Отговори
# 690
farfalla, при нас мина тази тенденция на час - два да се буди, но нямам напълно спяща нощ, та аз май се примирих с това.Буди се я за вода, я за биба  Simple Smile

# 691
Здравейте и от нас. Бяхме на консултация и резултата е 8,800/+600/ и 67см/+1/. Всички изследвания са ни добре, ехо на коремчето също  Heart Eyes  Доки каза да и' дам 1/4 жълтък и малко изкиснато сирене, но аз не бързам. Още не е опитала грах и карфиол, купих на Хип пюренца с тези зеленчуци и като въведем и тях ще предложа жълтъка.
Вчера докато беше по корем се опита да пълзи, но назад  Laughing
На всички слънчев и усмихнат ден!

# 692
Добро утро ли е добър ден ли е, вече не знам.
Аугментин е съвместим с бременността и кърменето антибиотик. Само дето на много хора не им действа, защото са резистнетни към него, а пък и при някои се проявяват гадни странични ефекти - диария и метален вкус в устата с обилно и миризливо потене. Но успокоението е, че не е при всички.
Миленита, дано успееш да вземеш урината по един или друг начин. Моята швъкла, като я знам каква е, сигурно голям зор ще ми даде, но ние ще ги правим тези изследвания като се приберем в БГ в началото на юни.
Думата "куку" и на мен ми е добре позната. А какво ще кажете за "фитка"? Знаете ли какво е това?
За гадния грип - май и ние на него налетяхме. Нощес се събудих в 2 ч. със зверски болки в гърлото и после почти не съм спала. Чистих нослето на бебето, за да може тя да си поспи, ставах, лягах сто пъти. В 8 ч. съм задрямала, но не би - мъжът ми ме вдигна, че Борис го болели очите и не искал да тръгва за градина. Оказа се, че конюктивитът още не е изчистен и тази сутрин пак леко гурелясал, а и баща му не го измил добре - явно са бързали и целият беше в гурели и сополи, направо трагедия. Та оправих го него, сложих му капки и тръгнаха. Ама беше рев, хленчене.
Мина е по-шен (знаете ли тази дума), игрива е, няма температура. Сополите се сгъстиха и трудно се почистват, та нослето й хърка, но пък гърдичките ми се струват по-добре. Чакам я да заспи сега и да почваме пак вентолина. Така и не посмях по-често от предписаното да направя инхалациите, само увеличих с една капка дозата, че много малка ми се стори на фона на прочетено в листовката.
А на себе си съм приготвила една чаша чай от мащерка и една чаша прясно изцеден сок от лимони и портокали. Сега почвам да се наливам.
Вчера направихме една дълга разходка с Мина - тя скипрена в количката в летен вариант. Много й хареса да зяпа, но пак заспа в крайна сметка. На връщане изкачихме баира - така че направих малко кардио упражнения. В резултат нощес ме претресе по едно време (явно лека хипогликемия), а краката и гърбът ме болят (но това може да е и от грипа).
Хайде стига толкоз мрънкане. Тук времето е хубаво и дано сколасаме за разходка.

# 693
  • София
Деси   тази ненавист към картофа е интересна, ама имайки предвид, ч еи ти не го долюбваш, май не е изненадваща. Доколкото си спомням ти имаше нещо руско нали, как така не обичаш картофи, аз съм останала с впечатлението , че всички там ги ядят много.

