Отговори
# 675
  • София
Just a Dreamer, педиатрите обикновено имат лични предпочитания и правят реклама, а то зависи кое ще му е добре на детето  Peace Зарчето от "Хипп" имаше проблеми със стомахчето и се продриска (дойде му гъсто и тежко), а с "НАН" се чувства перфектно  Peace

# 676
Деси , мерси! Ще пробваме Хип пък дано ни понесе. Все пак говорим за даване в по-редки случаи, че съвсем ще ми секне кърмата... А и да ни "разхлаби" няма лошо, че не сме акали 2 дена вече  ooooh!

# 677
Похапна картоф, беше много смешен на моменти. Трудничко му беше от шезлонга полулегнал, но се справи. Дори налапа едно голямо парче и се задави, но нищо фрапиращо нямаше. Като за начало съм доволна.

# 678
 Poli BK дано се оправят дечицата, при нас също след последното вирусче, кашлицата продължи три седмици. Според личния вирусът бил такъв, променял лигавицата на бронхите и кахлицата ставала точно като алергична. Ставали по-чувствителни на прах и други дразнители. 
Птиците сигурно си качвала снимка и си я махнала след това, та сме пропуснали да видим Бузан. Ама така е, който не е редовен във форума... Simple Smile
Деси   тази ненавист към картофа е интересна, ама имайки предвид, ч еи ти не го долюбваш, май не е изненадваща. Доколкото си спомням ти имаше нещо руско нали, как така не обичаш картофи, аз съм останала с впечатлението , че всички там ги ядят много.
Just a Dreamer Не мисля, че има проблем и ти да си го избереш, особенно щом нямате никакви проблеми. С баткото като започнаха повръщанията с кървави жилки и ходих да питам какво мляко да давам, че явно в млякото е проблема, каза ми някакво хипоалергенно, имало много видове, т.е. не се впускат в подробности и както Деси е писала, най-много  с рекламна цел ще предложат някое. Вземи това, което си харесала, ако добре и понася си ползвай него. Сменяй само, ако нещо те притеснява - разстройство, запек...
  Като гледам май само Ния остана незахранена. И аз си мислих поне три месеца да кърмя ще е много добре, а ето че до сега 5 месеца и малко сме изцяло на кърма. Сега незнам дали, защото очаквам да ми дойде или има скок в разтежа, но яде доста на често и малко пак са ми се разранили зърната. Ама давам, щом иска давам. Мисля още малко да изчакам с пюретата, че така ми е лесно сега Simple Smile

# 679
Ние днес цял ден навън се разхождаме, но моя хубостник не му се спи. Къде ли не го друсах (по принцип сме любители на оф-роуд терените), но се кокори и това е. smile3506
Хапваме си домашните броколи, а исках да купя нещо друго за пюре и представете си не можах да намеря български зеленчуци. Където питам все е внос всичко.
Деси, не ти завиждам с тоя картоф, той е основа за повечето зеленчукови. Явно Зарчето си има свой вкус и трябва да се съобразяваш.
 smile3525
Сетих се да споделя,че Иво вместо да започне до по-късно да спи, обратната работа. Преди в 6:00 се хранехме, а сега в 5:00-5:20 куква и си иска храната. Е гати тенденцията.

# 680
Skrita FUsta добре е снахата. Следобед ми стопи лагерите /и не само ами всеки болт, гайка и т.н./ Дано да нямаме повече такива преживявания и всички останали бебчовци.
Just a Dreamer ние сме на Хипп Комбиотик и аз съм много доволна. Засища, но не надува и действа много добре на акането. Само да те предупредя, че като че ли има лек мирис на риба от омега3,6 мастни киселини. Да не помислиш, че на млякото му има нещо.Преди това бяхме на Лактана и пак действаше добре на акането, но не засища и бяхме вечно гладни.
Сребре, това с кукуто е толкова известно тук, че за думата гърне почти не се сещаме. smile3532
Лека нощ мили мами и бебчовци!

# 681
Milsi   радвам се, че сте добре  Hug
Благодаря за отговорите относно питането ми за АМ. И тъй, като сме на консултация чак на 22-ри ще купя Хип Комбиотик за пробата. Само не знам кой номер да взема, че като гледам си имат номера. "1" от 0+ мес.; "2"- 6 мес.  до към 10 мес. и т.н Аз викам направо 2-ка да взема? Хич не разбирам от адаптирани млека  newsm78 Ама човек се учи, докато е жив Simple Smile
Азария в крайна сметка как приготви кашата от елда? (нали елда беше?!)
Аз преди все купувах родни продукти уж, за да стимулирам родното производство, но признавам, че ми допадат повече вносните.
Някое майче да е купувала пюре "Holle"? Наскоро се загледах в техните продукти и едно пюренце ми се стори интересно-био банани с череши. Ако успея да намеря такова пюре, много ще се радвам Simple Smile

# 682
Just a Dreamer, ние пък от НАН минахме на Хип комбиотик 1.Аз все още му давам 1-цата.Много съм доволна,харесва му .Някой беше препоръчал и Бейбилов,че имало почти същия вкус като кърмата,ама не съм пробвала.
Връщам се да чета  Grinning

Сребре, това с кукуто е толкова известно тук, че за думата гърне почти не се сещаме. smile3532

