С колко пари живеете на месец

• 38 578
  • 519
  •   1
Отговори
# 450
  • тук-там
Защото утре като ти се разболее детето от най-елементарна вирусна инфекция .....

Ти лично кой обвиняваш в такъв случай?
Себе си, че не си го опазила? Държавата, че няма адекватно здравеопазване?
Пак себе си, че си "опряла" до държавното здравеопазване?
Или пак себе си, че си информирана единствено от ЛЛ и тичаш за антибиотици...

# 451
  • София
Сори, ама не сте добре в тази част! Кой здравомислещ родител ще си грабне децата от град на град и на всеки три месеца ще ги записва в ново училище? Още малко и ще му предложите брошурка с модели на каравани! Някоя от вас живяла местила ли се е от град на град с деца на ръце?
За курсовете пак на думи добре, но на практика нищо! За какво й е на една обикновена жена езиков курс, като е обикновена работничка? Изобщо не си в час с живота на обикновените хора! Курсове и магистратури бълнуваш!

Рабит, защо непременно някой трябва да бъде обвиняван? И ти започваш здраво с пастите!

# 452
Andariel, ситият на гладния не вярва!  Wink

# 453
  • Другата България

За курсовете пак на думи добре, но на практика нищо! За какво й е на една обикновена жена езиков курс, като е обикновена работничка? Изобщо не си в час с живота на обикновените хора! Курсове и магистратури бълнуваш!
Ами практиката си зависи от "обикновената работничка", като не иска да учи магистратури и да кара курсове, за да е квалифицирана си вдига гълъбите и отива в чужбина или да бере ягоди, или да гледа баби, повече пари ще изкара от стоенето тука за 400 лв. и постоянното хлечене колко е зле и как децата и няма какво да ядат.Изход има винаги, само трябва да си здрав , упорит и мотивиран.

# 454
  • София
Аха, давай, всички да мигрират да берат ягоди и да бършат бабешки задници, щото иначе са лузъри и си заслужават съдбата! Вече се самозабравяте! а какво правиш ,ако не си здрав? Или детето ти е болно? Или друг близък, за когото трябва да се грижиш? Баси високомерието ви тресе вече!

# 455
  • тук-там
Рабит, защо непременно някой трябва да бъде обвиняван? И ти започваш здраво с пастите!

Защото е нормална човешка реакция... Когато нещо "не се случва" някой е виновен!
Аз лично винаги се чувствам виновна в такива случаи, колкото и да не зависи от мен! И давам най-доброто от себе си, за  да не си го причинявам.

Това за пастите явно е от предни страници.. newsm78

# 456
  • Другата България
Абе защо като някой ти каже истината в очите и тя е различна от твоята ставаш нападателна и обиждаш? Питаш-казвам ти моето мнение, какво бих направила АЗ, и изобщо не смятам, че се самозабравям.Ти разбира се нито си длъжна да си съгласна, нито да го правиш, но не можеш да ме убедиш, че няма да имаш никакво образование, ще седиш за 400 лв. някъде и те няма да ти стигат, децата ти ще са лишени от някои неща и ти няма да идеш където и да е , за да им осигуриш по-добро бъдеще, и това ще е нормално!Ами за мен не е. Или поне не енормално да не правиш нищо, а само да седиш и да се самосъжаляваш, репликирайки всеки, който е по-добре финансово. Ами дали пък това не е защото същия този човек се е трудил да постигне нешо, вложил е и в образование, и в друго и после тези неща му се отплащат....
Всеки си знае за себе си, търси възможности и начини за по-добро бъдеще най-вече за децата си.

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 22:22 от Merri_An

# 457
  • София
не, това, че винаги трябва някой да е виновен е изначално грешно! Понякога просто така се случва! Човек се старае, прави всичко по силите си, обаче не се получават нещата така, както му се иска или заслужава! Знаеш ли колко хора нямат достъп до медицинска помощ? Дори с ЛЛ имат проблеми, защото в някои села дори няма ЛЛ и хората си гледат сутрин комините дали пушат, за да се преброят дали са живи всички. Какво да правят, да се изнасят на всяка цена ли? Какво предлагаш, да се получи поредното разбито семейство, в което родителите са на гурбет, а децата се гледат от баби и дядовци ли? И като резултат нито децата си знаят родителите, нито родителите си знаят децата, нито бабите и дядовците си знаят старините!

мери ан, не е защото "истината" е друга, а защото наблюдавам типичното високомерие за хора, които малко са изплувалии, и си мислят, че са хванали оня за шлифера, че и размахват пръст как другите трябва да направят опреледени неща, защото иначе не са достатъчно работливи, амбициозни и отговворни! Като по учебник сте! Намерили, та премерили! Както е онази приказка "кога стана циганин, кога ти почерня г..а".

# 458
  • тук-там
Аха, давай, всички да мигрират да берат ягоди и да бършат бабешки задници, щото иначе са лузъри и си заслужават съдбата! Вече се самозабравяте! а какво правиш ,ако не си здрав? Или детето ти е болно? Или друг близък, за когото трябва да се грижиш? Баси високомерието ви тресе вече!

Честно, не те разбирам... До колкото знам от постовете ти - живеете си нормално - не работиш, гледаш си децата...внимание, манджи...уроци... Това ти е достатъчно..
Моите това го нямат! Имат други разни неща... което не значи, че са по-щастливи от твоите...