В моето и в семейство на мъжа ми ядат с килограми и картофи, и ориз, и таратор - трите неща, които не понасям  Sick Явно е до организъм  Simple Smile Не съм прихванала нищо от руската жилка, защото и чай не пия - случва се веднъж на няколко години, когато тотално съм се разболяла от нещо и не ми помага друго. Но и тогава трябва да го изкарам след 5 минути  Embarassed И изобщо порастването между две култури е нож с две остриета и има повече отрицателни, отколкото положителни страни  Peace

Браво на порасналите буболечки  Hug, а болничките да се оправят бързо. Зарчето продължава да влачи гадниите сополи, но заради капките не мога да пусна секрет. Вчера се чух с една приятелка, нейната дъщеря е била с отвратителна хрема докато е изкарвала зъбките. Нищо чудно и ние да сме на същия хал Peace

# 694
  Фитка...чувала съм, но не се сещам за значение, шен - научих на скоро какво значи, все едно добре съм.
  За микса от култури, на мен ми се отрази като вкусове, да харесвам много неща и да не съм придирчива, ама просто може и по природа да съм си добро прасенце. Ама като цяло така и никога не се почуваствах нито българка на 100%, нито рускиня.
 Аз от сутринта съм луданала малко. Баба ми нещо и станало лошо, майка ми на работа, баща ми работи в друг град и аз отидох да видя какво става. Добре, че мъжът си е в нас, та остана с децата. Тя хем нищо и няма кой знае какво, хем вече ще умира...Докато се разбера с майка ми да дойде да седи с нея, че все пак е възрастна, не върви да я зарежем само, то беше офкане, то беше тюфкане Най-тъпото , че реално нищо кой знае какво и нямаше, най-вероятно и тя е хванала този лош вирус, че беше с повръщане и разтройство, ама като цяло е голяма актриса...Само дано аз се размина, че да не съм лепнала нещо от нея. Като чета колко тежко мминава... Да се оправяте вече болничките по-бързо.
  Иначе Ния продължава да цока особенно следобед през два часа. И тя лази назаден, за напред...май не се сеща още. Брат и около 6 месеца го "учихме" като го подлъгвахме с пакет памперснапред да се движи. Беше много забавен.
 късметче кога и  с какво мислите да започвате?

# 695
  • Бургас
Поли, стига ни изпитва Simple Smile Фитка- пуйка Simple Smile
Има много такива красиви думички: мисирка, гарагашка, лихен, мийка... Като живеех в София и много ми се смееха за "миекането" Simple Smile А като се преместих в Бургас, пак си върнах стария говор плюс "въй" и "въх" Simple Smile Преимуществото да обиколиш цяла България и да се наслушаш и научиш на правоговор Wink 
Днес направихме една бърза разходка с лятната количка, но ще минаваме пак на зимния кош. Не сме още за лятна- повдигната. Моето момче не е още стабилно, а и е много открита. В зимния е по- закътано, а тук си брули постоянно.
Оризовата каша вече му писна на Иво. Взех хипски морков. Дано се приеме добре.
Онзи ден пробвах авокадо. Няма да си тровя детето преди да съм дегустирала! ха ха ха На мен ми хареса, на мъжо- не! Е, ще се яде Wink 
Събуди се и вика... До после...

# 696
Все се каня за това авокадо да ви пиша и сега се подсетих. Добре узряло авокадо го обелвате и намачквате на пюре, слагате му счукан чесън, разбърквате да стане като паста. Препичате си няколко филийки качествен (най-добре от черните видове) хляб, мажете с пастата, поръсвате с няколко капки зехтин щипка черен пипер и магданоз и хапвате от тези италиански брускети. Големи фенове сме вкъщи на тази кухня.
За фитката - имаме познал верния отговор.

# 697
  • София
   Ама като цяло така и никога не се почуваствах нито българка на 100%, нито рускиня.

Точно това имах предвид  Peace Никъде няма да си "вкъщи"  Simple Smile
Да ви се оплача от Зарчето  #Cussing out В това прекрасно време излязохме на разходка, а той не млъкна и за секунда - ту мрънкаше, ту се дереше, накара ме да го държа на ръце, то пък задуха вятър... Накрая го прибрах, плака и тук, но поне поспа малко  Twisted Evil

# 698
Привет! Към думичките на red_nelitka да добавя и "японки" знаете ли какво е това?
Сребрина, добре е Катрин. Захранването върви бавно. Мръщи се на тиквата.
Днес купих колектор за урината, да видим как ще се справя със събирането.
timide, вземи си Осцилококцинум, на мен ми помогна (ММ беше болен, но още като каза, че го наболява гърлото и че сякаш се разболява и аз взех профилактично Осцилококцинум, няколко дена вземах по една доза и ми се размина).
Хубав ден! Болничките да оздравяват и повече да не се разболяват.

# 699
  • София
Не съм чувала нито една от думичките, които споменахте  Embarassed
"Японки" не бяха ли някакви птици?  newsm78

# 700
Ох, тази фитка ми оправи настроението  Laughing

Мога да добавя и {ботур} Simple Smile

Насъбрала съм идеи за авокадото, благодарение на вас, а откога се каня да си направя гуакамоле не е истина. Но на бебчо не мисля да му го предлагам засега..

И ние сме още в зимния кош, но ще изпера каквото мога от летния и ще го телепортирам там..

Как сте облечени на разходките? Здравко още не се е разболявал, но досега сме с космонавтче и отдолу по-тъничко, сега съм му изпрала якето и панталончетата за излизане, но за без яке не е ли още рано?

timide, Деси, а аз мисля, че просто сте взели най-доброто и от двете култури;) една повече може само да обогати човек

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 17:33 от roxy_

# 701
Здравейте и от нас, вече 2 дни сме навън от 11 до към 18 часа, направо е супер, къщата съм я зарязала и прилича на бойно поле, но пък ми е супер  Joy
Фитка = Мисирка (тази чували ли сте я? Laughing)
timide, Мислех да почна на 5.5 месеца, т.е. горе-долу сега. Нали обаче бяхме болнички, а сега се налага да пътувам в провинцията за около 2 седмици, че у нас ще се прави ремонт, та може и да отложа. Иначе - снабдих се с огромна домашна тиква и съм я замразила на големи парчета от по около 100-150 гр. и мисля да почна с нея. После картоф или пащърнак, след това морков и другото от картоф или пащърнак. Но понеже сега си отивам у дома (аз съм от Търново), ако намеря нещо домашно може и да променя малко схемата  newsm78. Може и заедно да действаме

# 702
Деси, в Сливен на тулумбичките казват "японки".
Рокси, например днес Катрин беше с боди, ританки (вече трябва да купя чорапогащници), плюшено цяло гащеризонче и тънко яке с качулка. Тъй като краката винаги са студени, обувам чорапки и нещо като обувки. С летен кош сме, без покривало.
Писали сме с късметче. Тук казват мисирка на пуйката, по Новозагорско-Старозагорско - фитка. Аз захраних с тиква и въпреки очакванията ми, Катрин има запек (един ден ака два пъти, на следващия - не).

# 703
  • София
Деси, в Сливен на тулумбичките казват "японки".

ooooh! Никога не бих се сетила.

А мисирката вече 100% е птица, във Врачанско също й викат така  Peace

Рокси, за обогатяването е вярно, но пак си разчекнат между двете  Simple Smile

# 704
Ходихме на контролен преглед в поликлиниката. Според педиатърката Мина вече няма хрип - да сме спрели инхалациите с вентолин. А тя горката киха, кашля, носът й хърка - не знам как може на такова дете да се каже, че е здраво. Явно ще я карам, както аз си знам. Поне съм по-спокойна, че дробчетата й са добре.
И ние прекъснахме захранването заради разболяването. То не че го бяхме почнали сериозно, де. По някоя  лъжичка от едно или друго. Нека се оправи, пък пак ще се захранваме. Като мина пак само на кърма, отново почна да ака по пет пъти дневно супер течно. 
Навремето като отидох от Стара Загора да уча в София, се случи веднъж да си кажа на глас "Леле, каква съм фитка!", като смятах, че това е едва ли не международна дума. За мое учудване колегите ми ме изгледаха странно и ме питаха какво значи "фитка". Чак тогава разбрах, че тази дума си е само "нашенска".

Общи условия

Активация на акаунт