С колко пари живеете на месец

• 38 614
  • 519
  •   1
Отговори
# 210
Голямо надцакване.
Авторката, за да ти стигнат април парите седни ,вземи лист и напиши:за сметки--,за храна--,за лекарства и други--.Остатъкът го раздели на 5.Това ти е за през седмиците.
Стигат или не, ще отделиш за важните неща,а останалото ще харчиш докато има.
Това ти трябва.Видя се хората живеят с повече от вашите и не им стигат,други с по-малко и се справят.Няма вълшебна рецепта.

# 211
Две зелени училища по средно 250 лв. + джобни за тях по 50 лв.- 600 лв
Курс по език- 700 лв.
Танци- 250 лв. за година + спортен лагер от там- средно 150 лв.+ 50 лв. джобни- 450лв.
Джобни за цялата учебна година- 200 лева
Книги, енциклопедии, маниии като стикери и пр.- 500 лв., пада се по средно 42 лв. на месец
Телефон абонамент- 60 лв.
Пари, дадени за училище- настоятелство, допълнителни учебници, учебни театри и пр. 150 лв.
Рожден ден- около 300 лв.
Дрехи и обувки поне 500 лв
Подаръци за празници около 300 лв, ако не се купуват скъпи неща като таблети, айфони и пр.
Суми за тетрадки, блокчета, моливи и пр. 150 лв.

Теглиш чертата и са 3910 лв.

като детето ми не ходи на занималня и не яде навън.

Храната, семейните почивки и каквото още ви дойде на акъл, не съм смятала.

# 212
  • София
Не е безплатен и обяда в училище, нито спортните дейности, или чуждият език. Да, да зная, че и без това може.
Не, не - без спорт и чужд език не може. Peace Пък кой каквото ще да си приказва.  Wink

Каси, с последния си пост леко ми развали доброто настроение.  Crossing Arms

# 213
Около 3 хиляди без храната.

И без ток , вода , и други режийни .
Толкова на мен ми излиза една седмокласничка .
Приблизително ... Wink

1200 са само уроците .
Ако седна да ги сметна подробно , повече ще са .
Но няма да са 10 000 , както ги изкара Полина за едно бебе . Wink

# 214

Приблизително ... Wink

1200 са само уроците .
Това беше за първата година, защото всичко купувахме без да имаме нито гръб, нито остатъци от предишно дете.
Като гледам не е чак толкова страшно да имаш гимназист, 4-5000лв. си е нормална сума за година, и аз там някъде мислех че би трябвало да бъде.

# 215
По колко годишно ви излиза издръжката на гимназист, с включването на абсолютно всички разходи?
Ами само извънкласните му са 200-250лв на месец-целогодишно  ги посещава/до тук около 3000лв/. Подготовка за нова учебна година към 300-400лв. минимум.Джобните за година средно към 700лв, като съм включила само дните в които ходи на училище .Отделно рожденни дни, излизане , кино...И тийна не ходи да играе в градинката с топката , нали ти е ясно?Ходи на кино, да играе  боулинг и т.н., за което трябва да му дадеш поне 10лв. Още да изборявам ли, защото това е само един малък дял от нуждите , съответно и разходите.

# 216
Поли и ние ще имаме бебе, нямаме гръб и не разчитам бабите да му накупят необходимите неща. Но като начални разходи мислим да се съберем в около 1200-1500лева. Е до 10000не знам какво ли трябва да яде това бебе, че да ми харчи по 20 лева на ден, памперсите  са около 2,50 в началото на ден, нямам никаква идея как сте успели да ги докарате до 20 лева на ден.

# 217

Приблизително ... Wink

1200 са само уроците .
Това беше за първата година, защото всичко купувахме без да имаме нито гръб, нито остатъци от предишно дете.
Като гледам не е чак толкова страшно да имаш гимназист, 4-5000лв. си е нормална сума за година, и аз там някъде мислех че би трябвало да бъде.
Брех , то било пей сърце, ти да видиш LaughingИ ако това ти е половината годишна заплата?Пък и родителят яде и все пак трявба да се облече. Сега не ми обяснявай как не се работи достатъчно и на 2-3 места, за да се докарат 4000-5000лв на месец.