Относно емиграцията... никой не е отишъл от хубаво... Peace

# 459
Не става въпрос за местене на 3 месеца. Някой да е казвал такова нещо?! Освен това не знам дали си се замисляла над факта, че и в другите държави живеят хора с деца. Какво толкова страшно има да си вземеш детето и да отидеш да работиш другаде. Децата са адаптивни. По-скоро на нас не ни стиска да правим такива промени.

Баба ми на 38 е започнала висшето си образование. Пак за да печели по-добре и да гледа баща ми. Не виждам какво толкова сложно неизпълнимо има. Това че някой не може, не значи, че всички не могат.

Ако има болен, който зависи от теб е много по-трудно, разбира се. Но и за лечение са нужни пари. За съжаление сме в материален свят и всеки се стреми към по-висок доход, за да оцелее.

Не разбирам защо си нападателна към гледните точки на останалите?

# 460

202uu

То така на чужд гръб и сто тояги са малко. Лесно е на някои тук да дават съвети само и да съдят. Но нали те не са в лошо положение и то всичко им се струва елементарно.

# 461
  • тук-там
мери ан, не е защото "истината" е друга, а защото наблюдавам типичното високомерие за хора, които малко са изплувалии, и си мислят, че са хванали оня за шлифера, че и размахват пръст как другите трябва да направят опреледени неща, защото иначе не са достатъчно работливи, амбициозни и отговворни! Като по учебник сте! Намерили, та премерили! Както е онази приказка "кога стана циганин, кога ти почерня г..а".

Аз лично "наблегнах" на това да умееш да си щастлив с това, което имаш! На никого не съм давала съвети...  то аз не знам от къде да я подхвана та... newsm78

# 462
  • Другата България
Човек се старае, прави всичко по силите си, обаче не се получават нещата така, както му се иска или заслужава!
Да, с това съм съгласна, но като не се получават, опитва отново, този път в друго поприще, и пак, и пак....и все накрая ще се получи. Трябва да сме и малко добронамерени обаче, това е моето мнение.
Знаеш ли колко хора нямат достъп до медицинска помощ? Дори с ЛЛ имат проблеми, защото в някои села дори няма ЛЛ и хората си гледат сутрин комините дали пушат, за да се преброят дали са живи всички.

Ами представи си , че знам, какво чудо, аз не живея като теб в София, а в най-бедния край на Бг и много повече от теб съм запозната с това, за което говориш.Тук във всяко второ семейство по единия родител е в чужбина именно от безпаричие, и нито са се развели хората, нито децата не си познават родителите.Но ти разбира се знаеш всичко , представи си за миг , че това да седиш по цял ден във форума   или нета не е истинската представа за твсичко, което се случва наоколо.
Цитат

Виж сега, ти нито ме познаваш, нито знаеш дали и какво съм намерила, за да ме характеризираш като високомерна-мен или която и да е друга потребителка.Аз си знам през какво съм преминала, къде съм живяла, какво и на колко места съм работила, за да има сина ми какво да яде, не друго.Помощ от никъде не съм имала, всичко с мъжа ми сме постигнали сами. Нито съм изплувала, нито се имам за нещо.Нито пък размахвам пръст на някого, но ти изобщо не четеш мнението на другите в стремежа си да изкажеш твоето.Е то не е миродавно за мен, няма как да ти го кажа по друг начин.Никога не съм си позволила да давам акъл на друг ако той сам не го е поискал, не го направих и тук, ако се върнеш да прочетеш ще видиш, че казах аз какво бих направила в такава   ситуация. Далеч съм от мисълта да поучавам някого, когото не познавам. Разбира се ти си в правото си да говориш и мислиш каквото си поискаш, само ще помоля по-полека с квалификациите и обидните думи, защото това всички го можем. Но пък е въпрос и на елементарно възпитание.

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 22:38 от Merri_An

# 463
  • тук-там
То така на чужд гръб и сто тояги са малко. Лесно е на някои тук да дават съвети само и да съдят. Но нали те не са в лошо положение и то всичко им се струва елементарно.

Дали са спечелили от тотото-... а, как мислиш? Всички са минали през "елементарното"... на някои обаче си им харесва! Peace

# 464
  • София
Какво има да не се разбира? Не съм седнала да обяснявам как имало курсове и който не е решил, той не се е измъкнал от немотията, като един истински барон Мюнхаузен. Може да имам какво да ям и децата да ходят на уроци, ама и моите цървули висят на пирона в килера и съм варила каша от пържено брашно. И много добре зная, че утре може да се обърне палачинката и да се озова в ситуацията на шивачката, дето всяка седмица й увеличават нормата, пък парите накрая пак са същите, а тя почива по два дни на месец. Затова не мога да си обърна езика да твърдя, че само от човека зависело или че трябва да се примири с малкото или нищото, което има. Човек се справя както може и колкото може.  Peace
Децата са адаптивни, ако са бебета или на градинска възраст! Колкото по-големи стават, толкова по-важно им е да имат устойчива среда и да са сред равни. Как ще се адаптира дете, което не знае добре местния език, а е на възраст за прогимназия? Заслужава ли си да местиш едно толкова голямо дете, като знаеш, че в очите на местните в училището ще е емигрант и няма да може да е на равна нога, защото не знае добре езика? По0добре да изкара гимназия в България, отколкото да го откъснеш от средата му точно в пубертета и да го посадиш на място, където ще е в неизгодна позиция.
Ох, трудно ми е да отговарям на няколко човека едновременно!

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 22:51 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт