Отговори
# 645
  Здравейте Simple Smile
  Поли, бързо оздравяване на дечицата!   Hug
  Днес успяхме да свършим набелязаното за деня - ехографски преглед на коремни органи, изследване на кръв и урина. Александра се държа неочаквано добре. Смееше се, закачаше се, бърбореше. Много съм доволна! А урина в крайна сметка всех с колекторчето - държах го около час да не дразни кожата. Пресипах съдържанието в току - що разпечатано стерилно контейнерче. И така. Надявам се на хубави резултати.  Praynig
  Иначе свеки дойде, но Алекс реве от нея за сега. Ще видим как ще се спогодят.

# 646
tsveti_do, къде ходихте на ехограф? С предварително записан час ли? Има ли много хора по принцип?

# 647
Dion, ходихме в кварталния медицински център  - Санита. Там не записват часове, чака се ред. Имаше 5-6 човека, но нас ни пуснаха с предимство Simple Smile

# 648
Птиците, картофа варен ли е ? Не го ли смазваше много ?Днес го пробвах нашия юнак с морков и не искаше да държи и да яде, само като го пипна и направи гримаса , утре не знам с картофа как ще е . Много добре седи момчето . Имам чувството че Орлин още не се чувства добре седнал и днес се гърчи в стола/

# 649
  • София
Ние днес пробвахме прословутия "пещерняк" смесен с картоф и направо ме изуми, изяде всичко, че даже щеше и още да изяде, но засега съм се спряла като количество на делението от 60мл в чашките за кърма и после се кърмим да си дояде. Пробвах го и аз, не ми е гаден, ама не е и нещо особено вкусно, с доста силен и малко особен вкус ми е, но щом й харесва да си го яде  Laughing Само дето нещо не мога да го намеря по магазините, а пак имам само едно бурканче и май ще го яде само и утре и после нещо друго ще пробваме.

Поли, дано бързо да се оправят и двамата  Hug Кажи, моля те, каква ти е прахосмукачката, че вече втора сменям и то никак не евтина и пак не чисти както ми се иска, а имам едни отвратителни килими в хола дето ми взимат здравето всеки път като чистя, всичко се лепи по тях и се вижда защото са тъмни и се мъча като грешен дявол да лазя с една четка по тях да събирам мъхчета и косми Crazy

Птиците, уникален е  Heart Eyes Аз вимам едни био картофи на Гимел и са вкусни, но нещо има различни в опаковката, някои ми стават на лепкава каша, други седят по-хлебни, един път ми стана на бучици, като за тази цена можеше поне да не са събрани от кой знае колко места. А пък био морковите им ми нагарчат  Confused, директно ги оставих за готвене и ще си карам на готовите на Хип.

# 650
Мимичета, Йоана падна от спалнята, имаше червено на главата като джонка, слгах мокра хартия и червеното мина. Доста си поплака, после доста поспа /нетипично за нея/, после пак поспа плака и сега пак спи. Междувременно се и смееше де, ама се чудя дали не и е станало нещо и се притесних. Някой знае ли за какво да наблюдавам , за да преценя дали нещо и има?
Самуил изглежда много добре седящ на столчето, ние определено все още не можем така.
За свекито аз майко, мамо и подобни не и викам, караме го на лельо, макар че и това и е много. Всъщност ние живеем в нейния апартамент, а тя е при дъщеря си в чужбина. Поживя и с нас, но малко. И там едва я изтрайват 2 години вече, тя не е виждала и Йоана, та сега идва с идеята да си поживее тука, после аз да започна работа, а не да остана с 240 лв., а тя да я гледа #Cussing out. Което първоначално беше наша идея, продиктувана от финансови съображения, ама хич не ми се ще. Май предпочитам яслата, на 1 годинка взимат ли в ясла? Иначе разполагаме с дневна с бокс и две спални едната от които е нейна, но това не ме спасява, защото си е от комадващите и като реши, че ще е на нейното не признава врати, прозорци и възпитание. Аз имам мой апартамент, в който е майка ми, а сега ще се местят там и брат ми, когато се роди бебчо, т.к. мястото на което живеят е една стая с баня и тоалетна и не е подходящо за бебе. Той има свой апартамент, но недовършен, за който в момента няма пари да си отвърши 1-2 стаи с банята и тоалетната за да се пренесе там. Такова е положението, хич не е розово. И се опитвам да не мисля, че е толкова зла, ама като знам че си е зла и някак си не успявам да се самозаблудя.

