагам за утре и то май ще си дойде 6тия месец,както първоначално го замислях Simple Smile
Fusta ... наште са на 1 дата явно Simple Smile

# 632
  • София
Аз да се оплача: дадох на звяра "БИО Различни зеленчуци". Брей, дави се това дете, опитва се да повърне и кога поглеждам - с картоф са  ooooh! Явно ще имаме проблеми с този зеленчук  Tired

# 633
Еййй Деска верно ли така с картофа.
Нашата вода дойде, но е голяма мътилка и отложих за утре картофа. Не бързам за никъде.
Charlene да исках да избера такова съвпадение на датата нямаше да мога, той сам реши още в първите дни на 9-тия да излиза, по принцип трябваше да е Ноемврийче.

# 634
Ей ни отново завърнали се от поликлиниката. В общи линии не е толкова страшно, колкото на мен ми изглеждаше. Борис се оказа напълно здрав с остатъчна хрема от прекарано вирусче. Изписаха му само капки за нос и казаха още ден-два да слагаме Тобрекс в очичките. Явно оплакванията му са повече измислени с цел да не ходи на градина. Но от утре е там - първи ще го водим щом така ни върти, малкият му симулант.
При Мина гърлото е чисто, но има леки хрипове, които според докторката повече приличат на алергичен ринит, отколкото на вирус. Единствено каза към инхалациите с физиологичен разтвор да добавим Вентолин и в петък пак да я заведем. Дано това помогне. След малко ще я лепвам, че днес много изостанахме - трябва поне 3-4 процедури да правим дневно, две от които с новото лекарство. Храня я по-честичко, че с това запушено носле бързо се отказва от сученето.
Направих и един бърз пазар от ДМ - намерих някакъв ултра сензитив детски прах за пране, ще го пробвам сега. И вкъщи имаме от хазяите три фикуса, които сега е моментът да махнем, защото са доста силни алергени и мъжът ми също се оплаква от тях. Нищо чудно да влияят на бебето. Килимите също са проблемни, защото отделят едни мъхчета. Добре, че имаме хубава прахосмукачка и с редовно минаване се поизчистват. Лятото ще ги перем. За съжаление не можем да ги махнем напълно, понеже сме на приземен етаж и ще е много студено без тях.
късметче, и аз не мога да си се начудя как успях да издържа толкова месеци да кърмя. След неуспеха с този процес с баткото си бях казала, че и три месеца ще са успех. А ето ни вече шест месеца почти само на кърма.  Но винаги съм казвала, че и от детето си зависи, не само от желанието на майката. Захранването не ни върви особено, доста бавно я караме, а и сега пак отлагаме, че сме изнервени и трудно ядем като цяло.
За домовете - прави сте, че при такива родители, каквито напоследък често ни показват в новините, всичко е по-добро, дори домът. Но ние като цяло сме много назад по отношение на тези грижи, за децата с увреждания да не говорим. Дълга и много сериозна тема е това.
Миленита, купих едно бурканче от рекомендираното от Беболина пюре и като оздравеем, Мина ще го куса.
Изчезвам, че инхалации ме чакат.

# 635
Poli BK дано най-после напълно оздравеете.
Деси лошо за картофа. На нас не ни понесе чистият картоф и мислех, че ще ни е проблемен, но дадох морков с картоф и нищо ни няма. Пробва ли да дадеш такова пюренце на Хип? Или тиква с картоф? В тези пюрета съдържанието на картофа е около 10%. Може би ще ги приемете добре?!
Аз днес взех пюренце на Гербер с ябълка и шипка, че скоро започваме и плодовите пюрета. Някой да има инфо, шипката дали е подходяща за около 6-ти месец, макар, че на етикета пише "първо пюре на бебето"? Няма добавена захар и съдържа витамин Ц, което ми се стори добре.

# 636
  • София
Поли, много се радвам, че са здравички  Hug

Еййй Деска верно ли така с картофа.

Къде го усети този картоф?! Направо умът ми не го побира ooooh! Ама то с моята любов към картофите - нищо чудно  Simple Smile

Деси лошо за картофа. На нас не ни понесе чистият картоф и мислех, че ще ни е проблемен, но дадох морков с картоф и нищо ни няма. Пробва ли да дадеш такова пюренце на Хип? Или тиква с картоф? В тези пюрета съдържанието на картофа е около 10%. Може би ще ги приемете добре?!

Яде 50 гр морков с 1/2 лъжичка картоф - мина номерът. На следващия ден 50 гр морков с 1 лъжичка картоф - мръщи се. На третия ден чист картоф с АМ - плю до припадък и трепереше от погнуса. Вкусното (дори за мен  Simple Smile) пюре от зелена тиквичка с картоф също го плю, успях да набутам около 2-3 лъжички, сега го усети сред морков, грах и карфиол  ooooh! А те го слагат в почти всички смесени пюрета  Tired

# 637
деси и ние сме по същия начин с картофа, но хо яде без проблем с пъщарнак Simple Smile. До сега въведохме картоф, морков, пъщърнак и тиква, в чуденка съм какво да е следващото-дайте идея. А плодовите пюрета кога трябва да ги давам? Нащо педи нещо ми обяснява, че е рано за тях, а на мен ми се вижда идеално  Laughing

# 638
  • София
деси и ние сме по същия начин с картофа, но хо яде без проблем с пъщарнак Simple Smile. До сега въведохме картоф, морков, пъщърнак и тиква, в чуденка съм какво да е следващото-дайте идея. А плодовите пюрета кога трябва да ги давам? Нащо педи нещо ми обяснява, че е рано за тях, а на мен ми се вижда идеално  Laughing

Щом с вкусния морков не го яде... едва ли ще стане с каквото и да е друго  Tired
Остава ти броколи и минавате на смесени пюрета  Peace
Рано е за плодовите, ако си започнала със зеленчуковите, 3 седмици след тях въвеждаш кашата, след още три - плодовите. Значи между зеленчук и плод имаш около месец и половина-два разлика  Peace

# 639

Аз ти предлагам тиквички. Поне според моите разбирания броколи, карфиол и спанак ги оставям за малко по-нататък. И след тиквичките ще започна с плодовите пюренца, като първо мисля да е ябълка.
Тия седмици и каша от елда мисля да предложа. Довери се на инстинкта си. То тук, като гледам всяко майче захранва различно, което пък ти дава много варианти и идеи, някои от които можеш да приложиш при Вас Simple Smile
Деси освен да избягваш картофът, колкото и да е трудно.Наистина присъства в доста пюрета и след време да го предложиш пак? Не го натрапвай, че да не го намрази детенце...  Rolling Eyes Мои си разсъждания де... Все пак ти си познаваш синчето.

# 640
Аз месец след захранването със зеленчукови пюрета въведох плодовите за следобедно хранене. След това започнах да ги смесвам с кашите, също следобед. Никога не съм давала само чиста каша на едно ядене. Това при захранването на големия. Сега смятам пак така да процедирам.

Деси, много неприятно за картофа. Той е доста основна храна в менюто, както на детските кухни, така и я ясли и градини.

И аз днес пазарувах от бебешката борса. За памперси и пюрета дадох 50лв. Направо ме заболя сърцето. Определено ще продължавам да му готвя, пък каквото нямам домашно, ще го купувам от пазара. Няма да излезе сметката иначе.

И на консултация ходихме - 7300 (само 100гр отгоре) и 67см (не помня предния път колко бяхме, ама най-много 1см да е пораснал). Дадоха ни направления за връв и урина, както и за някаква ехография на коремни органи.

Редактирам се: предният месец сме били 64см, т.е. +3см. (инфо за след време, когато с носталгия ще се връщам в старите си постове да чета за развитието на отрочетата Heart Eyes)

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 16:42 от dion

# 641
Ехо  wavey Говорите си за картофи а, и Самуил днес стартира.
Като за първи път съм доволна Wink Общо взето успя сам да си вземе парченце и да си отхапе малко, повъртя го из устата си, какво глътна, какво не - аз повече не съм и очаквала като за начало. 30 мин. маза и блъска по масичката, току осмуче я пръст, я картоф и накрая се размрънка - справи се детето, а и не се омаза много  Mr. Green Иначе сме взели една торбичка био-картофи, които са дребнички, та за едно ядене ми отива точно едно картофче, не се занимавам да замразявам и съхранявам Wink  

Поразходихме се после малко, но из квартала, че понавалява. Той поспа, ама не много и сега пищи весело на шезлонга  Laughing

Поли стискам палци лечението + премахването на дразнителите да помогне и да се видите напълно здрави най-после  Peace  Hug

skrita FUstA хайде сподели утре при вас как е минало картофчето Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 12:35 от Птиците ...

# 642
Благодаря за пожеланията, момичета. Дано вече наистина да ги видя здрави тия моите сладури. Не боледуват тежко, за което съм доволна, ама за сметка на това все по нещо им има.
Птиците, Сами изглежда като първокласник на тези снимки. И Бобо  на тая възраст има снимки с много осъзнат вид, точно на столчето за хранене. А Мина си е бебе отвсякъде. Умничка е, но като я сравнявам с батко й, разликата във физическо отношение е огромна.
Това е икейско столче нали? Мисля да взема едно такова за Сараево, че другото ни е много голямо, пък и в София също ми е нужно.

# 643
Икейското е Поли Wink
Аз съм доволна за сега, най-вече от цената   Mr. Green

# 644
Да споделя и аз за нашето захранване.  Laughing Дадох на Катрин парче тиква. Тя го поомачка, поомачка в ръцете си, но не го сложи в уста. Иначе си разгледа с интерес изцапаната ръка, а още по-голямо внимание обърна на лигавника - престилка.  hahaha Виждам, че Птиците е изчакала доста. Аз се опитах да покажа, че това нещо в ръката става за ядене, но нямаше интерес. После намачках друго парче тиква, смесих с кърма и го дадох с лъжичка. В началото се намръщи, но после го преглътна без да изплюе. Може би при ЗВБ трябва повече търпение.
Да споделя и аз за гърнето. Не си спомням от каква възраст започнах да приучвам каката, но на около 1г.6мес. тя се беше приучила да го ползва. На 1г.10мес тръгна на детска ясла и не е имала проблеми с напикаването през деня и следобедния сън. При нощния, обаче, по-късно започна да се опазва суха. След това имаше един период, в който изведнъж започна да се напикава нощем и то не всяка нощ, ако една нощ е суха, после две не е, след това примерно цяла седмица няма проблем. Опитвах какво ли не (да давам по-малко течности от следобедните часове, да я събуждам по някое време да ходи до тоалетна), накрая го израстна.

Общи условия

Активация на акаунт