# 218
Предварително купените ми неща за бебето са грубо 500 лв - пелени, 1 комплект дрешки, слинг, някакви куп глупости, които ми искат за болницата. Количка - от приятелка, изгледала е 2 деца, надявам се да не се разглоби за трето  Crazy; легълце - моето от преди почти 30 години; матракът за бебето беше скъпичък, но го подариха нашите, защото се оказа, че аз взех всичко от други хора и им беше терсене, че няма какво да подарят на внучето; дрехи - от племенницата; ваничка, люлка - нямах намерение да купувам въобще, но една приятелка даде.
Но аз очевидно нямам проблем с доизносването на неща. Ако се прежаля някой ден да родя второ, сигурно и по-евтино ще го мина, ще ми отпаднат 300 лв пелени  hahaha

# 219
  • София
Аз пък не виждам нищо лошо в това ,че ПОлина е дала 10 000 лв първата година.
Ако наистина никой не им е помагал само количката и леглото сигурно са над 1000 лв.
И аз имам позната която бая пари пръсна.
Само раждането,количката.креватчето и стволовите клетки са над 5000.
Имали са - дали са ги.
Колкото по големи стават децата ни толкова по големи ще са и разходите.

# 220
  • София
Аз също не виждам нищо смущаващо в цитираната сума за бебето.  Peace

# 221
Добре, че не ви прочетох преди да направим бебето никога нямаше да ми дойде на ум да имам второ дете, ако вярвах че без 10000 не може. 10 000 лошо няма, но се чудя аз ли нещо пропускам, откъде тези суми Въпреки, че добре ме мони е написала стволови клетки - отпадат, раждане  - отпада Креват - 320лева с дюшека, количка 430 някъде беше, но още не сме взели, И така не ми идва на ум, какво изтървам

# 222
Количка - от приятелка, изгледала е 2 деца, надявам се да не се разглоби за трето  Crazy

Няма  Peace
Зимната количка взех от приятелка, не мръдна. След сина ми, я дадох на друго бебе.Нямам представа колко е струвала като нова, но факт - "отгледа" три деца. Това през 2003-та.
Лятна количка купих, понеже летния кош на зимната не ми беше удобен. Чиполино Ерика, на цена 45,00 лв. Това през 2004-та. След сина ми я ползваха още три (!) деца, не мръдна. Да не говорим колко торби закачвах, освен бебето...
Сега при тия цени на количките, би трябвало да издеянват на поне 5 деца  Wink
Космическите суми за количка за мен са крайно неоправдан разход, при условие, че се ползват максимум 2 години и половина.

# 223
  • София
mysterious, иде реч за цялата първа година от появата на бебето.  Peace
Нашите първонаначални разходи бяха към 5000 лв. Само раждането ми струваше 2500. Вярно, че бабите и дядовците помогнаха, защото имаха силно желание - от тях бяха количката и леглото. Останалите неща ние си ги купихме. После АМ и памперсите разказват играта. За пюретата и кашите пък да не говорим.

# 224
  • софия
Аз също не виждам нищо смущаващо в цитираната сума за бебето.  Peace

Чак смущаващо, не!
Но е редно да се уточни, че може и с по-малко, (както повечето казват и съм напълно съгласна с тях)
А потребителите от другия лагер ( в който съм и аз), които разпалено обясняват, че може и с по-малко са прави, но е добре да си признаят, че ако имаха възможност да си гледат бебето по този начин (10 000), не биха отказали Simple Smile

Аз пожелавам хубав ден на всички!

Не мисля, че има какво още  да се доказва/разказва. От тук нататък ще е надмощие на клавиатури!

Общи условия

Активация на акаунт