# 651
Мерси момичета  Hug Наистина седи добре, но и столчето е подходящо за ЗВБ Simple Smile Не е като онези като кресло дето може да се лежи и върти детето Simple Smile А и той си е голям, енергичен и просто си му е време Wink
Fortuna определено се иска повечко търпение със ЗВБ, а и както казах аз не очаквам от раз да изяде картофа Simple Smile Минават няколко седмици докато се светнат как и какво се прави Simple Smile А иначе най-добронамерено моя съвет е избери си един от начините на захранване и карай по него. Иначе виждаш детето не знае какво се очаква от него - досега си му давала в устата, изведнъж само да се храни ... а и до един момент пюре, после твърда храна ... може доста да се обърка Катрин. Ако искаш прочети темата за ЗВБ в подфорум "Кърмене", там има много по-опитни момичета.

Charlene да сварен е. И бая се размаза да, ама то и суров да беше толкова го блъска и мачка, че щеше и суров да размаже  Mr. Green Важното е, че се сети да го захапе и преглътна няколко милимилиграма ... може би  Crazy

svetla81 Мерси   bouquet Да и нашите са на Гимел от Холандия. Първия беше ок като го нарязах, не знам по-нататък какви ще излязат  newsm78 Аз не им харесвам краставиците и доматите, ама ММ това намерил в БиоМаг и това взел. Гледам в Балев има сладки картофи и стари от Унгария - ще пробваме и тях после Simple Smile

# 652
Milsi как е малката? Наскоро Скрита Фуста обясняваше при падане какво да наблюдаваме (май беше тя де). Едното бе, че детето трябва да изплаче веднага, а наскоро четох, че трябва да се наблюдава дали детето е по-сънливо и дали не повръша. Дано всичко е наред  Hug

# 653
Лека нощ момичета, да спим спокойно тази нощ, да оздравяват болните и утре да е супер готин ден!
Самуил е голям сладур  Hug
Поли, не знам дали ти обясниха, но вентулин се инхалира през определени часове, малко като антибиотика, при силни хрипове може и през 3 часа денонощно.
За прахосмукачка - препоръчвам с 2 ръце Зелмер, имат различни модели, но са много добри, и тези с водния филтър и обикновените.
Отивам да спя, че днес съм гроги, но с изчистено до дупка мазе  Outta Joint. От утре почвам да прехвърлям багажи  Cry

# 654
Добър вечер, дами или по - скоро добра нощ! Grinning
Ей,друго си е мама като дойде  Simple Smile Сготви жената, помогна да изкъпем Коко и най-важното приспива го,та не прекъсвам цеденето по 100 пъти. ММ си легна в 20.00 ч. още  #Crazy Нека се наспи поне тия дни!
Резултати от консултацията: 8.500 кг. (+200 гр.) и 68 см.(+1 см).Каза,че сме добре, ама Коко за 1-ви път кача толкова малко.Отложихме ваксината,заради сополи в носа,та ни изписаха Куикс и  някакви хомеопатични Калиум нещо си, дано се оправим бързо.Каза да почвам жълтък да давам по 1/2 - ка.След жълтъка месо и то отначало само бульона , в който е вряло месото и после същинското месо.
Птиците,браво на Сами!
Милси, да не си от Пловдив или региона там?Сори,ако си писала преди.
Хайде лека нощ от мен и спокойни бебоци!

# 655
И аз съм гроги, но поне бебето вече е нахранено и приспано. Равносметката за деня след безсънната нощ - сутрешен тоалет на двете деца, ходене до поликлиниката, чистене на хола и коридора с прахосмукачката и на ръка, миене на готварската печка, пране (простиране и прибиране), приготвяне на вечеря с първо, второ и трето (не че винаги го правя, ама така се получи). Към това само 9 броя кърмения, пет смени на наакан памперс, две продължителни инхалации и постоянни разправии ту с едното, ту с другото дете. Имах сили и да се изкъпя. Този ден май имаше 32 часа.
Вентолинът ми казаха два пъти на ден по две капки във физиологичния разтвор, който слагам в инхалатора. Направихме две инхалации с него плюс още две само с физиологичен разтвор и на първо четене има доста добър ефект. При това аз го разреждам с 5 мл разтвор, а в листовката пише с 2,5 мл. Но като за бебе е добре. Тя спа и хубаво се надиша.
Прахосмукачката ми е Телефункен, обикновена с торбичка, но е много мощна и направо повдига килима като минавам по него. Принудихме се да я купим, защото хазяите бяха оставили една дето нищо не смучеше и аз все довършвах с четка.
При падане на бебето се наблюдава за поведенчески промени, повръщане и необичайно голяма сънливост (то са си признаци на черепно-мозъчна травма). Аз имах един епизод, когато през деня Борис падна от спалнята, а вечерта на два пъти повърна обилно. Но се оказа, че между двете неща нямаше връзка. С други думи - спокойно, гумени са!
Лека нощ и от мен. Дано поспим.

# 656
  • София
Мнооого се смях на Самуил, особено на последната снимка  hahaha Чуден коментар!  Hug

За падането: освен нещата, които е изброила Поли, се гледа и дали двете зеници са еднакво разширени  Peace

За гърнето: идеята е не да се научи на гърне, а да се отучи да пишка в памперса. Навремето като са нямали такива удобства и са карали на пелени, определено не са ни чакали до 2-годишна възраст  Peace Мен са ме изпишквали над мивката или ваната. Аз съм склонна да опитам, още повече, че Зарчето реагира на "пииииш" и в жегите ще е нон-стоп подсечен и разранен, да не говорим и за финансовата страна на въпроса. А напикаването нощем до по-късна възраст според мен си е в реда на нещата, макар че примерно моето дете не пикае докато спи. А и тогава може не с памперс, а с еднократните чаршафи.

За картофа: ще го избягвам доколкото мога поне в началото, но ще трябва да прояде  Simple Smile Определено няма да насилвам детето.

# 657
Аз да докладвам, ходих на лекция за захранване вчера! Е много съм доволна-поуспокоих се, че смятам да захранвам смесено!
За свекървата Пенсионерка е и как искам да ми помага не е истина!!!Обаче уж я е страх и чака детето да поотрасне Simple Smile По принцип е досадна- сложи му шапка, баща му да спи в другата стая да не му издиша въздуха, обаждай се на педиатърката, даже и да няма за какво(това направо ме влудява), обаче аз и казала, че може да дава безброй безумни съвети, които никога няма да приложа!!!!Като идва си слага маска-детето не я виждало как изглежда още:-)Тя идва един път в месеца за по час.И само ме кара да й давам снимки- е то така на снимка се гледа лесно й викам-тя смях:-))) Луда работа с мойто свеки:-) Любимо ми е като каже почивай си повече!!!! Е ела да ми погнеш и ще почивам Simple Smile Интересното е, че като й кажа че ще водим детето на гости някъде и веднага си предлага услугите да го гледа, за да не е сред хора и да му дишат въздуха-хахахахах. Естествено, че не й го оставям-тя с мен не ще да го гледа, а иска сама! Представям си как след час ми звъни да ме привиква да се прибирам:-) Като цяло е много добра, на години е и всичко й се отдава по-трудно естествено. Мама и тя е в провинцията и работи още, та идва по 3-4 дена в месеца- е казвам ви няма такъв кеф:-))))Изобщо не ми дава да пипна малкия:-)Само ми вика ходи яж, ходи почивай. Като идва се освинвам на макс Simple Smile А иначе на нея й е интересно как се гледа бебе 30 години по-късно и не дава съвети, а любопитства за всичко!
Аз един ден събрах мама и свеки и им казах и на двете да слагат цип на устата и кънки на краката, ако искат да помагат. Голям смях падна, но ме разбраха де!

исках и още да пиша, но Мрънкалчев ме вика:-)
Слънчеви разходки ви пожелавам на всички Simple Smile)))))))))))

# 658
Деси , забелязала съм че и Орлин не пие ако спи дълбоко, но цяла нощ не издържа, защото се буди най-малкото и суче...но за през деня мога да го слагам без памперс, та в тая връзка какви са тези едно кратни чаршафи?
То аз не очаквам да ми казва ,но поне да се научи че като го слагам трябва да пиша ако има..

На 2рата проба този път с картоф , пак не поиска , гнуси се като пипа и се мръщи и реве .... май е зъб работата. Да се надяваме де щото ако така не ще да яде не знам....

# 659
  • София
Зарчето като заспи и се събужда по някое време да пишка, но последните 3-4 нощи издържа до сутринта, само дето аз съм много сънена, за да го взема и надвеся над гърнето  Tired

Еднократните чаршафи са това:
http://www.evans.bg/0745/616-99/products/index.html?cid=2644 - "Серенити" - Чаршафи 60х90 см.
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=185870

Тези от първия линк са най-читави. Слагам отдолу такъв, отгоре бархетна пелена, за да не се дразни кожата и оставям Зарчето гол или само по панталонки да се търкаля отгоре. Също така го подмивам върху такъв чаршаф, защото попива безотказно. Те после май искат такива да се носят и в детската градина. За мен разходът е оправдан, защото при нас е безотпадъчна употреба - напиканите от детето ги суша и ги слагам на кучето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт