Отговори
# 660
  • София
Равносметката за деня след безсънната нощ - сутрешен тоалет на двете деца, ... Този ден май имаше 32 часа.

Poli, респект!

На мен и 42 часа не биха ми стигнали за толкова неща. Затова отдавна казвам, че май не съм жена  Thinking На работа ми казват, че съм робот и сто проекта да ми дадат, пак ще ги съчетвам, но, като стане дума за домакинстване...  doh Не готвя ( и мразя тази дейност, макар, като се е налагало или като се наложи, се справям), едвам сколасвам с моята шовъркня да изпера, простра, почистя, като последното за ден няма как да го постигна, ми карам на порции...  ooooh! Важно ми е да се разходим максимално дълго, Беболина да е изпрана, да е чисто около нея, а останалото  Sick

Всъщност влязох да разкажа с едно изречение к'ъв сме виц вкъщи: нашата Фръцла, като се изака, докато суче, отказва да продължи, преди да сменим памперса. И като стана така, я връчих на баща й да се фука пред мама колко го е овладял това изкуство. И познайте - докато се справи, аз успях да закуся и да си изпия кафето  Crazy

# 661
Добро утро!!
Ние вече сме много по-добре..ей голям звяр излезе тоя вирус... Whistling Whistling Whistling Whistling Whistling Whistling
Ние излизаме на разходка-времето е божествено!!!После ще пиша и аз-сега ви пожелавам прекрасен ден и много здраве!!!  bouquet

# 662
Здравейте момичета!
Йоана на мен ми изглежда добре днес, играе си, смее се ОБАЧЕ наистина доста си поспива от вчера и повърна три пъти след 3-те яденета. Първият път съм склонна да го отдам на това, че баща и я прехрани с 200 мл. мляко, втория път се въртеше много по корем, НО третия си повърна ей така /не много/, без да се върти, само си риткаше лекичко с крачета и повърна. Зениците са еднакво разширени, поне за сега не реве, яде си нормално, играе си, смее се. Сега не мога да преценя трябва ли да я водя на лекар. Хем ми изглежда добре, от друга страна снощното повръщане и спане... Днес поспа, но не е повръщала за 2 хранения, които имаше.
Сребре, точно от пловдивския край съм - Асеновград. И наистина има и българчета в домовете, но в сравнение с  ромчетата са 10%-15% да кажем , това са моите наблюдения, статистика не знам.

# 663
  • София
Мерси за мненията за прахосмукачките  Hug Майка ми има една Зелмер и все много ми я хвали, ще я взема някой път да я пробвам дали ще се справи с гадните килими.

Milsi, по-добре я заведи за твое успокоение, но това повръщане след хранене си е съвсем нормално според мен. Онова повръщане след травма на главата няма нищо общо с храненето, тогава и да си ял и да не си ял все ти се гади и си повръщаш и целият свят ти се люлее и все едно не си там ами гледаш всичко отстрани и хич не ти е до ядене. Поне моите усещания бяха такива когато се изджасах в главата на млади години и си докарах леко сътресение.

Milenita, пример за подражание си ми  Hug Ей на, вече две деца имаш, аз се чудех дали и едно ще мога да гледам по този начин  Mr. Green Същата история съм, с тази разлика, че даже не държа да излизам нанякъде, а мога и кротко да си седна пред лаптопа и цял ден нищо да не свърша  Mr. Green

Деси, в пюретата с картоф слагаш ли му и АМ? Ако не слагаш, пробвай да сложиш, може и да ги прояде. Танчето засега много добре си ги похапва, но още не съм опитвала да й давам чисто пюре без кърма, винаги слагам по малко и вода и кърма. Иначе и на мен всичко ми е на основата на картоф, нали с него започнахме и сега като въвеждам нещо ново, за да е в малко количество, го прибавям към намачкан картоф.

# 664
Мисля, че е добре детето. Сега пробвах с разни играчки, няма проблем с координацията на движенията, хваща си ги както преди. Ще изчакам още малко до следобед и ако повърне пак вече ще я водя.

# 665
  • София
Деси, в пюретата с картоф слагаш ли му и АМ? Ако не слагаш, пробвай да сложиш, може и да ги прояде. Танчето засега много добре си ги похапва, но още не съм опитвала да й давам чисто пюре без кърма, винаги слагам по малко и вода и кърма. Иначе и на мен всичко ми е на основата на картоф, нали с него започнахме и сега като въвеждам нещо ново, за да е в малко количество, го прибавям към намачкан картоф.

Да, в чистия картоф сложих АМ, а в зелените тиквички с картоф - вода, защото беше доста гъсто Tired Всичко останало яде без добавки.

Milsi, щом сега е жизнена и си играе, мисля, че няма проблем. Ако имаше нещо, щеше да е отпусната, вяла, мрънкаща, сънлива, да повръща между храненията... то си личи (да не се случва на никого  Praynig)  Hug

# 666
Здравейте,
Днес е слънчево и болни-здрави, ще поизлезем навън.
Мина снощи спа добре, вече към 6 ч. сутринта нослето й се беше задръстило и се наложи да го почиствам. Кашля си, гърдите й хъркат (чува се и с невоържено ухо), нослето се пълни с бистри секрети. Инак няма температура, храни се, но не знам това дали е успокоение. Вече направихме една инхалация с Вентолин. Абе, не ми харесва тази работа. Добре, че поликлиниката работи до 20 ч. - ако нещата се влошат, няма да чакам до утре вечер за контролния преглед. Чудя се дали да не звънна и на нашата си педиатърка в България - поне да каже за Вентолина дали не може вместо две, да направим примерно три инхалации. късметче, ти спомена нещо по въпроса, за бебето ли ти го казаха или имаш предшестващ опит?
Май ще се наложи да обърна количката в летен вариант, за да стои леко изправена. Иначе както е възнак, ще се дави постоянно.
Миленита, няма нужда от никакви адмирации. Аз не съм особено "домакински" настроена и гледам да се отдавам на това знамиание възможно най-рядко - затова ми се посъбира повечко наведнъж. Само че тази седмица баткото седя повече вкъщи и се наложи извънредно чистене. Добре, че той поне е добре и днес замина на градина.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 12:48 от Poli BK