Да,да,  Милси ,дори в магазина съм виждала етикет "детско куку"  newsm62

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 00:06 от Srebrina81

# 683
  • София
Мами на моми, само аз ли не мога да се справя с колектора за урина?  Confused Уж притискам да залепне добре, но после го намирам смърцафляцан на топка в памперса. Не си представям как ще я вземем тази урина  Crossing Arms Някакви специални чалъми да споделите?  Praynig

Още едно въпросче от тазсутрешната ми анкета: да сте се натъквали на тънки блузи/такива с къс ръкав за кърмене тези дни? (бубамара още не са ги изкарали, а в сайта на Mama Conti няма нищо ново и като за по-топло)

Поли, ти мож' да си си самокритична и да смяташ, че не е кой знае какво, ама аз си се възхищавам на всяка мама с две малки деца, която се справя сама   bouquet и още по-, като ей така конкретно видя колко неща може да отметне за ден, пък било то и инцидентно  Peace

# 684
Поли, извинявай ама не бях влизала вчера...Моят опит е от голямата ми дъщеря, оято имаше астма кат обебе (от 5 месечна възраст започнаха пристъпите). Лежали сме и в болница доста и имахме инхалатор 2 години. Та винтулин (салбутамол е същото) се дава на равни интервали както ти е писала и Скрита Фуста, може 3 пъти през 8 часа, в дозата, която ти е предписал лекарят. Може и по-често, но това е при по-тежки случаи и симптоми. Бързо да се оправяте  Hug
timide, брой и Сиана в незахранените и само на кърма бебоци.

# 685
 Аз съм си купувала блузки за кърмене с къс ръкав от H/M и Prenatal.

# 686
  • София
Благодаря! Уж повечето "бременни" дрехи ги взех от H&M, a не съм забелязала да има "кърмачески"  #Silly

# 687
    Аз да се оплача, такова чудо ни тръшна, че чак днес  съм без температура. Такъв вирус никога не съм  хващала ( дори и като дете), раждането пасти да яде, никога не съм се чувствала толкова зле през живота си.  Малката го понесе  много по леко ( с макс темп 38, за разлика от моята 39,9  Shocked )  Тя от  2 дни вече си е здравичка.  Добре, че бяха майка ми и свекърва ми, които се грижеха за двете ни!   Надявам се никога, никога, никога не лепвате тази "чума". Тъй като все се движа на ръба на обезводняването и не съм яла  почти нищо миналите дни, кърмата ми понамаля, наложи се няколко пъти да дохранвам бебка. Надявам се като започна да се храня  по-нормално  да наваксам с количеството.

Благодарности на ЛЛЛ ! Наложи ми се да звъня на  телефона за помощ, за да проверя дали мога да пия нурофен, благодарение на вас  и съвета ви успявах да свалям температурата. Ако бях послушала педиатъра ( който определено ще сменя...) и фармацевта , и бях останала на нищожния парацетамол ( който не сваля висока темп.) вече щях да съм  я в болница, я с инжекции в дупето и естествено СПРЯЛА кърменето.  Hug
Все пак да попитам.. изписаха ми АБ, който бил съвместим с кърменето " Аугументин" 1000.  Така ли е наистина?

Нямам време да прочета  предишните страници, надявам се вече  да съм все по-добре и да се включвам всеки ден.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 10:04 от ShySun

# 688
Добро утро, дами - мами  smile3541 Коко в чест на баба си спа до 08.00ч.Е, към 04.00ч. се беше събудил,ама мама го приспа.На всичкото отгоре беше и наакан.Това не се беше случвало от 3-4-ти месец.Чудя се дали не съм го простудила нещо  newsm78,че ака зелено,ама аз давах тиквичка вчера,та го отдавам на това.
Днес ще идват нагости зълва ми с дъщеря й да се порадват на малкия.Понякога ме е яд,че в такова хубаво време трябва да седя в къщи ,ама така и така за 1/2 година са решили да идват,та ще го преживея...И естествено за капак спряха водата  ooooh!
Птиците, да разбирам ли,че си постнала у фейса статията за готовите пюрета,за която те преследвах известно време и не беше преведена още? Grinning
Миленита, ето тук е показано, според мен, доста добре как става номера с колектора за урина и то при малки дами:
http://semeistvo.rozali.com/dnevnikut-na-edna-majka/p7315.html
Фортуна, как сте?Какво прави снахата? Wink Как върви захранването?
Да не говорим,че Рени, Милинка и blashemy нещо бягат по тъча  Grinning
ShySun, Hug ,радвам се,че сте добре  Hug

# 689
ShySun,  Hug
И аз изкарах един гаден грип миналата седмица, но започнах да се тъпча с изцеден лимон и мед
още при първи признаци и мина по-леко, без температура. Обаче, хремата още си я влача...

Момичета, да ви питам:
Преди време се оплаквахте, че бебоците са почнали пак да се будят нощем.
Сега и аз съм на този хал - от няколко седмици не съм спала, мойто чудо се буди през час-два,
направо съм смачкана. Като я взема при мен на спалнята повече спи, но до таткото не я слагам, че е некоординиран нощем,
а от другата страна ме е страх, че ще падне и спим в една такава поза, дето после сутрин съм толкова схваната, че направо скърцам Simple Smile
Та въпросът ми е, дали мина тази тенденция или да не се надявам #Crazy
А и като цяло приспиването се превърна в кошмар - преди само я гушвах и заспиваше, сега трябва да съм права, да я клатя напред-назад като откачена и да и пея ооооооо, оооооооо. Голяма мъка Sick
Приемам всякакви предложения...

Общи условия

Активация на акаунт