# 667
Добър ден и от мен!Много съм доволна, Коко спа до 07.00 ч.Това отдавна не ми се е случвало  Grinning Хапна си по - късно  и каша даже.Пу-пу да не му е уроки!
Относно пюретата,Коко най  си ги харесва с кърма, но и той не е фен на картофа  Simple Smile Сладкият картоф по го изкефи.
Милси, така си и мислех:"чокита", "джонги", навя ми спомени от този край  Hug Да не забравяме,че на детското гърне казват "куку"  rotfImbo
Хайде,лек ден от мен момичета,аз се отдавам на чистене....

# 668
Poli BK набързо се включвам само да ти пиша, че като ни изписаха от болницата правехме по 3 инхалации с Вентолин през 8 часа. Тогава той беше на 3 м. Щом много й хъркат гърдичките - увеличавай според мен. Дозата ни беше - 0,02 мл. Вентолин и до 2 мл. добавях физиологичен р-р
После ще чета другите, че малкият мрънкоти  Laughing

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 12:48 от skrita FUstA

# 669
Привет, момичета!  Hug
Днес бяхме на консултация. Резултатът - 7100гр (+400), 66см (+4). Дадоха ни направления за кръв и урина и ехограф на коремни органи (това е ново изискване от 2 мес.).
Птиците, благодаря за съвета.  Hug Аз много исках да пробвам ЗВБ, но за съжаление не открих био-продукти в Била - Сливен, нямам подходящи домашно производство като изключим тиквата (имам пащърнак и морков, замразени, но са нарязани на дребни кубчета), търсих по разни сайтове, почти нищо не открих, до Варна не мога да отида. Та затова ще сме на педиатрично захранване. Купих няколко пюрета на Хип. А тиква дадох само първия ден на цяло парче, просто за проба.

# 670
Фуста,    bouquet Така и ще направя. Дозата ви не беше ли 0,2 мл (3-4 капки), че 0,02 мл ми се вижда неизмерваемо. Или греша?

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 13:06 от Poli BK

# 671
Сега успях да ви изчета.
Milsi как е снахата? Знам какво ти е, аз също го изпитах. Снощи не съм сядала пред компа, но вече са ти обяснили признаците. Щом координацията е добра няма нужда да се притесняваш. Стискаме палци, че наистина сега са им гумени главичките, щом координацията е добра всичко е наред. И според мен повръщането не е нещо извън нормите.
Птиците снимката съм изпуснала, но ние днес станахме в 11,30  Embarassed и докато направя картофа на пара се оказа, че ще му го дам в 15,00. Аз не съм го слагала още да сяда /столчето ни даже още не е разопаковано/ така че ще му го предлагам в шезлонга върху табла, но ще го оставя около 5 мин. да си поиграе. Естествено ще съм въоръжена с фотоапарат около него.
Много е хубаво времето, но аз съм решила днес да свърша 100 неща навън и май ще излезем чак късния следобед.

# 672
Здравейте мами  Hug Гледам,че почти сте изписали темичката,а пък ние отдавна не сме се включвали,но Вики по цял ден щурее и грам време не ми остава да ви прочета,даже сега пиша набързо докато спи. Ние по цял ден сме навън-стига времето да е хубаво,ако пък не си седим вкъщи и се занимаваме двечките. Тя горката вече не иска да седи и в кошарата легнала-преди номера минаваше,но сега е решила да е на ръце,да си пипа навсякъде и това е то. Опъваме пердета,хващаме се за дръжките на вратите,голям интерес проявява и да си бута бебешката количка абе направо сме голяма работа  Mr. Green

Вече хапва и зеленчукова каша,но всички кашички и пюренца започнах да ги допълвам с АМ,иначе не ги яде.

Аз отивам да си я видя,че май се събуди и дано скоро пак успея да пиша  Simple Smile

# 673
  • София
Днес си направих експеримент и дадох пюре на "Белвита", което също е с картофи. Погнусата беше същата, но поне почти нямаше позиви за повръщане  Peace, значи все пак си е от картофа, а не от марката на пюрето. Засега приключвам с експериментите  Simple Smile

Нещо щях да пиша, но ми изскочи от главата  ooooh!

# 674
Това с плюенето на пюрето явно е заразно. Днес и Елина ме наплю с пащърнак, а предните дни го хапваше  Rolling Eyes Търсеше си млекцето. Предполагам и писна 4 дена едно и също, но в това въвеждане на нов продукт гледам да изчаквам 3-4 дена.
И какво главоболие ме мъчи днес... мразя, като е така.
На мен кърмата ми доста понамаля и може би ще купя АМ за случаите, когато ми се налага да излезна, че вече не мога да заделям за шишето. Трябва ли изборът на АМ да го съгласувам с педито или не се налага? Спряла съм се на Хип Combiotik 2. Някой има ли впечатления от него?
Утре сме на преглед при детския хирург, аз отделно и на АГ и ми е доста притеснено Sad И времето е едно сиво...   #Puppy dog

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 16:31 от Just a Dreamer

Общи условия

Активация на акаунт